YO SOY BETTY, LA FEA – Grda račka (POP TV)

16. 03. 2013

telenovela-yo-soy-betty-la-fea

Ana María Orozco [Beatriz Aurora “Betty” Pinzón Solano] & Jorge Enrique Abello [Armando Mendoza]
Število delov: 169
Leto: 1999-2001
Produkcija: RCN Televisión

Beatriz Aurora Pinzón Solano je inteligentno, vendar zelo neprivlačno dekle. Betty je izobražena, tekoče govori angleško in francosko in ima diplomo iz ekonomije. Čeprav poseduje ogromno in zavidanje vredno znanje, njen zunanji videz ne obeta preveč. Po dolgem, neuspešnem iskanju primerne službe, se prijavi za mesto tajnice v podjetju Eco Moda, ki se ukvarja z modo. Mesto tajnice pripade Patriciji, lastnici lepšega zunanjega videza in daljših nog. Patricia je med drugimi tudi najboljša prijateljica predsednikove zaročenke Marcele Valencia.

Armando Mendoza je predsednik Eco Mode; je inteligenten, čeden in izobražen mlad mož z eno napako – je nepoboljšljiv ženskar. Ko Armando izve, da so mu za osebno tajnico izbrali Marcelino prijateljico, se odloči, da jo bo odpustil in zaposlil grdo Betty. Razlog je več kot očiten – Patricia bo vseskozi na tekočem glede njegovega gibanja, zato bo lahko vse informacije prenesla naprej Marceli. Na Marcelino ugovarjanje zadrži tudi Patricio, Betty pa dodeli zakotno pisarno, saj noče izpostavljati njenega videza.
Betty se kmalu prelevi v Armandovo desno roko, saj ga očara s svojo iznadljivostjo in znanjem. Grda račka se mu na koncu tudi prikupi. Betty se tudi zaljubi v svojega nadrejenega. Zaposleni v Eco Modi pa niso ravmo zadovoljni z izbiro grde tajnice in Armandovim navdušenjem nad Betty.

Na koncu zgodbe Betty vsem postreže s presenečenjem, ko s pomočjo znanega modela spremeni svoj videz.

Oddaj komentar