Vrtinec življenja, 1. – 197. del

26. 03. 2014

Sreda, 26.3. – 1. del
Sebastian komaj čaka, da se bo poročil z Montserrat. Toda potem ko se z njenim očetom dogovorita, kdaj bodo oznanili njun poročni dan, Sebastian svojo izvoljenko zaloti v objemu čednega mornarja Joseja Luisa. Vplivni in okrutni posestnik Benjamin Almonte, s katerim je nekoč ljubimkala Montserratina mama Graciela, medtem na smrtni postelji svoje bogastvo zapusti Alejandru, delavcu na njegovi posesti, ki ni vedel, da je Almontejev sin.

Četrtek, 27.3. – 2. del
Montserrat se opraviči Alejandru, ki ga je zamenjala za nekoga drugega. Graciela prosi Dimitria, naj izve, s kom se dobiva Montserrat in utiša govorice, ki krožijo o njej. Dimitria medtem ustrahujejo izterjevalci denarja, saj vplivnemu Brunu Gambou dolguje veliko denarja. Alejandro se ne želi udeležiti pogreba svojega očeta, obenem pa zavrača dediščino, ki mu je nepričakovano padla v roke.

Petek, 28.3. – 3. del
Alejandro obišče Laura. Pove mu, da je podedoval Benjaminovo bogastvo in da bi rad kupil zemlji, ki se nahaja tik ob njegovi tovarni. Nadia svetuje Montserrat, ki se je razšla s Sebastianom, naj se ne poroči s Jose Luisom, ne pove pa ji, zakaj. Juventino se upira Victorjevim ukazom, toda Gaspar svojega brata opozori, naj spoštuje odločitev svojega novega gospodarja, ki je Victorja izbral za svojega zaupnika.

Ponedeljek, 31.3. – 4. del
Montserrat in Jose Luis resno razmišljata o pobegu. Montserrat je za to pripravljena celo prodati svoje zemljišče. Njun sestanek budno opazuje jezni Dimitrio, ki se kasneje norčuje iz svoje sestre, češ da je zaljubljena v navadnega mornariškega desetarja. Toda Monserrat je vseeno za denar in status. Graciela in Dimitrio obiščeta Bruna zaradi Dimitriovega dolga, Montserrat pa sklene kupčijo z Alejandrom.

Torek, 1.4. – 5. del
Policija zasliši Dimitria glede Brunove smrti, toda Graciela trdi, da je sina spremljala na obisku pri njem in da sta bila tam pičlih dvajset minut. Policija obišče tudi Alejandra. Jose Luis prepričuje Montserrat, naj skupaj pobegneta, toda dekle bi raje videlo, da se njen izvoljenec pogovori z njenim očetom. Nadia skuša zapeljati Pedra, a se ta ne namerava predati njenim čarom.

Sreda, 2.4. – 6. del
Graciela končno pove svoji hčerki za družinske finančne težave, iz katerih jih lahko reši le Montserratina poroka z bogatašem. Zaskrbljeni Lauro medtem skoraj doživi srčni napad. Jose Luis na plaži zaman čaka na Montserrat. Maria pokliče Alejandra in mu pove, da je padla s konja in da ga zelo pogreša. Toda njegov odziv ni takšen, kot želi Maria. Gaspar ji svetuje, naj pozabi nanj.

Četrtek, 3.4. – 7. del
Juventino obljubi Mariji, da ji bo pomagal, da se bo Alejandro spet zaljubil vanjo. V zameno mu Maria preda ključ od Domingine sobe. Ko se ponoči Juventino vtihotapi v njeno sobo, da bi jo posilil, mu Gaspar to prepreči. Montserrat in Jose Luis si obljubita, da se bosta vsak dan ob istem času sestala na vrtu. Victor obišče Gracielo in ji preda zadolžnico. Nadia roti Pedra, naj ji oprosti, Pedra pa bolj kot Nadia zanima Alejandro, saj bi ga na vsak način rad izsiljeval.

Petek, 4.4. – 8. del
Joseja Luisa aretirajo. Victor pove Alejandru, da je Maria zaljubljena vanj, toda kaj, ko je Alejandro zaljubljen v Montserrat. Graciela se opraviči Alejandru in ga prosi, naj dvori njeni hčerki. Nadia na svojem domu sprejme Gracielo. Ta ji pove, da se bo Montserrat udeležila njene zabave pod pogojem, če bo Nadia nanjo povabila tudi Alejandra. Pedro še isto noč Alejandra povabi na zabavo.

Ponedeljek, 7.4. – 9. del
Montserrat bi rada vedela, kdo je bila ženska, s katero se je Alejandro pogovarjal v kavarni. Pri tem zanika, da je ljubosumna. Robledo pove Pedru, da so aretirali Joseja Luisa Alvareza in ga obtožili Brunovega umora. V Agua Azul se vrne Adolfo, ki je navdušen in presenečen nad Montserratino lepoto. Montserrat prosi Dimitria, naj Alejandra povpraša, če je hodil z Esmeraldo.

Torek, 8.4. – 10. del
Montserrat je neugodno zaradi Alejandrovega poljuba in mu želi povedati za Joseja Luisa, v tistem trenutku pa ju zmoti Graciela. Prihodnji dan Alejandra obišče izterjevalec, ki od njega zahteva poplačilo Dimitriovega dolga. Toda Alejandro dolga ne namerava plačati. Maria še vedno upa, da se bo Alejandro odločil biti z njo, toda njen oče jo opozori, naj ne goji nemogočih pričakovanj.

Sreda, 9.4. – 11. del
Jose Luis in Refugio se skrivata v gozdu. Refugio mu svetuje, naj se za nekaj časa umakne in da bo še imel priložnost vrniti se po Montserrat. Maria je neutolažljiva, saj se Alejandro ni vrnil. Gaspar jo prosi, naj pozabi nanj. Graciela opozori Juventina, naj je nikoli več ne prosi za denar, sicer bo to močno obžaloval. Pedro je jezen na Ezequiela, ker še ni našel Joseja Luisa in Refugia. Ukaže mu, naj skrbno opazuje Montserrat in njeno družino.

Četrtek, 10.4. – 12. del
Esmeralda se sprašuje, kje je čedni mornar, ki ji je bil zelo všeč. Alejandro prosi Victorja, naj postane upravnik njegovega ranča, saj bo sam po poroki z Montserrat živel v mestu. Juventino, ki se je zaljubil v Montserrat, pove Domingi, da ga več ne zanima, odkar je srečal angela v ženski podobi. Adolfo prosi Josefino, če lahko Dimitriu posodi denar. Josefina privoli, ne vedoč, da je denar v resnici za Adolfa, ki ga je sram priznati, da potrebuje denar.

Petek, 11.4. – 13. del
Refugio reši Esmeraldo pred svojim posiljevalcem Dimitriom. Dimitrio mu zagrozi, da bo odpuščen iz mornarice, Jose Luis, ki prisluškuje dogajanju, pa je navdušen, ko izve, da so se Mendozovi vrnili v mesto. Pedro skuša od Nadie izvedeti, če se Montserrat še vedno videva s Josejem Luisom, ki je po njegovih besedah nevaren zločinec. Ko kasneje Jose Luis obišče Nadio, da bi ji predal pismo za Montserrat, Nadia ne želi govoriti z njim.

Ponedeljek, 14.4. – 14. del
Montserrat in Jose Luis se spet odločita pobegniti. Montserrat obljubi, da bo čez eno uro prišla na trg, toda kaj, ko Victor posname njun pogovor. Gaspar izve, da so s posesti izginili trije čistokrvni konji. Sumi, da je imel prste vmes Juventino, kar namerava povedati Alejandru, ki ga bo obiskal v Agua Azulu. Medtem ko se Jose Luis veseli, da bosta z Montserrat pobegnila, Victor posnetek njunega pogovora predvaja Alejandru.

Torek, 15.4. – 15. del
Alejandro na svojem ranču Montserrat predstavi kot svojo nevesto in z njo odide v spalnico. Juventino se posmehuje Mariji, češ da si ni mogla pridobiti Alejandrove ljubezni. Kmalu zatem je Juventino razočaran, saj mu Alejandro pove, da mu ne zaupa in da ne bo njegov osebni sluga. Refugio prizna Joseju Luisu, da je zaljubljen v Esmeraldo in da jo bo vzel s seboj na sever države.

Sreda, 16.4. – 16. del
Alejandro se ljubi z Montserrat. Ta mu pove, da ni prvi moški v njenem življenju in da ga sovraži. Alejandro je nad tem zelo razočaran. Esmeralda pride domov, da bi Refugiu in Joseju Luisu, povedala kje je Montserrat, a nazadnje ugotovi, da sta odšla brez nje. Jose Luis in Refugio sta medtem na poti v Michoacan. Ko naletita na vojake, ki ob cesti preverjajo dokumente, skušata zbežati.

Četrtek, 17.4. – 17. del
Juventino prepričuje Mario, naj skuša zapeljati Alejandra. Montserrat predlaga Alejandru, naj zgradi zdravstveni dom in šolo, ki bi ju lahko vodila. Alejandro privoli. Jose Luis in Refugio začneta delati na kmetiji, katere lastnik ju z zalogami pošlje v Michoacan. Maria se preseli v glavno hišo in prepričuje nesrečno Montserrat, naj pobegne. Oče Anselmo prosi Alejandra in Montserrat, naj vzameta Rosario v službo, saj sam nima dovolj denarja za njeno plačo.

Petek, 18.4. – 18. del
Glede na to, da Jose Luis in Refugio zaman iščeta Montserrat, Refugio sumi, da jima je Graciela lagala. Jose Luis ga prosi, naj se z Esmeraldo vrne v Agua Azul in skuša kaj izvedeti od Dimitria. V Agua Azulu se Dimitrio poigrava tako z Esmeraldinimi kot z Josefininimi čustvi. Maria načrtuje Montserratin pobeg, Juventino pa njeno posilstvo. Toda ne eden ne drugi pri tem ne računata na Alejandra.

Ponedeljek, 21.4. – 19. del
Jose Luis in Refugio v gozdu zakopljeta truplo Antonia Olivaresa, vzameta njegove dokumente in odideta. Na drugem koncu gozda Juventino plača King Kongu in njegovim pajdašem, da se znebijo kombija. Oče Anselmo prosi Alejandra, naj razreši težave, ki jih ima z Montserrat, sja je več kot očitno, da med njima vlada veliko nesporazumov. Rosario prosi očeta Anselma, naj Alejandru ne pove, da je njen sin.

Torek, 22.4. – 20. del
Juventino je besen, saj je prepričan, da njegovi možje niso izpolnili morilskega ukaza. Montserrat pokliče svojega očeta in mu pove, da ga pogreša. Alejandro ji ukaže, naj v njegovi odsotnosti ne uporablja telefona. Maria skuša biti podobna Montserrat, zato se Dominga norčuje iz nje. Alejandra in Montserrat v dnevni sobi preseneti Jose Luis, ob pogledu na katerega Montserrat pade v nezavest.

Sreda, 23.4. – 21. del
Alejandro vpraša Montserrat, kje je bila. Ta mu pove, da je šla po vodo in na svež zrak. Oče Anselmo se zahvali Alejandru, da se je pogovoril z Montserrat in razjasnil nesporazum. Obenem mu pove, da lahko zaupa Rosario. Josefina pokaže Dimitriu kombinacijo sefa in mu dovoli, da iz njega vzame denar. Dimitrio ne bi mogel biti srečnejši in ji obljubi, da se bosta na skrivaj poročila. Montserrat ne želi z Alejandrom odpotovati v Agua Azul, zato pa je toliko bolj pripravljena z njim oditi Maria.

Četrtek, 24.4. – 22. del
Graciela prizna, da je Dimitrio umoril Gamboo. Montserrat na ta način spozna, da Alejandro ni bil vpleten v smrt svojega upravnika. Alejandro povabi Carloto na ranč. Carlota sprejme povabilo. Pedro prosi Alejandra, naj mu za dvojno ceno proda nekaj svoje zemlje, toda Alejandro tega ni pripravljen narediti. Besni Pedro začne zato snovati Alejandrov umor. Montserrat še vedno ne želi spati z Alejandrom.

Petek, 25.4. – 23. del
Oče Anselmo prepričuje Montserrat, naj ne zapusti Alejandra, saj je ta dober mož. Pritrjuje ji, da še vedno lahko rešita njun zakon. Zaskrbljena Montserrat pove, da je Joseja Luisa že prosila, naj odide, a kaj, ko ta tega noče storiti. Oče Anslemo prosi Rosario, naj ima Montserrat ves čas na očeh. Graciea prosi Carloto, naj ostane doma in ji pomaga skrbeti za Laura. Dimitrio se poslovi od svojih staršev, češ da gre na službeno potovanje. Lauro je ponosen na svojega sina.

Ponedeljek, 28.4. – 24. del
Rosario se znajde v moralni dilemi. Dimitrio in Adolfo proslavljata kupčijo, ki sta jo sklenila zahvaljujoč Josefini. Pedro, Loreto in Juventino se pogovorijo o koristih, ki jih bodo imeli od Alejandrovega umora. Adolfo pokliče Nadio, da bi ji povedal, da Pedro ljubimka z Esmeraldo. Juventino pove Gracieli, da bo umoril Alejandra. Oče Anselmo roti Joseja Luisa, naj odide in pusti Montserrat pri miru.

Torek, 29.4. – 25. del
Jose Luis s pištolo nameri v Alejandra, nazadnje pa ustreli kačo, ki se je bližala Alejandru. Ranjenega Alejandra pripeljejo domov, kjer Montserrat takoj pokliče zdravnika in očeta Anselma. Jose Luis je besen, saj je Montserrat prepričana, da je vse skupaj njegovo maslo, medtem ko je Maria vsa panična, tako da jo mora Montserrat pomiriti s klofuto. Maria je sumničava. Zakaj ji je Juventino svetoval, naj se ne približuje konjušnici? Refugio sliši njun pogovor.

Sreda, 30.4. – 26. del
Objokana Montserrat Carloti tarna, da je Alejandro lažnivec. Ta medtem ves vesel leži v spalnici, saj je Montserrat zaskrbljena za njegovo zdravje. Rosario prosi očeta Anselma, naj se pogovori z Alejandrom in pošlje Mario kam drugam, saj je ta tam za samo zgago. Carlota prosi svojo nečakinjo naj ne obupa nad svojim zakonom z Alejandrom. Montserrat obišče Joseja Luisa in ga roti, naj zapusti ranč.

Četrtek, 1.5. – 27. del
Alejandro prosi Montserrat, naj spi z njim, toda ta se izmika, češ da ne želi poslabšati njegovega stanja. Alejandro naslednje jutro vstane iz postelje, čeprav mu Rosario prigovarja, da še ni popolnoma okreval. Montserrat je ljubosumna na Mario, ki popolnoma očitno izkazuje nežnosti Alejandru. Alejandro pokliče Victorja in ga prosi, naj na ranč pripelje Robleda in Esmeraldo, ki naj bi razčistila nesporazum z njegovo ženo. Victor se medtem zagleda v Nadio.

Petek, 2.5. – 28. del
Montserrat zanika Alejandrove obtožbe, da je Nadia njena vohunka. Pedro skuša Nadji preprečiti, da bi odšla k Almontejevim, toda ta vztraja, da bo obiskala prijateljico. Dimitrio potarna Adolfu, da ne ve, kako naj se znebi Josefine. ki se mu gnusi. Adolfo mu pove, naj bo potrpežljiv in naj počaka, da Josefina proda svoje imetje. Maria obišče Joseja Luisa. Rosario pove Montserrat, da jo je Alejandro prosil, naj jo ves čas opazuje in mu poroča o njenih aktivnostih. Tomas zagrozi Dimitriu.

Ponedeljek, 5.5. – 29. del
Refugio prosi Angelico, naj Esmeraldo odpeljejo v kočo, kjer jim bo lahko povedala, kaj se dogaja na ranču. Jose Luis se zahvali Angelici za pomoč in ji obljubi, da bo pojasnil, zakaj se z Refugiom skrivata. Robledo pove Montserrat, da ga je Graciela prosila, naj aretira Joseja Luisa zato, ker je hotela pobegniti z njim in da so v njegovi sobi našli dokaze, ki govorijo o njegovi krivdi. Esmeralda ji pove, da jo je Dimitrio prosil, naj se pretvarja, da je dekle Joseja Luisa. Victor se opraviči Nadji. Josefina izve, da jo je Dimitrio ukanil.

Torek, 6.5. – 30. del
Besni Tomas se s pištolo odpravi k Dimitriu, medtem ko Josefina še vedno joče. Graciela se po telefonu pogovori z Amelio da bi izvedela, kaj se dogaja na ranču. Adolfo opozori Dimitria, da je Tomas v Agua Azulu in da ga išče. Ko ta prispe k njemu domov, mu Lauro obljubi, da bo njegov sin držal obljubo in se poročil z Josefino. Graciela medtem obišče Josefino. Esmeralda zatrjuje Refugiu, da ga ljubi, a ji ta ne verjame. Angelica in Jose Luis se zbližata, pri tem pa ju zaloti Montserrat.

Sreda, 7.5. – 31. del
Angelica se Joseju Luisu zahvali za poljub in mu pove naslov, kjer se nahaja Refugio. Esmeralda v hotelu pove Refugiu, da je Montserrat zaljubljena v Joseja Luisa, obenem pa nekaj čuti tudi do Alejandra. To je razlog, zakaj ni pobegnila z njim. Refugio prosi Esmeraldo, naj Victorja čim prej odpelje v Agua Azul, saj se morajo vrniti na ranč. Alejandro je besen, saj je Montserrat izginila neznano kam. Maria očita Rosario, da skuša pomagati Montserrat.

Četrtek, 8.5. – 32. del
Alejandro prosi Mario, naj se čim prej odseli z njegovega doma. Josefina je neutolažljiva, ko odkrije, da sta Adolfo in Dimitrio izginila. Ta dva se medtem znebita svojih telefonov in se odpravita na Almontejev ranč, kjer nameravata Nadio in Montserrat prositi za denar. Juventino pokliče Loreta in mu pove, da se Nadia zabava z Victorjem, Alejandrovim uslužbencem. Loreto ga prosi, naj molči, dokler ne bosta prepričana, da Nadia vara svojega moža.

Petek, 9.5. – 33. del
Montserrat privoli, da bo ponoči pobegnila s Josejem Luisom. Juventino skuša izsiljevati Alejandra, toda Alejandro ga opozori, da ga bo odpustil, če bo komurkoli povedal za skrivnost njegove tašče. Dimitrio pove Adolfu za Joseja Luisa in kako naj izsili denar od Montserrat. Ta medtem Alejandra roti, naj njenemu bratu dovoli še eno noč ostati na ranču. Dimitrio spozna Angelico in je osupel nad njeno lepoto.

Ponedeljek, 12.5. – 34. del
Alejandro privoli, da Dimitrio in Adolfo za nekaj dni ostaneta na ranču. Juventino se pretvarja, da ga skrbi za Mario in Alejandru prigovarja, naj razume, da je zaljubljena vanj. Obenem mu namigne, da ima njegova žena razmerje z njegovim služabnikom. Refugio bi rad obračunal z Dimitriem, a mu Jose Luis tega ne dovoli. Adolfo svetuje Dimitriu, naj Alejandru pove, da je Montserrat skušala pobegniti, saj se bo na ta način hitreje dokopal do denarja.

Torek, 13.5. – 35. del
Oče Anselmo prosi Montserrat, naj razblini sume glede Rosario, če se bo ta vrnila k njej v službo. Angelica se ponoči izmuzne iz hiše in odide k Joseju Luisu. Refugio spozna, da jim je Juventino nastavil past. Alejandro je proti, da bi se Rosario vrnila na ranč. Maria medtem Montserrat namigne, da je Rosario v sorodu z Alejandrom. Oče Anselmo roti Rosario, naj pove Alejandru resnico, a ta tega ne namerava narediti.

Sreda, 14.5. – 36. del
Alejandro se pogovori z Josejem Luisom in mu ponudi svojo pomoč. Obenem ga opozori, naj bo previden s Joaquinovo hčerko. Dominga pove Montserrat, da se je Maria vedno spogledovala z Alejandrom in da prej ni poznala Rosario. Jose Luis opozori Juventina, naj se ne vtika v njegove zadeve. Adolfo pove Mariji, da je Alejandro kupil svojo ženo in da sta se poročila, čeprav se ne ljubita. Angelica predstavi Virginio Dimitriu. Graciela svetuje Dimitriu, naj osvoji Angelico.

Četrtek, 15.5. – 37. del
Medtem ko se vsi skupaj odpravijo na zabavo v mesto, Domingo v kuhinji preseneti Macario, ki se je vrnil iz Amerike in išče delo. Na zabavi skuša moški, ki sta ga najela Loreto in Juventino, umoriti Alejandra. Antonio uspe napadalca razorožiti, pri tem pa se vname pretep. Angelica se onesvesti in zaskrbljeni Joaquin se nemudoma oglasi na Almontejevem ranču, kamor so odpeljali Angelico. Loreto je besen, ker Juventino ni izpolnil svojega ukaza.

Petek, 16.5. – 38. del
Dimitrio prosi Amelio, naj mu dovoli na zmenek z Angelico. Amelia mu dovoli le, da jo obišče doma. Montserrat prosi moža za denar, ki ga namerava predati svojemu bratu in Adolfu, ki medtem načrtujeta pobeg v Brazilijo, še prej pa nameravata nekaj dni preživeti na ranču. Adolfo si obenem želi spati z Mario. Josefine pove Nadji o svoji nesrečni ljubezni, zato Nadia takoj pokliče Montserrat in ji pove, kaj je storil njen brat. Loreto predlaga Joseju Luisu, da uničita Alejandra.

Ponedeljek, 19.5. – 39. del
Juventino na ranč prispe z ogromno zalogo bencina. Nadia skuša obiskati Victorja, toda Margarita ji pove, da ga ni doma. Oba, Victor in Nadia, sta vsa iz sebe, ker ne moreta biti skupaj. Pedro je medtem v skrbeh za svojo ženo, ki neprestano joče. Oče Anselmo še vedno zaman prepričuje Rosario, naj svojemu sinu pove resnico. Alejandro je zelo presenečen, ko od Macaria izve, da je Rosaria po krivem sedela v ječi zaradi umora. Juventino v konjušnici, kjer se nahaja nezavestna Rosario, zaneti ogenj.

Torek, 20.5. – 40. del
Alejandro ponudi Loretu veliko denarja, da bi mu pripeljal Joseja Luisa. Žalostna Nadia prosi svoje služabnike, naj se znebijo rož, ki ji jih je poslal Victor. Montserrat pokliče Nadio in jo roti, naj ji posodi denar in nikomur ne pove, da sta Adolfo in Dimitrio pri njej na ranču. Maria in Adolfo nameravata medtem Alejandru ukrasti denar, krajo pa naprtiti Montserrat. Juventino podari Montserrat ogrlico, ki mu jo je za njegov molk dala Graciela.

Sreda, 21.5. – 41. del
Macario zasliši Rosario glede njene preteklosti, zato ga ta vsa objokana roti, naj ničesar ne pove Alejandru. Macario je zdaj prepričan, da je Rosario mama njegovega šefa in ji obljubi, da bo molčal. Maria spi z Adolfom in ga prosi za denar, ki ji ga je obljubil. Toda Adolfo ne drži besede in jo opozori, naj raje molči. Alejandro se opraviči Rosario, ker jo je odpustil. Montserrat pove Alejandru, zakaj se Dimitrio skriva na ranču. Juventino pošlje svoje može, da požgejo polja na ranču Almonte.

Četrtek, 22.5. – 42. del
Ezequiel prekine ljubezenski pogovor med Esmeraldo in Refugiom, ki se morata tako posloviti. Nadia in Victor si izpovesta ljubezen in spita skupaj. Macario pove Alejandru, da je Juventino mrtev, medtem ko je drugi mož še vedno živ. Jose Luis pove Loretu, da se Alejandro odpravlja k Robledu, da bi mu povedal, kaj se dogaja na ranču, zato bi bilo bolje, da osvobodi Refugia. Macario pove Joseju Luisu, da so njegovega prijatelja hudo pretepli. Montserrat ugotovi, da ji je nekdo ukradel denar.

Petek, 23.5. – 43. del
Maria zanika, da je ukradla denar. Dimitrio sumi, da ga je z njeno pomočjo vzel Adolfo, toda tudi ta to zanika. Alejandro se zahvali Joseju Luisu, ker mu je rešil življenje in ubil Loreta. Ko prispeta na ranč, pokličeta policijo in jih obvestita o Loretovi smrti. Adolfo je jezen na Dimitria, ki je ukradel njegov denar, zaradi česar morata zdaj zapustiti ranč. Alejandro brani Joseja Luisa pred Ezequielom in ne dovoli, da bi ga aretirali zaradi Loretovega umora.

Ponedeljek, 26.5. – 44. del
Nadia ne more skriti svoje sreče, zato ji Pedro grozi, da jo bo uničil, če bo izvedel, da ga vara. Macario odpelje Joseja Luisa in Refugia v kombi, a ga Ezequiel na poti ustavi. K sreči Joseju Luisu in Refugiu uspe še pravočasno pobegniti. Alejandro in Montserrat sta medtem v skrbeh zaradi njiju. Angelica je zelo vesela, ko jo Jose Luis prosi za pomoč, zato ga skrije v spalnici.

Torek, 27.5. – 45. del
Pedro pretepe Esmeraldo in ji prepove, da bi še kdaj govorila z njegovo ženo. Ko jo kasneje obišče Refugio, mu ta ni pripravljena povedati, kdo jo je pretepel. Esmeralda prosi Zulemo, naj pove njenemu šefu, da ne bo mogla priti v službo. Nadia obišče Josefino in se opraviči za vso škodo, ki sta ji jo povzročila Adolfo in Dimitrio. Pove ji, da je Dimitrio na ranču Arechiga. Montserrat in Alejandro sta odločena, da bosta pozabila na preteklost in začela znova.

Sreda, 28.5. – 46. del
Pedro je zelo presenečen, ko pred seboj zagleda Joseja Luisa. Esmeralda, ki medtem preveri, če je Jose Luis na policiji, ob pogledu na Pedra pobegne. Kmalu zatem tja prispe Angelica z Dimitriovim denarjem, da bi dosegla Jose Luisovo izpustitev. Ezequiel po Pedrovem ukazu izpusti Joseja Luisa, ki z Angelico prespi v hotelu. Nadia načrtuje zmenek z Victorjem. Dimitrio je medtem besen na Angelico, ki mu je ukradla denar.

Četrtek, 29.5. – 47. del
Joaquin se odloči poiskati Angelico. Amelia, ki ne ve, kaj naj stori, neutolažljivo joče. Virginia se medtem odloči varovati sestrino skrivnost. Nadia medtem na ranču Almonte čaka na Victorja. Ko se namesto njega tam pojavi Pedro, Nadia zahteva, da nemudoma odide. Josefina je razočarana, saj se Dimitrio še vedno ne želi poročiti z njo. Montserrat pove očetu Anselmu, da je Antonio zapustil ranč z Alejandrovo pomočjo, saj so ga obtožili umora načelnika policije, čeprav je to storil zato, da bi rešil Alejandra. Victor in Pedro se soočita.

Petek, 30.5. – 48. del
Jose Luis odpelje Angelico v bolnišnico. Obljubiti ji mora, da je ne bo pustil same v bolnišnici, obenem pa ga Angelica prosi, naj pokliče njeno botro. Prudencia od zdravnika izve, da ima Angelica pred seboj le še nekaj mesecev življenja, zato se jo odloči vzeti k sebi domov. Joseju Luisu medtem svetuje, naj se poroči z njo in izbriše svojo temačno preteklost. Esmeralda se spre z Refugiom, ki vztraja, da dekle pusti svojo službo.

Ponedeljek, 2.6. – 49. del
Jose Luis privoli, da se bo poročil z Angelico. Prudencia medtem pokliče svojega brata Robleda. Jose Luis na poroko povabi Refugia in Esmeraldo, ki presenečena sprejmeta povabilo. Joaquin medtem obišče Robleda in ga prosi, naj mu pomaga najti njegovo hčerko. Ugotovita, da sta Jose Luis in Antonio ena in ista oseba. Ezequiel medtem pove Pedru, da so našli truplo pravega Antonia Olivaresa.

Torek, 3.6. – 50. del
Alejandro zanika Marijine trditve, da je spal z njo, medtem ko jezna Montserrat zahteva, naj jo takoj odpusti, sicer bo odšla ona. Čeprav ga Maria roti, naj je ne odpodi od doma, Alejandro prosi Macaria, naj jo čim prej odpelje v Agua Azul. Besna Montserrat o tem pove Carloti, Josefini in Dimitriu. Rosario med Marijinimi rečmi najde ukradeni denar.

Sreda, 4.6. – 51. del
Josefina je pripravljena Dimitriu plačati za to, da bi bil z njo, zato si pohlepnež že mane roke. Pedro ima na glavnem trgu govor, pri čemer ga Nadia ljubeče podpira. Victorja to zelo žalosti, toda Nadia mu pove, da je navsezadnje Pedrova žena in da so njene roke zvezane. Lauro skuša pomiriti Gracielo glede Dimitira, ki mora izpolniti obljubo, ki jo je dal Josefini. Angelica prosi svojo botro, naj družini ne pove za poroko, saj jo bodo skušali odvrniti od nje. Montserrat pove očetu Anselmu, da je noseča.

Četrtek, 5.6. – 52. del
Alejandro opazi, da sta Macario in Dominga zaljubljena, zato jima da prost dan. Potem se odpravi h Carloti, vrže v smeti njen telefon in jo zapre v sobo. Montserrat skuša od očeta Anselma izvedeti, če je Rosario Alejandrova mama, toda Anselmo molči. Obenem mu Montserrat pove, da dobro ve za materino ljubimkanje z Benjaminom. Graciela je vesela nad sinovo vrnitvijo, Lauro pa je besen na svojega sina in ga skuša napoditi iz hiše. Besni Alejandro iz hiše napodi tako Montserrat kot Rosario in Carloto.

Petek, 6.6. – 53. del
Jose Luis prepričuje Robleda, da je nedolžen in da je Graciela izkoristila njuno prijateljstvo zato, da ga je vpletla v umor, ki ga ni zagrešil. Esmeralda in Refugio prispeta v Merido, kjer se bosta udeležila Josejeve poroke. Refugio potrdi Josejevo izjavo. Dimitrio se zateče k Adolfu, nad čimer pa Maria ni navdušena, zato svojemu ljubimcu postavi ultimat. Kmalu zatem Adolfa obišče Alejandro, ki Adolfa pretepe, Mario pa prosi, naj se vrne z njim na ranč.

Ponedeljek, 9.6. – 54. del
Presrečna Maria se z Alejandrom vrne na ranč. Carlota in Lauro spremita Montserrat na ultrazvok, potem pa se odpravijo v mesto po nakupih. Dimitrio je presenečen, da je Alejandro pretepel Adolfa. Montserrat pove Nadji, da je Alejandro izvedel resnico o Joseju Luisu in da je zato morala zapustiti ranč. Je možno, da mu je za Joseja Luisa povedal Victor? Ta vpletenost zanika. Robledo medtem obljubi, da bo pomagal Refugiu in Joseju Luisu dokazati njuno nedolžnost.

Torek, 10.6. – 55. del
Dominga se sporeče z Mario. Robledo prosi Gracielo, naj mu pove, kje je Dimitrio, saj dobro ve, da je morilec. Presenečeni Lauro ga odpelje k svojemu sinu, medtem ko Graciela neutolažljivo joče. Potem ko Robledo aretira njenega sina, se Graciela po pomoč zateče k Pedru. Pedro privoli, toda le, če mu bo nekega dne vrnila uslugo. Alejandro in Maria v nakupovalnem središču srečata Montserrat. Angelica prosi svojo mamo, naj spoštuje njeno odločitev in pokliče očeta.

Sreda, 11.6. – 56. del
Maria je presrečna v Alejandrovem objemu. Ta ji kupi nove obleke ter ji obljubi, da bo pozabil na Montserrat in da bosta kmalu odpotovala in videla svet. Macario mu skuša dopovedati, da se moti, toda Alejandro je trmast in zahteva, da Macario spoštuje novo gospodarico njegovega ranča. Lauro sliši Carloto in Gracielo med pogovorom o Montserratinem zakonu in zahteva, da mu povesta, kaj se dogaja. Prudencia medtem izsiljuje Joaquina.

Četrtek, 12.6. – 57. del
Alejandro se spre z Mario, saj se čuti krivega za Laurovo smrt. Medtem ko namerava Alejandro njegovo truplo odpeljati v Agua Azul, je Maria vesela, da bo Montserrat trpela zaradi smrti svojega očeta. Jose Luis se poslovi od Angelice, saj mora z Robledom čim prej razrešiti njegove okoliščine. Obljubi ji, da se bo vrnil čez nekaj dni. Josefina se veseli skorajšnje poroke, Dimitrio pa svoji sestri svetuje, naj si najde drugega moža.

Petek, 13.6. – 58. del
Jose Luis in Refugio ponovno pridobita svoja mornarska čina. Jose Luis celo napreduje. Esmeralda se kljub Refugievi službi ne namerava odpovedati svojemu delu. Angelica se boji, da ji bo Montserrat speljala Joseja Luisa. Virginia jo skuša potolažiti. Joaquin išče Alejandra, toda Dominga mu ne želi povedati, kje je. Maria sili Alejandra, naj takoj odpotujeta, toda ta tega ne želi. Josefina povabi Alejandra na svojo poroko, ta pa jo opozori, da Dimitria zanima le njen denar.

Ponedeljek, 16.6. – 59. del
Dimitrio prosi Alejandra, naj prisluhne njegovi sestri, ki ga ni prevarala in je za nameček noseča z njegovim otrokom. Victor ga prepriča, naj se pogovori z Montserrat, saj ga ta ljubi in zelo trpi, ker jo je Alejandro zapustil. Graciela medtem prepričuje Montserrat, naj obišče Alejandra in razčisti nesporazum. Jose Luis se s težkim srcem odloči, da bo pozabil na Montserrat. Esmeralda in Refugio mu svetujeta, naj se poroči z Angelico.

Torek, 17.6. – 60. del
Rosario prosi Victorja, naj osebno preda pismo njenemu sinu, a mu ne sme povedati, da je njegova mama. Alejandro se poslovi od očeta Anselma, saj namerava odpotovati za nedoločen čas. Victor skuša Alejandru predati pismo, a kaj, ko je Alejandro medtem že odšel. Pismo zato pusti v njegovi pisarni. Angelicino in Jose Luisovo poroko zmoti oboroženi Joaquin, toda Robledo k sreči prepreči najhujše.

Sreda, 18.6. – 61. del
Maria najde pismo, ki ga je Montserrat napisala Alejandru, in ga uniči. Joaquin obišče Alejandra, da mi bu povedal, da ve, kje je Jose Luis, a Alejandra ni doma, zato sporočilo preda Mariji. Ta medtem razmišlja, kako bi se znebila Montserrat in njenega otroka. Ko vzame puško, da bi opravila z njo, jo k sreči pri tem ustavi Macario. Graciela ne more verjeti, da se je Amelia razšla z Joaquinom in dovolila Angelici, da se poroči s Josejem Luisom.

Četrtek, 19.6. – 62. del
Adolfo se posmehuje Dimitriu, ki se ni sposoben ljubiti z Josefino in zato ne bo dobil njenega denarja. Josefina in Nadia medtem Montserrat podarita darila za otroka. Montserrat pove Gracieli in Carloti, da je prosila Alejandra za ločitev, brez da bi od njega terjala denar, obenem pa ne želi, da bi imel Alejandro karkoli opraviti z njenim otrokom. Graciela je nad tem razočarana, zato se namerava pogovoriti z Alejandrom.

Petek, 20.6. – 63. del
Graciela pove Alejandru, da bo Montserrat kmalu rodila. Roti ga, naj odide v Agua Azul, a Alejandro je trmast. Hkrati ne želi obljubiti Mariji, da ne bo poiskal Montserrat in dojenčka. Dominga pove Macariu, da bo Alejandro zagotovo pustil Mario, ko se bo otrok rodil. Maria, ki sliši njun pogovor, je zato vsa iz sebe. Macario pove Alejandru, da bi otrok lahko bil njegov in da obstaja velika možnost, da bo ta odraščal brez očeta, tako kot se je to zgodilo njemu in Benjaminu. Angelica se pogovori z Montserrat.

Ponedeljek, 23.6. – 64. del
Josefina skuša priklicati Dimitria in mu povedati, da se je rodil njegov nečak, toda kaj, ko je ta pri Virginiji in se ne oglaša na telefon. Rosario prosi Carloto, naj piše očetu Anselmo in mu pove veselo novico. Upa, da bo Anselmo prepričal Alejandra, naj obišče svojo ženo in sina. Nadia prosi Victorja, naj se je izogiba, saj jo Pedro budno opazuje. Angelica sumi, da ima Montserrat zakonske težave. Montserrat pove Rosario, da je ponosna, da je njena tašča, in da o tem ne bo črhnila nikomur.

Torek, 24.6. – 65. del
Oče Anselmo ne more prepričati Alejandra, naj se ne maščuje Joseju Luisu. Jose Luis pove Angelici, da še vedno ljubi Montserrat in da se ne bi poročil, če bi vedel, da je Alejandro zapustil Montserrat. Angelica je medtem pripravljena pomagati Montserrat, ki je ostala sama z otrokom. Kmalu zatem k Angelici prispe besni Alejandro, ki išče Joseja Luisa. Graciela zahteva, da Dimitrio prepriča Josefino, naj mu preda svoj denar.

Sreda, 25.6. – 66. del
Montserrat se skuša pogovoriti z Alejandrom, toda ta narobe razume njene besede. Pedro je čedalje bolj živčen in žali Nadio. Ko izve, da ni bil izvoljen za guvernerja, je prepričan, da je položaj izgubil zato, ker nima družine, zato Nadio sili, naj spi z Victorjem in mu čim prej rodi sina. Carlota je v skrbeh zaradi Alejandrove želje po maščevanju, medtem ko Graciela razmišlja o možnosti, da bi njena hči postala vdova in po Alejandru podedovala bogastvo.

Četrtek, 26.6. – 67. del
Graciela bi se rada pogovorila z Josefino glede Dimitria in njenega denarja, toda Dimitrio materi pove, naj se več ne vmešava v njegovo življenje. Rosario skuša obiskati Alejandra, a je Maria ne spusti v hišo. Montserrat je živčna pred Alejandrovim obiskom, a jo skuša njena teta pomiriti, da bo vse v najlepšem redu. Toda namesto Alejandra se na vratih prikaže Jose Luis.

Petek, 27.6. – 68. del
Ezequiel skuša v bolnišnici umoriti Joseja Luisa, a mu k sreči to prepreči srečanje z Esmeraldo. Rosario v zaporu obišče Alejandra in mu končno pove, da je njegova mama. Obenem ga skuša prepričati, naj sprejme Montserrat in njenega otroka, ki je zagotovo njegov. Angelica je vsa iz sebe, saj ne ve, kje je Jose Luis. Montserrat, ki jo obišče, ji pove za dvoboj med Alejandrom in Josejem Luisom.

Ponedeljek, 30.6. – 69. del
Jose Luisovo stanje je resno, toda Montserrat prepričuje zaskrbljeno Angelico, naj zaupa, da bo z njim vse v redu. Joaquin prepriča Alejandra, da mu del svoje zemlje odda v najem. Kasneje Joaquin obišče Amelio in skuša od nje izvedeti za Gracielino skrivnost, ki bi jo lahko uporabil proti Alejandru. Alejandro v bolnišnici obišče Joseja Luisa in ga vpraša, če sta z Montserrat ljubimca.

Torek, 1.7. – 70. del
Alejandro obišče Montserrat. Graciela mu pokaže otroka in ganjeni Alejandro prosi svojo ženo odpuščanja. Toda ali mu bo Montserrat pripravljena odpustiti? Alejandro obenem v svojo hišo povabi še Rosario. Refugio je zaskrbljen za Joseja Luisa, čigar stanje je čedalje slabše. Zdravnik mu pove, da se njegov organizem ne odziva na antibiotike in da lahko kmalu umre.

Sreda, 2.7. – 71. del
Dimitrio prispe k Alejandru, da bi mu povedal, da je tudi sam Benjaminov sin in zahteval polovico premoženja, ki mu menda pripada. Pedro organizira večerjo za Victorja in Nadio. Nadia se zave, da je vse skupaj Pedrovo maslo in v solzah pove Victorju, da se ne more več skrivati. Jose Luis v bolnišnici roti Montserrat, naj mu pove, da ga še vedno ljubi. V tem trenutku v sobo na skrivaj vstopi Alejandro. Maria ni prav nič vesela, ko doma zagleda Rosario.

Četrtek, 3.7. – 72. del
Ezequiel povabi Carloto na večerjo. Montserrat in Carlota sta nad tem zelo presenečeni. Nadia obišče Ezequiela, da bi izvedela, v kakšnem odnosu sta z njenim možem. Je možno, da sta ljubimca? Ezequiel njena namigovanja odločno zavrne. Graciela skuša Dimitria prepričati, da skupaj skujeta načrt, kako priti do denarja, toda Dimitrio ne želi več imeti opravka z njenimi spletkami.

Petek, 4.7. – 73. del
Pedro pove Ezequielu, da je Joaquin pripravljen na delo na Alejandrovi posesti in da potrebuje oborožene može. Ezequiel pove Pedru, da ga je Esmeralda ogovarjala. Montserrat obišče Alejandra. Rosario je zelo vesela njenega obiska. Graciela se spominja večera, ko je očetu Anselmu priznala, da je bila noseča z Benjaminom in da je otrok umrl. Pedro obišče Esmeraldo in ji zagrozi, naj še nocoj zapusti Agua Azul.

Ponedeljek, 7.7. – 74. del
Maria se počuti veliko bolje in prosi Alejandra, naj je ne zapusti, saj bi bila sicer raje mrtva. Alejandro je zaradi tega zelo zaskrbljen, toda Rosario mu zagotovi, da skuša Maria na ta način pridobiti njegovo pozornost in da bi bilo najbolje, če bi jo odpeljal stran. Jose Luisa odpustijo iz bolnišnice. Angelica ga spet vzame k sebi, toda očitno je, da je Jose Luis ne ljubi. Graciela spet spletkari, saj bi rada Alejandra prepričala, da je Dimitrio njegov brat.

Torek, 8.7. – 75. del
Carlota pokliče Ezequiela na pomoč, saj je Maria skušala ukrasti Laurita in jo je pri tem udarila v glavo. Maria prispe na ranč, kjer ji Celia pove, da je tam tudi Esmeralda. Montserrat in Alejandro se pogovorita o sinovi krstitvi in o obnovi poročnih zaobljub. Montserrat se spominja smrti svojega očeta in Alejandro jo prosi odpuščanja. Angelicino stanje je čedalje slabše.

Sreda, 9.7. – 76. del
Alejandro pove svoji mami, da se ji bo odkupil za vse trpljenje, ki ga je prestala, in da je zelo ponosen nanjo. Ona mu pove, da je vse trpljenje pozabljeno, ko ga vidi srečnega z ženo in sinom. Graciela je jezna na Dimitria, ker je Adolfu zaupal njene osebne reči, ta pa se posmehuje njeni odločitvi, da Montserrat poroči s sinom svojega ljubimca. Jose Luis je še vedno prepričan, da ga Montserrat ljubi, Refugio pa ga opomni, da naj raje misli na Angelico, ki je še vedno živa.

Četrtek, 10.7. – 77. del
Angelica z veseljem sprejme vlogo botre in meni, da je zelo romantično, da se bosta Alejandro in Montserrat spet poročila. Jose Luis vpraša Montserrat, če si res želi poroke z Alejandrom. Montserrat mu odgovori, da je. Dimitrio je pripravljen pustiti Josefino, da si najde moškega, ki jo bo ljubil, saj si to zasluži. Roti jo, naj kljub vsemu ne izbere Adolfa, ki je še hujši od njega.

Petek, 11.7. – 78. del
Jose Luis je presenečen nad Marijinimi besedami, da bi raje videla Alejandra zaporu kot srečnega z Montserrat. Josefino preseneti Tomasov obisk. Ta zahteva, da se preneha dobivati z Alfonsom, obenem pa namerava nekaj dni ostati pri svoji sestri in spraviti v red njeno ljubezensko življenje. Montserrat pove Joseju Luisu, da ga bo imela vedno rada, a da ga ne ljubi. Jose Luis sprejme ponudbo, da bo boter Alejandrovemu in Montserratinemu sinu.

Ponedeljek, 14.7. – 79. del
Jose Luis zaloti Refugia, kako s pištolo grozi Pedru, ki je pravkar hotel pretepsti svojo ženo. Toda prestrašena Nadia vse zanika in trdi, da si je Pedro nikoli ne bi drznil pretepsti. Mario napade neznani moški, ki ga Ezequiel ubije. Pedro pove Ezequielu, da ga je Jose Luis spraševal glede Alejandrove zemlje. Adolfo pove Pedru, da ne želi več delati zanj, toda Pedro mu pove, da poti nazaj več ni.

Torek, 15.7. – 80. del
Montserrat in Alejandro se poročita, malega Laura pa krstijo. Maria roti Adolfa, naj ji pomaga priti iz zapora, toda ta ne more storiti ničesar, saj bi ga njegov svak ubil. Takoj po poroki Alejandro pove ženi, da naj ne verjame vsemu, kar bodo ljudje govorili o njem. Montserrat je šokirana, ko izve, da bo Jose Luis aretiral Alejandra. Besna Montserrat Joseju Luisu prisoli klofuto. Robledo medtem pove Ameliji in Angelici, da so na Alejandrovi zemlji gojili mamila.

Sreda, 16.7. – 81. del
Jose Luis je prepričan, da je Alejandro nedolžen, toda zakaj bo potem dovolil, da se mu zgodi krivica? Jose Luis Alejandra pomiri, da tega ne bo dovolil. Dimitrio pove mami, da bo Josefina ostala pri njem, dokler se z bratom ne pobotata. Gracieli zagrozi, da bo Alejandru povedal za zamenjavo DNK-ja, če se bo grdo obnašala do Josefine. Toda Graciela nad tem ni navdušena. Pogovor med Josejem Luisom in Alejandrom razkrije vse nesporazume iz preteklosti.

Četrtek, 17.7. – 82. del
Rosario pove Alejandru, da ga je obiskala ženska, ki išče svojega očeta in trdi, da je Benjaminova nečakinja. Alejandro pove Fabioli, da je njen oče mrtev. Amelia pove Macariu, da je Benjamin odpeljal Gracielino hčerko v ZDA in da sta jo tam vzgajala njegova sestra in njen mož. Ker nihče ne ve, da je otrok preživel, naj tega ne omenja nikomur, še posebej pa ne Gracieli. Fabiola je presenečena, da ji Benjamin ni zapustil ničesar v oporoki. Pedro pove Robledu, da ni zadovoljen z dejstvom, da so Alejandra izpustili iz zapora.

Petek, 18.7. – 83. del
Rosario pove Alejandru, da ga išče načelnik policije. Kaže, da imajo novice o Mariji. Ezequiel pove Alejandru, da je Adolfo pomagal Mariji, ko jo je našel nezavestno in jo odpeljal v bolnišnico. Kaže, da je skušala narediti samomor. Alejandro jo želi obiskati, Montserrat pa mu prepove, da bi jo pripeljal v hišo. Nadia pove Esmeraldi, da je Ezequiel Pedrov ljubimec. Jose Luis je še vedno zagrenjen, ker ga Montserrat ne ljubi več in ji to tudi očita.

Ponedeljek, 21.7. – 84. del
Montserrat očita svoji mami, da ji je le do denarja in da nikoli ni ljubila njenega očeta. Graciela ji pove, da mora zdaj skrbeti za Carloto, Dimitira in Josefino, saj ji je brat vzel ves denar, ki ga je imela. Montserrat materi svetuje, naj si najde novega moškega, ki bo skrbel zanjo. Maria hinavsko prepriča očeta Anselma, da ji je žal za vse, kar je naredila. Obenem bi rada obiskala Montserrat, da jo prosi odpuščanja. Nadia postavi Pedru dva pogoja za to, da zanosi z Victorjem in mu rodi otroka.

Torek, 22.7. – 85. del
Montserrat ne naseda Marijinim hinavskim besedam, čeprav Maria zatrjuje, da govori iz srca. Ko ji Montserrat pove, da Alejandro ljubi njo, ne Marie, Maria spet ponori. Pedro zagrozi Esmeraldi, naj nikoli več ne steguje svojega dolgega jezika, saj bo sicer Nadia tista, ki jo bo skupila. Alejandro pove Mariji, da je ne bo več vzela nazaj v hišo, da pa bo vseeno poskrbel zanjo. Jose Luis pove Joaquinu, da dobro ve, da se laže in da skuša škoditi Alejandru.

Sreda, 23.7. – 86. del
Adolfo pove Nadji, da je Mario poslal k Pedru zato, da bi ji morda zagotovil službo. Toda Nadia ne potrebuje služkinje. Pedro pove Mariji, da je zelo razočaran nad njo, ker je obiskala njegovo ženo, namesto da bi odšla k Alejandru. Victor pove Nadji za Alejandrove sume, da je Pedro tisti, ki ga želi spraviti za zapahe. Obenem ji pove, da je Alejandro nedolžen. Pedro in Adolfo dojameta, da jima Nadia prisluškuje, zato v svojo spletko vpleteta še povsem nedolžnega Joseja Luisa.

Četrtek, 24.7. – 87. del
Pedro prisili Joaquina, da pokliče enega izmed svojih partnerjev in Alejandra vplete v tihotapljenje mamil. Montserrat obišče Joseja Luisa. Ko tam zagleda Mario, je prepričana, da ji je Nadia povedala resnico. Joseju Luisu pove, da je zelo razočarana nad njim, saj mu je Alejandro resnično verjel, da mu bo pomagal oprati svoje ime. Maria ji zabrusi, da ji bo speljala Joseja Luisa, tako kot ji je ona speljala Alejandra. Dimitrio prosi Robleda, naj mu zagotovi službo v mornarici.

Petek, 25.7. – 88. del
Alejandro je presenečen. Ga namerava Jose Luis aretirati? Pove mu, da še nikoli prej ni videl Samuela in da je Montserrat prepričana, da Jose Luis sodeluje s Pedrom. Jose Luis mu zagotovi, da to ni res. Fabiola obišče Mario in ji pove, da je veliko zabavnejša in privlačnejša od Montserrat. Adolfo je pripravljen Dimitriu zagotoviti delo pri Pedru, toda Dimitrio mu pove, da bo odslej delal v mornarici. Jose Luis pove Alejandru, da še vedno ljubi Montserrat, da pa se je vseeno odločil ostati z Angeliko in jo osrečiti.

Ponedeljek, 28.7. – 89. del
Amelia ne dovoli Virginiji obiskati njenega očeta v zaporu, saj mu ne more odpustiti, da ni podprl Angelice. Toda Virginia je odločena obiskati očeta in mu odpustiti njegove grehe. Objokana Montserrat pove Angeliki, da je Jose Luis potvoril dokaze zato, da bi Alejandra zaprli, in da dela za Pedra. Angelica ji zagotovi, da Jose Luis ne bi nikoli storil tega. Graciela pove Ameliji, da je v mesto prispela ženska, ki trdi, da je Anastasijina hčerka in Benjaminova sestra. Spletkarska Maria obišče Rosario in jo začne zastrupljati z lažmi.

Torek, 29.7. – 90. del
Ponosni Dimitrio pove mami, Josefini in Carloti, da je začel delati za mornarico. Carlota mu obljublja, da mu bo zagotovila visok položaj, toda Dimitrio je pripravljen začeti na dnu ter s trudom in iskrenostjo kasneje priti do položaja. Jose Luis in Angelica si povesta, da se ljubita. Pedro sili Alejandra v priznanje, češ da mu bo le tako lahko zagotovil krajšo zaporno kazen. Toda Alejandro se ne da in Pedru pove, da bi moral biti za zapahi on sam.

Sreda, 30.7. – 91. del
Amelia pove Fabioli, naj odide iz Agua Azula, saj kot posvojenka ne bo dobila ničesar. Objokana Fabiola ji pove, da je prav to razlog, zakaj jo je stric Benjamin zapustil, ko sta njena starša umrla. Montserrat pove Victorju, da Samuel ni priznal ničesar in da nimajo dovolj dokazov proti Alejandru. Refugio jima svetuje, naj pohitita, saj je le vprašanje časa, kdaj bo mučeni Samuel povedal vse, kar želijo od njega. Hinavski Ezequiel medtem obljubi Carloti, da bo naredil vse, da Alejandra reši iz zapora.

Četrtek, 31.7. – 92. del
Amelia in Jose Luis se pogovorita o Angelici, ki zavrača zdravljenje. Angelica, ki se zaveda, da nima več veliko časa, prosi mamo, naj jo odpelje k očetu, saj bi rada izvedela resnico o Alejandru. Carlota prepričuje Montserrat, da bo Ezequiel pomagal Alejandru, toda Montserrat mu ne zaupa. Ezequiel je medtem primoran Pedru povedati, da mu iz Samuela ni uspelo izsiliti priznanja. Alejandro je šokiran, ko zagleda Joaquinovo truplo. Obenem najde Joaquinovo sporočilo.

Petek, 1.8. – 93. del
Carlota pove Montserrat in Rosario, da je Joaquin naredil samomor in da se Ezequiel boji, da je za seboj pustil sporočilo, v katerem Alejandra krivi za svojo smrt. Nadia preda Dimitriu dokument s Pedrovim podpisom, tako da ga lahko ponaredi in si zagotovi obisk pri Alejandru v zaporu. Sandro pove Fabioli, da jima Alejandrov odhod iz zapora ne bo prav nič koristil, zato si izmisli novo spletko. Dimitrio obišče Alejandra v zaporu in ga prepričuje, da mu skuša pomagati.

Ponedeljek, 4.8. – 94. del
Alejandro je zelo vesel Montserratinega obiska. Pedro zahteva, da Ezequiel najde Joaquinovo sporočilo in Samuela prisili v priznanje, saj bo sicer prisiljen Alejandra izpustiti. Montserrat mu pove za Ezequielove trditve, da je Joaquin v sporočilu okrivil Alejandra za svojo smrt, toda ta ji zagotovi, da temu ni tako. Obenem jo prosi, naj obišče Amelio in ji izreče sožalje. Pedro in Nadia se udeležita Joaquinovega pogreba, kjer objokana Angelica Pedra obtoži za smrt svojega očeta.

Torek, 5.8. – 95. del
Lažniva Maria prepriča Alejandra, da ji je oče Anselmo povedal za Joaquinovo sporočilo. Macario pove Montserrat, da je oče Anselmo predal Joseju Luisu nekaj, kar mu je zaupal Alejandro. Nadia obišče Samuela v zaporu. Ta ji pove, da ne bo izdal Alejandra, ki ga ni videl še nikoli v življenju, in da mu je žal, da je Alejandro zaradi njega pristal v zaporu. Fabiola pove Sandru, da je spoznala Joseja Luisa in da se bo po Angelicini smrti poročila z njim.

Sreda, 6.8. – 96. del
Jose Luis v zaporu obišče Alejandra. Med drugim mu obljubi, da po Angelicini smrti ne bo skušal spet osvojiti Montserrat, saj je prepričan, da njegovo bivše dekle zdaj ljubi Alejandra. Pedro sliši pogovor med Nadio in Victorjem, češ da je Maria ukradla očetu Anselmu Joaquinovo sporočilo. Fabiola skuša prepričati Montserrat, naj ji preda obe oporoki Benjamina Almonteja.

Četrtek, 7.8. – 97. del
Jose Luis nadleguje Montserrat. Maria medtem v zaporu obišče Alejandra in ga prepričuje, da se Montserrat in Jose Luis dobivata za njegovim hrbtom in da je ona edina, ki ga skušata rešiti. Pedro je besen na Nadio, ki jemlje kontracepcijske tabletke, čeprav bi morala zanositi, ta pa mu zabrusi, naj raje iz zapora izpusti Alejandra, ki je nedolžen, saj je sama govorila s Samuelom. Pedro ukaže umoriti Mario. Angelica prosi mamo, naj ji pomaga organizirati Esmeraldino in Refugievo poroko.

Petek, 8.8. – 98. del
Ezequiel prepriča Pedra, da je Adolfo res umoril Mario, medtem pa se oba z Adolfom zavedata, da ju bo Pedro slej ko prej izdal, tako kot je izdal Joaquina. Zato nameravata z Esmeraldino in Marijino pomočjo dokazati, da je Pedro kriminalec in pokvarjen politik. Fabiola pove Pedru, da je Samuel k Alejandru prinesel kovček, poln denarja, ki sta ga kasneje Alejandro in Jose Luis zažgala. Jose Luis Robledu pove, da je bil on tisti, ki je zažgal denar.

Ponedeljek, 11.8. – 99. del
Jose Luis pove Refugiu in Dimitriu, da ga je Robledo odpustil iz mornarice. Dimitria prosi, naj svoji sestri pove, da so ga odpustili zato, ker je škodil Alejandru. Pedro grozi Nadji in Victorju, naj pozabita na pogovor s Samuelom. Alejandro pove Rosario, da se Montserrat moti in da mu Jose Luis skuša le pomagati. Montserrat prosi Robleda, naj razišče posle Pedra Medine. Ezequiel pa je besen, ko Pedro pove Adolfu, da mu bo namenil položaj župana, če bo sam postal guverner. Sandro preda Pedru Benjaminovi oporoki, ki ju je ukradla Fabiola.

Torek, 12.8. – 100. del
Alejandro prosi Cervera, naj pomaga Jose Luisu, ki je nase prevzel krivdo glede zažganega kovčka denarja, a naj mu ne pove, da ga je zanj najel Alejandro. Rosario pomiri očeta Anselma glede ukradenega sporočila, toda ta še vedno trdi, da je kriv, saj je dovolil, da Maria manipulira z njim. Alejandro je prepričan, da Sandro in Fabiola sodelujeta s Pedrom, zato se Cervera ponudi, da bo malce raziskal njuno preteklost. Angelica prosi Joseja Luisa, naj ji pomaga pripraviti presenečenje za Esmeraldo in Refugia.

Sreda, 13.8. – 101. del
Angelica in Jose Luis načrtujeta poroko za Esmeraldo in Refugia. Dimitri povabi Josefino na poroko desetarja Solaresa, Graciela pa izkoristi priložnost in užali Josefino, češ da naj raje ne hodi na poroko, saj bo tam le osramotila njenega sina. Carlota k sreči Josefino prepriča, da se vseeno udeleži poroke. Sandro pove Gracieli, da mu je Josefinin brat Tomas povedal, da je družina Mendoza tik pred bankrotom in da se je Dimitrio zato poročil z Josefino. Užaljena Graciela vse skupaj zanika.

Četrtek, 14.8. – 102. del
Angelica, ki je čedalje slabotnejša, prosi Montserrat, naj jo obišče, ker želi govoriti z njo. Josefina prispe na poroko, tam pa najde moža, kako poljublja Virginio. Tega mu Josefina zagotovo ne namerava oprostiti. Angelica se boji, da bo umrla, še preden opravi vse, kar si je zadala. Alejandro in Montserrat upata, da bo Josefina lahko Dimitriu oprostila za nesporazum, ki je zelo podoben tistemu, ko je Alejandro mislil, da se Montserrat poljublja s Josejem Luisom.

Petek, 15.8. – 103. del
Montserrat obišče Angelico, toda Jose Luis je prepričan, da je prišla k njemu. Zakaj ga še kar naprej obiskuje, če trdi, da ga ne ljubi več? Besna Montserrat odide domov, brez da bi videla Angelico. Kasneje Angelico obišče Fabiola, s katero se spominjata njunih mladostnih dni. Adolfo obišče Josefino in ji podari vrtnico. Dekle tako spozna, da je on tisti, ki ji vsak dan pošilja vrtnice. Alejandro osupel izve, da je njegov odvetnik umrl v požaru v svoji pisarni.

Ponedeljek, 18.8. – 104. del
Jose Luis obišče Esmeraldo in Refugia, da bi jima potožil glede Angelicinega stanja. Ezequiel in Carlota oznanita, da se bosta poročila. Esmeralda teto prepričuje, naj še malo počaka, toda Carlota pri svoji starosti ne more več čakati. Josefina obišče Tomasa in privoli v vse pogoje, s katerimi bi spet prišla do denarja. Obenem namerava čim prej zapustiti Agua Azul, saj je bolečina, ki jo čuti, neizmerna. Nadia pove Montserrat, da se je odločila splaviti.

Torek, 19.8. – 105. del
Macario pove očetu Anselmu, da se namerava čim prej poročiti z Domingo in Alejandra prositi, če se lahko vrneta na ranč. Oče Anselmo je tega zelo vesel. Adolfo obišče očeta Anselma, da bi skupaj odšla k Mariji, ki jo je Pedro skoraj do smrti pretepel, zato da bi dobil dokaz, ki priča o Pedrovi krivdi in Alejandrovi nedolžnosti. Victor pove Alejandru, da se veseli življenja z Nadio, ki jo bo odpeljal daleč stran od Pedra. Nadia je medtem na kliniki, kjer namerava splaviti.

Sreda, 20.8. – 106. del
Adolfo prinese Pedru dokaz, da mu oče Anselmo ne bo več delal težav. Pedru postane slabo, ko pogleda v škatlo. Nadia prizna Victorju, da je noseča in da je hotela splaviti. Odloči se končati njuno razmerje. Sandro obišče Pedra, kjer spozna Adolfa. Obenem pove Pedru, da ga skrbi, da bodo hoteli izpodbijati Benjaminovo oporoko, toda Pedro zagotovi Sandru, da ima vse pod nadzorom. Dimitrio še vedno čaka, da Josefini pojasni nesporazum, ki se je zgodil na Refugiovi in Esmeraldini poroki.

Četrtek, 21.8. – 107. del
Josefina spozna, da mora najprej začeti ljubiti sama sebe, šele nato bo lahko sprejela Dimitriovo ljubezen. Ker želi biti sama, brata prosi, da ji vrne njen denar, da bo lahko odpotovala iz Agua Azula. Alejandro in Montserrat se poslovita od Angelice, ki ju prosi, naj prizaneseta Joseju Luisu, ki jima je ves čas skušal le pomagati. Victor pove Macariu, da je Nadia noseča in da nameravata pobegniti iz mesta. Rosario medtem odpeljejo na sodišče.

Petek, 22.8. – 108. del
Jose Luis se še zadnjič poslovi od Angelice, ki umre. Sodnik Gonzalo in Pedro izprašata Rosario. Adolfo pove Ezequielu, da želi Pedro s Sandrovo in Fabiolino pomočjo Alejandru vzeti vse, kar je podedoval po svojem očetu. Alejandro doma takoj odpre sef, da bi poiskal oporoko, v katerem mu Benjamin zapušča vse svoje bogastvo. Tomas obišče Gracielo, da bi ji predal ček, s katerim bo poplačal njeno uslugo, da je ločila Josefino in Dimitria. Pri predaji denarja ju zaloti Dimitrio.

Ponedeljek, 25.8. – 109. del
Prudencia skuša na Angelicinem pogrebu Robleda prepričati, naj pomaga Joseju Luisu, toda ta trdi, da je že dovolj dolgo odlašal z njegovo aretacijo. Pedro se spravi na Victorja, ker se je vpletal v njegov prepir z Nadio, svoji ženi pa prepove, da bi se še kdaj videla z njim. Žalovanja se udeleži tudi Fabiola, ki je edina oblečena v črno. Graciela obišče Joseja Luisa, saj bi rada, da se spet zbliža z Montserrat.

Torek, 26.8. – 110. del
Ezequiel v Pedrovem računalniku najde posnetke, na katerih se Nadia ljubi z Victorjem. V tem trenutku Ezequiela preseneti oboroženi Pedro. Med njima se vnamejo žolčne obtožbe. Dimitrio in Montserrat prosita Gracielo, naj prek Sandra izve, kaj nameravata Pedro in Fabiola. Graciela jima namigne, da Alejandro morda ni Benjaminov sin. Refugio v zaporu obišče Joseja Luisa.

Sreda, 27.8. – 111. del
Refugio se zaplete v pretep z mornarji, ki se norčujejo iz Esmeralde. Victor skuša na vsak način govoriti z Nadio, zato prosi njeno služkinjo za pomoč. Refugio, Dimitrio, Macario in Alejandro se udeležijo otvoritve La Escondide, njihovo veselje pa zmoti Sandro. Nadia prosi Adolfa za pomoč, ta pa ji pove, da ima zvezane roke in da Pedro svojo ženo ves čas opazuje prek skrivnih videokamer. Nadia pokliče Montserrat in ji pove, da Pedro ve, da je noseča.

Četrtek, 28.8. – 112. del
Montserrat z Adolfovo pomočjo pride v Nadjino hišo in ji pomaga pobegniti. Žal se v tem trenutku doma prikaže Pedro, ki vanju hitro nameri pištolo, a ga Montserrat udari po glavi. Nadia in Montserrat kasneje izvesta, da je Pedro pridobil informacije, s katerimi lahko uniči Alejandra. Pedro prosi Gracielo, naj na sodišču priča proti Alejandru, toda Graciela tega ne namerava storiti, saj skuša zavarovati interese svoje hčerke. Toda Pedro se ne da tako zlahka.

Petek, 29.8. – 113. del
Nadia in Victor se poslovita od Alejandra in Esmeralde. Ezequiel odpelje Adolfa k Pedru, ki želi, da mu Adolfo preda Benjaminovo oporoko. Toda Adolfo je proti, saj je oporoka edino zagotovilo, da bo ostal živ. Graciela skuša skleniti kupčijo s Sandrom, a kaj, ko pohlepnica v zameno za lažno pričanje zahteva polovico Benjaminovega bogastva. Maria obišče Joseja Luisa v zaporu in se mu zlaže, da namerava Pedro umoriti Montserrat. Carlota z Montserratino pomočjo kupi poročno obleko.

Ponedeljek, 1.9. – 114. del
Alejandro prispe domov in svoji mami pove za težave, v katerih se je znašel. Medtem k njemu prispe tudi Jose Luis, ki ga posvari, da je Pedro najel morilca, ki naj bi ubil Montserrat. Odločita se, da bosta pobegnila skupaj z Montserrat, toda ta je še vedno s Carloto. Graciela pove Montserrat, da bo kot Alejandrova žena ostala brez vsega. Nihče ne opazi, da Maria v Montserrat meri s pištolo in vanjo izstreli nekaj nabojev.

Torek, 2.9. – 115. del
Alejandro in Victor še vedno čakata na Montserrat in njegovo mamo, toda Victor želi čim prej oditi, saj mu je Pedro sporočil, da jima je policija že za petami. Alejandro prosi Victorja za telefon, da bi poklical Joseja Luisa, toda Victor mu ga namerava dati šele, ko bosta letela nad oceanom in ju ne bo več nihče mogel izslediti. Ko se za las izogneta policiji in Alejandro iz letala pokliče Montserrat, izve, da je ta v bolnišnici in da se bori za življenje.

Sreda, 3.9. – 116. del
Maria bi rada zaplesala v La Escondidi, toda Esmeralda ji tega ne namerava dovoliti. Montserrat se po operaciji zbudi v bolniški postelji, prepričana, da je Jose Luis streljal vanjo. Dimitrio ji pove, da to ni res. Obenem Montserrat in Rosario izvesta, da je Alejandro skupaj z Victorjem in Nadio umrl v strmoglavljenju letala. Jose Luis prosi Robleda, naj mu pomaga pridobiti denar, ki mu ga je pred časom dala Montserrat, saj bi ji ga rad vrnil in poskrbel da bo živela dostojno življenje.

Četrtek, 4.9. – 117. del
Fabioli je žal za Alejandra, toda Sandro jo opomni, da pokojni Alejandro zdaj ne bo imel možnosti izpodbijati njunih trditev in zahtevati denar zase. Refugio obišče Joseja Luisa. Graciela prosi Carloto za denar, ta pa ji predlaga, naj si raje najde službo. Dimitrio pove Montserrat, da bodo Joseja Luisa izpustili iz zapora. Robledo pove Esmeraldi, da odhaja na pomembno mornariško operacijo in da ne bo mogel po Joseja Luisa v zapor.

Petek, 5.9. – 118. del
Graciela od Fabiole zahteva polovico njenega premoženja, ki ji ga je s svojim pričanjem pomagala pridobiti, toda Fabiola ji ne namerava dati ničesar. Joseja Luisa izpustijo iz zapora. Zunaj ga čaka Esmeralda, s katero se najprej odpravita po nakupih, potem pa namerava Jose Luis obiskati Montserrat. Rosario opozori svojo snaho, naj se raje izogiba Joseja Luisa, toda Montserrat bi rada z njim razčistila vse nesporazume, do katerih je prišlo v zadnjih mesecih.

Ponedeljek, 8.9. – 119. del
Fabiola prispe k Refugiu, ker bi rada videla Joseja Luisa. Jose Luis je presenečen nad zabavo, ki so mu jo pripravili prijatelji, a se hitro odpravi na dom, ki sta ga delila z Angelico. Carlota opomni Montserrat, da je čas, da se pogovori s Josejem Luisom in razčisti vse nesporazume, saj ima še vedno možnost biti z njim. Toda Montserrat se ne namerava ponovno zbližati s svojim bivšim ljubimcem, saj bi to pomenilo, da je izdala Alejandra.

Torek, 9.9. – 120. del
Montserrat obišče Esmeraldo, ker bi rada izvedela, kje je Jose Luis. Esmeralda ji potoži, da je med nosečnostjo izredno osamljena in da jo Refugio čedalje bolj zanemarja. Montserrat ji prigovarja, naj se o tem pogovori s svojim možem. Refugio je medtem čedalje bolj zagledan v Monico. Graciela obišče Montserrat in ji preda Alejandrov telefon, na katerem se nahaja posnetek, ki dokazuje, da ji je Jose Luis vedno skušal le pomagati in da je za to žrtvoval celo svojo svobodo. Fabiola medtem še vedno osvaja Joseja Luisa.

Sreda, 10.9. – 121. del
Pedro posvari Ezequiela, naj si pametno izbira svoje sodelavce, saj bi jim lahko kateri izmed njih prišel na sled. Montserrat očita Rosario, da ji ne bi smela zamolčati ničesar o Joseju Lusiu, toda Rosario ni hotela, da bi se ta vrnil v Montserratino življenje. Victor in Nadia v bolnišnici obiščeta Alejandra, ki je še vedno v komi. Montserrat obišče Joseja Luisa in ga prosi za odpuščanje. Refugio izpove Monici ljubezen, ta pa ga zavrne, saj je zaljubljena v Dimitria.

Četrtek, 11.9. – 122. del
Victor ne želi, da Nadia nastopi na koncertu, za katerega je Santiagov oče Martin pripravljen plačati veliko denarja, saj bi jo lahko kdo prepoznal. Jose Luis, Montserrat, Refugio in Esmeralda se odpravijo v restavracijo, kjer pa odsotni Refugio ves čas misli le na Monico. Nadio po koncertu v njeni garderobi obišče Josefina. Ta opazi, da Nadia ne vidi. Rosario ni prav nič vesela, da se Montserrat spet videva s Josejem Luisom.

Petek, 12.9. – 123. del
Josefina obišče Nadio in Victorja. Mali Victoriji pove, da je njena teta in da jo ima zelo rada. Montserrat se odpravi na plažo, kjer jo preseneti Jose Luis. Pogovorita se o njuni preteklosti in razmišljata o možnosti, da bi bila spet skupaj. Josefina namerava plačati Alejandrovo zdravljenje ter Victorju in Nadji pove, da lahko od zdaj naprej računata na njeno pomoč.

Ponedeljek, 15.9. – 124. del
Potem ko je novi veleposlanik v Argentini, Carlos Torres, videl Nadio na koncertu, se ta odloči poklicati Pedra in mu povedati, da je videl žensko, ki je bila na moč podobna njegovi prvi ženi. Alejandro je še vedno v komi in sanja Montserratinega očeta Laurita. Spomni se tudi letalske nesreče, ki jo je doživel z Nadio in Victorjem. Jose Luis in Montserrat se medtem vse bolj zbližujeta.

Torek, 16.9. – 125. del
Alejandro se zbudi iz kome, obleče Victorjeva oblačila in neopazno zapusti bolnišnico. Victor ga najde na klopi pred bolnišnico in presenečenemu Alejandru pove, da je bil več let v komi in da je trenutno v Argentini. Laurito vpraša Joseja Luisa, če ga od zdaj naprej lahko kliče oče. Dimitrio povabi Monico na sestrino zaročno zabavo. Alejandro, ki je prepričan, da je Montserrat mrtva, se namerava čim prej vrniti domov k svoji materi in sinu.

Sreda, 17.9. – 126. del
Pedro takoj po prihodu v Buenos Aires obišče Nadio in Victorja, kjer namerava ugrabiti malo Victorio. Slepa Nadia ga prepozna po njegovem dotiku. Carlota za Montserrat in Joseja Luisa organizira zaročno večerjo. Josefina prispe v Agua Azul, da bi pomagala Rosario in Lauritu. Vrata ji odpre presenečeni Dimitrio. Alejandro je medtem še vedno na rehabilitaciji v bolnišnici.

Četrtek, 18.9. – 127. del
Jose Luis pove Refugiu in Esmeraldi, da se bosta z Montserrat poročila. Pri tem opazi, da je Refugio čedalje bolj čemeren in nezadovoljen v zakonu z Esmeraldo. Pedro pove mali Victoriji, da se jima bo Nadia kmalu pridružila in da bodo končno lahko družina. Robledo posvari Joseja Luisa, naj bo zelo previden glede preiskave proti Pedru Medini. Pedro pove Ameliji, da je Nadia živa in da bo njegova hčerka Victoria od zdaj živela pri njem.

Petek, 19.9. – 128. del
Josefina pove Gracieli, da je Alejandro živ in da je bil dolga leta v komi. Graciela seveda prosi Josefino, naj tega ne pove Montserrat, ki je tik pred poroko s Josejem Luisom. Amelia svetuje Victoriji, naj se lepo obnaša v Pedrovi prisotnosti, če ne želi biti tepena. Adolfo skuša najti prostitutko, ki mu je ukradla denarnico. Na ta način spet sreča Mario. Alejandro in Victor medtem skušata odpotovati v Mehiko.

Ponedeljek, 22.9. – 129. del
Amalia obišče Joseja Luisa, da bi mu povedala, da je Nadia živa in da je morda živ tudi Alejandro. Jose Luis nad novico ni navdušen, saj je prepričan, da bi se Alejandro lahko javil že prej, če je res živ. Amelia mu svetuje, naj o Alejandru pove tudi Montserrat, saj bo prej ali slej izvedela od drugih. Sandro in Fabiola se sporečeta, saj se Fabiola ne želi pogajati z Gracielo glede dediščine.

Torek, 23.9. – 130. del
Jose Luis opomni Gracielo, da hčerki ne sme dovoliti, da bi ga zapustila, saj bo Graciela s tem ob svojo mesečno preživnino. Graciela mu zagotovi, da Montserrat nikoli ne bo izvedela, da je Alejandro živ. Nadia prispe v Agua Azul in roti Pedra, naj ji dovoli videti hčerko. Martin Becker medtem obišče Victorja, da bi izvedel, kako sta Nadia in njegova hčerka. Obupana Victor in Alejandro ga prosita za pomoč.

Sreda, 24.9. – 131. del
Nadia prosi Pedra,naj jo odpelje k hčerki. Toda Pedro ji takoj postavi pogoj. Josefina pove Nadji, da je Montserrat živa in da misli, da je Alejandro mrtev. Jose Luis pove Refugiu, da ne bo nikomur dovolil, da ga loči od Montserrat. Refugio mu potarna, da Esmeralda postaja čedalje bolj nevzdržna. Adolfo povabi Josefino na večerjo. Pedro in Victoria na ulici srečata Joseja Luisa in Laurita. Laurito pokaže Victoriji sliko svojega mrtvega očeta, v katerem Victoria prepozna svojega strica Alejandra.

Četrtek, 25.9. – 132. del
Fabiola uniči Montserratino poročno obleko, zato ji Carlota predlaga, naj obleče tisto, ki jo je nosila na poroki z Alejandrom. Rosario roti snaho, naj odpove poroko. Alejandro in Victor na avtobusu potujeta v Agua Azul in se pri tem spominjata srečnih dni s svojima boljšima polovicama. Montserrat prispe v cerkev z namenom, da se poroči. Fabiola medtem s pištolo grozi Gracieli. Alejandro in Victor prispeta v Agua Azul.

Petek, 26.9. – 133. del
Montserrat prizna Joseju Luisu, da ima na sebi isto poročno obleko, ki jo je nosila na svoji in Alejandrovi poroki. Alejandro je ves iz sebe, ker se je Montserrat poročila z njegovim tekmecem, zato ji napiše sporočilo, v katerem jo prosi, da se dobita na mestu, kjer sta se prvič srečala. Esmeraldo in Refugio se spominjata svoje poroke in srečnih dni, ki sta jih preživela na začetku svojega zakona. Fabiola ima še vedno Gracielo za svojo ujetnico.

Ponedeljek, 29.9. – 134. del
Zdaj, ko se je bila Nadia prisiljena vrniti k njemu, Pedro od hiše napodi Amelio. Užaloščeni Jose Luis prosi svate, naj odidejo, saj je poročne zabave konec. Carlota ga opomni, da ga bo zaradi pomanjkanja gostoljubja ogovarjalo celo mesto. Josefina se vrne domov, kjer jo pričakata Alejandro in Victor. Alejandro izve, da je Montserrat zbežala s poroke. Graciela pove Monici in Dimitriu, da jo je Fabiola skušala umoriti.

Torek, 30.9. – 135. del
Jose Luis, Montserrat in Laurito se odpravljajo na poročno potovanje. Graciela svetuje Joseju Luisu, naj Montserrat ne pove za Alejandra, saj obstaja velika verjetnost, da jo bo zato izgubil. Ko tja prispe Alejandro, da bi Montserrat odvrnil od potovanja, ga na vratih pričaka Graciela. Adolfo se s Pedrom pogovori o Joseju Luisu, ki je postal šef policije. Pedro ukaže Adolfu, naj se ga čim prej znebi.

Sreda, 1.10. – 136. del
Monica skuša prepričati Dimitria, da se pobota s svojo mamo, toda Dimitrio ji očita, da se preveč vtika v njegov odnos z Gracielo in da s tem ogroža njuno razmerje. Alejandro ne namerava zapustiti Agua Azula brez Montserrat in Laurita, saj ju ne želi izgubiti. Josefini in Victorju pove, da se bo boril za njiju, dokler ga ne bosta spet vzljubila. Montserrat na poročno noč ne želi spati s Josejem Luisom, ki je pripravljen čakati, dokler si ne bo premislila in se mu predala.

Četrtek, 2.10. – 137. del
Amelia obišče Fabiolo in ji pove, da Nadia ni umrla v prometni nesreči in da se je vrnila k Pedru. Svetuje ji, naj proda svoje nepremičnine, zapusti Agua Azul in uživa v svojem bogastvu. Monica Dimitriu očita, da ni sposoben imeti zrelega in zaupnega odnosa z drugimi. Victor pošlje Nadji rože, da bi ji dal vedeti, da je v mestu. Josefina odpelje Rosario k sebi domov, da bi po dolgem času spet videla svojega sina.

Petek, 3.10. – 138. del
Adolfo obišče Mario in ji pove, da je Nadia živa in da s hčerko Victorio živi pri Pedru. Maria je nad novico navdušena, saj upa, da je živ tudi Alejandro. Montserrat, Jose Luis in Laurito se vrnejo s poročnega potovanja. Laurito svoji babici Rosario pove za srečanje z Victorio, ki mu je povedala, da pozna njegovega očka. Maria pove Adolfu, kako je postala odvisna od drog in Ezequielova ljubica.

Ponedeljek, 6.10. – 139. del
Montserrat je zelo presenečena, ko ji Laurito pove za Victorio in za možnost, da je njegov očka še vedno živ. Jose Luis se izgovarja, da ji tega ni hotel povedati zato, ker bi v primeru, da Alejandro ni živ, Montserrat bila zelo razočarana. Maria obišče Ezequiela, a kaj, ko ji vrata odpre Carlota. Ezequiel jo posvari, naj tega več ne počne, toda Maria želi, da ji Ezequiel vrne izvirno oporoko Alejandrovega očeta.

Torek, 7.10. – 140. del
Montserrat obišče Nadio in izve novice o Alejandru. Carlota prisluškuje pogovoru med Mario in Ezequielom, saj jo zanima, zakaj je Maria grozila njenemu možu. Pri tem jo zaloti Graciela. Montserrat in Jose Luis se vrneta domov. Graciela spet obišče Amelio, ki ji zagotovi, da ne bo nikomur povedala za njeno skrivnost.

Sreda, 8.10. – 141. del
Fabiola pove Pedru, da dobro ve, da je Amelio spodil od hiše in da obstaja velika verjetnost, da je tudi Alejandro preživel letalsko nesrečo. Adolfo opozori Mario, naj bo previdna, saj je Pedro prepričan, da sta jo z Ezequielom umorila. Rosario odpelje Montserrat v cerkev, kjer jo čaka Alejandro. Josefina ne verjame Adolfu, ki trdi, da je zaljubljen vanjo in da bi rad z njo preživel preostanek svojega življenja.

Četrtek, 9.10. – 142. del
Alejandro prosi Montserrat, naj pred oltarjem priseže, da ga še vedno ljubi. Jose Luis pove Rosario, da sta z Montserrat obiskala Pedra in Nadio in da ji mora žal sporočiti, da sta Victor in Alejandro mrtva. Graciela predlaga Fabioli, da združita moči in se znebita vseh, ki se želijo dokopati do njenega denarja. To pomeni, da se morata najprej znebiti Alejandra. Alejandro želi, da Montserrat dokaže, da ga res ljubi in se z njim dobi v motelu. Adolfo privoli, da bo pomagal Victorju.

Petek, 10.10. – 143. del
Montserrat, ki naj bi se z Alejandrom dobila v motelu, mora poskrbeti za Joseja Luisa, ki si je poškodoval nogo. Rosario mu namerava dati uspavalo, da bo spal vso noč, medtem ko bo Montserrat lahk odšla na zmenek z njenim sinom. Graciela je žalostna, saj ne ve, kako naj si pridobi zaupanje in spoštovanje svojih dveh otrok, zato ji Carlota svetuje, naj se čim prej spremeni. Adolfo pove Mariji, da je govoril z Victorjem in da je Alejandru pustil sporočilo. Montserrat vendarle uspe priti na zmenek z Alejandrom.

Ponedeljek, 13.10. – 144. del
Jose Luis upa, da je Montserrat noseča z njegovim otrokom, ona pa upa, da ni. Victor pove Alejandru, da ga želi Adolfo na vsak način videti in mu povedati nekaj pomembnega v zvezi z Mario. Alejandro pokliče Montserrat in jo prosi, naj pride k Josefini, saj z Victorjem stanujeta pri njej. Nadia posvari Josefino glede Adolfa. Alejandro pove Montserrat, da njena mama ve, da je živ in da mu je grozila s policijo.

Torek, 14.10. – 145. del
Rosario se boji, da bo Graciela škodila njenemu sinu, Dominga pa se boji, kako se bo Jose Luis odzval na novico, da je Alejandro živ. Alejandro se zaveda, da bi bilo najlažje pobegniti iz mesta skupaj z Montserrat in Lauritom, a namerava vseeno ostati, dokazati svojo nedolžnost in zaživeti srečno družinsko življenje. Jose Luis skuša svetovati Refugiu glede njegovega odnosa z Esmeraldo, toda Refugio meni, da bi tudi Jose Luis lahko prisluhnil lastnemu nasvetu.

Sreda, 15.10. – 146. del
Montserrat pove svoji mami, da se zaveda, kaj počne, in da je pripravljena plačati za posledice svojih dejanj. Jose Luis pove Rosario, da bo uredil vse potrebno, da Alejandra prepeljejo v bolnišnico v Agua Azul. Pedro mu svetuje, naj poskrbi, da mu Alejandro ne bo delal preglavic. Maria prosi Adolfa, naj pove Alejandru, da je ona edina, ki mu lahko pomaga pridobiti nazaj njegovo bogastvo.

Četrtek, 16.10. – 147. del
Montserrat pove Alejandru, da ga namerava Jose Luis poslati v zapor. Sandro povpraša Ezequiela o Mariji Zamudio. Pedro zagrozi Nadji, da bo Montserrat ostala brez sina, če ji bo ta poskušala pomagati pobegniti. Josefina ni prepričana, da je Victor storil prav, ko je Joseju Luisu povedal za Alejandra. Strah jo je namreč Pedra. Maria zapelje Adolfa. Montserrat od Joseja Luisa zahteva ločitev.

Petek, 17.10. – 148. del
Fabiola zahteva, da Sandro utiša Mario. Adolfo pove Josefini, da je Pedru povedal za ponarejeno oporoko in da ima izvirnik Maria. Montserrat obišče Nadio. Maria obišče Gracielo in grozi, da bo Alejandru povedala za njene zločine. Jose Luis želi, da Josefina govori z Montserrat, saj je ta zelo jezna nanj. Josefina ga spomni na obljubo, ki jo je dal, češ da se bo odrekel Montserrat v primeru, če Alejandro preživi.

Ponedeljek, 20.10. – 149. del
Sandro od Pedra zahteva resnico. Izve, da sta tudi Alejandro in Victor preživela letalsko nesrečo. Sumi, da sta tako Alejandro kot Maria v Agua Azulu, toda Pedro ga pomiri, da je pred leti naročil Marijin umor in da je prepričan, da je Adolfo opravil svojo nalogo.

Torek, 21.10. – 150. del
Maria prepričuje Alejandra, naj nekaj ur preživi z njo, potem pa mu bo dala dokument, s katerim si bo spet priskrbel svoje bogastvo. Jose Luis skuša medtem prisiliti Montserrat, da se ljubi z njim. Rosario opozori Montserrat, naj bo previdna, saj lahko Jose Luis posumi, da ga namerava zapustiti. Carlota pove Ezequielu, da je Maria že dvakrat obiskala Gracielo in da je najbrž nekaj narobe.

Sreda, 22.10. – 151. del
Esmeralda pove Refugiu, da bi se rada ločila od njega. Refugio jo zaman prepričuje, da jo še vedno ljubi, toda Esmeralda je odločena, da bo odšla. Sandro pove Gracieli, da sta Fabiola in Pedro ukradla oporoko in jo zamenjala z lažno. Graciela bo Sandru neskončno hvaležna, če ji lahko priskrbi izvirno oporoko, saj bo z njo lahko nadzorovala Alejandra. Graciela se sicer izgovarja, da je Alejandro mrtev, toda Sandro ni neumen. Dimitrio zasnubi Monico.

Četrtek, 23.10. – 152. del
Dimitrio potoži Refugiu, da se je Graciela že začela vmešavati v njegov odnos z Monico. Montserrat obišče Josefino, kasneje pa svetuje Alejandru, naj sprejme Marijin predlog in v zameno za oporoko z njo preživi noč. Jose Luis preda Gracieli ček in jo prosi, naj posreduje pri Montserrat, da ga bo spet vzljubila. Amelia prizna Nadji, da se je s Pedrom poročila zato, da bi pridobila dokaze proti njemu in ga poslala v zapor, a žal dokazov ni mogla najti.

Petek, 24.10. – 153. del
Maria odide na kraj, kjer ima shranjeno Benjaminovo oporoko, pri tem pa jo skoraj zaloti Sandro. Maria mu zagrozi, naj jo pusti pri miru, ali pa ga bo Adolfo ubil. Po materinem nasvetu se Montserrat pobota s Josejem Luisom. Rosario ji svetuje, naj pozabi na slabo vest, saj tudi Jose Luis deluje za njenim hrbtom in zdaj cela mornarica išče Alejandra. Sandro ukrade oporoko, ki jo je skrivala Maria. Alejandro pove Adolfu, da bo s svojo družino zapusti Agua Azul. Jose Luis spozna, da ga namerava Montserrat zapustiti.

Ponedeljek, 27.10. – 154. del
Montserrat je razočarana, ko izve, da Alejandro ne namerava zapustiti mesta. Monica meni, da bi morali Alejandra predati oblastem. Macario in Victor prepričujeta Alejandra, da je Montserrat resda noseča s Josejem Luisom, a da to še ne pomeni, da ga je prevarala, saj je vendar mislila, da je mrtev. Montserrat pove Rosario, da je noseča s Josejem Luisom, a da vseeno želi obdržati otroka. Jose Luis je odločen ubiti Alejandra takoj, ko ga najde.

Torek, 28.10. – 155. del
Montserrat pove Esmeraldi, da je noseča s Josejem Luisom, a da ga še vedno želi zapustiti. Jose Luis zahteva, da mu Dimitrio pove vse, kar ve o Alejandru. Sandro se odpravlja nazaj v Miami, saj ne želi biti zraven, ko bosta Fabiola in Graciela končali v zaporu. Maria se medtem izdaja za Montserrat in ustreli Sandra. Seveda mu obenem vzame tudi oporoko. Histerična Fabiola pokliče Gracielo in ji pove, da je njena hčerka ubila Sandra.

Sreda, 29.10. – 156. del
Maria pove Joseju Luisu, da je videla Montserrat vstopiti v hotel in da naj čim prej odide za njo, če želi izvedeti, kdo ji dela družbo. Jose Luis ji pove, da je pravkar podpisala Alejandrovo smrtno kazen, toda Maria želi, da umori tudi Montserrat. Alejandro skuša prepričati Montserrat, naj se ne dobi s Sandrom. Nadia z Adolfovo pomočjo uspe govoriti z Victorjem. Rosario pokliče Josefino in ji pove, da Jose Luis ve, kje sta Montserrat in Alejandro.

Četrtek, 30.10. – 157. del
Objokana Maria pove Adolfu, da je Joseju Luisu izdala Alejandra. Adolfo obenem najde pištolo, s katero je Maria ubila Sandra. Jose Luis skuša posiliti Montserrat, a mu Dimitrio to prepreči. Jose Luis in Dimitrio se pri tem stepeta, Macario pa želi Montserrat odpeljati od hiše. Alejandro je čedalje bolj obupan in prosi Victorja, naj mu pomaga priti do orožja, da bo obračunal s Josejem Luisom. Josefina se spet zbliža z Dimitriom.

Petek, 31.10. – 158. del
Jose Luis s policisti aretira Alejandra. Monica, ki je z njim, je zelo presenečena, ko pri Josefini najde Dimitria. Rosario pove Carloti, da je Montserrat noseča s Josejem Luisom in da je bila Maria tista, ki je Joseju Luisu povedala, kje sta Alejandro in Montserrat. Graciela pove Fabioli, naj odide domov, Fabiola pa še vedno obtožuje Montserrat, da je ubila Sandra. Pedro je besen, ko mu Adolfo pove, da še vedno ni našel Victorja.

Ponedeljek, 3.11. – 159. del
Jose Luis prisili Montserrat, da mu priseže, da bo ostala z njim, tudi ko bo Alejandro spet dobil nazaj svoj naziv in bogastvo. Jose Luis namerava od zdaj naprej svojo ženo stražiti in opazovati na vsakem koraku. Josefina pove Adolfu, da je noč preživela z Dimitriom. Sodnik pove Alejandru, da se mu je zgodila krivica in da ga bo izpustil iz zapora. Esmeralda obišče Monico. Jose Luis pove Alejandru, da ne bo nikoli več videl Montserrat.

Torek, 4.11. – 160. del
Montserrat ne verjame, da je Graciela pomagala osvoboditi Alejandra in da je Jose Luis zgolj izpolnil sodnikov ukaz. Esmeralda sklepa, da sta Monica in Refugio spala skupaj. Jose Luis se pred ženo hvali, da je poskrbel za Alejandrovo osvoboditev, toda Graciela to zanika. Kaže, da je njun dogovor res padel v vodo. Jose Luis zagrozi Montserrat, da mora ostati ob njem, saj bo sicer ubil Alejandra, njo in potem še sebe. Ezequiel medtem Carloti zatrjuje, da je bil on tisti, ki je rešil Alejandra. Esmeralda rodi.

Sreda, 5.11. – 161. del
Alejandro obišče Pedra, da bi mu sam povedal, da je še vedno živ. Pedro mu zagrozi, da mu bo še žal, da se je zbudil iz kome, Alejandro pa je odločen dokazati svojo nedolžnosti ter z Nadio in Victorjem nazdraviti na njuni poroki. Esmeralda ne želi videti Refugia in mu noče pokazati sina. Maria še vedno upa, da bo z Benjaminovo oporoko držala Alejandra v šahu; Pedro skuša zaman Joseja Luisa prepričati, da se skupaj rešita Alejandra.

Četrtek, 6.11. – 162. del
Pedro ni zadovoljen, da je Jose Luis zavrnil njegov predlog, da se skupaj znebita Alejandra. Montserrat pove Nadji, da se je Alejandro pomiril z dejstvom, da je Jose Luis oče njenega otroka. Graciela zavrne Marijin predlog, da združita moči in ločita Alejandra in Montserrat. Obenem Graciela ukrade ključ od Marijinega stanovanja. Ezequiel privoli, da bo Monici povedal kaj več o El Alacranu, a v zameno zahteva zaščito. Dimitrio pove Josefini, da se bo poročil z Monico.

Petek, 7.11. – 163. del
Pedro izve, da je Maria še vedno živa, zato od Ezequiela zahteva odgovore. Toda ta ima dovolj njegovih groženj. Refugio prejme sporočilo, da mora takoj odpotovati na novo mornariško misijo. Na Adolfa, ki v skladišču razklada pošiljko droge, začnejo streljati mornarji. Monica odkrije, da je Adolfo El Alacran. Razkrinkani Adolfo jo zato ustreli v glavo. Graciela je v precepu glede tega, kaj naj stori z Benjaminovo oporoko, in se o tem pogovori z Macariom. Mario zasliši policija.

Ponedeljek, 10.11. – 164. del
Dimitrio po Monicini smrti zavrne tolažbo svoje mame in se raje zateče k Rosario. Jose Luis je zelo jezen na Montserrat, ki v javnosti objame Alejandra in s tem poniža svojega moža. Amelia obišče Pedra in ga prosi, naj ji dovoli odpeljati Nadio k Josefini. Victor, Victoria in Nadia imajo končno priložnost, da se po dolgem času spet snidejo. Graciela se z žalostjo spominja svojega odnosa z Benjaminom. Macario svetuje Alejandru, naj obišče Gracielo, ki ima morda Benjaminovo oporoko.

Torek, 11.11. – 165. del
Adolfo in Josefina doma najdeta Nadio, Victorja in Victorio z Amelio. Carlota preveri, če je z Gracielo vse v redu. Ta je še vedno razočarana, da sta se njena otroka po tolažbo raje zatekla k Rosario kot pa k njej. Pedro obišče Josefino in tam sreča Victorja. Vname se pretep in Pedro zahteva, da se Nadia odpravi z njim domov, toda Victor tega ne dovoli. Dimitrio žaluje za Monico, Jose Luis pa še vedno noče izpustiti Montserrat iz svojih rok.

Sreda, 12.11. – 166. del
Nadia pokliče Adolfa in ga opozori, da je Pedro že našel Victorja pri Josefini in da so morali poklicati policijo. Jose Luis preda admiralu Robledu samomorilsko pismo Joaquina Arechige, a ne želi povedati, kje ga je dobil. Želi le, da čim prej aretirajo Pedra Medino. Adolfo medtem obišče Pedra in strelja nanj. Graciela in Fabiola obiščeta Amelio in tako Fabiola izve resnico o svojem rojstvu.

Četrtek, 13.11. – 167. del
Admiral Robledo pove Ezequielu, da je Pedro mrtev in da naj mu pove identiteto zloglasnega El Alcarana. Toda Ezequiel se mu zlaže, da je to bil Pedro. Montserrat obišče svojo mamo in jo prosi, naj ji preda Benjaminovo oporoko. Graciela ji je tako prisiljena povedati resnico glede Fabiole, za katero ne želi, da pristane v zaporu. Maria obišče Montserrat in ji zabrusi, da dokler je živa, Montserrat ne bo srečna z Alejandrom. Graciela obišče Fabiolo in ji predlaga načrt, kako se izogniti zaporu.

Petek, 14.11. – 168. del
Fabiola ves denar prenese na Gracielin račun. Alejandro odnese Benjaminovo oporoko na sodišče. Graciela pove Fabioli, da je bil njen oče milijonar, mama pa modna oblikovalka. Montserrat pove Dimitriu in Alejandru, da je Fabiola Benjaminova in Gracielina hčerka. Esmeralda se s sinom Angelom vrne domov, tam pa ji skesani Refugio pripravi presenečenje. Carlota skuša od moža izvedeti, v kakšnem odnosu je bil v resnici s Pedrom.

Ponedeljek, 17.11. – 169. del
Laurito pove Joseju Luisu, da bi z mamo raje živel pri svojem očetu in da naj jima dovoli oditi. Obljubi mu, da bosta še vedno lahko vsak dan igrala nogomet. Toda Jose Luis mu pove, da bo kmalu dobil bratca ali sestrico in da morata z mamo zato ostati pri njem. Alejandro očita Macariu, da mu ni nikoli povedal, da je Fabiola njegova sestra, toda Macario se izgovarja, da mu je Amelia prepovedala povedati resnico.

Torek, 18.11. – 170. del
Maria skuša zapeljati Joseja Luisa, a jo ta zavrne. Ezequiel je besen na Carloto, ki ga je razkrila pred Montserrat in Alejandrom, zato se odloči spati v drugi sobi. Esmeralda dovoli Refugiu, da jo obišče in nekaj časa preživi s sinom. Ezequiel pove očetu Anselmu, da je Alejandro živ in da ga pričakuje v Agua Azulu. Montserrat in Alejandro v zaporu obiščeta Fabiolo. Montserrat je šokirana nad tem, kar od Fabiole izve o svoji mami.

Sreda, 19.11. – 171. del
Fabiola pove Montserrat in Alejandru resnico, ki jima jo je Graciela ves ta čas prikrivala: Gracielino pravo ime je Gaudencia Jimenes, njena mati pa je bila navadna šivilja. Jose Luis namerava z Mario izvesti novo spletko, s katero bi Montserrat zalotila Alejandra z Mario. Oče Anselmo in Ezequiel prispeta k Mendozovim. Vse po vrsti zanima, kje se je Anselmo tako dolgo skrival. Adolfo medtem izve, da je Anselmo živ.

Četrtek, 20.11. – 172. del
Nadia in Victor obiščeta Esmeraldo in njenega sina Angela. Esmeralda jima pove, da bo spet začela plesati. Montserrat se pripravlja na selitev. Jose Luis se poslavlja od nje in Laurita, obenem pa upa, da bo njegova spletka delovala in da bo Montserrat ostala z njim. Anselmo je jezen na Macaria, ko izve, da je Fabiola Gracielina in Benjaminova hčerka, saj bi se lahko izognili mnogim tragedijam, če bi resnica prišla prej na dan. Maria pošlje Montserrat anonimno pismo, potem pa pokliče Alejandra in ga prosi, naj se sreča z njo.

Petek, 21.11. – 173. del
Potem ko je oboroženi Jose Luis prisilil Montserrat, da ostane z njim, se Alejandro po pomoč zateče k Macariu. Skupaj z njim in očetom Anselmom se odpravijo proti domu Joseja Luisa in ga prepričujejo, naj izpusti Montserrat. Fabiolo medtem odpeljejo v zapor, kjer se spominja vsega, kar ji je povedala Graciela. Adolfo se spove očetu Anselmu in mu pove, da je on zloglasni El Alacran.

Ponedeljek, 24.11. – 174. del
Oče Anselmo obišče Mario. Pove ji, da obiskuje vse, ki so zašli s poti, toda Maria mu zabrusi, da sta Montserrat in Alejandro tista, ki sta zašla in da bosta kmalu dobila, kar jima gre. Oče Anslemo obišče tudi Joseja Luisa, ki pa je preveč zagrenjen, da bi prisluhnil njegovim nasvetom. Adolfo pove Ezequielu, da namerava za nekaj časa odpotovati iz Agua Azula.

Torek, 25.11. – 175. del
Vsi nazdravijo prihodu novega člana družine Almonte. Refugio čestita Joseju Luisu za rojstvo hčerke, toda ta je besen, ker veselega dogodka ne more praznovati ob Montserrat, saj je zdaj z njo Alejandro. Ko se kasneje vendarle oglasi v Alejandrovi hiši, to povzroči nov prepir. Fabiola izve, da jo bodo osvobodili, toda kam se bo zatekla, ko pride iz zapora? Refugio je zelo presenečen, ko mu Esmeralda pove, da se bo spet zaposlila kot plesalka.

Sreda, 26.11. – 176. del
Josefina privoli, da se bo poročila z Adolfom. Jose Luis obišče Montserrat, zato da bi videl svojo hčerko, in ji pove, da je prek sodišča zahteval skrbništvo nad Romino zato, ker se Montserrat obnaša tako kot njena mama Graciela. Montserrat mu prisoli klofuto. Carlota prosi Dimitria in Montserrat, naj obiščeta svojo mamo, saj se je ta za več dni zaprla v sobo.

Četrtek, 27.11. – 177. del
Graciela je v bolnišnici, a se že pritožuje, da jo je Carlota hotela spraviti iz lastne hiše. Josefina zaloti Adolfa v kombiju s pištolo v roki. Nadia je še vedno vsa iz sebe zaradi škorpijonov v njeni postelji. Je možno, da ji jih je nastavil Pedro in da bo zaradi njega spet morala doživljati nočno moro? Montserrat izve, da je njena mama zelo bolna. Esmeralda spozna Ericka.

Petek, 28.11. – 178. del
Montserrat je osupla nad Nadjinimi trditvami, da je Pedro morda še vedno živ. Kevin se v kavarni dobi z Domingom, ki bi rad govoril z Macariom, svojim očetom. Jose Luis se nenapovedan pridruži Montserrat in otrokoma na kosilu, potem pa se oglasi na Montserratin telefon in Alejandru pove, da ga je Montserrat povabila na kosilo. Josefina pove Nadji, da se bo poročila z Adolfom.

Ponedeljek, 1.12. – 179. del
Montserrat opazi, da je nekdo na njen avto napisal žaljivo besedo. Jose Luis zanika, da je bil on tisti, ki je poskrbel za napis. Pedro ugrabi Adolfa in mu ukaže, naj umori Ezequiela. Zagrozi mu, da bo sicer ubil Josefino. Graciela prosi svojega sina, naj je nikoli ne zapusti. Adolfu uspe pobegniti in pobiti svoje ugrabitelje. Refugio sreča Esmeraldo v Erickovi družbi, zato ga popade ljubosumje.

Torek, 2.12. – 180. del
Macario pove očetu Anselmu za svoje skrbi glede Kevina, za katerega ni prepričan, da je res njegov sin, medtem ko se je Dominga že zelo navezala nanj. Montserrat v zaporu obišče Alejandra, ki ga kmalu zatem izpustijo na svobodo. Jose Luis očitno ne namerava odnehati in je odločen Alejandru in Montserrat še bolj zagreniti življenje. Oče Anselmo poskuša prepričati Adolfa, naj se preda policiji. Carlota in Ezequiel se pripravljata na pobeg.

Sreda, 3.12. – 181. del
Macario je ljubosumen, saj je Domingi zelo všeč Erickovo petje. Montserrat je vesela, da ji je Alejandro kupil avto, a kaj, ko kmalu zatem doživi nesrečo. Adolfo med govorom ustreli Ezequiela. Maria, preoblečena v Montserrat, se vtihotapi v Alejandrovo hišo. K sreči jo ta prepozna in varnostnikom ukaže, naj ji nikoli več ne dovolijo vstopiti. Ezequiel pove Carloti, da ne smeta ven, saj bi Pedro lahko oba ubil, če bi izvedel, da je Ezequiel še živ.

Četrtek, 4.12. – 182. del
Pedro nameri pištolo v Carloto in od Ezequiela zahteva, da svoji ženi pove, da je v resnici preprodajalec mamil in morilec. Ezequiel se v solzah opraviči svoji ženi, potem pa pobegne. Jose Luis pove Alejandru, da je naredil napako, a da ni hotel škodovati Montserrat. Dimitrio ju roti, naj se nehata prepirati, saj je Pedro vdrl h Carloti. Ezequiel pove Esmeraldi, da Pedro ni mrtev in da je umoril njegovo ženo. Prosi jo za pomoč, toda prestrašena Esmeralda ga zavrne.

Petek, 5.12. – 183. del
Dimitrio je presenečen, ko zagleda Carloto. Pove ji, da ne bo odšel, dokler se ne pogovori z njenim možem. Refugio zahteva, da mu Ezequiel pove, kdo je El Alacran. Ezequiel je to pripravljen povedati šele, ko bo sedel na letalu, ki bo poletelo iz Mehike. Besni Alejandro zahteva, da mu Jose Luis pove, kje se skriva Pedro, saj je ugrabil njegovo mamo. Pedro se medtem jezi na Adolfa, ker ni ubil Ezequiela.

Ponedeljek, 8.12. – 184. del
Ezequiel in Pedro se hudo sporečeta. Ezequiel Pedra najprej udari, potem pa zbeži. Jose Luis ga je pripravljen izpustiti iz države, če mu pove, kje je Rosario, toda Ezequiel trdi, da tega ne ve. Pedro medtem Ezequielu ponudi svobodo, a mora v zameno ubiti Joseja Luisa. Amelia je šokirana, ko zagleda Pedra, ki ji takoj zagrozi s smrtjo. Alejandro reši Joseja Luisa in ubije Ezequiela, še preden ta lahko izpolni Pedrov ukaz.

Torek, 9.12. – 185. del
Alejandro pove Carloti, da je Ezequiel umrl, medtem ko je poskušal rešiti njegovo mamo Rosario. Amelia na skrivaj pokliče Joseja Luisa na pomoč. Ko za to izve Pedro, jo hudo pretepe. Virginia pove Dimitriu in Joseju Luisu, da je njena mama sama s Pedrom in ju prosi za pomoč. Montserrat se boji, da bo Maria škodovala Lauritu. Jose Luis in Dimitrio najdeta pretepeno Amelio.

Sreda, 10.12. – 186. del
Alejandro se zahvali Joseju Luisu, ker je rešil življenje njegove matere, Jose Luis pa se zahvali Alejandru, ker mu je rešil življenje. Obenem ga prosi, naj mu dovoli hčerko odpeljati s seboj. Toda Montserrat je odločno proti temu. Erick prosi Esmeraldo, naj postane njegovo dekle, toda Refugio hitro poseže vmes in ga prosi, naj se več ne približuje njegovi ženi in njegovemu sinu. Toda Esmeralda je odločena, da se bo ločila in bila z Erickom. Maria medtem zastrupi Alejandra in sebe.

Četrtek, 11.12. – 187. del
Adolfo poškoduje Dimitria in mu tako prepreči, da bi prišel do kuverte, ki mu jo je zapustil Ezequiel. Pedro medtem ne bo odnehal, dokler ne uniči Alejandra. Erick prispe v Agua Azul z namenom, da se poslovi od Esmeralde. Refugio dobi Dimitrijevo sporočilo, v katerem ga ta prosi, naj kuverto, ki mu jo je zapustil Ezequiel, odnese k njemu domov. Jose Luis svoje hčerke ne namerava vrniti Montserrat, saj ima ta že Laurita in Alejandra.

Petek, 12.12. – 188. del
Montserrat se pobota s svojo mamo, ki še vedno hlini, da ne more hoditi. Refugio pove Esmeraldi, da so Victorja rešili, še preden ga je El Alacran lahko ubil. Obenem upa, da je Ezequiel povedal Dimitriu, kdo je El Alacran. Esmeralda mu pove, da mu je Ezequiel pustil kuverto. Refugio ne prenese, da Esmeralda pleše za druge moške, zato je pripravljen podpisati ločitvene papirje.

Ponedeljek, 15.12. – 189. del
Pedro je pripravljen Dimitriu povedati, kdo je El Alacran, toda v zameno se mora Dimitrio pod krinko vtihotapiti v mornarico. Esmeralda najde Refugia. Prepričana je, da ga je ubil El Alacran. Adolfo se pretvarja in tolaži Esmeraldo. Alejandro prosi Montserrat, naj pove Joseju Luisu, da mu sledijo Pedrovi možje. Adolfo se izpove očetu Anselmu, ta pa ga prosi, naj se preda policiji, drugače jim bo sam povedal, kdo je.

Torek, 16.12. – 190. del
Montserrat ne verjame Joseju Luisu, toda ta ji zagotovi, da govori resnico. Obljubi celo, da bo Pedra in El Alacrana spravil za zapahe, potem pa odšel. Graciela pove sinu, da ne more hoditi. Josefina zaupa Adolfu, da želi Dimitrio ubiti El Alacrana, Pedro pa mu je pripravljen razkriti njegovo pravo identiteto. Victor pove Nadji, da je Adolfo El Alacran in da mu je pomagal ubiti Pedra.

Sreda, 17.12. – 191. del
Gracielina otroka ji oprostita vsa njena zla dejanja. Jose Luis žaluje za svojim bratom in ima slabo vest, ker mu ni mogel pomagati, saj je bila njegova hčerka v bolnišnici. Amelia mu prigovarja, naj bo srečen. Erick pove Virginiji, da jo je poljubil zato, da bi od sebe odvrnil Esmeraldo. Esmeralda je neutolažljiva, zato ji Jose Luis ponudi svojo podporo. Adolfo prosi Pedra, naj ga ubije, saj sam ne želi več pobijati ljudi in oditi v zapor.

Četrtek, 18.12. – 192. del
Erick izve za smrt svoje matere. Graciela prosi Josefino, naj se ne poroči z Adolfom, saj jo Dimitrio ljubi. Pedro prosi Montserrat, naj izpolni svojo obljubo in Nadji pove, da je njen brat tat in morilec z vzdevkom El Alacran. Montserrat je popolnoma šokirana, ko ji Pedro pove, da je Adolfo njegova desna roka, ki skrbi za preprodajo mamil. Ko Montserrat to pove Nadji, ta tega noče verjeti.

Petek, 19.12. – 193. del
Adolfo prosi Josefino, naj skupaj pobegneta in se poročita. Toda Josefina tega ne želi in svojega ljubimca prosi, naj se preda policiji. Adolfo to odločno odkloni. Sledi obračun med Adolfom in Dimitriom, v katerem Adolfo umre. Macario prepričuje Kevina, da ga ima rad in da naj ne odide. Rosario objame Dimitria, ki žaluje za Adolfom in ljudmi, ki jih je ta ubil.

Ponedeljek, 22.12. – 194. del
Montserrat se pogovori s svojim bratom, ki je še vedno ves iz sebe zaradi Adolfa. Pove mu, da življenje teče dalje in da ima pred seboj še dolgo pot. Pedro pokliče Montserrat in ji pove, kaj mora narediti, sicer bo ubil njena otroka. Potem pokliče še Joseja Luisa in Dimitria. Dimitrio se pogovori z Josefino. Graciela pove očetu Anselmu resnico, toda ta je ne namerava zaščititi in ji prigovarja, naj svojim otrokom pove resnico.

Torek, 23.12. – 195. del
Nadia obžaluje bratova dejanja. Oče Anselmo upa, da je Macario razčistil vse nesporazume glede svojega sina. Victor pove Macariu, da so pretepenega Kevina odpeljali v bolnišnico. Alejandro, Jose Luis in Dimitrio uspejo rešiti Montserrat. Pedro in njegovi pajdaši obiščejo Alejandra, kjer zvežejo Victorja. Ta je zelo presenečen, ko vidi Gracielo hoditi, še bolj pa, ko ta oznani, da bo Pedro vzel Victorio in v zameno izpustil Montserrat. Toda Pedro ugrabi tudi Laurita in Romino, Gracieli pa ukaže, naj ustreli Victorja.

Sreda, 24.12. – 196. del
Montserrat je šokirana ko izve, da njena mama ni bolna in da je njena otroka predala Pedru, Victorja pa ustrelila. Josefina pove, da je Victor med operacijo umrl. Dimitrio svojo mamo vrže na tla in ji ukaže, naj hodi. Ta se še naprej pretvarja, da je bolna, potem pa jo Montserrat postavi pred dejstvo. Koliko denarja ji je plačal Pedro, da je izdala celo lastna vnuka?

Četrtek, 25.12. – 197. del
V zadnjem delu Pedro pove Joseju Luisu, da ima 60 sekund časa, da onesposobi eno izmed bomb. Victor pove Montserrat, da sta Alejandro in Jose Luis odšla po otroke. Jose Luis je med onesposobljenjem bombe hudo ranjen. Dimitrio in njegovi možje aretirajo Pedra, ki trdi, da se je končno maščeval. Dimitrio najde Laurita in Romino živa in zdrava. Esmeralda pri Refugiovem grobu priseže, da bo storila vse, da bo njun sin postal dober človek. KONEC!

Oddaj komentar