LARIN IZBOR – Larina izbira (POP TV)

07. 03. 2013

larina-izbira

Doris Pinčić [Lara Božić] & Ivan Herceg [Jakov “Jaša” Zlatar]
Število delov: 1. sezona 182, 2. sezona 165
Leto: 2011-2013
Produkcija: Nova TV

Glavna lika Lara in Jaša, razdvoji morje, ko mora mladenič na daljšo pot in pusti Laro v upanju, da se čimprej vrne nazaj k njej, ampak bodoča tašča ima drugačne namene z sinovo izvoljenko. Vzponi, padci, emocije, šokantni preobrati bodo telenovelo držali vse do konca.

Lara je preprosta lepotica, dolgih las in vedno dobre volje. Končuje študij klavirja v Splitu, kjer živi in dela. Na enemu izmed honorarnih del spozna Jakova, ki ga kličejo Jaša, mladega fanta iz ugledne splitske družine. Gre za izobraženega človeka, športnika in nekoliko zamorjenega človeka ker družina od njega pričakuje vse najboljše poleg tega pa sam ne ve kaj bi rad počel v življenju. Jaša, ki se je pred kratkim vrnil s študija v tujini mu družina Zalar pripravlja zabavo. Oče sinu predaja posle, ampak Jašo bolje zanima mlado dekle, ki jo sreča v kuhinji z izgovorom, da on ni del slavnostne družine. Jaša in Lara se zagledata drug v drugega in preživita strastno noč na vrtu njegove mame Nele, ki ju zasači in Laro spodi iz hiše. Jaša, ki se ne zoperstavi mami vseeno Laro prosi, da mu odpusti. Lara se počuti nelagodno, ker je preživela z njim noč, ker ni ena od "lahkih" deklet. Medtem pa Jašina mama pritiska na očeta, da sinu najde dekle, ki bo primerna za njega. Obsedena je z javnim mnenjem in ugledom družine, ker v Splitu vse vsi vedo. Ker je prepričana, da se njen sin Jaša še vedno videva z Laro, se odloči, da jo bo uničila.

Jaši postna jasno, da njegova družina ni takšna za kakršne jih je imel preden je odšel v ZDA. Zaradi pritiska družine se Jaša odloči, da zapusti družinsko podjetje in zaživi svoje življenje. Njegov oče. ki je uspešen trgovec in je ustvaril pravo bogastvo, ga sinova odločitev preseneti do te mere da doživi srčni udarec. Jaša, ki se počuti deloma krivega se odloči, da bo poskrbel za robo, ki bi jo moral njegov oče odpeljati in odpluti. Preden odpotuje prosi Laro za odpuščanje in jo prosi, da ga počaka. Po skrivni poroki, Laro odpelje v družinsko hišo z razlogom, da jo sprejmejo saj je njegova žena. Lara ostane v hiši, ki pa postaja pekel, ampak upanje, da se Jaša vrne ne umre.

Oddaj komentar