ZORRO: LA ESPADA Y LA ROSA – Zorro: meč in vrtnica (POP TV)

16. 03. 2013

telenovela-zorro

Marlene Favela [Esmeralda Sánchez de Moncada] & Christian Meier [Diego de la Vega “Zorro”]

Število delov: 122
Leto: 2007
Produkcija: Telemundo, Sony Pictures Television, RTI

Esmeralda je nežno in veselo dekle, ki se vsak dan bori proti zlobi svojega očeta Fernanda Sancheza de Moncada, guvernerja Los Angelesa. Ko odkrije, da jo je Fernando posvojil in vzel njeni pravi materi, ki jo je po krivem obsodil in dal zapreti, da bi lahko obdržal deklico, se njeno življenje povsem spremeni. Sedaj razume ves prezir, ki ga čuti njen oče, in zakaj je njena sestra Mariangel ne podpira.

Tako je Esmeraldina misija najti svojo mater in jo rešiti krivičnega zapora. Za dosego tega cilja pa lahko računa na pomoč Zorra, moškega, ki ga ljubi z vsem srcem. Toda ta ljubezen ima polno preprek, ker ima njen oče druge načrte z njo. Poročiti se mora s tistim, ki ga določi njen oče, da bi obvaroval bogastvo družine. Toda uporniška Esmeralda bo zmogla vse prepreke, samo da bo rešila svojo mater.
Med tem Esmeralda ukrade srce Diega de la Vege, ki jo bo moral prepričati, da je dober mož, ki jo ljubi z vsem srcem. Vse se zaplete, ko se v nočeh Esmeralda s telesom in dušo predaja Zorru, ne da bi vedela, da sta Zorro in Diego ena in ista oseba.

Čez dan je Diego bogat mož, sin bogatega plantažnika, ki ga ščiti španska krona, in z vsemi plemiškimi privilegiji. Ponoči si isti mož, vajen vsega razkošja, nadene masko in se bori proti krivicam, ki jih bogataši počenjajo proti revežem v vasi. Kmalu Esmeralda postane njegova pomočnica v skrivnostnih nočeh.
Toda kljub temu da Esmeraldino srce bije le za junaka, se v njenem življenju pojavi Renzo. Cigan Renzo je ponižen fant, ki se bori za osvoboditev svojega plemena izpod španske oblasti. Postane njen prijatelj, ki jo srčno ljubi.

Zgodba se odvija v vasi Baja California, kjer se je priselila skupina Špancev in izrinila staroselske rodove, ki so imeli v lasti zemljo Santa Lucie, ki so jo kasneje preimenovali v Los Angeles.

Oddaj komentar