ABISMO DE PASIÓN – Brezno ljubezni (POP TV)

17. 03. 2013

abismo-de-pasion

Angelique Boyer [Elisa Castañón Bouvier] & David Zepeda [Damian Arango Mondragón]
Število delov: 162
Leto: 2012
Produkcija: Televisa

Ljubezenska zgodba, ki se odvija v tradicionalni in slikoviti vasici Yucatán, ki je posvečena obdelovanju havanskega popra; to je vroč, ognjevit kraj, prav tako pa so strastni njegovi prebivalci.

Augusto Castañón in Estefanía Bouvier de Castañón imata hčerko Eliso. Z njimi živi Carmina, Estefanijina sestra, ki namerava pobegniti iz vasi z Rosendom Arango; Alfonsina, njegova žena, izve za njun namen in o tem opozori Augusta. Po drugi strani pa želi Estefanía preprečiti, da bi Rosendo zapustil svojo družino, ampak avtomobilska nesreča konča njunim življenjem. Carmina to izkoristi sebi v prid in prepriča Augusta, da ga je žena varala z Rosendom in da je prav ona hotela pobegniti z njem.

Augusto se zaradi jeze in obupa poroči s Carmino, čeprav v njo ni zaljubljen. Alfonsina se odloči svojega sina Damiana poslati študirati ven iz vasi, le zato da ga loči od Elise, s katero sta najboljša prijatelja, a ona tega prijateljstva ne odobrava.

Čez nekaj let se Damián vrne v vas; a sedaj je že odrasel moški in zaročen z Florencio Landuchi, katero je spoznal medtem ko je študiral v Italiji. Paolo Landuchi, Florenciin stric pa je impresioniran nad Elisino lepoto; ker se ona zanj ne zmeni, jo s pomočjo njene tete Carmine, poskuša posiliti.
Damián in Elisa se zaljubita, kar pa ni ušeč njegovemu staremu prijatelju Gaelu, ki postane njegov tekmec, ker je že od otroštva zaljubljen v Eliso. Avgusto izve za zvezo ki jo imata Elisa in Damián in zaradi dovmnevne zveze med njegovo pokojno ženo Estefanio in Rosendom, zagrozi Elisi da bo Damiana ubil; Elisa sprejme poroko z Gaelom in tako svojemu dragemu reši življenje. To pa povzroči neznosno bolečino Palomi, Elisini najboljši prijateljici, saj je bila od nekdaj močno zaljubljena v Galea.

Damián pa ni pripravljen izgubiti svoje ljubezni in zato si zada cilj, da bo poroko preprečil. Fanta se soočita; da pa ne bi prišlo do tragedije, se vmeša duhovnik Guadalupe in jima razrije resnico, da sta polbrata, saj sta oba sinova Rosenda.

Na koncu pa le na dan pride resnica, da je z Rosendom poskušala pobegniti Carmina in ne Estefanía in po tem dogodku Alfonsina podpre svojega sina pri poroki z Eliso. Tudi Gael se sprijazni z dejstvom, da Elisa ljubi Damiana in da ima njega rada le kot prijatelja; odloči se sprejeti ljubezen Palome in ob njej poiskati srečo.

Razburljiva zgodba štirih mladeničev, katerih usoda in sreča sta ogroženi zaradi jeze, maščevalnosti, ambicije in izdaje, ki se vrtijo v svetu odraslih.

Oddaj komentar