VIVO POR ELENA – Vse za Eleno (POP TV)

16. 03. 2013

telenovela-vivo-por-elena

Victoria Ruffo (Elena) in Saúl Lisazo (Juan Alberto)
Število delov: 115
Leto: 1998
Produkcija: Televisa

Sestre Carvajal: Elena, Cecilia Gabriela in Thalita živijo v revni četrti. Chelo, kot svojo starejšo sestro ljubkovalno imenujeta Elena in Thalita, s svojim delom skrbi za sestri. Želi si namreč, da bi Elena dokončala študij psihologije in imela s tem boljše možnosti za uspeh v življenju. Elena kmalu doživi neljub dogodek. Njen bogati fant Ernesto Montiel, ki mu slepo verjame, da jo ljubi, jo nekega dne odpelje v svoje stanovanje, kjer ji podtakne drogo v pijačo in jo izrabi. Osramočena in razočarana zapriseže, da se ne bo nikoli več zaljubila.

Sodnik Juan Alberto Montiel, Silvia in Juanito so bogata družina, ki živi navidez srečno življenje. Juan Alberto verjame, da je najsrečnješi moški na svetu, dokler ne odkrije, da ga Silvia vara. Ženo prežene iz hiše in se loči.

Leto pozneje je Juan Alberto zagrenjen moški, ki ne verjame ženskam. Juanito se je že prelevil v pravega malega vražička, razvajenega otroka, potrebnega ljubezni. V njuno življenje tedaj vstopi Elena, ki postane varuška malemu Juanitu. S svojo dobroto in ljubeznivostjo ne očara samo sina, temveč tudi očeta. V obeh se prižge lučka upanja v novo ljubezen. To bi bil lahko začetek njune ljubezenske zgodbe, če ne bi v Juanovo Albertovo življenje znova vstopila preračunljiva Silvia, ki si s pomočjo zlobnega Ernesta poskuša povrniti moža. Ernesto pri bratu vzbudi dvom, ko se mu zlaže, da sta bila z Eleno ljubimca. Zaupanje v Eleno se razblini in Juan Alberto jo prežene od doma. Juanito se obrne proti očetu, saj pogreša Eleno in jo hoče nazaj. Da bi za vedno izginila iz njihovega življenja, mati Juana Alberta Rebeca in njena zvesta služkinja Simona zamolčita resnico o umoru Ernesta. Glavna osumljenka je zdaj Elena, ki pristane v zaporu. Nedolžna Elena se znajde za nekaj časa v zaporu, kjer se vanjo zaljubi zaporniški zdravnik Hugo. Silvia celo podkupi neko jetnico, da jo poskuša umoriti. Pod težkim bremenom krivde, Rebeca končno prizna resnico na sodišču in Elena zopet dobi prostost. Juan Alberto sedaj brez dvoma svojo ljubljeno Eleno zaprosi za roko. Težavam pa še ni videti konca, saj po koncu poročne ceremonije Juana Alberta ugrabijo. Elena, ki ne ve, kaj se je v resnici zgodilo misli, da jo je Juan Alberto prevaral in zapustil. Na koncu policistom vendarle uspe najti Juan Alberta, ki razkrije skrivnostno izginotje.

V zadnjem delu se zopet sreča s svojo ljubljeno Eleno in si zaprisežeta večno ljubezen.

Oddaj komentar