REBELDE (KANAL A)

17. 03. 2013

rebelde

Anahí [Mía Colucci] & Alfonso Herrera [Miguel Arango] & Dulce María [Roberta Pardo] & Christopher Uckermann [Diego Bustamante]
Število delov: 1. sezona – 215, 2. sezona – 120, 3. sezona 105
Leto: 2004-2006
Produkcija: Televisa

Elite Way School je elitna privatna srednja šola, ki jo obiskujejo najstniki iz premožnih družin in si s tem ne zagotovijo le dobre izobrazbe, temveč tudi razne kontakte, ki jim bodo koristili v prihodnosti. Šola ima tudi program za revne dijake, ki so si s svojimi talenti prislužili štipendijo, čemur pa mnogi bogataši nasprotujejo. Obstaja celo nekakšna sekta ”La Logia”, katere cilj je vzdrževati nivo prestižnosti šole, zato nadlegujejo in ustrahujejo revne dijake. nMed učenci so tudi Mia, Miguel, Diego in Roberta, ki so si zelo različni, a jih druži ljubezen do glasbe.

Roberta, hči znane pevke, ne prenese pravil, privilegijev in raznih prepričanj. Odraščanje v senci svoje matere je v njej vzbudilo negotovost tako glede svoje lepote kot tudi glede glasbenega talenta.

Miguel prihaja iz Monterreya, kjer je živel z materjo in mlajšo sestro. Na šolo se uspe vpisati zaradi štipendije, toda njegov cilj ni doseči visok nivo izobrazbe, temveč se želi maščevati moškemu, ki je kriv za očetovo smrt. Kmalu odkrije, da je ravno Mía, ki mu je postala takoj všeč, hči tega moškega.

Diego, sin pomembnega politika, vidi glasbo le kot hobi. Že od nekdaj ve, da je njegova usoda politika. Po očetu, ki ni nikoli zadovoljen z Diegovimi dosežki, je podedoval aroganco in ošabnost.

Mía je hči prestižnega podjetnika v modi in ne prenese slabega okusa. Je popularna, vesela in zelo odprta.

Rebelde je zgodba o najstnikih, ki bodo na šoli doživeli razne izkušnje, ki bodo močno vplivale na njihov moralni in intelektualni razvoj. V elitnem svetu, kjer prevladujejo moč, privilegiji in materializem, se bodo morali boriti proti socialnim oviram za pravico do čustev in ljubezni.

Oddaj komentar