Sila, 1. – 158. del

16. 05. 2014

Sreda, 14.5. – 1. del
Lepa Sila je posvojeni otrok ugledne družine iz Istanbula, ki živi srečno in brezbrižno življenje v svobodomiselnem in ljubečem okolju. Ko nekega dne spozna svoje biološke starše, za katere je vsa ta leta verjela, da so mrtvi, se njeno življenje postavi na glavo. Njena biološki oče in brat namreč potrkata na vrata doma njenih posvojiteljev in ji povesta, da jo želi njena na smrt bolna biološka mama čim prej videti. Sili ne preostane drugega, kot da se z njima odpravi v svoje rodno, a neznano mesto.

Četrtek, 15.5. – 2. del
Sila prispe v hišo svojih bioloških staršev. Mama ji poskuša razložiti, zakaj jo je kot otroka morala dati stran in kako zelo jo je to bolelo. Sila se odloči, da bo za nekaj časa ostala pri svojih bioloških starših. A kmalu na lastni koži izve, kakšni so resnični nameni njenih bioloških staršev

Petek, 16.5. – 3. del
Sila je zaradi prisilne poroke čisto obupana. Kljub vsem uporom ji Dželil da jasno vedeti, da mora ostati žena age Borana, saj sta od tega odvisni življenji njene sestre in brata. Vendar pa se Sila ne pusti kar tako, kar kmalu izve tudi aga Boran.

Ponedeljek, 19.5. – 4. del
Boran izve, da je bila Sila v poroko z njim prisiljena, kar oba mladoporočenca pahne v še večji obup. Čeprav zgleda, da sta se predala usodi, se Sila odloči pobegniti. Boranovi ljudje izvedo za Silin pobeg in se odločijo ubiti Narin in Azada, enako pa nameravajo storiti tudi s Silo takoj, ko jo najdejo.

Torek, 20.5. – 5. del
Sila skuša pobegniti, a kaj, ko ji sredi ceste ustavi znani obraz, ki jo odpelje naravnost domov. Zdi se, da je zdaj smrtna obsodba neizbežna. Boran in njegovi možje jo medtem obupano iščejo. Narin in Azad se medtem pripravljata na skorajšnjo smrt in se poslavljata drug od drugega.

Sreda, 21.5. – 6. del
Boran in Sila se zbližujeta, toda družinski dogodki in različni tradiciji so naredili svoje in zdi se, da je njuna ljubezen obsojena na propad, saj mu Sila ne pusti blizu. Azada tik pred odpustom iz bolnišnice obišče policist, ki ve, da mu je lagal glede nesreče. Kljub temu mu dovoli oditi. Boranova mama medtem dobro ve, da Sila in Boran nista še spala skupaj, čeprav pleme od njega pričakuje naslednika. Silina mama in oče medtem zaman iščeta Silo.

Četrtek, 22.5. – 7. del
Sila komaj verjame, da je njena družina doživela nesrečo in da so vsi njeni najbližji mrtvi. Ker žaluje za svojo družino, jih želi videti za vsako ceno. Boran jo odpelje v bolnišnico, kjer se skrušena Sila poslovi od svojih domačih. Pred bolnišnico srečata Silinega nečaka Burhana, ki za tragedijo krivi Silo, Boranu pa na samem pove, da je ne želi več videti in da v Carigradu ni več mesta zanjo.

Petek, 23.5. – 8. del
Džihan odhaja, odločen, da se nekega dne vrne in maščuje Boranu. Golobi, ki jih je Sila izpustila na svobodo, se medtem vrnejo. Sila želi, da jo Burhan in njegova žena obiščeta, a se ne zaveda, da ji je Burhan zaprl vsa vrata v Carigradu. Ko to izve, je Sila še bolj obupana in skuša narediti samomor. Toda zdaj, ko je njena družina mrtva, se pojavlja vprašanje, kdo bo nasledil njihovo bogastvo.

Ponedeljek, 26.5. – 9. del
Sila je močno presenečena, ko izve, da je po družini podedovala vse premoženje v Carigradu. Jo bo dejstvo, da je čez noč postala ena najbogatejših ljudi v Turčiji, rešilo pred tradicionalnimi običaji, katerih žrtev je postala? Medtem ko jo Emre prepričuje, naj odide, se Sila dobro zaveda, kakšne bi bile posledice njenega pobega. Boran medtem ljubosumen opazuje njun pogovor.

Torek, 27.5. – 10. del
Obupana Dilan izve, da ne bo več smela obiskovati šole, zato se odloči pobegniti. Sila izve, da se je Emre vrnil v Carigrad. Ta jo še vedno prepričuje, naj se vrne in začne voditi družinski posel. Boran opazi, da si je Sila nadela poročni prstan. Bedar opazi, da je Dilan izginila, zato jo hiti poiskati. Sila in Boran se odpravita na sprehod in izvesta nekaj več podrobnosti drug o drugemu.

Sreda, 28.5. – 11. del
Sila in Boran ne moreta več skrivati strasti, ki jo čutita drug do drugega, toda zaradi preteklih dogodkov je zid med njima čedalje višji in trdnejši. Sila se zaradi občutka utesnjenosti kmalu spre z vsemi v hiši. Obenem je še vedno prepričana, da Boran ljubi Jezdo, zato v Mardin pokliče Emreja z namenom, da bi v Boranu zbudila ljubosumje. Njen načrt seveda uspe. Burhan pa je razočaran nad dejstvom, da je Sila podedovala celotno bogastvo in mu s tem prekrižala načrte, zato se hiti pobotati z njo.

Četrtek, 29.5. – 12. del
Sila se dobro zaveda, da Boran še vedno žaluje za Jezdo, zato je ljubosumna nanjo. Boran ji zabrusi, da je ena tistih žensk, ki ne zna ljubiti in da se obnaša kot strahopetnica. Emre se medtem udeleži sestanka odbora, kjer se vsi sprašujejo, kdaj bo prišla Sila. Medtem ko milijonski posli čakajo, Sila še vedno ni pripravljena oditi v Carigrad.

Petek, 30.5. – 13. del
Boran je ljubosumen na Silo in Emreja in zaradi tega izgublja samozavest. Ko se pijan znese nad Silo, njegova opravičila ne zaležejo. Sila je tako jezna nanj, da ne želi, da se je še kadarkoli dotakne, ko Boran odide, pa se zateče po tolažbo k svoji mami. Ta ji pove, da je poročena z ago in da ima v lastni hiši toliko besede, kot je ima aga. Boranova mama medtem odkrije, da sta Boran in Sila zdaj resnično postala mož in žena.

Ponedeljek, 2.6. – 14. del
Boran s trdo roko uspe prepričati može, da odložijo orožje, pozabijo na črno-bele tradicionalne običaje in se vsaj začasno dogovorijo glede skupne uporabe vode. Ajše skuša Sili dopovedati, da Boran ni tako slab človek, kot si predstavlja, in zdi se, da ji Sila prisluhne. Džihan skuša medtem izkoristiti nelagodje med vaščani zaradi Boranove odločitve in se vrne v Mardin. Narin spontano splavi.

Torek, 3.6. – 15. del
Narin se slabotna po splavu vrne domov, medtem ko Boran izve za nove slabe novice glede uporabe vaške vode. Sila mu očita, da zaradi strahopetnosti in upoštevanja prastarih običajev uniči vse, česar se dotakne. Boran očetu, stricu in Džihanu pove, da bodo odslej morali spoštovati njegove odločitve. Narin je po izgubi otroka neutolažljiva, zato se Azad odloči ukrepati.

Sreda, 4.6. – 16. del
Emre se sestane z radovednima novinarjema, ki ga povprašajo, zakaj mu je Sila predala vsa pooblastila za vodenje podjetja. Je možno, da zaradi njunega razmerja? Sila se o Boranu pogovori z njegovim prijateljem Agajem, ki ji pove, da je Boran predan svojemu plemenu in da mu vlada z mirno, ne s trdo roko. Boran se medtem sooči z Džihanom in mu zagrozi, da ga bo uničil.

Četrtek, 5.6. – 17. del
Po Sulejmanovem samomoru je Sila še vedno v šoku, Boran pa v skrbeh zanjo. Po napaki stražarjev se v Boranov dom vtihotapi neznanec, na katerega Boran strelja. Izkaže se, da je pri tem ranil Huseina, zato si Boran prisluži nov Silin očitek. Ko Zejšan izgine, Boran izve, da jo je njegov oče predal družini in da se je bila že primorana poročiti. Vse se še bolj zaplete, ko v Mardin prispeta novinarja.

Petek, 6.6. – 18. del
Boran obišče Bedar, toda ta pove, da Sile ni doma. Ko Sila prispe domov in jo pred vrati čakajo novinarji, se zave, da bodo z Narin in Azadom zdaj pritegnili še več neželene pozornosti. Radovedna novinarja s svojimi vprašanji še bolj razjezita Borana. Boranov oče medtem Sili očita, da je bila ona tista, ki je poklicala novinarje.

Ponedeljek, 9.6. – 19. del
Kljub Silini pozitivni izjavi sta novinarja sumničava glede njene iskrenosti. Zakaj je ta premožna lepotica tako skrivnostna in se ne želi vrniti v Carigrad, kjer jo čaka ogromna poslovna odgovornost? Sila pove Boranu, da je bila njena izjava laž in da je to storila zato, da ga obvaruje pred njegovim plemenom. Azad in Sila snujeta pobeg, toda ali bo Narin pripravljena pobegniti z njima?

Torek, 10.6. – 20. del
Bedar obhajajo zle slutnje, a ne ve, kaj se bo zgodilo. Azad je razočaran nad Narinino odločitvijo, medtem ko Silo mučijo nočne more. Emre je zelo presenečen, ko si na televiziji ogleda Silino izjavo. Postaja čedalje bolj jezen in nestrpen. Ko pokliče Silo, mu ta pove, da so trenutno njene roke zvezane in da ne more pobegniti. Silo obiščeta njena starša, saj ima njuna hčerka rojstni dan. Džihan medtem pripravlja novo spletko.

Sreda, 11.6. – 21. del
Boran je Sili končno povedal, da jo ljubi, a kaj, ko Sila svoje ljubezni ne zna izraziti na pravi način. Silo tudi doma čaka veliko presenečenje. Narin je namreč privolila v pobeg, toda kaj, ko Sila tega več ne želi in se zato počuti še bolj izgubljeno in zmedeno. Boranovi sovražniki v Mardinu in Silni sovražniki v Carigradu medtem ne mirujejo in združijo moči. Aishe skrušena izve resnico o Huseinu.

Četrtek, 12.6. – 22. del
Azad se zelo veseli pobega z Narin, sa se bo končno rešil spon, ki mu jih predstavlja življenje v ozkogledi družbi. Toda Narin peče slaba vest in zato omahuje. Boran prekine vezi s preteklostjo in se pripravlja na novo življenje s Silo. Toda Sila mora sprejeti bolečo odločitev ter za seboj pustiti Borana in njuno skupno življenje.

Petek, 13.6. – 23. del
Medtem ko se Boran poslavlja od Jezde, Sila pobegne. Kljub temu se zaveda bolečine, ki jo bo s tem povzročila Boranu, in se bori sama s seboj. Emre jo medtem čedalje bolj sili, naj ostane z njim in da bosta nadaljevala tam, kjer sta nehala. Bedar je zaskrbljena zaradi Sile, za katero se ji zdi, da se je poslovila za vedno. Narin in Azad s strahom pričakujeta novo življenje.

Ponedeljek, 16.6. – 24. del
Sila in ostali ne pridejo domov na večerjo, zato je Borna v skrbeh, njegova mama pa besna. Narin se začne počasi zavedati svojega dejanja in se boji, kaj bo, ko bodo domači izvedeli za pobeg. Emre je zelo vesel, da se je Sila vrnila domov, Sila pa malo manj. Sploh ko izve, da je Emre svojim domačim že povedal, da se bosta poročila. Tudi Narin nad to novico ni navdušena.

Torek, 17.6. – 25. del
Borana njegovi plemenski podaniki, še posebej oče in Džihan, silijo, naj ubije Silo in njenega domnevnega ljubimca Emreja. Silin skrušeni oče se medtem vrne domov, kjer ga Bedar roti, naj se zoperstavi odločitvi plemena. Sila se medtem tudi v Carigradu počuti kot ujetnica. Obenem se zaveda žrtve, ki jo je Narin naredila za svojega moškega, in se počuti odgovorno za njuni življenji.

Sreda, 18.6. – 26. del
Boran in Abaj prispeta v Carigrad. Sila medtem pokliče Ajše, ki ji prepove, da bi jo še kdaj poklicala. Poleg tega ji pove, da je Boranu strla srce in da se je na dan njenega pobega za vedno poslovil od Jezde. Silo zato še bolj peče vest. Ko izve, da je Boran prišel za njo v Carigrad, se dobro zaveda, da se njej, Narin in Azadu obeta plemensko maščevanje.

Četrtek, 19.6. – 27. del
Boran na skrivaj sledi Sili in čaka na priložnost, da jo dobi na samem. Kljub Bedarinim prepričevanjem se oboroženi Dželil odloči sam poiskati Azada in Silo. Da bi zaščitila otroke, se Bedar odloči z Emirjem oditi v Carigrad. Narin ima slabo vest, ker je izdala brata, zato za vse skupaj krivi Azada in se čedalje bolj oddaljuje od njega.

Petek, 20.6. – 28. del
Sila se počuti čedalje bolj utrujeno in slabotno. Narin zato sumi, da je noseča, o čemer pa Sila ne želi niti slišati. Džihan pove očetu, da še vedno iščejo Silino skrivališče. Bedar in Emir prispeta v Carigrad. Emre se boji, da se je Sila zaljubila v Borana in da zato ne želi biti z njim. Dželil prispe na Silin dom v Carigradu, o čemer varnostniki obvestijo Emreja. Ta Silinemu očetu pripravi neprijetno presenečenje.

Ponedeljek, 23.6. – 29. del
Dželil se obupano sprašuje, kaj naj stori. Lastnih otrok ne more ubiti, v rodno vas pa se tudi ne more vrniti. Odloči se storiti samomor. Sila medtem naredi test za nosečnost in razmišlja o Boranu. Dželila na robu smrti prepeljejo v bolnišnico. Boran pred Silino hišo čaka na znak svojega skrivnega pomočnika, kdaj bo lahko vstopil. Bedar in ostali izvedo, da je Dželil skušal narediti samomor.

Torek, 24.6. – 30. del
Sila Emreja povpraša, zakaj so pretepli njenega očeta. Dželil je medtem pri zavesti, a popolnoma odsoten in ne pozna nikogar od svoje družine. Haidar pove Ajšinemu bratu, da se Ajše in Husein še vedno videvata. Ajše bratu priseže, da to ni res, toda ta meni drugače, zato jo namerava kaznovati. Zdravnik je prepričan, da so Dželilove težave psihične, saj je fizično z njim vse v redu.

Sreda, 25.6. – 31. del
Boran s pištolo meri v Narin, ko ga pokliče Sila in ga skuša prepričati, da ga ni izdala ter da naj ne podlega več starokopitnim običajem svojega ljudstva, ki vsem skupaj povzročajo samo trpljenje. Medtem ko Sila govori po telefonu, odjeknejo streli, in ne ve se, ali je Narin umrla in ali jo je ustrelil Boran ali kdo drug. Izkaže se, da se je Boranu in Narin pridružil Džihan, ki pa trdi, da si je premislil in da ne želi nikogar umoriti. Kaj ima spet za bregom?

Četrtek, 26.6. – 32. del
Azad začne delati za Silo in dobi priložnost, da se izkaže. Sila mu predlaga, naj izbere eno izmed podjetij in postane njen direktor. Boran medtem najame novo menedžerko, ki naj bi vodila nove projekte, toda kaj, ko mu nova sodelavka hitro začne povzročati težave, na katere ni računal. Džihan se medtem zbližuje z Esme.

Petek, 27.6. – 33. del
Sila še vedno ni prepričana v Boranovo ljubezen, nove informacije, ki jih dobi, pa še spodbudijo njeno ljubosumje in bes. Zdaj je še bolj odločena, da bo uničila Boranovo pleme in Mardin rešila pred njihovo tiranijo. Boran opazi, da je Abaj navdušen nad Gizem. Ko Narin zagleda Azadove sodelavke v podjetju, tudi njo popade ljubosumje, toda z Bedarino in Silino podporo se odloči spremeniti.

Ponedeljek, 30.6. – 34. del
Esmino zelo razjezi Džihanova drznost, obenem pa jo vzburja. Sila želi zaupati Emreju, a je neodločna. Ne ve, kako se bo odzval na novico, da je noseča. Džihan prepriča Esmo, da se pogovori s Silo. Zinar prispe v Carigrad pod pretvezo, da ne želi pustiti Borana samega. Prispejo tudi ljudje, ki jih pričakuje Džihan. Medtem ko ta začne uresničevati svoje načrte, Silo šokira novica, da je Boran odšel v Mardin.

Torek, 1.7. – 35. del
Deček Mehmet in njegov oče Mahmut sta pripravljena umoriti Silo. Boran se odloči poklicati Silo in ji povedati, da jo lahko vsak trenutek nekdo ubije. Toda Sila njegove besede razume kot grožnjo in se ne zmeni za opozorila. Boran medtem zaman išče Mahmuta in njegovega sina. Ko se znoči, se Mehmetu uspe pritihotapiti na Silino posest in vanjo nameriti pištolo. Bo Boran še pravočasno rešil svojo ženo?

Sreda, 2.7. – 36. del
Boran odpelje Mehmeta s seboj, ker močno krvavi, pa nazadnje pade v nezavest. Sila je v skrbeh za Borana, toda kaj, ko ne more priti do njega. Ko ji Abaj pove, da je z njim čedalje slabše, se mu določi slediti, potem pa je šokirana, ko moža zagleda v Gizeminem naročju. Džihan medtem izve, da je Sila noseča, in spremeni pravila igre. Zdaj ima namreč še en razlog več, da se znebi Borana.

Četrtek, 3.7. – 37. del
Sila ne more verjeti temu, kar sliši, zato se odloči pogovoriti z Boranom. Toda ta pred njo pobegne v avtu. Azad se pripravlja na sestanek, ki zanj pomeni veliko prelomnico. Če se bo vse končalo tako, kot upa, bosta on in njegov projekt sprejeta v podjetju. Džihan je v vojni proti Boranu spremenil taktiko in ima nov cilj. Ne zmeni se za očetova opozorila in začne iskati Silo ter njenega otroka. Tudi Firuz postane žrtev njegovih igric.

Petek, 4.7. – 38. del
Obupana Esma želi pobegniti Burhanu, ki se je povsem osredotočil na tožbo. Hkrati se čedalje bolj zbližuje z Džihanom. Abaj se medtem želi zbližati z Gizem, toda kaj, ko ta vsakih pobegne od njega. Emre se zelo razjezi, ko Sila izgine neznano kam. Njegovo ljubosumje je čedalje močnejše. Sila in Boran prenehata bežati in se odločita soočiti z dejstvi. Bedar, ki edina ve za to, zaskrbljena čaka, kaj se bo zgodilo.

Ponedeljek, 7.7. – 39. del
Varnostniki so vsi iz sebe, ko vidijo, da sta Boran in Sila skupaj prišla na delo. Več kot očitno sta zelo srečna, kar pa Emreja močno razjezi. Skuša izvedeti, kje in s kom je bila Sila, toda Sila se mu je primorana zlagati. Boran se ves vesel odpravi v službo, toda njegova sreča ne traja dolgo. Zaradi prepira s Firuzom se Boran znajde v težkem položaju.

Torek, 8.7. – 40. del
Abaj skuša izvedeti, zakaj se mu Gizem tako izogiba. Boran in Sila se po prijetni večerji skupaj odpravita domov. Ne vesta, kako se bodo na to odzvali njuni domači. Boran prejme klic, ki Silo zelo vznemiri. Izkaže se, da je iz vasi pobegnilo dekle, ki je bila žrtev plemenskih običajev. Boran in Džihan se jo odločita poiskati, toda za to imata vsak svoje razloge. Sila v takšnih okoliščinah Borana ne želi pustiti samega.

Sreda, 9.7. – 41. del
Sila in Boran začneta reševati medsebojne težave. Njuno srečo ovirajo le zakoni in običaji, a kaj, ko ne vesta, kako naj se jih rešita. Kljub temu sta odločena zaščititi svojega otroka. Emre je čedalje bolj ljubosumen na Borana, toda Sila mu ne more dopovedati, da naj pozabi nanjo. Obenem Emre Sili pove, da je njegova mama sanjala, da ga je nekdo ubil.

Četrtek, 10.7. – 42. del
Boran skuša pomagati pobegli Ruken, medtem ko je Džihan odločen, da bo plačala za svoje dejanje. Džihan je razočaran nad svojimi pajdaši, ki so dovolili, da Ruken pobegne. Posveti se mu, da je bil Boran tisti, ki ji je pomagal. Ruken zavetje najde pri Sili in njeni družini, toda le vprašanje časa je, kdaj jo bo našel njen brat Halil.

Petek, 11.7. – 43. del
Tik zatem ko je zagrozil Boranu, Emreja pred Silino hišo ustreli neznanec. V kritičnem stanju ga odpeljejo v bolnišnico. Je storilec Boran ali kdo drug? Sila je zato vsa iz sebe in ne ve, kaj naj naredi. Narin se boji, da je v Emreja streljal njen brat. Emrejev oče je ves iz sebe zaradi svojega hudo ranjenega sina. Kdo je streljal nanj in zakaj?

Ponedeljek, 14.7. – 44. del
Borana zasliši policija zaradi napada na Emreja. Glede na to, da je Emreja videl tik pred streljanjem, se Boranu očitno ne obeta nič dobrega, čeprav trdi, da je nedolžen. Abaj pokliče strica Zinara, ki mu pove, da so Borana odpeljali na policijo. Boran dobi odvetnika , ki Silo obvesti, naj bo previdna. Sila skuša medtem z Abajem dokazati Boranovo nedolžnost. Bedar moli, da bi Emre preživel.

Torek, 15.7. – 45. del
Džihan skuša prepričati Silo, da je bil Boran tisti, ki je ustrelil Emreja. Sila sumi, da je Džihanovo sovraštvo do brata povezano z Jezdo. Ko mu Sila to omeni, Džihan na plano potegne pištolo. Emrejev napadalec še vedno ni odšel iz Carigrada, zato je Džihan zaskrbljen. Sila od odvetnika izve, da so v Boranovi sobi našli pištolo, s katero je bil ustreljen Emre. Mu hoče kdo podtakniti umor ali ga je res izvedel sam?

Sreda, 16.7. – 46. del
Gizem ne želi predati Džihanu poslovnih dokumentov in mu pove, da od včeraj nima več nobenih pooblastil v podjetju. Džihan je nad tem šokiran, Gizem pa mu pove, da naj se o vsem skupaj pogovori z Boranom. Besni Džihan pokliče svojega brata, ki si medtem ogleduje zemljišče, ki ga namerava kupiti. Azad se ne more pomiriti s poslovno prevaro, ki jo je doživel.

Četrtek, 17.7. – 47. del
Boran v bolnišnici obišče Emreja in mu želi čimprejšnje okrevanje. Toda Emre ga ne želi videti in ga nažene iz sobe. Vse bolj očitno je, da se mora Sila odločiti bodisi za Emreja bodisi za Borana. Čeprav ljubi Borana, bi rada Emreju povrnila voljo do življenja. Bedar ima vrh glave Dželila in Azada, ki doma samo posedata in gledata televizijo.

Petek, 18.7. – 48. del
Emrejev oče Borana krivi za sinovo stanje, čeprav ni bil on tisti, ki je pritisnil na petelina. Pozove ga, naj najde morilca in poskrbi za pravico. Boran stricu pove, da so Halima ubili, kasneje pa se sooči z Džihanom, ki vse skupaj zanika. Dželil se prelevi v navdušenega kockarja. Emre ima vse manj volje do življenja in začne od sebe odganjati tudi Silo.

Ponedeljek, 21.7. – 49. del
Boran šokiran izve, da je Silino podjetje tisto, ki kupuje njihova zemljišča. Sprva ne ve, kaj naj naredi, potem pa svojo ženo prosi za pojasnilo. Kako mu je mogla storiti to, česar mu ne bi niti najhujši sovražnik? Sila mu pove, da je bila takrat, ko je sprejela odločitev o nakupu njihove zemlje, zelo jezna nanj in na njegovo družino. Ponovno se razideta sprta. Džihan ve, da Gizem nekaj preiskuje, a ne ve, kaj. Odločen je, da bo skrivnosti prišel do dna.

Torek, 22.7. – 50. del
Ajša pove Sili in ostali družini za nasilje, ki ga trpi zaradi svojega moža. Pove, da je tudi Zejšan v podobnem položaju. Sila je besna na starokopitne običaje, ki so ženske prisilili, da so postale boksarske vreče svojih mož. Sprašuje se, zakaj se nobena izmed njih ni uprla. Boran in Abaj sta šokirana, ko izvesta, da je Ajša pobegnila k Sili. Esme se odpravlja na zmenek z Džihanom, a ne ve, da ji sledi Burhan. Dželil čedalje bolj tone v kockanje.

Sreda, 23.7. – 51. del
Sila ni navdušena nad Boranovo odločitvijo, da odpotuje domov. Boran jo celo povabi s seboj, kjer naj bi bila varna pred plemenskim maščevanjem do rojstva otroka, kasneje pa bi se bil Boran pripravljen boriti za življenje svoje žene. Boran je prepričan, da bosta le na ta način lahko prekinila s starokopitnimi običaji, ki toliko ljudem povzročajo trpljenje. Džihan je še vedno odločen ubiti Silo, Emre pa se še vedno smisli sam sebi.

Četrtek, 24.7. – 52. del
Na plemenskem sestanku se age dogovorijo, da bodo Silo ohranili pri življenju in da bo Boran svojemu plemenu povrnil zemljo. Ajša iz kavne usedline prerokuje Sili, da bodo njene skrbi kmalu preteklost in da bo tudi zanjo posijalo sonce. Dželil si ne more več privoščiti kockanja, a še kar nadaljuje z igranjem. Džihan ni prav nič zadovoljen z odločitvijo plemenskega sveta. Zdi se mu, da Boran vedno dobi, kar hoče.

Petek, 25.7. – 53. del
Po streljanju je Sila hvaležna svojemu rešitelju, a kaj, ko se izkaže, da za volanom sedi Džihan, ki ji začne takoj groziti. Azad in Narin prepričujeta Bedar, naj oprosti Dželilu, ki ves skrušen in poln samopomilovanja sedi pred hišo. Toda Bedar je neomajna. Toda družinski prepiri bodo morali počakati. Ko družina izve za Silino ugrabitev, so postavljeni pred novo preizkušnjo.

Ponedeljek, 28.7. – 54. del
Boran je prepričan, da je Silo ugrabil Džihan. Bedar je vsa iz sebe in se boji za svojo hčerko. Prepričana je, da jo bodo ubili. Sila medtem v avtomobilu razmišlja o Boranu. Dželil se odloči rešiti Silo in pokliče Zinarja. Končno mu pove kaj si misli o njem, njegovem sinu in plemenskih običajih, obenem pa prizna, da je zaradi svoje pasivnosti sam kriv za vse, kar se je zgodilo Sili.

Torek, 29.7. – 55. del
Džihan pripelje Silo domov. Boran in Abaj sta medtem na poti tja, odločena enkrat za vselej obračunati z Džihanom. Boranov oče ni nad tem prav nič navdušen, toda Džihan s svojimi besedami uspe manipulirati z njim. Sila medtem v bolečinah leži na tleh in čaka na najhujše. Tudi Dželil je na poti domov, Bedar in ostali pa doma zaskrbljeni čakajo na novice.

Sreda, 30.7. – 56. del
Džihan grozi domačinom, naj ne prodajajo več svoje zemlje in skuša utrditi svoj vpliv med domačini. Emre na invalidskem vozičku razmišlja o Sili. Boran pošlje Abaja domov z novico, da sta Sila in otrok živa. Dželil pokliče domov in pove, da je Boran rešil Silo. Bedar se odloči, da bo vsa družina odpotovala domov in bila Sili v oporo.

Četrtek, 31.7. – 57. del
Boran in Džihan obračunata na trgu, a k sreči brez smrtnih žrtev. Boran namreč Džihana kljub vsemu ni sposoben ubiti. Prestrašena Sila medtem vstane iz postelje, saj želi videti Borana. Ko ta pride domov, si močno oddahne. Pove mu, da se bo borila zanj in za njunega otroka. Emre se pogovori s svojim očetom. Pove mu, da je popolnoma nemočen, toda oče ga spodbuja, da je še vedno upanje, da ozdravi.

Petek, 1.8. – 58. del
Azad in Narin nameravata obiskati sorodnike, toda Bedar jima to odsvetuje, saj ju lahko še vedno ubijejo. Toda Azad je odločen, da se v rodnem kraju ne bodo skrivali kot strahopetci. Sila pove Boranu, da namerava odpreti porodnišnico, namenjeno bogatim in revnim ženskam. Preveč mater in otrok namreč umre v negotovih okoliščinah med porodom. Ajšin mož želi, da se mu žena vrne domov. Šivan mu tega noče dovoliti, toda Boranov oče odloči drugače.

Ponedeljek, 4.8. – 59. del
Džihanov oče prosi Borana, naj premisli o svoji odločitvi, s katero bo Džihana za vedno ločil od družine. Toda Boran je neomajen. Džihanu spletk ni dovolj in Boranu pove, da nekdo še vedno kupuje njihovo zemljo. Sila zanika, da bi bilo to njeno podjetje, toda Boran ji ne verjame. Dekle se odloči, da mu bo dokazala, da govori resnico. Džihan je razočaran nad domnevno krivico, ki se mu je zgodila, in se opija s pištolo v roki.

Torek, 5.8. – 60. del
Boran najde Ajšo, vklenjeno v verige. Od Hamdija zahteva, da jo takoj osvobodi, medtem ko je Šivan ves iz sebe. Boran se s pestmi znese nad Hamdijem in mu obljubi, da še ni opravil z njim. Džihan še naprej kupuje domačo zemljo. Zdi se, da njegovim maščevalnim spletkam ni konca. Dželil in Azad razmišljata o skupnem poslovnem načrtu, povezanem zemljiščem, ki ga je kupila Sila. Boranova mama ni prav nič zadovoljna, da je Boran odpeljal Ajšo od Hamdija.

Sreda, 6.8. – 61. del
Džihan poniža in pretepe Dželila, ker si je drznil razmišljati in delovati na lastno pest. Dželila novo razočaranje močno prizadene, obenem pa ga oboroži s še večjo odločnostjo. Sila in Boran se odpravita na ultrazvočni pregled, kjer zdravnik Sili svetuje počitek in previdnost. Sila in Boran se veselita otroka, toda porajajo se vprašanja, v katerem svetu bo ta živel. Bo tudi otrok suženj starokopitnih plemenskih pravil?

Četrtek, 7.8. – 62. del
Boranova mati in oče sta besna na Dželila in njegovo družino, ki si je drznila onečastiti njun ugled in prišla na obisk k svoji hčeri. Sila opazi, da je Dželil ranjen, zato njej in Boranu iskreno pove, da ga je Džihan pretepel. Besna Sila je odločena, da bo Džihan slej ko prej plačal za svoje samoljubje. Kevser je medtem odločena, da se bo prek svojega vnuka maščevala za vse, kar so ji hudega storili Sila in njena kmetavzarska družina.

Petek, 8.8. – 63. del
Firuz pade v nezavest, zato mu želi Sila pomagati. Toda Kevser ji to prepove in raje zgolj jadikuje nad svojim nemočnim možem. Sila pokliče Borana in mu pove za očetovo stanje, tako da ga ta hitro odpelje v bolnišnico. Kevser je prepričana, da je za vse prekletstvo, ki je zadelo njeno družino, kriva Sila. Mali Hasan je po družinski moriji, ki ji je bil priča, povsem zmeden in neutolažljiv.

Ponedeljek, 11.8. – 64. del
Firuz si opomore, tako da ga odpustijo iz bolnišnice. Ker ne Kevser ne Ajša ne znata ne brati ne pisati, jima mora Sila pomagati pri odmerjanju njegovih zdravil. Firuz se snahi zahvali za dobroto, ki mu jo izkazuje, Kevser pa je še vedno sovražno nastrojena do nje. Džihan je prepričan, da je bil Boran tisti, ki ga je prijavil, zato se namerava maščevati. Sila se odpravi na otvoritev nove tovarne. Ne zaveda se nevarnosti, v katero se podaja.

Torek, 12.8. – 65. del
Boran iz požara, ki je izbruhnil v podjetju, prinese Silo, ki jo nezavestno z rešilcem odpeljejo v bolnišnico. Ob njej sta Azad in Boran. Narin in Bedar izvesta za požar, zato se hitro odpravita v bolnišnico. Boran zaskrbljen bedi nad Silo. Kevser medtem meni, da je Sila dobila, kar je iskala. Zdravnik pove, da je s Silo in s sinom Bedirhanom vse v najlepšem redu. Džihan izve, da je Sila morda umrla v požaru.

Sreda, 13.8. – 66. del
Po požaru so Džihan in njegovi pajdaši prepričani, da se Boranu slabo piše. Delavci tovarne svoji šefinji Sili povedo, da bi radi prenovili tovarno in začeli čim prej spet delati in služiti kruh. Sila se zato odloči, da bo tovarna ostala odprta. Sila in Boran si izpovesta ljubezen. Boranov oče ni navdušen nad odločitvijo, da bo tovarna ostala odprta, saj to pomeni novo spremembo v plemenu.

Četrtek, 14.8. – 67. del
Džihan umori Azada, ki je izvedel za njegove podlosti in mu v obraz povedal, da je sam skalil svojo čast. Narin čuti, da se Azad ne bo več vrnil, medtem ko Džihanovi ljudje zbrišejo vse sledi o svoji krivdi. Boran izve za Azadovo smrt. S Šivanom ponoči odhitita po odgovore, Sili pa se Boran zlaže, da je v tovarni izbruhnil nov požar. Džihan meni, da bi Azada morali javno umoriti, toda njegov oče meni, da bi Boran to preprečil in so ga zato morali likvidirati na skrivaj.

Petek, 15.8. – 68. del
Dželil je zaradi Azadove smrti popolnoma skrušen. Zjutraj tudi Bedar, Narin in Sila izvedo za njegovo smrt. Policijski načelnik ni prepričan, da je Azad umrl v prometni nesreči. Sila dobro ve, da je Azada umoril bodisi Džihan bodisi njegov oče, Boran pa se še vedno prepričuje, da je šlo za nesrečo. Nazadnje se vendarle odloči soočiti z Džihanom.

Ponedeljek, 18.8. – 69. del
Po strelskem obračunu je Dilaver hudo ranjen. Džihan ga odpelje v bolnišnico, medtem ko Boran dobi mavec zaradi poškodbe roke. Džihan policiji pove, da se je Dilaver ponesrečil med čiščenjem pištole, toda načelnik policije bi z njim rad govoril o Azadovem umoru. Dželil sumi, da je Azada umoril Džihan. Sila se zaveda, da se borba med Džihanom in Boranom lahko konča le s smrtjo. Narin medtem še vedno žaluje.

Torek, 19.8. – 70. del
Boran se pogovori s Silino družino. Bedar ga prosi, naj s Silo odideta, toda Boran meni, da bo s tem pokazal le svojo šibkost. Dilaver okreva in bo kmalu odpuščen iz bolnišnice. Ajše pove Boranu, da je njegova mama skupaj z Durije v sobi nastavila urok, da bi se znebila Sile in vnuka. Boran Durije nažene iz hiše, mami pa prepove, da bi se približevala Sili. Kevserine spletke gredo na živce tudi njenemu možu.

Sreda, 20.8. – 71. del
Boran je presenečen, ko doma zagleda Silo. Ta mu pove, da so na silo odpeljali Narin in da zato ni odpotovala v Carigrad. Sila upa, da Narin ne bodo storili nič žalega, toda večkrat se je že pokazalo, kako okrutna sta Boranova starša. Džihan je jezen na Esmo, ker ga ni ubogala. Ta mu jasno pove, da sama sprejema svoje odločitve in počne, kar jo je volja. Sila in Boran se zaradi čedalje večje družinske drame spet začneta oddaljevati.

Četrtek, 21.8. – 72. del
Boran mora kot aga sprejeti novo težko odločitev, ki je tokrat povezana z Mesudino usodo. Bo upošteval plemenska pravila ali bo prisluhnil željam mladih ljudi, katerih usoda je odvisna od starokopitnih običajev? Džihan potrpežljivo čaka na novo Boranovo napako, ki bi mu lahko končno prinesla položaj poglavarja. Boran se odloči rešiti Mesudo in njenega zaročenca. Želi jima pomagati pobegniti, toda ali bo to sploh možno?

Petek, 22.8. – 73. del
Mesudin zaročenec iz obupa v Borana nameri pištolo. Boran ga uspe prepričati, naj tega ne stori, obenem pa je jezen na Silo in Narin, ki sta na svojo strani pridobili delavke. Sila ga zaman kliče po telefonu, toda Boran je trmast in se ne želi oglasiti. Prepad med njima je spet čedalje večji in globlji. Narin pove Sili, da je noseča.

Ponedeljek, 25.8. – 74. del
Plemenski svet se odloči rešiti Narin ped smrtno obsodbo, toda Silina usoda je še vedno zapečatena. Po rojstvu otroka bo morala umreti. Toda kako naj Boran to pove svoji noseči ženi, za katerega je prepričana, da deluje proti njej in vsem ženskam v plemenu? Nostalgična Narin si na računalniku ogleduje svoje in Azadove posnetke. Boran ji pove, da je ne bodo ubili.

Torek, 26.8. – 75. del
Sila je vsa iz sebe zaradi Mesude in njenega zaročenca. Hotela jima je pomagati pobegniti, nazadnje pa je prišlo do pokola. Boran ji spet očita, da je delovala na lastno pest in da ni počakala na njegovo potezo. Sili postane slabo, zato pokličejo zdravnika. Mesud medtem zamaskirani neznanci odpeljejo nazaj k njenemu očetu. Džihan, ki seveda stoji za Mesudino tragedijo, postaja čedalje samozavestnejši.

Sreda, 27.8. – 76. del
Dželil prepričuje Bedar, naj odide s Silo v Carigrad, medtem ko bo sam z Narin ostal doma. Ločitev je za Dželila in Bedar zelo težavna, toda Silin otrok je pomembnejši. Boran pred Silo prikriva svoje prave načrte, saj je prepričan, da ga tako ali tako ne bi poslušala. Emrejev oče pove, da je njegovemu sinu s pomočjo fizioterapevta veliko bolje in da lahko sam naredi že nekaj korakov.

Četrtek, 28.8. – 77. del
Boran je končno zbral pogum in ustrelil Džihana, toda zato mora zdaj v zapor. Sila medtem joče na letalu. Čeprav ljubi Borana, je morala oditi ter rešiti sebe in lastnega sina. Ko dobi popadke, Bedar ne preostane drugega, kot da zahteva prisilni pristanek letala. Dželil in Narin medtem samevata v prazni hiši. Narin pove Dželilu, da je Boran streljal na Džihana.

Petek, 29.8. – 78. del
Sila ne ve, ali naj pokliče Borana in mu pove, da se je rodil njun sin, ali ne. Ji bo oprostil njen pobeg? Ko se ga končno odloči poklicati, ima Boran ugasnjen telefon. Narin je v skrbeh, ker se Sila in Bedar še vedno nista javili iz Carigrada. Ko Bedar izve, kaj je naredil Boran, tega ne želi povedati Sili. Dilaver se je medtem odločen maščevati Boranu.

Ponedeljek, 1.9. – 79. del
Dilaver se še vedno želi maščevati Boranu, zato namerava najeti morilca. Boranova družina se doma pripravlja na Silino vrnitev in slavje, toda kaj, ko je nihče ne želi imeti tam. Še posebej Kevser svojo snaho krivi za vse, tudi za dejstvo, da je njen sin pristal v zaporu. Narin, ki je prav tako jezna na svojo nepravično mamo, se medtem sprašuje, zakaj Sila ni odšla v Carigrad. Sila ji odgovori, da je poslušala svoje srce.

Torek, 2.9. – 80. del
Kevser Sili jasno pove, da nima kaj početi v njeni hiši in da z vsako sekundo, ki jo preživi v hiši, škodi njenemu sinu. Dilaver skuša ustrahovati Dželila, toda ta se ne da in fizično obračuna z njim. Borana v zaporu obišče njegov oče in ga spet posvari, naj ne sprejema odločitev, ki bi lahko razjezile starešine plemena. Toda Boran čuti, da je Sila v nevarnosti. Esmo preseneti Burhanov prihod, zato se mu odloči povedati, kdo je njen ljubimec.

Sreda, 3.9. – 81. del
Osramočeni Burhan se odloči ukrepati in Džihan tako končno dobi, kar si zasluži. Njegova smrt šokira vse po vrsti, pleme pa se s tem znajde v še večji krizi. Džihan je ljubimkal s poročeno žensko, Boran pa nasprotuje odločitvi o smrti svoje žene. Si družina Gendžo sploh zasluži ostati na čelu plemena? Esma se na skrivaj udeleži Džihanovega pogreba.

Četrtek, 4.9. – 82. del
Ob smrti svojega sina se Firuz spominja svoje pokojne žene. Obenem tolaži Džihanovo ženo Umu, naj ne obupuje in naj ostane močna. Noseča Esma končno odhaja iz vasi, medtem ko se Sila odpravlja na obisk k Boranu. Kevser jo na skrivaj opazuje z njenim sinom, Narin pa obljubi, da bo pazila na Bedirhana. Bedar je zaradi slabega sanjskega sporočila medtem v skrbeh za hčerko in vnuka.

Petek, 5.9. – 83. del
Boran je v skrbeh za Silo, ki je izginila neznano kam. Silo nameravajo medtem ubiti in s tem zadovoljiti plemenski odločitvi. Kevser in Firuz molčita kot grob, čeprav dobro vesta, kaj nameravajo s Silo, Boran pa ne ve, ali je njegova žena pobegnila in zapustila moža in sina, ali pa je v nevarnosti. Narin medtem odkrije, da so izginile vse Siline reči. Mar to pomeni, da je res pobegnila?

Ponedeljek, 8.9. – 84. del
Boran ne verjame, da je njegova žena pobegnila, čeprav vsi dokazi kažejo na to. Odločen je, da jo bo našel, zato jo iščejo vsi njegovi tovariši. Abaj se počuti še posebej odgovornega za Silino izginotje. Kevser in Firuz medtem še vedno molčita. Čeprav Firuz prepričuje Silo, naj odide, ta ni pripravljena zapustiti moža in sina. Toda jasno je, da plemenski svet ne bo odnehal, dokler Sila ne umre.

Torek, 9.9. – 85. del
Potem ko je Boran rešil Silo pred gotovo smrtjo, se oba veselita družinskega življenja. Odločena sta skupaj vzgajati svojega sina. Kevser in Firuz obžalujeta svoje dejanje, saj sta Narin in Boran zelo jezna nanju. Bedar medtem skrbi za nosečo Narin, ki namerava od zdaj naprej živeti pri Azadovih starših. Boran se sooči s svojim očetom in zahteva odgovore.

Sreda, 10.9. – 86. del
Dželil zelo uspešno nadomešča Azada v tovarni in skuša voditi in poskrbeti za tamkajšnje delavce. Ko mu ena izmed delavk pove za svoje finančne težave, ji je odločen pomagati in o tem govoriti z Boranom. Boran se medtem pogovori s Sejifom, ki se še vedno sramuje svoje hčerke in ne želi iz hiše. Toda stare navade je težko prekiniti in starejše ljudi prepričati, naj razmišljajo drugače. Kevser in Firuz skušata popraviti družinske odnose.

Četrtek, 11.9. – 87. del
Potem ko Boranu odvzamejo položaj age, se za pleme začenja novo obdobje pod poveljstvom Džihanovega očeta age Zinarja. Čeprav Boran trdi, da sta mu Sila in otrok dovolj za življenje, je več kot očitno, da mu ne bo lahko. Od Zinarja se medtem pričakuje, da bo takoj vzpostavil staro stanje v plemenu in se zavezal k tradiciji.

Petek, 12.9. – 88. del
Odkar je Zinar postal aga, čuti veliko odgovornost, da postopa v skladu s pravili in dokazi, zato ne želi Borana vnaprej kriviti za nekaj, česar morda ni naredil. Boran medtem čuti, da je tudi njegov oče zaskrbljen zaradi novega obdobja, ki je nastopilo za pleme Gendžo. Abaj opomni Borana, da je predvsem človek, ki postopa v skladu z moralo in pravili, v katera verjame. Tudi Sila Borana prepričuje, da ji je najpomembneje, da je njen mož in oče njenega otroka.

Ponedeljek, 15.9. – 89. del
Boran in Sila sta srečna in odločena, da bosta skupaj zgradila šolo. Potem ko se je Zinar odločil iz plemena izgnati Borana in njegovega očeta, mora o tem povedati tudi Boranovemu očetu. Ta mu odkrito pove, da je v skrbeh zanj in da dvomi v njegove odločitve. To med starima prijateljem povzroči nov prepad. Dilaver je medtem zelo vesel novice, da Boran ni več član njegovega plemena.

Torek, 16.9. – 90. del
Džihanova žena Umu ni prav nič vesela, da se bo zdaj morala poročiti z Dilaverjem, samo zato da zadosti volji plemenskega poglavarja. Boran se medtem dobro zaveda, da je s tem, ko je Zinar postal aga, izgubil svojega strica. Sejif se medtem spominja modrih Boranovih besed glede njegove hčerke Rožde. Ajša pove Sili, da je Dilaverja ranil Omer po ukazu Ahmeta samo zato, da bi posumili v Borana.

Sreda, 17.9. – 91. del
Umu se ne želi poročiti z bratom svojega umrlega moža, zato se zateče k Boranu in Sili. Zinar medtem sili Dilaverja v čimprejšnjo poroko, pa tudi Kevser prepričuje Umu, da mora spoštovati običaje. Prepričana je, da jo Sila in Narin silita, naj se ne poroči. Obenem se poraja vprašanje, kaj se bo zgodilo z otrokoma, če Umu ne izpolni agine zahteve. Dilaver grozi Dželilu, naj opusti prijavo glede Azadovega umora, toda Dželil tega ne namerava narediti.

Četrtek, 18.9. – 92. del
Boran je še vedno jezen na Silo, ki se preveč vmešava v plemenske zadeve in s tem svojega moža sili v nove neprijetnosti. Kevser sili Umu, naj dobro premisli, kaj počne, saj so njena dejanja nepremišljena in z njimi pušča na cedilu tiste, ki so ji najbližje. Umu si je zato prisiljena premisliti. Zinar medtem Dilaverju predstavi načrt, s katerim se bosta znebila nepotrebnih sitnosti in ljudi, ki jima nasprotujejo.

Petek, 19.9. – 93. del
Po vsem, kar se je zgodilo z Narin, se Umu s težkim srcem odloči oditi, saj je dojela, da je njeno mesto ob Zinarju. Kevser je seveda vesela, Boran in Sila pa v skrbeh zanjo. Zinarju je oblast prišla v glavo in odločen je spametovati Borana, pa naj stane, kar hoče. Obenem se sooči z Ahmetom in tudi njega izloči iz plemena. Ko Ahmet izve, da je bil Boran tisti, ki je Zinarju povedal resnico, se odloči ukrepati.

Ponedeljek, 22.9. – 94. del
Boran je ljubosumen na Emreja, ki si je drznil obiskati Silo, zato mu rezervira let na naslednjem letalu za v Carigrad. Abaj povabi Gizem na večerjo in Lusi je zelo ljubosumna nanjo. Dilaver pove očetu, da se bo jutri poročil z Umu. Narin tolaži Silo, da je ljubosumje značilnost njene družine in da naj se ne vznemirja preveč zaradi tega. Burhan umre in Dilaver začne izsiljevati Esmo.

Torek, 23.9. – 95. del
Po prepiru s Silo se Esma odloči privoliti v Dilaverjevo ponudbo oziroma grožnjo. Dilaver ima zdaj vpliv tudi na Siline poslovne odločitve. Boranu medtem sledi plačani morilec, ki ga je najel Ahmet. Emre dvomi, da Silo še vedno zanima njeno podjetje, ki počasi izgublja svojo moč. Sila se mora zato odločiti, ali bo ostala pri svojem možu ali bo odšla v Carigrad in skušala rešiti, kar se rešiti da.

Sreda, 24.9. – 96. del
Husein zasnubi Ajšo, ki vesela privoli v poroko. Boran Silino družino, ki v njeni odsotnosti skrbi za njenega sina, povabi na otvoritev šole. Sila se namerava srečati z očetovim zaupnikom in se posvetovati glede naslednjega poslovnega koraka. Husein skuša mami povedati, da se je zaročil z Ajšo, a kaj, ko mu mama še pred tem pove, da so mu našli primerno dekle za poroko. Zinar izve za Dilaverjeve poslovne spletke.

Četrtek, 25.9. – 97. del
Sila je po njunem prepiru zaskrbljena za Borana in Bedirhana. Kaj, če ji ne bo nikoli oprostil njenih besed in dejanj? Boran medtem sina odpelje k svoji dojilji. Sila si ogleda posnetek, ki sta ji ga pripravila Abaj in Boran, potem pa pokliče Borana. Ko se ta oglasi na telefon, odjeknejo streli. Boran se zgrudi, Sila pa histerična po telefonu kliče njegovo ime. Abaj hitro ukrepa.

Petek, 26.9. – 98. del
Zinar svetuje Boranovemu očetu, naj ne obupuje in da bo njegov sin morda preživel. Dilaver zaman kliče Ahmeta, ki se ne želi oglasiti na telefon. Sila medtem s sinom čaka v bolnišnici, kjer se Boranovo stanje nenadoma poslabša. Zdravniki še vedno ne vedo, ali bo preživel ali ne. Dželil prestreže klic plačanega morilca, ki ga je najel Ahmet. Bedar se v bolnišnici onesvesti.

Ponedeljek, 29.9. – 99. del
Sila še vedno bedi ob svojem možu, ki se bori za življenje, medtem ko so njegovi morilci še vedno na prostosti. Narin izve, da bo rodila punčko, Bedar pa, da ima tumor na dojki, ki ga morajo nujno poslati v analizo. Sila obišče šolo, ki sta jo zgradila z Boranom. Narin se ob novici v zvezi z otrokom spominja Azada in dni, ki sta jih preživela skupaj.

Torek, 30.9. – 100. del
Sila se odloči Borana premestiti v bolnišnico v Carigradu, kjer bodo lahko bolje poskrbeli zanj. Tudi Dželil želi z Bedar oditi v Carigrad, kjer bi lahko naredili preiskave, toda kaj bosta povedala Sili? Emre se na lastno pest pogovori z Esmo, saj bi jo rad prisilil, da zapusti holding in se preneha vmešavati v posle. Esme ga ogorčena zavrne in s tem še utrdi partnerstvo z Dilaverjem.

Sreda, 1.10. – 101. del
Boran je še vedno v bolnišnici. Sila ga obišče in bodri, naj ozdravi. Pove mu, da ga ljubi, odkar ga je prvič videla. Boran se nenadoma prebudi iz kome in Sila ne bi mogla biti srečnejša. Takoj pokliče Narin in ji pove, naj ostalim sporoči veselo novico. Kasneje se Sila s sinom odpravi k svojemu možu. Borana medtem obišče Abaj, ki ugotovi, da Boran ne ve, kaj se mu je zgodilo.

Četrtek, 2.10. – 102. del
Dželil predlaga Bedar, da se ne vrneta domov in ostaneta v Carigradu. Tako ali tako bo Bedar tam hodila na terapije. Boran se odpravlja domov, a mu privlačna zdravnica Zejnep, ki je za nameček njegova prijateljica iz otroštva, prepove opravljati težka dela. Pove mu, da bo moral hoditi k njej na terapije. Boran še vedno ne ve, kaj se mu je zgodilo. Zinar mu pove, da ga je nekdo ustrelil. Bedar izve, da je pred njo dolgotrajno in naporno, predvsem pa drago zdravljenje.

Petek, 3.10. – 103. del
Zinar obljubi, da bo Ahmet kaznovan. Dilaver je nad tem presenečen, a se očetu ne upa ugovarjati. Narin pazi na svojega nečaka in se cele dneve dolgočasi, Dželil in Bedar pa ji prikrivata, da Bedar hodi na terapije. Narin namreč ne ve, da je Bedar hudo bolna. Ali obišče Zinarja in izrazi presenečenje, da je Borana spet povabil v pleme, Ahmeta pa dal kaznovati. Ahmetov nečak zagrozi Zinarju, da bo imel težave, če Ahmeta takoj ne izpusti.

Ponedeljek, 6.10. – 104. del
Bedar ne želi povedati Sili in Narin, zakaj je tako utrujena. Toda Sila sumi, da je z njeno mamo nekaj zelo narobe. Namesto da bi otrokom povedala resnico, jim Bedar pove, kako je sama doživljala bolezen svoje mame. Osumljenca Erkama zasliši policija. Bedar želi, da Dželil proda njene zapestnice, da bosta lahko plačala za njeno zdravljenje.

Torek, 7.10. – 105. del
Boran še vedno hodi na terapije k svoji zdravnici. Tokrat ga prosi, naj ji kaj več pove o Sili. Sila medtem svojim domačim najame novo stanovanje. Sila ni prav nič navdušena, ko izve, da sta Boran in Zejnep po terapiji odšla skupaj na kosilo. Dilaver s svojimi poslovnimi odločitvami zelo razjezi Silo. Esma ji zabrusi, da je čas, da začne na njo in Dilaverja gledati kot na enakovredna poslovna partnerja.

Sreda, 8.10. – 106. del
Bedar se čedalje slabše počuti. Dželila skuša pripraviti na najhuje, toda ta je noče poslušati. Osman še vedno pritiska na Alija, naj sprejme odločitev glede Siline usode. Sila se odloči v podjetju uvesti določene spremembe. Domačin Jusuf se zaradi težav s plemenom po pomoč obrne na Borana, čeprav ta ni več aga. Boran mu obljubi, da mu po pomagal. Silo pokliče ravnateljica iz Dilanine šole in tako izve za sestrine težave.

Četrtek, 9.10. – 107. del
Sila in ostali so vsi iz sebe zaradi Dilaninega pobega od doma. Sila za vse skupaj krivi samo sebe. Dilan se medtem s prijatelji odpravi v nočni klub, kjer kmalu zatem policija opravi racijo. Mladoletna Dilan se zato znajde v težavah. Osman se pripravlja izvesti Silin umor. Silo pokliče policija, naj pride po Dilan. Tudi Zejnepin fant Omer je čedalje bolj ljubosumen na Borana.

Petek, 10.10. – 108. del
Dželil se odloči prodati družinsko hišo v Mardinu, da bo lahko plačal za Bedarino zdravljenje. Bedar je proti, toda kaj bo Dželilu hiša brez Bedar? Sila se po pomoč glede Dilan zateče k Zejnep, toda ta ji pove, da jo je Boran že prosil za nasvet glede tega. Sla nad tem ni navdušena. Sila prepove Esmi, da bi še naprej sodelovala z njeno odvetnico. Boran se z Jusufom pogovori o družinskih težavah, ki jih je zanetil Mehmet Dali.

Ponedeljek, 13.10. – 109. del
Čustveni trikotnik med Ejzep, Silo in Boranom se še poglablja. Zejnep in Boran obiščeta rodno vas in obujata spomine. Med drugim ji pokaže tudi šolo, ki jo je poimenoval po Sili. Žalostna in razočarana Dilan se zapre v svojo sobo. Osman od daleč opazuje Silo, pripravljen, da jo umori. Boran izve, da Dželil prodaja družinsko hišo. Dželil ga prosi, naj o tem ne pove Sili.

Torek, 14.10. – 110. del
Omar povabi Zejnep na večerjo. Dželil in Bedar se odločita pripraviti družinsko večerjo. Zinar in Boran se pogovorita glede Mehmeta. Boran želi, da Zinar pobota Jusufa in Velija. Esma stika po Silinem predalu. Sila se medtem pogovori z Dilan. Zinar skuša pobotati Jusufa in Velija ter Velija odvrniti od Mehmeta. Veli privoli v premirje, toda Osman z njegovo določitvijo ni prav nič zadovoljen. Bedar med večerjo postane slabo.

Sreda, 15.10. – 111. del
Sila se želi vrniti v Mardin, toda Boran meni, da bi morali ostati v Carigradu. Še vedno želi obiskovati Zejnep, seveda zgolj zaradi terapij. Omer obišče Zejnep in želi odgovore. Dobro ve, da je bila v Mardinu. Zejnep ne zanika, da se je zaljubila v Borana, zato se z Omerjem razideta. Narin pogreša Azada, ki se ji prikaže v duhu. Zejnepin nadrejeni ji pove, da Boran ne potrebuje več terapij in da naj postavi mejo med čustvi in svojim poklicem.

Četrtek, 16.10. – 112. del
Sila pove Bedar za Zejnep in za njeno spogledovanje z Boranom. Ljubosumna je, njen mož pa ne ve, kaj se dogaja. Bedran ji svetuje, naj ne pozabi na to, da jo Boran ljubi in da je slep za vse druge ženske, tudi za Zejnep. Manipulativna Zejnep medtem Boranu svetuje, da nadaljujeta s terapijo. Dilaver se odpravi na večerjo s kolegico Džeren, ki mu pove, da je Sila odpovedala sestanek upravnega odbora, katerega predsednik je prav Dilaver.

Petek, 17.10. – 113. del
Boran zaloti Osmana, kako strelja na balkon, na katerem sta Sila z otrokom in Narin. K sreči Osman zgreši. Azadov duh reši življenje Narin. Dželil končno pride domov in prepove, da bi Dilan še naprej hodila v šolo. Boran pove Zinarju, da je Osman streljal na Silo. Boran zasliši Osmana in vanj nameri pištolo. V tem trenutku Osmana pokliče Ali ki želi vedeti, če je opravil nalogo.

Ponedeljek, 20.10. – 114. del
Boran zaupa Zejnep svoje težave s plemenskimi običaji. Obenem Boran spozna, da ima še vedno težave s spominom, saj se ne more spomniti, s kom se je pogovarjal o novi nevarnosti, ki preti nekomu v njegovi bližini. Ajša s svojim bratom prispe v Carigrad. Boran pove Šivanu, da so umorili Simama in da je njegova žena v nevarnosti.

Torek, 21.10. – 115. del
Boran izve za nove težave v plemenu, ki jih povzroča Berzan. Zejnep obišče Silo. Ta se ji zahvali za vso pomoč, ki jo je namenila Boranu in Dilan, potem pa jo prosi, naj za vedno zgine iz njihovih življenj. Zejnep se zagovarja, da to ni samo njena odločitev, Sila pa ji zaželi, da nekoč najde prvo ljubezen, tako kot sta jo ona in Boran. Boran prosi Abaja, naj bo od zdaj naprej venomer oborožen.

Sreda, 22.10. – 116. del
Dilaver preseneti Berzana v biljardnici in mu predstavi Džeren. Boran se še vedno trudi govoriti s Silo, toda ta se ne omehča. Sredi noči Zejnep pokliče Borana, prepričana, da se na njeni posesti nahaja vsiljivec. Boran se takoj odloči oditi tja, Sila pa lahko le nemočno opazuje svojega moža, kako odhaja k drugi ženski.

Četrtek, 23.10. – 117. del
Esma je pripravljena Berzanu povedati, kje je Silino skrivališče. Boran medtem zaman kliče Silo, ki se mu ne javlja na telefon. Boran jo zato zaskrbljen išče tudi po bolnišnicah. Tudi Bedar je zaskrbljena zanjo, dokler Sila domov ne pokliče po telefonu in pove, da se je hotela malce umakniti zaradi težav, ki jih ima z Boranom. Boran je jezen na svoje stražarje, ki so dovolili, da se jim Sila izmuzne iz rok.

Petek, 24.10. – 118. del
Medtem ko je Boran pri Zejnep, pri vratih pozvoni Omer. Boran mu pove, da so mu poklicali taksi in da naj izgine. Sila končno dočaka svojega moža in ga povpraša, kje je bil. Pove mu, da je dala slediti Zejnep. Boran ji pove, da je nekdo umoril Samima in da skuša čim prej razrešiti nastale težave. Dilan staršema pove, da ne bo več hodila v šolo. Abaj, Narin in Friede se skupaj odpravijo v kino.

Ponedeljek, 27.10. – 119. del
Zinar se odloči položaj age spet predati Boranu. Boran je počaščen in verjame, da njegovo uporništvo proti plemenski tradiciji ni bilo zaman, toda položaja age ne namerava več prevzeti. Njegov oče se strinja s sinovo odločitvijo. Sila je medtem v skrbeh zaradi Zelihe, saj jo je Dilaver videl in morda tudi prepoznal. V naglici se odloči ukrepati in pozornost odvrniti od Zelihe. Deliver nad tem ni navdušen.

Torek, 28.10. – 120. del
Sila od svoje tašče Kevser izve, da njena mama ne želi na pomembno operacijo. Zinar, ki odhaja domov, se pogovori z Dilaverjem. Svetuje mu, naj bo previden. Boran obišče Berzana, ki Emirja pošlje z Boranom domov. Berzan pokliče Dilavera, ki pa se mu noče oglasiti na telefon, zato se Berzan odloči ukrepati. Džeren v stiski na pomoč pokliče Dilaverja.

Sreda, 29.10. – 121. del
Berzan in Boran se končno soočita. Koliko časa bo še trajala njuna igra? Zeliha in Sila medtem nestrpno čakata, kaj se bo zgodilo. Sila povpraša Zeliho, če Berzan ve, da je otrok, s katerim je noseča, njegov. Boran dobro ve, da Berzan ne bo odnehal in da bo skušal na vsak način najti Zeliho. Dilaver pokliče Borana. Želi da se srečata iz oči v oči.

Četrtek, 30.10. – 122. del
Dilaver obišče Berzana. Vedeti želi, kje je Džerin. Džerin medtem prinese Sili želene dokumente in ji pove, da sta se z Dilaverjem zbližala, a da zdaj ve, da ni pravi moški zanjo. Dilaver pove Berzanu, da ga ne želi več videti. Esma obišče Dilaverja, ki ji pove, da ga posel več ne zanima in da se vrača v Mardin.

Petek, 31.10. – 123. del
Hašmet poskuša ustreliti Berzana, a ga še prej ustrelijo Berzanovi varnostniki, Berzan pa stakne le površinsko rano. Bedar je v bolnišnici. Sila poskuša po telefonu priklicati Nuran, ki čuva njenega sina, a se ta ne javlja na telefon, zato je Sila v skrbeh. Jezni Berzan namerava zadržati Hašmetovo truplo in ostro kaznovati tako nespameten napad nanj. Boran odkrije, da Nuran in Bedirhan nista doma.

Ponedeljek, 3.11. – 124. del
Boran ne namerava pasti v Berzanovo past, vseeno pa ne ve, kaj naj stori. Bedar obiščeta njena najmlajša otroka, medtem ko Ferida, ki išče službo, pove, da je z očetom nekoč izdelovala nakit. Narin ji zagotovi, da ji je služba že zagotovljena. Ajša pogreša Huseina. Sila se s sinom odpravi k zdravniku, medtem pa ji sledijo Berzanovi možje. Boran se pogovori z odvetnikom glede Berzana. Sili pove, da so Zelihinega očeta ubili.

Torek, 4.11. – 125. del
Berzan pred tožilcem trdi, da je nedolžen, zato ga nazadnje izpustijo na svobodo. Boran in vsi ostali se dobro zavedajo, da so zdaj v veliki nevarnosti. Tudi Dilaver opozori Džeren, naj bo nekaj časa previdna. Narin je s svojo novorojenko še vedno v porodnišnici. Berzan se je bolj kot kdajkoli pripravljen maščevati Boranu. Ajša je v skrbeh za Huseina, ki ga ni videla že dva dni. Husein jo sicer pokliče, a iz sebe ne more spraviti niti besede.

Sreda, 5.11. – 126. del
Dilaver ima veliko tremo pred snidenjem z Džerenino družino. Se bo pokazal v dobri luči? Sila izve, da je nekdo odpovedal sestanek, ki naj bi ga imela v restavraciji, potem pa se ji približa Berzan, za katerega ne ve, kdo je. Berzan obenem izve, da bo njegov sodni proces vodila tožilka Džeren. Ko Boran prispe v restavracijo, tam na svoje veliko presenečenje v ženini družbi zagleda Berzana.

Četrtek, 6.11. – 127. del
Oborožena Zeliha se pred sodiščem sooči z Berzanom. Boran jo prepriča, da ga ne ustreli, in se obenem poskuša pogovoriti z Berzanom, ki pa ne namerava spremeniti svojih maščevalnih načrtov. Abaj odpelje Zeliho domov in jo prepričuje, naj bo močna. Dilaver izve, da je bila Džeren tista, ki je preprečila pričanje proti Berzanu. Džeren pove Sili, da ne bo več delala zanjo. Narin pove Feridi, da se lahko zaposli v Abajevem podjetju.

Petek, 7.11. – 128. del
Dilaver pove Esmi, da od zdaj naprej ne bosta več poslovna partnerja in da naj izgine iz podjetja. Toda Esma ne namerava zapustiti podjetja, dokler se ne maščuje Sili. Med prerivanjem Esma pade, njen še nerojeni otrok pa se znajde v nevarnosti. Husein se opraviči Ajši, ki pa ga ni pripravljena sprejeti nazaj. Zinar izve, da je njegov bodoči vnuk v nevarnosti, zato odhiti v bolnišnico. Toda prepozno je.

Ponedeljek, 10.11. – 129. del
Sila je v skrbeh za Borana in je že sita nenehne nevarnosti, ki sta ji izpostavljena. Zeliho mučijo nočne more in ne verjame, da bo še kdaj srečna. Bedar zanima, zakaj je Dželil zadnje čase nenehno na preži. Kaj se pripravlja? Šivan nase prevzame krivdo za napako varnostnikov. Zinar se o Feridi pogovori z Boranom. Je možno, da je Abaju včeraj grozil njen stric? Abaja medtem nepričakovano obišče njegova sestra.

Torek, 11.11. – 130. del
Zinarja in Dilaverja med večerjo v restavraciji pozdravi Berzan, zato Dilaver protestno odide. Berzan medtem pove Zinarju, da želi, da med njegovim in Zinarjevim plemenom še naprej vlada premirje. Dilaver opazi, da se v hotelski veži zbira čedalje več Berzanovih ljudi, zato na pomoč pokliče Borana. Gre za še enega izmed Berzanovih praznih groženj ali za kaj resnejšega? Boran in Sila se poskušata pogovoriti o razlikah, ki ju čedalje bolj oddaljujejo drug od drugega.

Sreda, 12.11. – 131. del
Berzan je pod vtisom Silinih besed, saj ni vedel, da je Zeliha noseča z njim. Zeliha se opraviči Boranu, ker je hotela storiti samomor. Bedar je v skrbeh za Dželila, ki se ne oglaša na telefon. Boran je jezen na Silo, ker si je upala govoriti z Berzanom. Narin pokliče Silo in ji pove, da Dželila ni doma, ta pa medtem pokliče Borana, ker se želi dobiti z njim.

Četrtek, 13.11. – 132. del
Sila ni prav nič vesela, ko nepričakovano zagleda Zejnep, ki jo je Boran pripeljal zato, da se posvetuje z Zeliho. Ali pa jo je morda pripeljal zato, da bi v Sili zbudil ljubosumje? Odnos med Silo in Boranom je zato še bolj napet. Dilaver se dobi z Džeren in se ji zahvali, ker se je zaradi nje imel priložnost spremeniti in postati boljši človek. Sila meni, da je najbolje, če se z Boranom za nekaj časa razideta. Esma pri svoji prijateljici najde pištolo.

Petek, 14.11. – 133. del
Esma v Silo še enkrat nameri pištolo in ustreli. Namesto Sile ustreli Zejnep, ki mrtva obleži na tleh. Sila je zaradi Zejnepine smrti neutolažljiva, Esma pa pristane na psihiatrični kliniki in Berzanu očita, da je ni zaščitil in da ji je lagal. Bedar se odloči ostati v Carigradu, dokler si Sila nekoliko ne opomore. Ferido in Abaja na ulici preseneti njen stric s svojimi ljudmi.

Ponedeljek, 17.11. – 134. del
Umu pove Sili, da se bosta z Dilaverjem ločila. Dilaver medtem to pove Boranu. Vse kaže, da se bo vsaj eden izmed odnosov znotraj plemena lepo izpel. Ferida se zaupa Narin glede tega, kar ji je povedal Abaj o njuni poroki, Narin pa se spominja časov, ki jih je preživela s svojim pokojnim možem. Narin prosi Borana, naj se z Abajem pogovori o tem, kakšni so njegovi nameni s Farido. Huseinova mama zabiča Ajši, naj pusti njenega sina pri miru, a ji Ajšin brat pove svoje.

Torek, 18.11. – 135. del
Boran izve, da je nekdo streljal na njegovega očeta, ki je zato moral nujno na operacijo. Kevser je vsa iz sebe, zato ji Bedar ponudi tolažbo. Zinar obljubi Boranu, da bo našel človeka, ki je streljal na njegovega očeta. Toda kdo ga je tako sovražil, da ga je bil pripravljen ustreliti? Sila je vesela vrnitve v Mardin in poskuša potolažiti obupano Narin.

Sreda, 19.11. – 136. del
Narin si močno oddahne, ko vidi svojega očeta nasmejanega in predvsem živega. Dilaver na bencinski črpalki sreča Berzana in o tem takoj obvesti Borana. Boran zbere svoje varnostnike in jim pove za novo nevarnost. Zeliha je vsa iz sebe, saj se boji, da bo Berzan poskušal škoditi njenemu otroku. Berzan medtem v porodnišnici obišče svojega otroka. Zinar se zave, da je Hamit morda združil moči z Berzanom.

Četrtek, 20.11. – 137. del
Berzan prepričuje Borana, naj ga umori. Več kot očitno je zaradi rojstva svojega sina skesan zaradi tega, kar je naredil Zelihi. Boranu pove, da je posilil Zeliho in ji s tem vzel življenje, obenem pa spočel novo. Odločen je, da bo ostal ob svojem sinu in da je Boran tisti, ki se mora odločiti, kaj bo naredil z njim. Boran se odloči, da ga bo pustil živeti.

Petek, 21.11. – 138. del
Berzan se odloči v Mardinu kupiti hišo, saj bo tako bliže svojemu sinu. Zinar poskuša Fevzija najti, še preden ta najde Borana. Boran medtem domov pospremi Feridino mamo, ki se sramuje dejanj svojih moških sorodnikov. Hčerko prosi, naj obišče svoj dom. Zeliha namerava pobegniti. Dželila ob vrnitvi domov mučijo mešana čustva. Zinar se odloči soočiti s Fevzijem., ki trdi, da ima sina, ki mu želi zapustiti imetje.

Ponedeljek, 24.11. – 139. del
Fevzi pove sinu Muratu, da sta mu Firuz in Zinar pobila družino. Murat je seveda besen, a za enkrat ne sme pokazati sovraštva, ki ga čuti. Obupani Dželil, ki se v rodni vasi spominja preteklosti, se pošteno napije, zato se njegov novi prijatelj Zejnel ponudi, da ga bo odpeljal domov. Bedar medtem zaskrbljena čaka nanj pozno v noč. Kevser od Sile izve za Fevzija in njegovega sina. Zdravnik Muratu pove, da je njegov oče pod močnimi opojnimi sredstvi in da ne ve, kaj govori.

Torek, 25.11. – 140. del
Berzan, ki se je odpovedal položaju starešine v plemenu, še naprej objokuje svoje dejanje in razmišlja o sinu. Džeren pripotuje v Mardin k Dilaverju, ki ne bi mogel biti bolj prijetno presenečen. Ziver pove Muratu, da je Berzan odstopil s položaja starešine in da je kupil hišo v Mardinu. Džeren izpove Dilaverju ljubezen. Narin in Sila obiščeta šolo, poimenovano po njej.

Sreda, 26.11. – 141. del
Murat v očetovi omari najde aktovko, polno denarja. Boran se sooči z očetom. Firuz mu je tako primoran povedati prikrojeno resnico o tragediji iz preteklosti in o Fevzijevem izsiljevanju. Narin pove, da je dobila službo učiteljice. Dilaver in Džeren še naprej uživata skupaj. Med večerjo v restavraciji ju zmoti Berzanov prihod. Kevser in Firuz sta odločena, da bo skrivnost šla z njima v grob. Dželila muči dolg, ki ga mora odplačati, zato se zateka k sanjam o tem, da bo dobil donosno službo.

Četrtek, 27.11. – 142. del
Bedar sumi, da ima Dželil drugo. Šivan pred hišo opazi neznance, za katere je prepričan, da so Berzanovi ljudje. Boran mu naroči, naj začne s svojimi možmi zasledovati Berzana. Narin začne delo učiteljice, doma pa opazi napetost med Bedar in Dželilom, ki med večerjo dobi skrivnostni telefonski klic. Bedar ne ve, da ga kliče Zejnel, ki mu pove veselo novico, da bosta od zdaj naprej poslovna partnerja.

Petek, 28.11. – 143. del
Berzan pove Sili, da dedek njenega očeta ni tako pošten in pravičen, kot se zdi in da naj ga povpraša o družini Sumer. Murat želi od Berzana izvedeti, ali sta mu Firuz in Zinar res ubila družino. Sila se medtem po odgovore zateče h Kevser, ki pa ji takoj zagrozi, naj tega ne omenja Boranu, sicer bo ostala brez otroka. Dilaver prisluškuje pogovoru med Firuzom in Zinarjem glede denarja, ki sta ga dala Fevziju.

Ponedeljek, 1.12. – 144. del
Feridina mama Abaju podari dragoceno darilo. Narin razmišlja, da bi siroto Širin pripeljala domov. Huseinova mama mu pove, da se lahko poroči z Ajšo, saj želi, da je srečen. Napetost med Kevser in Silo narašča. Kevser postaja čedalje bolj živčna glede Murata. Boran očeta povpraša, če je bil v požaru, v katerem je umrla družina Sumer, tudi dojenček. Murat medtem sumi, da mu Boran nekaj prikriva.

Torek, 2.12. – 145. del
Berzan Boranu napove vojno. Sila je v skrbeh za Zeliho, ki je izginila neznano kam. Je možno, da jo je ugrabil Berzan? Berzan medtem Ziverju ukaže, naj pokliče njegove može iz Istanbula, da čim prej pridejo v Mardin. Tudi Boran zbere svoje može, ki morajo nemudoma začeti iskati Zeliho. Dželil kupuje nakit za Bedar, ta pa medtem obišče Azadov grob.

Sreda, 3.12. – 146. del
Esma, ki je pobegnila s psihiatrične klinike, obišče Berzana. Pove mu, da ne ve več, če mu še zaupa, Berzan pa jo prepričuje, da bo poskrbel, da mu bo spet zaupala in da bo naredil vse tako, kot bo hotela. Boran se ne more sprijazniti z očetovimi lažmi. Murat obišče Firuza, a ga varnostnik se spusti v hišo, zato se Murat odloči Ajšo vzeti za talko. Ko jo Sila poskuša rešiti, Murat vanjo uperi pištolo.

Četrtek, 4.12. – 147. del
Boran pove Zinarju, da je Dilaver živ. Džeren namerava prileteti k Dilaverju takoj, ko bo lahko. Boran izve, da je Esma pobegnila iz bolnišnice. To pove tudi Sili, a jo pomiri, da jo išče policija. Toda Sila sluti, da je nekaj zelo narobe. Berzan medtem Esmo in Bedirhana odpelje na varno. Ko Sila izve, da ji je Esma ugrabila Bedirhana, je vsa iz sebe.

Petek, 5.12. – 148. del
Ajša se počuti krivo, saj ji je Esma Bedirhana tako rekoč iztrgala iz rok. Kako naj popravi tragično situacijo? Če se Bedirhanu kaj zgodi, si ne bo nikoli oprostila. Husein jo prepričuje, da bodo dojenčka našli in ga pripeljali domov. Tudi Sila in Boran sta v skrbeh za sina. Bedirhan je medtem v rokah tuje ženske neutolažljiv. Džeren obvesti Silo, da je Dilaver izven življenjske nevarnosti.

Ponedeljek, 8.12. – 149. del
Berzanovi varnostniki izvedo, da je njihov gospodar mrtev, zato odidejo. Oborožena Esma ima medtem svoje načrte. Boran pove policiji, da Berzana ni mogel ustaviti, da ne bi storil samomora. Boran pove Sili, da mu je Berzan pred smrtjo povedal, kje je Bedirhan. Toda ali bo tja prispel, še preden se Esma z njim odpravi na novo lokacijo?

Torek, 9.12. – 150. del
Prijazni neznanec Esmi dovoli, da prespi na njegovem domu. Zinar povabi Džerin, da se nastani pri njih doma, saj je navsezadnje zdaj članica njihove družine. Narin obupuje zaradi Bedirhana in svojega očeta, ki se mu je stanje spet poslabšalo. Sprašuje se, zakaj se njeni družini dogajajo takšne tragedije. Abaj jo poskuša potolažiti. Medtem ko se Esma pretvarja, da ima v rokah svojega sina Džihana, Sila pogreša svojega Bedirhana.

Sreda, 10.12. – 151. del
Potem ko je Esma ustrelila Silo, je Boran ves iz sebe. Čuti se odgovornega, toda Abaj mu prigovarja, da ne bi mogel storiti ničesar, da bi rešil svojo drago. Bedirhan je doma, a zaradi travme, ki jo je doživel, zavrača hrano. Tudi Bedar in Boranova starša se sprašujeta, zakaj morajo v življenju plačevati tako visoko ceno za srečo svoje družine. Boran v bolnišnici bodri nezavestno Silo, naj si opomore in se določi živeti. Zdravnik pove Boranu, da njegova žena nujno potrebuje operacijo in da je noseča.

Četrtek, 11.12. – 152. del
Dželil zanika, da je partner podjetja, kot je Bedar izvedela od Osmanove žene Turkan. Aga Ali pove Asimu, da je v skrbeh za svoje pleme, saj je prepričan, da je Sila vir zla in vzrok vsega hudega, kar jih je doletelo. Zato se odloči, da otroci iz plemena ne bodo več obiskovali šole, ki nosi Silino ime. Boran pove Abaju da se je odločil za življenje svoje žene Sile in da bo zato morala narediti splav. Ferida in Narin izvesta, da so okoliški otroci prenehali hoditi v šolo.

Petek, 12.12. – 153. del
Sila je odločena, da svojega otroka ne bo pustila na cedilu in da se ne bo pustila operirati. Vseeno ji je, ali bo še kdaj shodila ali ne. Dželil je še vedno odsoten, zato se Bedar in Narin sprašujeta, kaj je narobe z njim. Boran obljubi Sili, da jo bo vedno ljubil, ne glede na to, ali bo še kdaj shodila ali ne. Aga Ali spet spletkari. Očitno je, da se poskuša maščevati Boranu, Sili in njunima družinama.

Ponedeljek, 15.12. – 154. del
Sila poskuša prepričati starše otrok, naj jim dovolijo vrniti se v šolo, toda žal je nihče ne želi poslušati. Sila je kljub temu odločena, da šole ne bodo zaprli. Umu žaluje za Džihanom. Zinar se z njo pogovori glede njenega očeta, ki je postal žrtev Alijevega spletkarjenja. Boran pove svojim staršem, da bo Sila najverjetneje za vse življenje prikovana na voziček, ker želi obdržati otroka. Silo v trenutku krize v sanjah obišče njen odrasli sin Bedirhan.

Torek, 16.12. – 155. del
Abaj pogasi požar pred šolo, ki sta ga zanetila neznanca, potem pa o tem obvesti Borana. Sila medtem sanjari o tem, da bo rodila deklico. Boran pove policiji, da sumi, da za poskusom požara stoji aga Ali. Žal policija brez dokazov ne more posredovati. Bedar poskuša iz Dželila izvleči, kaj se dogaja z njim, a ji žal ne uspe izvedeti ničesar. Zdravnik pove Sili, da okreva bolje, kot so pričakovali. Morda bo vendarle shodila brez operacije.

Sreda, 17.12. – 156. del
Boran in Sila sta vesela, da sta spet skupaj doma. Borana obišče Osman, ki je v skrbeh za Dželila in še posebej za denar, ki mu ga je dolžan. Boran mu obljubi, da mu bo odplačal Dželilov dolg. Dželil je medtem v zadregi zaradi kupa denarja, ki ga je izgubil. Aga Ali še vedno prepoveduje, da bi otroci obiskovali Silino šolo. Dilaver in Džeren se nameravata poročiti.

Četrtek, 18.12. – 157. del
Šest mesecev kasneje. Sila pričakuje dvojčici, Narinini hčerki Jaren pa je začel rasti prvi zob. Obenem bodo spet odprli vrata Siline šole. Abajeva žena Ferida je osebno poskrbela, da se bodo v šolo vrnili vsi okoliški otroci. Abaj je ponosen nanjo, a obenem tudi zaskrbljen. Tudi Ferida je namreč noseča in Abaj se boji prevzeti očetovsko vlogo. Zina se pogovori z Džeren in ji pove, da je vesel, da je z njegovim sinom. Sila je odločena, da se bo udeležila ponovne otvoritve šole.

Petek, 19.12. – 158. del
Ajša pred sorodniki privoli, da se bo poročila s Huseinom. Dilaver je ves iz sebe od navdušenja, saj bo postal oče. Ajše je žalostna zaradi svojega brata Šivana, ki ga bo morala pustiti samega. Ta ji pove, da bo z njim vse v redu, če bo le srečna s svojim izvoljencem. Sila in Boran sta srečna ter zadovoljna in pomirjena pričakujeta rojstvo svojih hčerk. Zinar pove Boranu, da mu bo vrnil naziv age, ker si to zasluži in ker je bila njegova pot prenove pravilna.

Vsebino dodajamo sproti. Hvala za razumevanje!

Oddaj komentar