EL CLON – Klon (PINK SI)

17. 03. 2013

el-clone

Sandra Echeverría [Jade] & Mauricio Ochmann [Lucas / Diego / Daniel]
Število delov: 184
Leto: 2010
Produkcija: Telemundo, RTI, Rede Globo

Glavna junakinja Jade je muslimansko dekle, ki je odraščala v Ameriki. Po materini smrti se preseli v Maroko, kjer najde zatočišče pri stricu Alíju. Tam spozna američana Lucasa s katerim se zaljubita na prvi pogled. Zaradi vere je njuna ljubezen prepovedana. V skladu s tradicijo se stric Alí dogovori za poroko svojih nečakinj Jade in Lattife z bratoma Saidom in Mohamedom.

Lucas ima brata dvojčka Diega, ki je za razliko od Lucasa velik šarmer, zabavljač in najprimernejši kandidat za prevzem družinskega posla, ki ga vodi njun oče vdovec in milijonar Leonardo Ferrer. Leonardo je v vezi z Christino, ko pa ona preživi noč z Diegom, nevedoč da gre za njegovega sina, se Leonardo obrne proti sinu. Diego tragično premine v nesreči. Jade in Lucas se predata ljubezni pa čeprav je to proti maroškim zakonom, greh ki se kaznuje z smrtjo. Zaljubljenca želita pobegniti pred vsemi daleč stran od Maroka, kjer bi lahko uživala skupne trenutke. Vendar Lucas ne izbere dovolj poguma, razočarana in nesrečna Jade se vrne domov in se odloči poročiti z moškim, katerega je njen stric izbral.

Said je zelo močno zaljubljen v Jade in ji je pripravljen oprostiti grehe, vendar jo opozori, da jo čaka smrt če se ponovno sreče z Lucasom. Lucas se vrne v Miami, kjer prevzame posle pokojnega brata Diega in se poroči z Mariso. V nesrečnem zakonu se jima rodi hči Natalia . Tudi Jade nadaljuje življenje brez Lucasa s Saidom postaneta ponosna starša hčerke Khadije. Medtem pa znanstvenik Augusto Albieri ne more preboleti smrt Diega, ki ga je imel rad kot sina. Albieri se zateče k zelo neetični in nemogoči metodi, kloniranju. Diega želi oživeti z kloniranjem s pomočjo Dore, nevedoč da bo rodila otroka identičnega bratoma Ferrer.

Dvajset let kasneje, Lucas še vedno vstraja v nesrečnem zakonu s Mariso, njuna hči Natalia ima težave s prepovedanimi substancami. Na drugi strani sveta se Said odloči da bo svojo verigo hotelov razširil še na ameriško področje. Z družino se preseli v Ameriko, predvsem pa želi Lucasu pokazati, da je Jade izbrala pravilno, ko se je poročila z njim. Ljubezen med Jade in Lucasom je sedaj še močnejša, še bolj strastna in na novi preizkušnji. Bo ljubezen premagala razlike med kulturama? MAKTUB – bilo je zapisano.

Oddaj komentar