TORMENTA EN EL PARAISO – Zakleti biser (POP TV)

17. 03. 2013

tormenta-en-el-paraiso

Sara Maldonado [Aymar Lazcano Mayú] & Erick Elías [Nicolás Bravo]
Število delov: 185
Leto: 2008
Produkcija: Televisa

Daljnega leta 1519, ko je na območju današnje Mehike živelo pleme Majev, je majevski duhovnik Ahzac izvedel, da se je njegova hčerka predala ljubezni belega moškega, zaradi česar mora biti žrtvovana bogovom skupaj z darili v zlatu in unikatnim črnim biserom. Dekle se upre svoji usodi in razjezi svojega očeta, ki izreče strašljivo prekletstvo: “Kdor bo imel v rokah črni biser, nikoli ne bo srečen”.

Začelo se je leta 1987, ko sta se dva raziskovalca Hernán Lazcano in Eliseo Bravo potapljata po koralnih grebenih otoka Cozumel in naletita na čudovito najdbo – črni biser, ki je že stoletja ležal na morskem dnu. Ko se ga Eliseo dotakne, oživi davno izrečeno prekletstvo majevskega duhovnika Azhaca in se v Eliseu prebudi častihlepje, ki povzroči smrt njegovega prijatelja. Hernán za sabo pusti ženo Analy in komaj rojeno hči Aymar. Eliseo se vrne v Veracruz z zlatom in črnim biserom, katerega prekletstvo je že začelo delovati. Ob vrnitvi domov Elisea zapusti žena Teresa in ga pusti samega s tremi otroki: Davidom, Nicolasom in Leonardom. Eliseo si po težkem udarcu opomore. Osnuje posestvo, ki uspešno deluje in si zasluži ime, kakšnega nosi: “El Paraiso”.

20 let pozneje Eliseo svoje otroke vzgoji s trdo roko. Z žalostjo spozna, da njegovega najstarejšega sina Davida zadeve na posestvu nič ne veselijo, zato zaupa posle svojemu drugemu sinu Nicolásu. Aymar, hči Hernána in skrivne dedinje ter ponosne zagovornice majevske kulture, postane prava mlada lepotica. Spozna Nicolasa in se vanj globoko zaljubi.
Na posestvo “El Paraiso” pride čutna in ambiciozna Maura Durán, ki spletkari in trosi laži z namenom, da bi se polastila bogastva družine Bravo. Izdaja se za Karino Rosemberg in zapeljuje vse tri brate, s čimer med njimi povzroči rivalstvo. V njene spletke se ujame tudi Aymar, ko Karina zapelje Nicolása in zaljubljenca loči.

Aymar in Nicolás se bosta morala spopasti z Maurinimi spletkami in prekletstvom črnega bisera, da bosta dokazala, da lahko ljubezen premaga vse ovire.

Oddaj komentar