Larina izbira (I) 1. – 90. del

24. 06. 2014

Torek, 24.6. – 1. del
Ko se Jaša po šolanju v tujini vrne domov, mu njegova premožna družina priredi veliko zabavo. Tam sreča Laro, ki pritegne njegovo pozornost, privlačnost je takojšnja in obojestranska. Skupaj preživita strastno noč, toda kmalu ju loči morje, saj mora Jaša na daljše potovanje. Lara je tako na milost in nemilost prepuščena njegovi zlobni materi in izgubljena v tujem svetu dalmatinske aristokracije. Tako Lara kot Jaša sta razklana med različnimi poli. Jaša je razpet med družinsko dolžnostjo in ljubeznijo do preprostega dekleta. Lara pa mora izbrati med dvema moškima, med kariero in družino ter med zvestobo in bojem za preživetje.

Sreda, 25.6. – 2. del
Jaša se mami postavi po robu, Lari pa se opraviči za njeno vedenje. Skupaj preživita romantičen dan, ki se konča manj prijetno, saj se znajdeta sredi spora med Karmen in njenim ljubimcem. Ko Karmen Lari prerokuje iz roke, ji napove težko prihodnost, polno težav in ovir. Nela hoče Lari preprečiti stik z Jašo in ji zagreniti življenje. Tončijevo bivšo ženo Blanko začne izsiljevati, da bi Lari preprečila zaposlitev na glasbeni akademiji, kjer Blanka poučuje. Medtem Tonči Jašo postavi pred težko odločitev.

Četrtek, 26.6. – 3. in 4. del
Tonči skuša sina rešiti iz zapora, vendar se mu Jaša zoperstavi, da bi lahko ostal skupaj z Laro. Blanka pod Nelinim pritiskom popusti in tako Andželi kot sebi začne lagati, da do Tončija nima več čustev. Poleg tega Nelini napori končno obrodijo sadove, saj ji je Jašo in Laro končno uspelo spraviti narazen. Toda Lara se je zaradi materinega medaljona prisiljena vrniti nazaj v hišo Zlatarjevih. Nela ji ponudi denar, da bi izginila iz njihovih življenj. A usode ni moč spremeniti, saj se Jaša in Lara ponovno srečata.
Srečanje med Laro in Jašo ne poteka dobro, saj Lara pobegne iz hiše, Jaša pa je zaradi vsega skupaj jezen. Nela je medtem zadovoljna, saj misli, da bo sin na Laro pozabil. Nikol postane prepričan, da Lara zapeljuje Mara. V napadu ljubosumja vdre v njeno stanovanje in ji pusti ljubosumno sporočilo. Toda Lara ima druge težave, saj nima denarja ne za najemnino ne za odkup materinega medaljona. Zaradi Nelinega izsiljevanja Blanka Lare ne zaposli na akademiji, čeprav to stori s težkim srcem.

Petek, 27.6. – 5. in 6. del
Lara in Jaša uživata na romantičnem izletu, vendar se ta spremeni v nočno moro, ko z jahto nasedeta na otoku. Ko Nela izve, da sta Jaša in Lara spet skupaj, ponori od besa. Tonči medtem razmišlja o svojem življenju in obžaluje dejanja iz preteklosti. Vedno več misli na svojo bivšo ženo in prejšnjo družino. Dinko ogorčen spozna, da je Nikol njegova polsestra, in se počuti prikrajšanega za vse, kar je imela ona. V navalu jeze se odloči obiskati očeta, ki ga ni videl že 20 let, in se tako odpravi k Zlatarjevim.
Laro in Jašo z otoka reši ribič, čeprav bi skoraj raje ostala v samoti in miru. Ko Tonči izve, da je Jaša uničil jahto, za to okrivi Laro, ki po njegovem povzroča le težave. Nela medtem naveže stik s skrivnim ljubimcem. Lara najde Nikolino sporočilo, čemur sledi prvi prepir z Jašo. Slednji tako končno izve za njene težave s plačevanjem najemnine. Srečanje med Dinkom in Tončijem ne poteka dobro. Tonči se sinu želi odkupiti, zato mu ponudi službo, toda Dinko je razočaran in jezen. Čustva se v njem kopičijo, dokler ne dosežejo vrelišča.

Ponedeljek, 30.6. – 7. in 8. del
Po fizičnem obračunu z Dinkom je Jaša začuden, od kod fant sploh pozna njegovo družino. Še veliko bolj je šokiran, ko oče pred vsem naznani, da je to njegov sin iz prvega zakona. Novica najbolj prizadene ravno Jašo in Nikol, ki sta nad očetovimi lažmi globoko razočarana. Lara je jezna, ker ji je Jaša plačal najemnino. Nerada se udeleži Nikoline rojstnodnevne zabave, kjer jo Nela zopet izziva. Nenadoma Blanka ne more več krotiti besa, ki se je v njej kopičil že leta, in plane na Nelo. Tako je Nikol še bolj jezna zaradi pokvarjene zabave.
V prepiru, ki ga je začel pijani Dinko, kratko potegne ravno njegova žena Lidija, ki pade v komo. Blanka je nad novico šokirana in se takoj odpravi v bolnico, kjer sreča Tončija. Ta se skuša z njo pogovoriti, vendar neuspešno. Kljub temu se Nela boji sprave med njima, poleg tega pa ji težave povzroča tudi Jaša. Slednji je izvedel, da je Lari ponudila denar, v kolikor bi ga zapustila. Še vedno pretresen zaradi srečanja z Blanko, se Tonči odpravi k Dinku in mu ponudi pomoč, ki je fant ne more zavrniti.

Torek, 1.7. – 9. in 10. del
Po Tončijevem srčnem napadu se vsi bojijo za njegovo življenje, še posebej Nela. Pacient sicer dobro napreduje, zaradi zdravstvenih težav pa se še bolj zbliža z ženo in družino. Maro na rojstnodnevni zabavi Nikol reši pred nasilnežem, nakar ga slavljenka začne zapeljevati. Kasneje Blanka in Dinko izvesta za Tončijev srčni napad. Medtem ko je Blanka pretresena, se Dinko Zlatarjevim odloči maščevati in jim vzeti vse, kar imajo. Jaša se z očetom pobota in se odloči namesto njega odpotovati v Afriko, o tem pa obvesti tudi Laro.
Presrečni par po poroki preživi prvo skupno noč. Dinko medtem razmišlja le o maščevanju. S spletkarjenjem mu uspe dobiti službo v Tončijevem podjetju, kjer sklene zavezništvo s Krisom, mornarjem na Jašini ladji. Medtem ko je Jaša na obisku pri očetu, Laro napade Nela, ki je besna zaradi poroke. Tonči Laro kot sinovo izbranko sprejema in od Nele zahteva, da tudi ona spoštuje Jašino odločitev. Nela pred možem obljubi, da bo od sedaj naprej bolj prijazna do svoje snahe. Toda kasneje se sestane s svojim ljubimcem, ki je odvetnik.

Sreda, 2.7. – 11. in 12. del
Lara hrepeni za Jašo, ta pa se na ladji trudi vzpostaviti svojo avtoriteto. Medtem ko ima on težave z iskanjem zaveznikov, Lara doma s Tončijem hitro najde skupni jezik. Dinko še naprej načrtuje svoje maščevanje in postaja čedalje bolj vpleten v posle Zlatarjevih. Med Anito in Marom se razvije kemija, čeprav izhajata iz popolnoma različnih svetov. Nela Laro na videz sprejema, vendar pa ima skrivni načrt, da bi jo prikazala v slabi luči. V hišo povabi Larino mamo Mijo, ki o hčerkini poroki ne ve ničesar.
Lara je pretresena po srečanjo z mamo, saj je ta nad njo globoko razočarana. Užaljena je, ker ji ni povedala za poroko, pa tudi razočarana, da se je Lara zaradi moškega odrekla karieri. Nela nadaljue razmerje z Zoranom, katerega izkorišča za svoje spletke. Poleg tega z Mijo sklene dogovor. Skupaj skušata Laro prepričati, da bi podpisala ločitvene papirje in končala zakon z Jašo. Dinko se zelo trudi v službi, saj bi si rad pridobil Tončijevo zaupanje. Ta se medtem ponovno sreča z Blanko, ki v njem vzbuja vedno močnejša čustva.

Četrtek, 3.7. – 13. in 14. del
Mija skuša Laro prepričati, naj dobro premisli o svojih odločitvah. Nela organizira zabavo, da bi proslavili Tončijevo okrevanje, in nanjo povabi tudi župana. Laro prosi naj zaigra na prireditvi, česar se dekle razveseli, dokler vmes ne poseže Nikol. Tonči ne more nehati misliti na Blanko, zato jo obišče. Toda ta se svojim čustvom upira, saj noče, da bi ji Tonči ponovno uničil življenje. Kasneje pristane na zmenek z Ivom, da bi svoje življenje premaknila z mrtve točke. Maro Anito povabi na zabavo pri Zlatarjevih, s čimer zelo razjezi Nikol.
Kljub Nikolinem posredovanju Lara goste navduši s svojim pevskim talentom. Dinko pa postaja zaskrbljujoče obseden in jo vedno bolj neposredno napada. Tonči se težko pretvarja pred gosti, saj ves čas misli le na Blanko. Na koncu zapusti hišo in se jo odpravi obiskat. Ko Lola in Nena Miji ponudita službo, se ta znajde pred težko odločitvijo. Ali je res pripravljena zapustiti svoje življenje na Korčuli in se preseliti v Split? Ko po naključju z Zoranom obtiči v vinski kleti, se njun prepir spremeni v nekaj drugega.

Petek, 4.7. – 15. in 16. del
Lara presenečeno ugotovi, da njena mama zapušča Split in hišo Zlatarjevih. Skuša jo pregovoriti, naj vendarle ostane in si tu poišče stanovanje ter vzame ponujeno službo. Nela je medtem zadovoljna, ker ji je uspelo razdvojiti hčerko in mamo. Toda ne zaveda se, da njenega ljubimca Zorana Mija vedno bolj zanima, medtem ko mu je do nje vedno manj mar. Nikol z Gogino pomočjo organizira snemanje vročih fotografij, katere pa odkrije Anita. Dinko postane Tončijev namestnik v podjetju.
Blanki je Tončijev poljub spodnesel tla pod nogami. Čeprav bi se mu najraje prepustila, se obnaša hladno in zadržano. Ivo obišče Zlatarjeve, saj je ljubosumen na Tončija. Ko ga fizično napade, je Nela šokirana, saj spozna, da je njen mož noč preživel pri Blanki. Poleg tega Zoran prekine razmerje z njo in se nameni osvojiti Mijo. Nela Lari priskrbi nastop na rojstnem dnevu županovega sina v upanju, da bi jo spetljala skupaj s slavljencem. Medtem se Jaša na ladji skuša dokazati v vlogi kapitana in ima zaradi tega hude težave.

17. del
Nela je besna, ker je izvedela za Tončijevo noč z Blanko. V strahu, da bi izgubila tako moža kot ljubimca, se loti reševalne akcije. Zorana poskuša zapeljati, z Blanko pa ustno obračuna. V skrajni sili začne Tončiju groziti z ločitvijo, vendar ta spregleda njeno igro. Med Zoranom in Mijo se začne razvijati razmerje, kljub očitnima razlikama med njima. Lara je navdušena nad aplavzom, ki ga požanje na zabavi županovega sina. Toda njenega veselja je hitro konec, ko jo ta skuša poljubiti. Jaši uspe pogasiti požar, vendar ga čakajo še hujše težave.

18. del
Nela je na smrt prestrašena, da bo izgubila vse, kar ima. Zoran medtem poskuša Tončija odvrniti od ločitve. Na družinskem izletu Nikol izve za ločitev in za krivico, ki je bila storjena Dinku. Odnos med Laro in Jašo se ohladi, ko slednji izve za Larino večerjo z Danijelom. Blanka je šokirana, ko odkrije Dinkov maščevalni načrt. Mornarji začnejo resno dvomiti v Jašino avtoriteto, zato je ta prisiljen uvesti drastične ukrepe. Mija se ne more upreti Zoranovim čarom, zato se odloči spremeniti tako svoje življenje kot tudi svoj izgled.

19. del
Potem ko presliši pogovor o ločitvi, hoče Nikol zbežati z jahte. Ko se pri tem poškoduje, ji na pomoč priskoči Dinko, ki se s tem družini še bolj prikupi. Lara je po pogovoru z Jašo spet srečna in pripravljena zavzeti svoje mesto v hiši. Vendar pa Nela in Nikol njeno dobroto začneta izkoriščati. Mija se z Zoranom še bolj zbliža kljub Nelinim poskusom, da bi ju ločila. Dinko poskuša zapeljati Laro, Jaša pa skuša zgladiti spor s posadko. Zaradi tega popusti njihovi volji in izbere krajšo pot, kar pa se ne izkaže za najboljšo odločitev.

20. del
Jaša skuša ladjo rešiti pred napadalci, vendar ima pri tem težave z lastno posadko in še posebej s Krisom. Zaradi njegovih dejanj se napetosti še povečajo, na koncu pa jo najslabše odnese prav Jaša. Lara je pretresena zaradi Dinkovega napada, zato skuša prevzeti nadzor nad svojo situacijo. S tem namenom začne iskati službo, da bi si zagotovila lasten prihodek. Dinko še naprej uspešno manipulira s Tončijem in se celo preseli v hišo. Mija se Zoranu končno preda, vendar ostaja previdna.

21. del
Dinko se preseli v vilo Zlatarjevih, presrečen, ker se njegov načrt uspešno odvija. Medtem posadki uspe ubraniti ladjo, vendar se morejo zaradi Jaševih smrtnih ran čim prej vrniti na kopno. Tam jih pričaka Kris, ki nadaljuje s svojimi sabotažami in manipulacijami. Lara da v časopis oglas za inštrukcije klavirja, da bi zaslužila nekaj denarja. Ko se sliši z Jašo, ji ta ne pove za svoje rane, ampak ji le pove, da mu je slabo. Ljubezen Mije in Zorana je na preizkušnji, vendar je vse dobro, ko jo ta dočaka v kuhinji agencije za dostavo hrane.

22. del
Ko posadka končno prispe na kopno, odpeljejo izčrpanega Jašo na transfuzijo. Kris je zelo jezen, ker je celotna posadka žalostna zaradi Jaše. Ta se čez čas končno prebudi in, ko si opomore nemudoma pokliče Laro. Kasneje mu Jure pove, da je videl Krisa v bližini navigacije, zato se Jaša ves zaskrbljen odpravi v ladijsko strojnico, kjer najde prestrašeno Leilo. Dinko pregovori Nikol, da gresta iskat Marota, saj želi od njega nekaj izvedeti. Vendar pa se znajdeta v težavah, ko ju zaradi nepazljive vožnje ustavi policija.

23. del
Dinko želi na vsak način izvedeti, kaj delata Maro in Zoran za Tončija. Ko se znebi policije, mu uspe ukrasti ključe Zoranove odvetniške pisarne in tako uspe izvedeti za Tončijevo skrivnost. Jaša ne želi predati lepe Leile, saj izve, da je bila zlorabljena. Karmen opozori Laro na nevarnosti, ki na njo prežijo v prihodnosti. Čeprav ne verjame v te stvari, jo Karmine vizije ne pustijo hladne. Zoranu je njegovo delo pomembnejše od Mije in to skoraj uniči njuno zvezo, vendar kmalu prične dojemati Mijine strahove.

24. del
Jaša na vse pretege pomaga prestrašeni Leili, katera pa prične do njega gojiti čustva. Kris v Leili prepozna ženo svojega dobavitelja drog in se prestraši, da bi ga lahko prepoznala. Blanka da Tončiju jasno vedeti, da ničesar ne želi od njega. Dinko še naprej plete svojo mrežo laži in prevar, Jaša pa o tem nič ne sluti. Lara je zaskrbljena zaradi Leile, Dinko pa še bolj poglobi njene strahove, da bi jo Jaša lahko prevaral z Leilo.

25. del
Po njeni nesreči Laro odpeljejo v bolnišnico, a se kmalu počuti bolje in se lahko vrne domov. Tam jo pričaka Dinko, ki jo prestraši z besedami, da se Jaša ne bo vrnil s potovanja. Tonči preživi dan z Blanko in vnuki v parku in si želi, da bi bil vsak dan takšen. Vendar Blanka ne more pozabiti na preteklost. Nela se odloči, da se bo potrudila osvojiti Tončija, a je razočarana, ko ji Tonči pove, da se želi pogosteje videvati z Blanko in vnuki. Jaša tistemu, ki se bo poročil z Leilo, obljubi materialno korist in na koncu se za njo potegujejo trije ženini.

26. del
Tonči prizna Neli, da je dan preživel z Blanko. Neli je razburjena in vpraša Tončija, ali se bo vrnil k bivši ženi. Na ladji potekajo priprave za poroko. Kris je zadovoljen, ker si je s prevaro zagotovil nevesto. Blanka zaprosi Anđelo, da popazi na vnuke, saj mora ona nujno v službo. Anđela jih odpelje k Zlatarjevim, kar pa ni niti malo po godu Neli. Ko jih Blanka pride iskat, jo Neli napade. Tonči je priča prepiru in se postavi na Blankino stran. Dinko se pojavi v Larini sobi in jo napade, ko mu Lara zabrusi, da ne bo nikoli pravi moški kot Jaša.

27. del
Lara se neuspešno poskuša braniti Dinka. Na njeno srečo vstopi Nela, ki je zgrožena nad Dinkovim početjem in ga želi razkrinkati. Ker ji Dinko v zameno za njen molk obljubi, da bo pred Tončijem o njej dobro govoril, Nela stopi na njegovo stran, ko Lara pove Tončiju, kaj se je zgodilo. Edina, ki ji verjame je Kike. Jaša se znajde v velikih težavah, ko policija v njegovi kabini najde heroin, ki mu ga je podtaknil Kris.

28. del
Jaša, ki je obtožen tihotapljenja heroina, sumi, da mu je to podtaknil Kris, vendar nima dokazov. Edina, ki pozna resnico je Leila, vendar jo Kris ustrahuje. Šokirana nad situacijo svojega sina, se Blanka in Tonči odločita, da bosta začasno prestavila ločitev. Lara izve, da je noseča. Ko skupaj z Mijo še izvesta za godljo, v kateri se je znašel Jaša, ji Mija predlaga splav, kar pa čustveno zlomi Laro.

29. del
Karmen odpelje Laro v gostilno, ki kmalu postane njen dom. Ker jo peče vest, Mija poskuša najti Laro, vendar naleti na Zorana, ki se zabava z lepo mlado žensko. Jaša pa ima v zaporu dodatne težave z inšpektorjem Camdenom, ki ga želi na vsak način pripraviti do tega, da prizna zločin. Blanko muči dejstvo, da je njen sin Dinko odgovoren za Jaševo aretacijo, ampak se ne more pripraviti do tega, da bi to priznala Tončiju.

30. del
Jaša dobi v zaporu družbo. Pripeljejo Jureta, ki je obtožen napada na Krisa. Ko prispeta Tonči in Nela, jima Jaša takoj pove, da je za drogo odgovoren Kris. Lara gre na prvi pregled in je presenečena, ko naleti na svojo mamo. Spet se zapleteta v prepir, saj je Mija prepričana, da je Jaša kriv tihotapljenja drog. Nela je razočarana, ker jo Tonči neprestano zavrača. Ko ji ta pove, da je Lara napisala Jaši pismo, ga dobi v roke in šokirana izve, da je Lara noseča.

31. del
Ko Zoran in Tonči izvesta za Krisov pobeg iz bolnice, spoznata, da je Leila Jašino edino upanje. Ne vesta pa, da jo ima Kris že na očeh in le še čaka na pravi trenutek za maščevanje. Alenova žena Vjera se vrne z romanja, zato se je Lara prisiljena zlagati, da bi zaščitila Karmen. Poleg tega spozna, da za Jašino aretacijo stoji prav Dinko. Skupaj z Anito poskušata najti dokaze o tem, kar pa se za Laro slabo konča.

32. del
Jaša je obupan zaradi pisma, ki ga je Nela ponaredila. Ta se medtem poskuša zbližati s Tončijem, vendar ne doseže drugega, kot da izzove njegovo jezo. Ko Blanka spozna, da Lara išče dokaze proti Dinku, je razpeta med moralno dolžnostjo in ljubeznijo do sina. Slednji pa Lari grozi s sliko njenega nerojenega otroka. Zoran Leilo pripravlja na pričanje, vendar ta še pred sojenjem izgine.

33. del
Lidijino življenje je po srčnem napadu v hudi nevarnosti. Zdravnik Blanki in Dinku razloži, da je zaradi anevrizme potrebna takojšnja operacija. Vendar pa gre za zelo drag poseg, ki ga lahko opravijo le v tujini. Nela in Tonči sta šokirana nad Jašino obsodbo, nato pa ju Zoran presenti z dobro novico. Našel je primer, v katerem je obsojeni prejel veliko manjšo kazen, ker se je na sodišču pokesal.

34. del
Po Krisovih navodilih Boki napade Jašo, zato slednji spozna, da morata z Juretom pobegniti iz zapora. Za to pa potrebujeta dostop do dvorišča, pri čemer se jima odloči pomagati Leila. Karmen skuša Laro zaščititi pred tem, kar o Jaši pišejo časopisi, vendar Lara od nje zahteva iskrenost. Leila ne more obdržati skrivnosti in se odpravi Tončija obvestiti o Jašinem načrtu. Nikol se prijavi na izbor za Miss Splita, ker hoče premagati Gogo.

35. del
Leila v Jašin načrt za pobeg iz zapora vključi še Tončija in Nelo. Upanje, da bo Jaši uspelo priti na svobodo, pa v Lari vzbudi novo moč za spopadanje s težavami. Mija se skuša hčerki približati, vendar se spori med njima nadaljujejo. Nikša in Alen pobegneta s plenom iz hiše Zlatarjevih, medtem ko sta Anđela in Kike zaradi kraje popolnoma pretreseni. Nikša se odloči ukradeno ogrlico podariti Lari, saj je do nje razvil globoka čustva.

36. del
Nikša Laro odpelje na svoj ranč, kjer se nekoliko zbližata. Ko se vrneta nazaj ji pokloni verižico, ki jo je ukradel iz hiše Zlatarjevih. Nela, Tonči, Zoran in Leila težko pričakujejo novice o izteku Jašinega pobega. Ko slednji spozna, da so starši njegove prijatelje hoteli pustiti na cedilu, je šokiran. Blanka je obupana, ker ji ni uspelo zbrati sredstev za Lidijino operacijo. Ko sreča Laro, ta burno reagira, vendar ji je žal, ko ji Blanka obrazloži situacijo.

37. del
Lara se sooči z Nikšo glede ukradene ogrlice, vendar se ta z lažmi obtožbam gladko izmuzne. Ko ogrlico na Larinem vratu zagleda Anđela, jo obtoži kraje. Lara se vrne v gostilno, najde ukradeni denar in nakit ter se oboje nameni odnesti Blanki. Jaša in Leila razmišljata o naslednji potezi. Ker hoče Jaša Krisov potni list uporabiti za pobeg iz države, potrebuje temeljito preobrazbo. Svojim staršem in ženi sploh ne namerava sporočiti, da je živ.

38. del
Potem ko Tonči in Nela še ostale obvestita, da je Jaša mrtev, se Tonči zapre vase. Nikol ga še dodatno razburi z obtožbo, da je on kriv za Jašino smrt. Dinko izkoristi Tončijev trenutek slabosti in ga prepriča, da mu preda nadzor nad podjetjem, čeprav Nela temu močno nasprotuje. Tako je Dinko korak bliže uresničenju svojega maščevalnega načrta. Po brodolomu na majhnem otoku se Leila in Jaša borita za preživetje.

39. del
Ko sliši za Jašino smrt, je Lara v šoku, toda na pogrebu kljub žalosti obračuna z Zlatarjevimi in Dinkom. Medtem ko Tončiju uspe obdržati čustva pod nadzorom, se Nela v prepričanju, da je njen sin mrtev, popolnoma zlomi. Nikol se s tragedijo sooča na svoj način. Udeleži se lepotnega izbora, vendar jo po začetnem navdušenju prevzame žalost, saj spozna, da ji noben lepotni naslov na svetu ne more vrniti brata.

40. del
Nela in Lara se sredi pogreba spreta glede Jaše in njune pravice do udeležitve žalnosti. Medtem se Nikol na lepotnem izboru pretvarja, da je še vedno vse v redu, in beži pred resnico. Toda ko jo sodniki vprašajo, kaj bi spremenila na tem svetu, se zlomi. Misli lahko le še na preminulega brata. Na samotnem otoku Jaša in Leila končata splav in se podata na odprto morje rešitvi nasproti. Jašini družinski člani pa se doma spopadajo s spomini na preteklost in z občutki krivde.

41. del
Nikol osvoji lepotni naslov, toda ko ji Tonči prisoli klofuto, oddide od doma. Blanka in Tonči skupaj preživita nekaj ur, vendar na koncu spoznata, da zaradi okoliščin ne moreta biti skupaj in se tako žalostno razideta. Nikša Lari ponudi svoje prijateljstvo, vendar ga ta grobo zavrne, saj je v njenem življenju prostor le za enega moškega, Jašo. Babica Cvitka se pri Zlatarjevih pogovarja z Nelo in ji prvič reče hčerka.

42. del
Osem mesecev kasneje je Lara visoko noseča in obkrožena z ljudmi, ki jo imajo radi. Povrh vsega je v Alenovi gostilni postala prava zvezda, vendar pa njeno srce še naprej pripada samo Jaši. Alen in Karmen sta še vedno skupaj, medtem ko sta Nikša in Lara le prijatelja, čeprav bi si on želel več. Tonči se odpravi v Afriko poiskat krivca za sinovo smrt, kar pomeni da je Nela na milost in nemilost prepuščena Dinku.

43. del
Leto in pol kasneje Zlatarjevim grozi finančni propad zaradi Dinkovih poslovnih odločitev. Po osvojitvi naslova mis Hrvaške, Nikol popolnoma pozabi na svojo družino. Svoj čas sedaj preživlja z Danijelom, s katerim se je zapletla le zaradi želje po medijski pozornosti. Lara praznuje otrokov prvi rojstni dan in z njim obišče Jašin grob, kjer sreča Tončija. Ta se je po enoletnem iskanju krivca za sinovo smrt domov vrnil s še večjo željo po maščevanju.

44. del
Tonči pride v pisarno, da bi preveril, v kakšnem stanju je podjetje. Dinko ga z lažnimi dokumenti skuša prepričati, da je vse pod nadzorom. Medtem se pred hišo zberejo delavci, ki stavkajo zaradi neplačanih del. Poleg tega banka k Zlatarjevim pošlje rubežnike, ki začnejo popisovati njihovo lastnino. Neli odvzamejo avtomobil, zaradi česar je še posebej razburjena. Ko ji skušajo vzeti še dragocen spomin na Jašo, se popolnoma zlomi.

45. del
Ko Nela vidi, da je Nikša sam z Zlajo, se spravi na Laro. Očita ji, da je slaba mati in neodgovorna, kar se tiče vzgoje. Lara skuša umiriti situacijo in braniti Nikšo, vendar pa razume tudi Nelino stran zgodbe. Konec koncev je otorkova babica. Kljub temu Nikša z Laro in njenim sinom še naprej preživlja veliko časa, zaradi česar se trojica zbliža. Tonči se znajde v priporu, kjer ga inšpektor skuša umiriti. Obljubi mu svobodo, v kolikor najde nekoga, ki bo zanj jamčil.

46. del
Jaša je zaradi sabotaže ognja jezen na Leilo, vendar se mu ta odkupi, ko prikliče mornarje, ki so se izkrcali na otoku. Dinko in Danijel nadaljujeta s svojim načrtom, ki sedaj poteka posebej dobro. Dinko je Tončija uspel prepričati, da mu preda lastništvo ene izmed ladij. Medtem se Nikol dozdeva, da se Danijel od nje vedno bolj oddaljuje. V iskanju tolažbe zaradi propada podjetja Tonči obišče Laro in svojega vnuka.

47. del
Nikšo odpeljejo v bolnico, medtem pa je Lara v popolnem šoku. Tonči prevzame odgovornost za streljanje in s tem reši Mateja. Kljub temu ga Lara nažene iz bolnice, saj še ni pozabila krivice, ki so ji jo prizadejali Zlatarjevi. Kasneje Tonči Neli zaupa svojo bojazen, da se življenje nikoli več ne bo vrnilo na stare tirnice. Dinkov načrt za prisilni prevzem podjetja naleti na težavo v obliki Barbe, ki noče prodati svojega deleža.

48. del
Ko jo Nikša poljubi, je Lara šokirana in ne ve, kako bi se odzvala. Karmen ji svetuje, naj se o tem pogovori z Nikšo, kar tudi stori. Tonči in Nela izvesta, da zaposleni v podjetju prodajajo svoje delnice. Tonči je od zaskrbljenosti popolnoma nemočen, zato Nela prevzame vodstvo in se odpravi k županu. Da bi si pridobil večinski delež podjetja, Danijel Nikol zaprosi za roko. Ta navdušeno pristane na poroko kot tudi na to, da nanj prepiše svoje delnice.

49. del
Nela skuša priti domov pred Dinkom, da bi Tončija opozorila na njegovo izdajo. Medtem Nikol svoje delnice proda Danijelu, ki se njej na ljubo pretvarja, da je Gogu odpustil. Leila in Jaša pomagata naključnemu neznancu, ki se kasneje izkaže za dobronamernega bogataša. Lara se odloči, da odloži črnino in si da priložnost z Nikšo. Dinko Zlatarjeve vrže iz hiše, vendar mu na svojo stran uspe pridobiti Nikol.

50. del
Jaša in Leila prispeta v Split in izvesta, kaj se je zgodilo Zlatarjevim. Dinko se odloči porušiti ladjedelnico, kar Tončija dodatno potre. Nato mu Blanka prizna, da je že od vsega začetka vedela za Dinkov načrt. Nikša Laro prosi za roko, medtem ko se Vjera globoko naveže na Zlajo. Umirjeno ljubezensko življenje Zorana in Mije razburka prihod njene stare ljubezni.

51. del
Mija se sestane z Vuksanom, katerega očitno že zelo dolgo pozna, Zoranu pa se zlaže glede narave njunega odnosa. Leila skuša Jašo prepričati, naj se ne maščuje, vendar je neuspešna. Lara Nikši zapoje pesem, s katero mu hoče sporočiti, da ji je žal za njuno propadlo zvezo. Ta medtem svojo žalost utaplja v alkoholu. Njeno petje sliši tudi Jaša, ki se jo nameni poiskati, vendar mu na pot prej pride Nikša. Lara se po nasvet obrne na mamo, ki ima tudi sama probleme zaradi Vuksana. Ta ji je poslal rože in s tem razjezil Zorana.

52. del
Ko je Jaša priča poljubu med Laro in Nikšo, razočaran spozna, da je njegovega zakona za vedno konec. Par se medtem vrne nazaj v gostilno, kjer zaradi njune sprave zavlada veselje. Karmen jima predlaga, da se čimprej poročita, kar je Nikši zelo po godu. Tudi Lara spozna, da nimata kaj več čakati. Leila je medtem ljubosumna in zaskrbljena, zato hoče izvedeti kaj več o Lari. Da bi se dokopala do novih informacij, obišče Zlatarjeve, kjer jo Kike napoti v gostilno.

53. del
Vuksan Lari pove, da obstaja možnost, da je njen oče. Ko skupaj odideta, Mija zaradi pritiska popusti in končno prizna resnico. Jaša in Leila raziskujeta Krisovo ozadje in spoznata, da sta v vse skupaj vmešana tudi Danijel in Goga. Ko v domu ostarelih obiščeta Krisovo babico, pri njej zagledata fotografijo Krisa in Dinka. Slednji medtem postane podžupan in skuša izkoristiti Blanko in otroke za lastno promocijo. Tonči izve, da je Kris v Splitu, zato se nameni maščevati svojega sina, kar pa Nelo zelo prestraši.

54. del
Po tem ko Leilo ustreli v nogo, Tonči zgrožen zagleda sina, ki ga je imel za mrtvega. Jaša se kljub soočenju z očetom hitro znajde in mu naroči, da pokliče rešilca. Toda Leila noče v bolnišnico, saj se boji, da bi s tem ogrozila Jašo. Tako slednjemu ne preostane drugega kot, da sam odstrani kroglo iz njene noge. Tonči hoče izvedeti, zakaj mu sin ni povedal, da je živ, zato mu Jaša razloži celotno zgodbo. Na koncu mu pove, da za vsem skupaj stoji prav Dinko, nad čimer je Tonči še najmanj presenečen.

55. del
Ko Jaša izve, da ima sina, je popolnoma šokiran. Sprva ni prepričan, da je otrok res njegov, toda Tonči pomiri njegove dvome. Kasneje v gostilni izve, da se bosta Lara in Nikša poročila. Na vrat na nos odhiti v hotel, kjer se obred odvija, da bi jima to preprečil. Leila se medtem obupano trudi priti iz stanovanja, da bi poiskala Jašo, vendar ji Tonči to preprečuje.

56. del
Karmen prizadeta pobegne od pijanega Alena, medtem ko se ji ta opravičuje za svoje obnašanje. Karmen od njega zahteva, da končno res konča zakon z Vjero. Mija je jezna na Vuksana in Zorana zaradi njunega vedenja na poroki, zato oba zavrne. Kasneje Vuksan Zoranu ponudi posel v Cape Townu, nato pa Mijo odpelje na izlet z jahto.

57. del
Vjera Alenu prizna, da je od Bartulove smrti ves čas na robu samomora. Alen tako nima srca, da bi jo zapustil. Karmen mu zato pove, da bo za vedno odšla iz njegovega življenja. Vuksan in Mija se na izletu z jahto spet zbližata, toda potem slednja izve za njegovo nemoralno poslovno ponudbo. Tako spozna, da se mora Zoranu opravičiti in ga prositi, da ji odpusti.

58. del
Po tem ko Lara Leilo reši pred gotovo smrtjo, Leila spremeni svoj stil, da bi ji bila bolj podobna. Toda Jaša nad preobrazbo ni navdušen. Karmen vedno težje prenaša zvezo med Alenom in Vjero. Mija Zorana prosi za odpuščanje, vendar še naprej razmišlja o Vuksanu. Tako se kmalu začne spraševati, ali se je pravilno odločila. Nela končno najde mir v Cvitkini hiši, dokler je iz tira ne vrže naključno srečanje. Po pogovoru s Cvitko na dan prida globoko zakopana skrivnost.

59. del
Lara sredi nastopa oddivja z odra, saj se ji zazdi, da vidi Jašo. Nikša je zaradi njenega vedenja sicer zmeden, vendar ne pusti, da bi to pokvarilo njun odnos. Ker je Jaša popolnoma skrušen, se Tonči odloči, da na ladjo pripelje Zlajo. Ker pa se jima pridruži tudi Lara, pride do napete situacije. Nela se počasi navaja na bolj skromno življenje, medtem pa tudi gradi odnos z mamo. V iskanju službe obišče župana, vendar je zaradi njegove ponudbe zgrožena.

60. del
Mija in Vuksan Lari povesta, da je Jaša živ, česar ona sprva sploh ne verjame. Ko o tem pove še Nikši, se ta razjezi, ker ji Mija in Vuksan glavo polnita z neumnostmi. Leila Jaši naznani, da je noseča. Po začetnem šoku Jaša pravi, da je novice vesel, zato Leila zopet dobi upanje. Lara pride na ladjo, da bi dobila informacije o Jaši. Ko naleti na Leilo, ji ni nič jasno, takrat pa se pojavi Tonči. Brez ovinkarjenja ga vpraša, ali je Jaša še živ.

61. del
Jaša in Lara skupaj preživita dan. Na koncu se Lara vseeno odloči ostati z Nikšo, kar Jašo popolnoma šokira. Mija zavrne Zoranovo poročno ponudbo, celo ko ji ta obljubi potovanje v Bruselj. Nela se medtem loti protinapada in se zaposli kot Dinkova tajnica. Sedaj bo čakala na pravo priložnost, da mu uniči posel. Vjera od Alena in Karmen zahteva resnico o njunem poljubu, on pa vso krivdo zvrača na njeno hladnost.

62. del
Jaša, Lara in Nikša odkrijejo, da Zlaje ni v njegovi sobi, čemur sledi panika. Lara sklepa, da je ga je Vjera peljala na sprehod, vendar jo skrbi, saj je noč hladna. O izginotju obvestijo tudi Karmen in Alena, ki sta že tako zaskrbljena zaradi obračuna z Vjero. Ko Alen pogleda v njeno sobo, ugotovi, da so izginile tudi Bartulove stvari. Posveti se jim, da je Vjera dečka res ugrabila, zato Nikša pokliče policijo. Hkrati se vsi sprašujejo, kako je lahko naredila kaj takega.

63. del
Vjera je zelo zaskrbljena, ker ima Zlaja hudo vročino, zato bi ga najraje odpeljala v bolnico. Nela pred Dinkom namerno ponižuje Tončija. Maru pojasni, da se mu skuša prikupiti, da bi prišla do obremenjujočih podatkov o njegovih poslih. Kasneje iz istih razlogov celo vlomi v županovo pisarno. Nikša izve, da je Vjera pobegnila, ker je slišala prepir med Karmen in Alenom. Lara je nad Karmen zelo razočarana, Alen pa kmalu prejme Vjerin klic. Ta mu obljubi, da bo otroka vrnila, vendar samo če na mesto predaje pride čisto sam.

64. del
Nikša Jašo obtožuje, da je on kriv za Vjerino izginotje. Ker Jašo že tako grize slaba vest, začne z Nikšo fizično obračunavati, dokler ju Tonči ne loči. Lara je obupana in izgublja upanje, da bo sina sploh še kdaj našla. Karmen prosi, da z uporabo svoje intuicije skuša ugotoviti, kje bi se Zlaja lahko nahajal. Vjera se medtem skriva v samostanu, kjer je ena izmed nun že opazila, kako zelo je fant bolan. Vjera se zlaže, da se ga ne upa odpeljati v bolnico, ker je na begu pred nasilnim soprogom.

65. del
Vjera pride k Alenu prositi za pomoč, nato pa hudo pretresena beži dalje, saj je ta resno ranjen. Dinko spozna, da njegova pot do županskega stolčka ne bo lahka. Nela v trenutku nepremišljenosti razkrije Tončije tajne posle z Antejem, tako pa Dinko pride do obremenjujočih dokumentov. Ante je na koncu prisiljen dati odpoved, njegovo mesto pa zasede Dinko, ki Nelo postavi za svojo namestnico. Toda Ante se kmalu loti maščevanja in razdre posle, ki jih je Dinko dobil preko javnih natečajev.

66. del

67. del
Nikša, Jaša in Lara prispejo v zapuščeno vas, kamor jih je napotil Alen, toda v kraju ni ne duha ne sluha o Vjeri in Zlaji. Nikša in Jaša sta drug proti drugemu tako napirjena, da je le vprašanje časa, kdaj bo med njima ponovno eksplodiralo. Medtem ko bi se Nikša najraje vrnil nazaj v Split, Lara o tem noče niti slišati. V iskanju miru se odpravi v bližnjo cerkev, da bi molila za sinovo vrnitev, tam pa najde Vjero. Dinko je razjarjen zaradi županove sabotaže, zato se odloči svojega prijatelja prijaviti za novega direktorja podjetja Lux.

68. del
Vjera je tik pred tem, da se z Zlajo v naročju vrže s cerkve, vendar jo Jaša in Alen pregovorita v nasprotno. Ker s tem Jaša njunega otroka končno reši pred nevarnostjo, je Lara nad njim sila navdušena, zaradi česar Nikša postane ljubosumen. Da bi si očistil vest, hoče Alen oditi z Vjero, vendar Karmen zaradi tega pobesni. Kljub temu ubežnika skupaj poiščeta zatočišče v samostanu sestre Domenike. Medtem Nela in Dinko načrtujeta slavnostno večerjo v čast osvojitvi županskega mandata.

69. del
Sestra Domenika Alenu in Vjeri za krajši čas priskrbi streho nad glavo. Čeprav se Alen zaveda, da je Vjero prizadel in bi se ji moral odkupiti, se mu zdi, da ga premalo ceni. Ves čas razmišlja le o Karmen, ki nanj prav tako ne more nehati misliti. Dinkova večerja z novinarji poteka dobro, dokler ga Nikol ne napade zaradi nepoštenosti in izdajstva. Tonči se postavi na hčerino stran in Dinka nazadnje celo udari. Ta pa se nato pred novinarji iz zagate vleče tako, da Tončija razglasi za senilnega starčka ter Nikol za odvisnico od drog.

70. del
Vuksan Jašo prosi, naj nikomur ne pove za njegovo bolezen, še posebej ne Lari. V zameno njegovemu očetu ponudi pomoč pri odkupu ladjedelnice. A Jaša ponudbo odkloni, saj Lari niti slučajno ne misli lagati. Nato očetu javi, da je načrt z Vuksanom propadel, kar Tončija sicer razočara, vendar mu ne vzame poguma. Jaša ima medtem vsega dovolj – tako bežanja kot življenja v ujetništvu, zato ga oče bodri, da mora še malo potrpeti. Nikša je po drugi strani vse bolj zaskrbljen zaradi odnosa med Laro in Jašo.

71. del
Ko Anito ugrabijo Dinkovi pijanci, hoče Maro poklicati policijo. Takrat se pojavi Dinko, ki mu postavi ultimat. Ali naj zapusti mesto ali pa nikoli več ne bo videl svoje zaročenke. Ker pravzaprav nima nobene izbire, Maro pristane na pogoje. Toda ko Anito osvobodijo, ta noče zapustiti domačega mesta. Nikol po krivem obtožijo jemanja drog, zato ji odvzamejo lepotni naslov. Ker tega ne more sprejeti, se s krono, ki bi jo morala predati nazaj, potika po Splitu. Mate jo skuša pomiriti, vendar jo le še dodatno razdraži.

72. del
Dinko je besen, ko mu da Tonči vedeti, da je dobil koncesijo za ladjedelnico. Nela mu je prisiljena dati podatke o novem viru finančne podpore. Dinko se tako odpravi k Vuksanu, da bi z njim sklenil poslovno partnerstvo, Tonči pa medtem nazaj pridobi svoje nekdanje delavce. Nela je zaskrbljena za Nikol, zato Tončija prosi, da se pogovori s hčero.

73. del
Jaša Leilo pripelje v bolnico, kjer zaskrbljeno čaka novice, medtem ko se zdravniki borijo za njeno življenje. Ker je že tako dovolj obupan, ga Dinko noče obremeniti z informacijo, da je za zastrupitev odgovoren Dinko. Kljub težki situaciji Nela ne more več skrivati svojega prepričanja, da Leila sploh ni noseča. Preostali je ne verjamejo, saj so navajeni njenih poskusov manipulacije. Toda ko svoje mnenje pove Leilin zdravnik, Jaša hitro ukrepa.

74. del
Ko Lara izve za pretep med Nikšo in Jašo, se razjezi na moža in se odpravi k Jaši. Dinko izve, da je Tonči dobil sredstva za ladjedelnico, zato mu je Nela prisiljena dati informacije o viru denarja, Vuksanu. Dinko ga hitro obišče, da bi z njim vzpostavil poslovno partnerstvo. Tonči Nikol ponudi službo v ladjedelnici, ki jo dekle z navdušenjem sprejme. Toda ko vidi, kaj njeno delo dejansko vključuje, jo delovna vnema kaj hitro mine. Mija Vuksanu prizna, da je ponovno zabljubljena vanj. Slednji se odloči, da je ne sme več prizadeti.

75. del
Lara se je Jaši prisiljena zlagati, da ji nič več ne pomeni, zato je ta popolnoma skrušen. Čeprav je obupana, Lara odide z Nikšo, s katerim se končno pobotata. Medtem razočarani Jaša Leili zagotovi prenočišče za prihajajočo noč. Na lovu za dokazi, da Leila ni noseča, Nela obišče njeno osebno zdravnico. Slednja Nelinih sumov sicer ne potrdi, vendar jih tudi ne ovrže. Mija in Vuksan uživata v družbi drug drugega, zato je njemu vedno težje prikrivati svoje namere.

76. del
Mija se sooči z Vuksanom in mu očita, da jo bo že drugič pustil na cedilu. Ker nima poguma, da bi ji priznal resnico, se Vuksan izgovarja, da je ne ljubi več. Globoko prizadeta, Mija odide, vendar pa ji nedolgo zatem Jaša razkrije resnične razloge za Vuksanovo vedenje. Ob spoznanju, da je smrtno bolan, se Mija vrne nazaj na jahto, da bi mu povedala svoje. Vjera od Alena zahteva, da se končno odloči ali za njo ali za Karmen. Blanka Dinka na kolenih prosi, da ji prizna, koga namerava ubiti.

77. del
Vjera se odloči ostati v samostanu s Filipom, medtem ko se Alen vrne h Karmen. Nikša se predaja ljubosumju, ki se le še stopnjuje. Ko mu Lara prizna, da občasno še vedno pomisli na Jašo, Nikša poseže celo po pijači. Jaša najde Leilo v nezavesti, zato jo nemudoma odpelje v bolnico. Medtem spozna, da je v stanovanju nekdo odprl plin, zaradi katerega je sedaj ogroženo njeno življenje. Tonči svojega sina v takšnem stanju noče obremenevati z informacijo, da je za zastrupitev kriv Dinko. Toda Nela svojih sumov ne more več skrivati.

78. del
Jaša Neli ne verjame, da Leila ni noseča. Toda ko to potrdi tudi zdravnik, se Jaša odpravi v njeno sobo, kjer se Leili na ves glas odreče. Dekle zaradi zavrnitve pobegne iz bolnice. Medtem Vuksan ne prenese misli, da bi Mija zaradi njega trpela. V nekem trenutku popusti pod pritiskom in se hoče z njo spet raziti. Dinko se pripravlja na pomembno tiskovno konferenco, toda sredi te se nenadoma pojavi Jaša. Najprej napade Dinka, nato pa pred vsemi novinarji razglasi, da je še živ.

79. del
Lara pride obračunat z Dinkom, vendar jo ta hitro spravi iz svoje pisarne. Zaradi srečanja Nikšo zaskrbi, da bi ga Dinko razkrinkal pred Laro. Da ne bi izvedela za njegovo izdajstvo, jo prosi, naj k njemu ne hodi več. Nedolgo zatem Lara izve, da bodo Jašo še istega dne predali južnoafriški policiji. Nikša se na Alenov predlog pogovori z Laro, da bi ji situacijo predstavil z drugega zornega kota. Na Jašino kazen gleda kot na možnost svežega začetka v njunem zakonu. Medtem Leila iz svoje situacije ne vidi izhoda, zato se odloči za edino možno rešitev.

80. del
Čeprav je spoznal, da je njegova največja nasprotnica, je Dinku Leila izjemno všeč. Ko se slednja vrne na ladjo, jo Tonči obvesti o najnovejših dogodkih, zaradi katerih Leila Jaši obljubi svojo pomoč. Zoran Laro in Nikšo obvesti, da Jaša zaenkrat ostaja v Splitu. Novica Laro izjemno razveseli, poleg tega pa se odloči, da bo zanj pričala na sodišču. Nikša jo od tega poskuša odvrniti, v prepir pa se kaj kmalu zapleteta še Alen in Karmen. Dinko se trudi iz Marte izvleči čim več informacij o Jašinem sojenju.

81. del
Začne se sojenje proti Jaši. Tonči je zgrožen nad obtožbami in glasno protestira, zato ga mora Nela odpeljati ven iz dvorane. Zoran kot svojo prvo pričo naznani Laro, v katero polaga velike upe. Toda ta je zaradi Dinkovih groženj globoko pretresena in v dvomih glede pričanja. Medtem ko Nikša začuti olajšanje ob misli, da na sodišče ne bo šla, se Lara močno bori sama s seboj. Dinko se odpravi k Blanki, da bi tudi njej preprečil odhod na sodišče. Blanka ga skuša prepričati, da je priznanje krivde njegova edina možnost rešitve.

82. del
Lara Nikši ne pove, da se bo vseeno zavzela za Jašo, zato jo sam najde na sodišču. Ko izjavi, da je nič več ne veže na Jašo, se Nikša vendarle nekoliko pomiri. Zadovoljen odide v gostilno, ne da bi se mu sanjalo, da mu je žena v resnici lagala. Medtem Vuksan utrpi prvi hujši glavobol, zaradi česar je Mija zelo zaskrbljena. Leila se odločno odpravi na sodišče, kjer bo pričala Jaši v prid. A na poti do tja sreča Dinka, ki začne z njo manipulirati, da bi v njej vzbudil dvome v Jašino zvestobo.

83. del
Tonči še zadnjič poskusi razčistiti odnos z Dinkom, vendar mu ga niti z Blankino pomočjo ne uspe pregovoriti v predajo. Ko Nela nekdanja zakonca vidi skupaj, doživi živčni zlom. Medtem se Leila zave, da zanjo na jahti ni več prostora, zato odide. Jaša dostojanstveno prenaša nov poraz, zato pa toliko več upanja polaga v Blankino pričanje. Kljub temu se z Zoranom zavedata, da tudi tu ni nič zagotovljeno, saj se je Blanka že neštetokrat postavila na sinovo stran. Lara celotno situacijo prenaša zelo slabo.

84. del
Nikša pristane na Dinkov predlog glede ustrahovanja Blanke. Čeprav ga že vnaprej muči slaba vest, se zamaskiran odpravi v Blankino stanovanje, da bi jo prestrašil glede pričanja. Ko ga Blanka zagleda, ga vpraša, ali jo je prišel ubit po sinovem naročilu. Nikša se zlomi pod psihičnim pritiskom in stanovanje zapusti, brez da bi opravil nalogo. Ko se na sodišču prične še zadnji del procesa, so vsi zaskrbljeni, ker Blanke ni nikjer.

85. del
Zoran se na hodniku sodišča sooči z Laro, ki je njegova zadnja priča in Jašina edina rešitev. Iz nje bi rad izvlekel priznanje, zakaj je sodišču lagala, na skrivaj pa jo snema z mobitelom. Ko Lara stopi na prostor za priče, jo Zoran vpraša, ali bi sedaj želela priznati, da je lagala. V kolikor bo vztrajala pri svojem, namerava uporabiti posnetek njenega priznanja. Vendar pa vseeno obstaja možnost, da ga sodnik ne bo hotel sprejeti med dokaze.

86. del
Ko ga sodnik osvobodi, Jaša Leili ponudi roko sprave, vendar ona izbere Dinka. Ta medtem nima nobenih načrtov, da bi zaključil z maščevanjem proti Zlatarjevim. Nela se skuša približati Tončiju, vendar ta misli le še na Blanko. Potem ko je sojenja konec, se Tonči na Nelino presenečenje odpravi do Blanke. Oba se strinjata, da bo potrebna nadaljnja previdnost in pozorno spremljanje Dinkovih potez. Nela Jašino svobodo proslavlja z mamo Cvitko, saj nima nikokar drugega. Ta ji svetuje, naj se bori za Tončija.

87. del
Blanka se svojimi skrbmi obrne na Tončija, ki je presrečen, da v njemu vidi zaupnika.Takrat ga obišče tudi Nela, ki je nadvse šokirana, da ga vidi z Blanko. Ko se z njo sooči, ji Blanka sprva prisoli klofuto, toda nazadnje se vseeno pogovorita. Blanka se odloči Tončija prepustiti Neli, v prepričanju, da počne pravo stvar. Nela se tako zopet vrine v družino, kar pa niti najmanj ni po godu Anđeli. Vuksan je zaskrbljen za Laro, vendar to skriva pred Mijo. Da bi izvedel kaj več o Nikši, najame detektiva, toda njegovi izsledki ga globoko šokirajo.

88. del

89. del

90. del

Vsebino dodajamo sproti. Hvala za razumevanje!

Oddaj komentar