Barva strasti, 1. – 122. del

03. 10. 2014

Petek, 3.10. – 1. del
Zgodba se začne z družino Gaxiola pred 24 leti. Adriana, srečno poročena s podjetnikom Alonsom, se veseli prihoda njunega prvega otroka. Njena sestra Adrianina se medtem pripravlja na poroko s svojim fantom Ricardom. Rebeca, Magdalenina in Adrianina tretja sestra, sestrama močno zavida njuno srečo v ljubezni. Pripravljena je narediti vse, da bi jo dosegla tudi sama, pa čeprav mora zato zapeljati sestrinega moža.

Ponedeljek, 6.10. – 2. del
Ko Magdalena odkrije, da jo je Ricardo pustil tako rekoč pred oltarjem, se zapre v sobo in nikogar ne spusti k sebi. Rebeca obišče Ricarda v hotelu. Ta zahteva, naj se čim prej poroči z njim in Rebeca se pretvarja, da je to pripravljena tudi storiti. V resnici Rebeca hrepeni po Adrianinem možu Alonsu, v katerega je močno zaljubljena. Ko zapušča hotel, Rebeco vidi Alonsov uslužbenec Nazario.

Torek, 7.10. – 3. del
Magdalena bi rada od Rebece izvedela resnico, toda ta vse zanika. V njun prepir poseže Adriana. Clara pove Adriani, da je videla Ricarda in jo prosi za posojilo. Nazario predlaga Alonsu, naj razjasni dvome glede Rebece in Ricarda. Rebeca medtem zapusti Ricarda, Magdalena pa se odloči oditi v samostan. Alonso se medtem še vedno odpravlja na službeno potovanje, obenem pa ga skrbi za visoko nosečo Adriano.

Sreda, 8.10. – 4. del
Adriana prosi Ricarda, naj ji pomaga. Odpelje jo v bolnišnico, ji pusti pismo in ključe, bolniško sestro pa prosi, naj obvesti njeno družino. V pismu ji pove, da naj se pazi Rebece, ki je zlobna in nevarna. Alonso pokliče domov in domačim pusti svojo telefonsko številko v Braziliji. Ruperto predlaga Clari, da Gaxiolovim ukradeta nekaj dragocenosti. Adriana pove Rebeci, da ve, kaj je naredila Magdaleni in da ve, da je zaljubljena v njenega moža. Med sestrama izbruhne prepir in tragedija je neizbežna.

Četrtek, 9.10. – 5. del
Alonso in Nazario naposled dobita vozovnici za v Mehiko. Adriana rodi hčerko, kmalu zatem pa jo Rebeca že prosi odpuščanja. Trinidad obljubi, da bo vedno ob Adrianinem otroku. Rebeca opazi, da je Clara pobegnila z dragocenostmi. Brigida predlaga Amadorju, da odideta v bolnišnico in se na ta način prikupita Alonsu. Trini pove Rebeci, da se Alonso in Nazario že vračata domov. Kmalu potem, ko jo obišče Alonso, Adriana umre.

Petek, 10.10. – 6. del
Alonso je nostalgičen, saj se bo njegova hčerka Lucia kmalu poročila z Rodrigom. Lucia mu pove, da se bo z Rebeco odpravila v Mexico City, tam kupila poročno obleko in se srečala s teto Magdaleno, s katero se bo potem vrnila domov. Toda Rebeca ni navdušena, da bo v Mexico City odšla z Lucio, saj bi se rada v mestu srečala s svojim mladim ljubimcem Federicom. Lucijina polsestra Nora je medtem zelo ljubosumna na svojo sestro, ker bo nevesta, Alonso pa ni prepričan, če je Rodrigo dovolj dober za njegovo hčerko.

Ponedeljek, 13.10. – 7. del
Magdalena in Rebeca naj bi se skupaj vrnili v Pueblo. Marcelo obljubi Milagrosu, da bo govoril s Federicom in razčistil glede njegovega ljubezenskega razmerja. Marcelu ponudijo službo v Španiji. Obenem ni prepričan, če želi nadaljevati razmerje z Danielo. Federico in Rebeca se spreta, ker Rebeca ni pripravljena zapustiti moža. Ko se kasneje dobita v Marcelovem stanovanju, ji Federico grozi s pištolo, potem pa ubije samega sebe. Rebeca v stanovanju izgubi uhan. Nora zapelje Rodriga.

Torek, 14.10. – 8. del
Rebeca prestrašena pobegne iz Marcelovega stanovanja, poleg Federicovega trupla pa pusti svoj uhan. Marcelo je v svoji pisarni in skuša zaman priklicati Federica. Kmalu zatem ga pokliče upravnik njegovega stanovanjskega bloka in mu pove, da so v stanovanju odjeknili streli. Marcelo je tako materi primoran povedati za smrt njenega sina. Rodrigo je očetu prisiljen povedati, kaj se je zgodilo med njim in Noro, Lucia pa začne prejemati anonimna sporočila, da jo Rodrigo vara.

Sreda, 15.10. – 9. del
Lucia je vsa iz sebe zaradi Marcelovega klica, toda Adriana ji pove, da je šlo za njenega starega prijatelja, ki ni vedel, da je Adriana mrtva. Magdalena je zelo vesela, da se bo Lucia poročila. Obe se spominjata Adriane. Nora ponoči obišče Rodriga in mu zagrozi, da mora zapustiti Lucio, sicer bo obžaloval svojo odločitev. Nazario in Trinidad ju zalotita skupaj in sta nad tem zelo presenečena. Lucia prejme še eno anonimno pismo. Marcelo priseže, da se bo maščeval ženski, ki je njegovega brata pahnila v smrt.

Četrtek, 16.10. – 10. del
Lucia očita Rodrigu, da je bil z drugo žensko, on pa ji zabrusi, naj se ne poroči z njim, če mu ne zaupa. Magdalena svetuje objokani Luciji, naj se ne poroči, če ni prepričana v svojega bodočega moža. Marcelo izve, da je telefonska številka v imeniku bratovega telefona iz Pueeble. Rodrigo se namerava pobotati z Lucio, toda Nora spet zagrozi, da bo vsem povedala za njuno afero, če se bo poročil z Lucio. Marcelo pripotuje v Pueblo in izve, da je Adriana umrla pred 20 leti.

Petek, 17.10. – 11. del
Lucia skuša dostojanstveno prenesti dejstvo, da jo je Rodrigo zapustil pred oltarjem. Rafaela pokliče Marcela, ki ji pove, da je končno našel žensko, ki jo je iskal. Alonso je ves iz sebe, ko ob speči Luciji najde stekleničko uspavalnih tablet. K sreči gre za lažni alarm, saj je Lucia vzela le eno tableto. Rodrigo pride pijan domov, zato ga oče oklofuta. Lalo pove Nazariu, da je nek mlad moški iskal Adriano. Nora ima slabo vest, saj misli, da je Lucia hotela narediti samomor.

Ponedeljek, 20.10. – 12. del
Lucia se zbudi zelo zgodaj in odide skupaj s kovčkom, pripravljenim za poročno potovanje. Magdalena, ki jo zaman išče po hiši, je v skrbeh. Marcelo sledi Luciji v njeno stanovanje, kjer dekle zažge svojo poročno obleko in kovček. Ko Marcelo opazi dim, ki se vije iz stanovanja, hitro vdre vanj in jo reši. Luciji ni jasno, kdo je njen rešitelj, od kod jo pozna in zakaj ji pomaga. Rodrigo pove Nori, da bo morala tudi sama plačati za to, kar je storila Luciji. Rebeca bi se rada čim prej znebila Rodriga, zato Brigido prosi, naj ga pošlje iz Pueble.

Torek, 21.10. – 13. del
Amador svojega sina noče poslati iz mesta. Kmalu zatem ga pokliče Alonso. Pove mu, da je udaril Rodriga in da ga bo odpeljal v bolnišnico. Medtem ko Amador prosi Alonsa, naj zapusti bolnišnico, Lucia ostane ob Rodrigu. Brigida jo vpraša, če še vedno ljubi njenega sina. Rodriga v bolnišnici obišče tudi Rebeca. Amador ji pove, da bo njegov sin zapustil mesto le, če ga bo zapustila tudi Nora. Obenem ji predlaga dogovor, po katerem Alonso ne bi izvedel, kaj se je zgodilo med njunima otrokoma. Lucia prosi očeta za službo.

Sreda, 22.10. – 14. del
Alonso pove Nazariu, da je Marcelo sprejel Rodrigovo službo. Toda Nazario ga opozori, da bi moral prej preveriti njegove reference. Lucio obišče policija, saj se je njen avto zaletel v ulično svetilko. Marcelo pove svoji materi in Danieli, da bo od zdaj naprej živel in delal v Puebli. Magdalena po naključju sliši Noro, kako nekomu dopoveduje, da naj si ne drzne priti v hišo. Prepričana, da govori z Rodrigom, ji Magdalena iz rok izpuli telefonsko slušalko. Besna Rebeca jo vrže iz hiše.

Četrtek, 23.10. – 15. del
Lucia na poti iz tovarne sreča Rodriga. Ta bi rad govoril z njo, toda Lucia se ga izogiba. Pridruži se jima Marcelo, ki pred Rodrigom poljubi Lucio. Magdalena se odloči ostati v Puebli, da bi bila blizu Lucie in ji pomagala, če jo bo potrebovala. Amador začne izsiljevati Rebeco, ker ni spoštovala njunega dogovora, toda Rebeca se ne zmeni zanj. Alonso se sporeče z Lucio, ki bi se rada preselila k svoji teti. Kasneje se dekle vseeno odloči ostati doma.

Petek, 24.10. – 16. del
Lalo prepozna Marcela kot moškega, ki je prišel v hotel in spraševal po Adriani Murillo, o tem pa pove Nazariu. Ta pokliče Alonsa, da bi izvedel, kaj ima Marcelo za bregom. Nesporazum je hitro razrešen, toda Marcelo poda svojo odpoved. Alonso ga prosi, naj premisli in dokaže Nazariu, da se je motil. Marcelo sliši pogovor med Amadorjem in Noro glede tega, zakaj je Nora hotela svojo sestro ločiti od Rodriga. Nazario pove Marcelu, zakaj se Alonsu ne sme omenjati Adrianinega imena.

Ponedeljek, 27.10. – 17. del
Ko Rebeca sliši Federicovo ime, polije kozarec vina in si umaže obleko. Lucia je zelo prizadeta, ko njeno stanovanje ponudijo Marcelu. Rebeca išče priložnost, da bi odšla v Mexico City. Alonsu se zlaže, da se slabo počuti in da želi k zdravniku. Alonso pove Nazariu, da ne ljubi Rebece in da ne bo nikoli pozabil svoje prve žene Adriane. Rebeca zaman kliče Federica, ki se ne oglaša na telefon.

Torek, 28.10. – 18. del
Lucia si ogleda stanovanje, ki ga bo najel Marcelo. V njem najde pištolo in Rebecin uhan. Presenečena vpraša Marcela, kaj mu bo uhan, ki pripada ženi njenega očeta. Pove ji, da ga je nekje našel. Sergio predlaga Rodrigu, naj začne delati za Maria. Mario privoli v razgovor z njim. Rebeca v Mexico Cityju išče Federica v Marcelovem stanovanju. Izve, da je Federico pred kratkim umrl in da njegov brat zdaj živi na podeželju. Alonso prosi Lucio, naj oblikuje nov katalog.

Sreda, 29.10. – 19. del
Ligia odnese Rodrigu domov dokumente in govori z Brigido. Amador ju vidi in Ligio vpraša, kaj počne tam. Amador ne želi, da Rodrigo dela v tisti odvetniški pisarni, toda Rodrigo je neomajen. Rebeca ni vesela, da je Alonso projekt zaupal Luciji, Noro pa postavil ob stran. Magdalena se sreča z Marcelom, ki tako izve, da je Magdalena Rebecina in Adrianina sestra. Sergio pove Rodrigu, da se je razšel z Noro. Rodrigo je tega zelo vesel.

Četrtek, 30.10. – 20. del
Nora išče Marcela, da bi mu povedala, da se je zaljubila vanj. Rebeca se pogovori z Mariom glede Alonsove oporoke, saj se boji, da bo vse zapustil Luciji, na Noro pa pozabil. Sergio se sooči z Noro glede njenega grdega ravnanja. Očita ji, da ga je izkoristila in prizadela Lucio. Sergio kasneje sreča Lucio in ji namigne, da je Nora kriva za njen razhod z Rodrigom. Ko se skuša Lucia soočiti z Noro, se Rebeca takoj postavi na stran svoje hčerke. Alonso odpusti Amadorja.

Petek, 31.10. – 21. del
Lucia se v soboto zvečer odpravi v tovarno, da bi posnela nekaj fotografij. Toda ko z Nazariom prideta tja, je tovarna prazna. Kaže, da so Amadorjevi možje že opravili svoje delo. Ko skuša Nazario prižgati luč, izbruhne podtaknjeni požar. Marcelo v zadnjem trenutku uspe rešiti Nazaria iz ognjenih zubljev, medtem ko je z Lucio vse v redu. Nora je besna na Rodriga. Trini in Magdalena prispeta v bolnišnico, kjer se Nazario bori za življenje.

Ponedeljek, 3.11. – 22. del
Nora obišče Marcela in tam zagleda Rebeco, ki se ljubeče poslavlja od njega. Nazario se zbudi iz kome. Lucia je hvaležna Marcelu, da je rešil Nazaria, in spremeni mnenje o njem. Alonso pove Rebeci, da je zaskrbljen zaradi Norine duševne nestabilnosti. Rebeca trdi, da je njena hčerka le občutljiva, toda Alonso vztraja, da Nora obišče zdravnika. Milagros in Rafaela nenapovedano prispeta v Pueblo. Marcelo je nad njunim obiskom zelo presenečen.

Torek, 4.11. – 23. del
Rodrigo očita očetu, da je udaril njegovo mamo. Marcelo obišče prizorišče požara in Lalu pove, da so bila vrata odprta. Lalo mu zagotovi, da je za seboj zaklenil vrata. Milagros prisoli Luciji klofuto, Lucija pa udari nazaj. Marcelo in Nazario sta prepričana, da je bil požar podtaknjen, a se odločita o tem molčati, dokler ne bosta zbrala dokazov. Nora odide na testiranje, Rebeca pa sreča Marcela.

Sreda, 5.11. – 24. del
Zdravnik pomiri Trini, da so Nazariove težave le začasne in posledica prevelike količine ogljikovega monoksida, ki ga je vdihnil med požarom. Magdalena pove Nazariu, na kakšen način jo je Ricardo zapustil tik pred poroko. Rebeca se medtem spominja, kakšno škodo je v preteklosti naredila svojima sestrama in kako je Magdalena skoraj izvedela, da je bila ona tista, ki je spala z Ricardom. Rafaela se zave, da se želi Marcelo maščevati za bratovo smrt.

Četrtek, 6.11. – 25. del
Lucia svojemu botru pove za Rodrigovo spremembo v njunem odnosu in za anonimno pismo, v katerem ji je nekdo zatrdil, da jo vara. Marcelo pove Rafaeli, kako je spoznal Lucio in kako ji je v stanovanju rešil življenje, ko je skušala zanetiti požar. Rodrigo medtem prek Lety izve, da ga je Lucia prebolela in da je z njo vse v najlepšem redu. Doktor Ezquerra Nori pove, da je noseča.

Petek, 7.11. – 26. del
Obupana Nora, ki je noseča, prosi Saro, naj ničesar ne pove njenim staršem. Obenem ne more priklicati Rodriga. Marcelo izve, da njegova mama išče Lucio, a ji prepove, da bi se v karkoli vtikala. Takoj zatem Milagros pokliče Danielo, češ da naj se vrne, ali pa bo za vedno izgubila Marcela. Lucia prosi Marcela za njegovo mnenje glede kataloga. Sara vpraša Magdaleno, če sta Nora in Rebeca v dobrem odnosu. Lucia v Norini sobi najde test za nosečnost.

Ponedeljek, 10.11. – 27. del
Nora se Luciji zlaže, da test za nosečnost pripada njeni prijateljici. Lalo pove Marcelu, da se je Amador morda vrnil v tovarno in se maščeval Nazariu. Rodrigo in Nora se dobita v restavraciji, da bi se pogovorila o splavu. Lety pove Luciji, da o svojem očetu ne ve ničesar, razen tega, da mu je ime Ricardo. Magdalena, ki sliši njun pogovor, zahteva, da ji Lety pove priimek tega Ricarda. Marcelo obišče Alonsa, da bi se pogovorila o katalogu.

Torek, 11.11. – 28. del
Rodrigo pove Nori, da je našel nekoga, ki bi lahko opravil splav, a kaj, ko za poseg zahteva 20.000 pesosov. Lucia razmišlja o Marcelovem poljubu. Amador izve, da je Nora noseča z Rodrigom. Rodrigo ga prosi za denar, da bi se znebil težave, toda oče mu naloži, naj se poroči z Noro. Magdalena opogumlja Lucio, naj da Marcelu priložnost. Rafaela medtem svetuje Marcelu, naj Luciji pove resnico, še preden bo prepozno. Nazario se vrne v tovarno.

Sreda, 12.11. – 29. del
Po tem, kar ji je povedala njena teta, se Lucia odloči ne oditi na zmenek z Marcelom. Zabrusi mu, naj njo in njeno družino pusti pri miru. Milagros v tovarni obišče Alonsa. Amador obišče Gaxiolove, da bi Alonsu povedal, da se bo Rodrigo poročil z nosečo Noro, toda Rebeca ga prosi, naj ji da nekaj časa, da moža pripravi na takšno novico. Lucia pove Nori, da je Marcelo tepec in da si ne zasluži biti v bližini njune družine. Toda Nora se ne zmeni za njene besede.

Četrtek, 13.11. – 30. del
Rebeca se odloči Noro odpeljati v Mexico City, kjer bi lahko splavila, Alonsu pa se zlaže, da bo hčerka tam opravila še več testov. Lucia v tovarni sreča Marcela in ga povpraša, kaj je počel včeraj ponoči pred njihovo hišo. Je obiskal Noro ali Rebeco? Marcelo ji zagotovi, da prezira Rebeco, toda dekle ne ve, ali naj verjame svoji teti ali njemu. Lucia izve, da je Nora noseča. Prepričana je, da je oče otroka Sergio, nazadnje pa Rodrigo prizna, da je otrok njegov.

Petek, 14.11. – 31. del
Lucia je zelo prizadeta, ko izve, da je Nora noseča z Rodrigom. Alonso je medtem v skrbeh zaradi trikotnika, ki se je pojavil med Lucio, Noro in Marcelom. Obenem izve, da Vinicio pozna Amadorja in Ricarda Marqueza. Lucia se sooči z Noro, Rebeca pa seveda brani svojo hčerko in jo skuša zaščititi. Lucia odide k svoji botri, ki takoj pokliče Alonsa in mu pove, kaj se je zgodilo.

Ponedeljek, 17.11. – 32. del
Alonso zaman išče Rodriga, obenem pa se spominja srečnih dni, ki jih je preživel z Adriano. Lucia v tovarni namesto očeta najde Marcela in mu pove, da odhaja iz mesta. Obenem prosi Magdaleno, naj ji pomaga najti nov dom, toda teta ji svetuje, naj ne obrne hrbta družini, tako kot ga je pred leti obrnila sama. Amador in Alonso se strinjata, da se morata Nora in Rodrigo poročiti, toda Alonso jasno pove, da od njega mladoporočenca ne bosta dobila nikakršne pomoči. Marcelo pove Alonsu, da se Lucia seli.

Torek, 18.11. – 33. del
Potem ko je izvedel, da Lucia zapušča dom, Alonso doživi infarkt. Odpeljejo ga v bolnišnico, Lucio pa grize slaba vest. Lety Lucio vzame k sebi domov, obenem pa Nori očita, kaj je naredila lastni sestri. Rebeca medtem brani Noro in užali Lety, češ da je njena mama cipa. Ligia ukrade in fotokopira dokumente, ki jih je Alonso nesel Mariu, zato da bi jih dala svojemu ljubimcu Amadorju. Magdalena pove Rebeci, da je Alonso v bolnišnici. Rafaela pove Marcelu, da se z njegovo materjo vračata domov.

Sreda, 19.11. – 34. del
Rebeca obišče Alonsa v bolnišnici in histerično kriči nanj, da je ne sme zapustiti. Alonsovo stanje se posledično poslabša in zdravniki ga komaj stabilizirajo. Lucia je v skrbeh za svojega očeta. Ligia preda Amadorju dokumente, ki jih je Alonso nesel Mariu v odvetniško pisarno. Amador izve za Alonsov infarkt in skuša prevzeti vajeti podjetja. Brigido medtem zanima, s kom jo vara njen mož.

Četrtek, 20.11. – 35. del
Potem ko je Nora poskušala narediti samomor, jo Rebeca odpelje v bolnišnico. Amador je jezen na Ligio, ki je poklicala njegovo ženo. Rodrigo odide v bolnišnico. Lucia mu pove, da ljubi Marcela, kot ni ljubila še nikogar doslej. Njene besede sliši tudi Marcelo in jo prsi, naj jih ponovi. Amador pred tovarno sreča Vinicia, ki mu pove, da mu je Marcelo zagotovil službo v tovarni. Nora krivi Lucio za smrt svojega sina. Leticia se zaposli v Mariovi odvetniški pisarni.

Petek, 21.11. – 36. del
Marcelo povabi Lucio na večerjo v svojem stanovanju. Žal ju pri tem preseneti Daniela v seksi domači halji, ki Marcelu pritisne poljub. Prizadeta Lucia takoj odide, besni Marcelo pa pokliče Milagros in ji prepove, da bi se še vmešavala v njegovo življenje. Ligia se dobi z Rodrigom in z njim preživi noč. Marcelo razloži Danieli, da je zaljubljen v Lucio, Lucia pa medtem vse skupaj pove Magdaleni. Teta ji svetuje, naj prisluhne Marcelu in mu verjame, toda Lucia tega ni pripravljena narediti.

Ponedeljek, 24.11. – 37. del
Lucia odpelje noro v bolnišnico. Amador svojemu sinu predlaga ustanovitev novega podjetja, pri čemer bosta stranke ukradla kar Alonsu. Daniela prosi svojo sestrično Ligio, če lahko za nekaj dni ostane pri njej. Ligia privoli. Lucia pove Rebeci, kaj se je zgodilo, tako da začne Rebeca panična iskati Noro. Alonso pred Lucio Nori pove, da je Lucia kriva za sestrin splav. Marcelo medtem išče Lucio, ki mu nazadnje zabrusi, da ga ne ljubi, saj še vedno ljubi Rodriga.

Torek, 25.11. – 38. del
Rebeca obišče Marcela in ga strastno poljubi. Alonso in Lucia razčistita nesporazum glede Norine nesreče. Mario pove Magdaleni, da jo ljubi, toda Magdalena ne ve, kaj naj stori, zato zbeži. Milagros pove Danielu, da je že spoznala Rebeco in da morata biti zelo previdni glede nje. Alonso opazi rane na Norinem zapestju. Rodrigo potoži Luciji, da mu je hudo. Marcelo ju zaloti med pogovorom.

Sreda, 26.11. – 39. del
Rebeca in Marcelo se dogovorita za zmenek v hotelu, toda Marcelo ne pride tja. Mercedes in Daniela pred hotelom pričakata Rebeco in jo povprašata, zakaj se bo dobila z Marcelom. Rebeca se ne zmeni zanju. Lucia prosi Sergia, naj pomaga Rodrigu. Rodrigo se medtem dobi z Ligio in spet preživi noč z njo. Lety zagotovi zmenek med Marcelom in Lucio, toda ko se zaljubljenca srečata, si nimata kaj povedati. Rafaela obišče Lucio.

Četrtek, 27.11. – 40. del
Rafaela zagrozi Milagros, da bo Marcelu povedala o nenadni smrti njegovega očeta, če ga ne bo pustila pri miru. Daniela in Nora se srečata v tovarni. Ko Daniela užali njeno mamo, jo Nora udari. Rebeca in Marcelo se dogovorita za nov zmenek v hotelu. Alonso po naključju sliši svojo ženo in jo vpraša, s kom se dogovarja za srečanje. Rebeca se mu zlaže, da z Brigido. Lucia se udeleži maše za Marcelovega brata Federica.

Petek, 28.11. – 41. del
Marcelo in Rebeca sta tik pred tem, da gresta skupaj v posteljo, ko se Marcelo spomni na Alonsa, Lucio in na svojega brata, čigar smrt želi maščevati. Osupla Rebeca lahko samo nemočno gleda, kako Marcelo zapušča hotelsko sobo. Služkinja Clara, ki je včasih delala za Adriano, sreča Lucio in Trini. Medtem ko Clara Luciji pove, da je bila priča Adrianini nesreči, jo Trini obtoži, da je tatica in da naj takoj odide. Nazario pove Alonsu, da sta se z Amadorjem dogovorila, da bosta v dobro podjetja ostala v dobrih odnosih.

Ponedeljek, 1.12. – 42. del
Trinidad vidi Marcela in Rebeco med poljubljanjem. Marcelo jo kasneje obišče in ji pove, zakaj je sploh prišel v Agua Azul in zakaj ljubimka z Rebeco. Trini razume njegovo potezo. Nazario se ne strinja z Amadorjevimi poslovnimi načrti, zato Amador postane nasilen in užali Nazaria. Ko se Norma postavi na Nazarievo stran, se Amador spravi še nanjo, zato ga Nazario nazadnje udari. Užaljeni Amador takoj pokliče Vinicia, ki naj bi zanj opravil novo umazano delo. Lucia da Clari denar, da bi lahko obiskala zdravnika.

Torek, 2.12. – 43. del
Nazario doma najde mrtvo Trini. Marcelo zamudi na zmenek z Lucio. Skuša jo priklicati na domač telefon, toda Nora mu pove, da je ni doma in da je najbrž z Rodrigom. Vinicio pove Amadorju, da je po nesreči ubil Trini. Magdalena pove Alonsu, da je Trini mrtva in da je neutolažljivi Nazario skušal narediti samomor. Alonso in Lucia se takoj odpravita k Nazariu, medtem ko Nora materi očita, da je ona odgovorna za Trinijino smrt.

Sreda, 3.12. – 44. del
Zdravnica Sara potrdi Alonsu in Nazariu, da je Trini umrla nasilne smrtu in da jo je nekdo zadušil. Nazario je prepričan, da je v smrt njegove žene vpleten Amador. Daniela pove Milagros, da jo je Marcelo prosil, naj jo odpelje v Mexico City. Marcelo izve za Trinijo smrt ter obišče Alonsa in Lucio, Rebeco pa povpraša, če je bila ona tista, ki je umorila Trini. Rodrigo obišče kapelico, kjer leži Trinijino truplo, a ga Nazario hitro vrže ven.

Četrtek, 4.12. – 45. del
Lucia in Marcelo sta spet skupaj. Nazario pove policiji, kako je našel Trini. Policija medtem sumi, da je bila Trini žrtev vlomilca, ki je mislil, da je hiša prazna. Daniela predlaga Rodrigu, da združita moči in skušata spraviti narazen Marcela in Lucio. Toda Rodrigu ni do takšnih spletk. Marcelo povabi Lucio na večerjo, toda Rebeca mu zagrozi, da bo Luciji povedala za njuno ljubimkanje, če si bo drznil vstopiti v njeno hišo.

Petek, 5.12. – 46. del
Rebeca zahteva od Marcela, da se izogiba Luciji, njuno razmerje pa se bo končalo takrat, ko bo ona tako hotela, in ne on. Amador opazuje njun prepir. Milagros in Daniela najameta stanovanje. Nora predlaga Danieli, da bi združili moči in skupaj ločili Lucio in Marcela. Rebecca obišče tožilca in ga prosi za podatke o Trinijini smrti.

Ponedeljek, 8.12. – 47. del
Alonso je jezen na Rebecco, ker se je iz ljubosumja znesla nad Saro. Lucia pove očetu, da je denar, za katerega ga je prosila, dala Clari, ki ima bolnega sina. Clara skuša najti Lucio, da bi se ji zahvalila za denar, Rebecca pa jo obtoži, da je tatica, ki je vdrla v Trinijino stanovanje in jo umorila. Clara zbeži, Rebecca pa takoj po lažni obtožbi začuti veliko olajšanje. Nora in Daniela začneta spletkariti proti Luciji in Marcelu.

Torek, 9.12. – 48. del
Daniela pove Luciji, da je bila noseča z Marcelovim otrokom, a se je odločila splaviti, ker ga ni želela siliti v poroko. Marcelo sliši njun pogovor in očita Danieli, da mu ni zaupala in povedala, da je noseča. Celotna situacija ni Luciji prav nič všeč. Nora prosi očeta, da jo zaposli v podjetju, ta pa ji obljubi, da bo našel primerno mesto zanjo. Toda Nora nad Alonsovim odgovorom ni navdušena.

Sreda, 10.12. – 49. del
Ligia komaj prepreči, da se Amador in Rodrigo ne srečata pri njej doma. Rodrigo povpraša Noro, s kom se je pogovarjala, saj se mu je glas zdel zelo znan. Alonso prosi Noro, naj obišče psihologa, toda ta namerava to storiti le, če ji bo oče zagotovil službo v podjetju. Magdalena je prepričana, da je Mario zaljubljen v Rebecco, toda Mario ji zagotovi, da to ni res in Magdaleno zasnubi. Nora psihologu prizna, da sovraži svojo sestro. Ricardo Marquez obišče Magdaleno.

Četrtek, 11.12. – 50. del
Nora začne delati v podjetju. Mario prispe k Magdaleni, da bi odšla na načrtovano večerjo, toda Magdalena je še vedno pod vtisom Ricardovega obiska. Prizadeti Mario takoj odide. Leticia pove Sari, da je zaljubljena v Maria Hernandeza, zato jo Sara prosi, naj da odpoved, sicer jo bo sama morala odpustiti. Alonso prosi Lucio, naj svoji sestri ponudi podporo. Magdalena pove Sari, da jo je obiskal Ricardo Marquez.

Petek, 12.12. – 51. del
Ricardo poskuša najti Rebecco. Sara medtem išče Ricarda, Lety pa predlaga, da odideta na počitnice. Toda Lety jo zavrne. Medtem ko Marcelo čaka na Lucio, po stopnicah pride Nora in ga skuša poljubiti, to pa vidi Lucia, ki se takoj spravi na Noro. V tem trenutku se jim pridruži Rebeca, ki Luciji prisoli klofuto in ji zagrozi, da jo bo ubila, če bo škodila njeni hčerki. Marcelo pove Rebeci, da je tokrat zadnjič udarila Lucio, ali pa bo imela opravka z njim.

Ponedeljek, 15.12. – 52. del
Alonso pove Amadorju, da je zelo presenečen, da je podpisal pogodbo, ki tovarni ne prinaša nobenih prednosti. Mario in Rebeca se pobotata. Rebeca prosi Ricarda, naj jo preneha nadlegovati. Pri tem ju vidi Mario, ki je zelo presenečen, ko ob Ricardu zagleda Rebeco. Ta se izgovori, da je z Ricardom govorila o Magdaleni. Lety pove Luciji, da se Rodrigo videva z Ligio. Lucia ji pove, da je zdaj zaljubljena v Marcela.

Torek, 16.12. – 53. del
Nora svojemu psihiatru pove, da želi, da Lucia umre, saj je morala vedno živeti v njeni senci. Rebeca se odpravi na vožnjo z avtomobilom in se spominja noči, ko je Federico storil samomor, pri tem pa se zaleti v drevo. Ricardo išče Magdaleno, toda Nazario ga prosi, naj odide. Marcelo se odpravi k Milagros, da bi ji povedal, naj se preneha vmešavati v njegovo življenje, Milagros pa mu pove, da je Rebeca videla Federicov portret.

Sreda, 17.12. – 54. del
Rebeca se vrne iz bolnišnice in Luciji pove, da je ona tista ženska, ki jo išče Marcelo zato, da bi maščeval bratovo smrt. Zagotovi ji tudi, da je spala z Marcelom. Lucia je šokirana in mačeho prosi, naj jo pusti pri miru. Ricardo pove Magdaleni, da ga je na dan njune poroke pustila na cedilu zaradi Rebece. Med pogovorom ju zmoti Mario, ki se spravi na Ricarda.

Četrtek, 18.12. – 55. del
Rebeca in Alonso se sporečeta, saj Alonso izve, da se je njegova žena izdajala za Adriano, ne ve pa, zakaj. Marcelo pove Luciji, da bo vse skupaj povedal njenemu očetu, toda Lucia tega ne želi. Magdalena pove Nazariu, da ima občutek, da je Rebeca kriva za to, da sta se Lucia in Marcelo razšla. Nazario prosi Rafaelo, naj mu vrne ključe. Norin psihiater želi spoznati njeno sestro, toda Nora tega ne želi.

Petek, 19.12. – 56. del
Sara pove Magdaleni, da je Leticia Ricardova hčerka. Magdalena to smatra za izdajstvo in ji prisoli klofuto. Alonso v bolnišnici tolaži Saro in jo objame, pri tem pa ju vidi Leticia. Alonso zaloti Amadorja med telefonskim poslovnim pogovorom z Ricardom, zato ga odpusti. Marcelo očita Rebecci, da se je poigrala s čustvi njegovega brata, toda Rebeca se brani, da ni njena krivda, če se Federico ni držal pravil igre. Alonso pove Luciji, da ne bo odslovil Marcela.

Ponedeljek, 22.12. – 57. del
Alonso pove Nazariu, da ga je klical Ricardo, ki mu je hotel povedati nekaj v zvezi z Adriano, a je bila linija nenadoma prekinjena. Daniela se namerava vrniti v Mexico City, Milagros pa ne, saj sta se Lucia in Marcelo pravkar razšla. Alonso pove svojim sodelavcem, da je Amador ob svoj položaj v podjetju. Lucia obišče psihologa Romana. Rebeca prepove Nori, da bi odšla v podjetje, vse dokler je tam Marcelo. Rebeca odnese Ricardu denar, a ta ni zadovoljen z dobljeno vsoto.

Torek, 23.12. – 58. del
Marcelo zasnubi Lucio, toda ta ga zavrne. Alonso jima predlaga, da si dasta še eno priložnost. Nora položi šopek rož, ki ga je Rodrigi poslal Luciji, v njeno posteljo, zaradi česar se sestri zelo sporečeta. Rebeca prepričuje Noro, naj bo sama svoja in naj preneha misliti na Lucio. Brigida roti Amadorja, naj se ne zapleta v posel z Ricardom, toda Amador je ne posluša. Milagros zahteva, da ji Marcelo pove ime ženske, zaradi katere je Federico naredil samomor.

Sreda, 24.12. – 59. del
Potem ko umori Ligio, Amador z Rodrigovim telefonom odide iz njenega stanovanja. Rodrigo medtem opazi, da nima telefona, in skuša zaman priklicati Ligio. Amador kasneje telefon pusti v Rodrigovem avtu. Sara pri Brigidi zagleda Amadorja, hitro zbeži, zunaj pa naleti na Ricarda. Brigida pove Ricardu, da ima Sara hčerko in da se ni nikoli poročila. Marcelo prizna Rafaeli, da se čuti odgovornega za Danielino nesrečnost.

Četrtek, 25.12. – 60. del
Sara od Ricarda zahteva, naj se nikoli več ne približa ne njej ne njeni hčerki. Brigida prosi Rodriga, naj sodeluje z njenim očetom, toda ta jo zavrne. Amador v časniku zasledi novico o Ligijini smrti. Lalo se zaljubi v Tereso. Nora vpraša Lucio, če se je že razšla z Marcelom, saj je tudi njej zelo všeč. Lucia ji zabrusi, naj to raje pove svoji mami. Sara pove Magdaleni, da Ricardo ve, da je Leticia njegova hčerka. Leticia pove Luciji, da je Ricardo njen oče.

Petek, 26.12. – 61. del
Lucia ima zle slutnje. Rebeca nahruli Alonsa, ker ve, da se videva s Saro. Nora očetu zabrusi, da mu ne bo nikoli oprostila, če bo zapustil njeno mamo. Vinicio odpelje Marcela v bolnišnico in to sporoči Nazariu. Nazario takoj pokliče Alonsa, ki se z Lucio nemudoma odpravi k Marcelu v bolnišnico. Sergio pove Rodrigu, da so Ligio našli mrtvo v njenem stanovanju in da upa, da ni vpleten v zločin. Amador ponudi Rodrigu službo v svojem bodočem podjetju.

Ponedeljek, 29.12. – 62. del
Mario preda policiji Amadorjev naslov, da ga lahko zaslišijo glede Ligijinega umora. Lalo pove Rafaeli, da je Marcelo v bolnišnici. Amador prosi Ricarda, naj policiji pove, da je bil v sredo ves večer z njim. Ricardo preda Mariu Amadorjev predlog, kako naj bi z Alonsom razpustila njuno skupno podjetje. Rebeca poniža Leticio s tem, ko užali Saro, medtem ko jo Alonso brani in odpelje domov. Leticia se opraviči Sari in ji pove, da jo ima rada. Brigida sumi, da je bila Ligia Amadorjeva ljubica.

Torek, 30.12. – 63. del
Milagros prosi Marcela, naj ostane pri njej, dokler ne okreva. Toda Marcelo jo zavrne. Roman v bolnišnici sreča Lucio in jo prosi, naj vpraša Noro, zakaj ni prišla na terapijo, Ricardo v Mariovi odvetniški pisarni sreča Lety, ki ni prav nič navdušena, ko ga zagleda. Policija zasliši Ricarda glede Amadorjevega alibija. Nora očita Luciji, da se je pobotala z Marcelom, kasneje pa se zaradi njega sporeče še z mamo. Nora doživi živčni zlom.

Sreda, 31.12. – 64. del
Rodriga aretirajo zaradi suma, da je umoril Ligio. Lucia je zaskrbljena zaradi očetovih težav s srcem. Lalo povabi Tereso na zmenek. Marcelo se vrne domov, Ligio pa pokopljejo. Amador prosi Maria, naj prevzame Rodrigov primer. Mario ga zavrne, zato se Sergio ponudi, da bo Rodrigov odvetnik. Ricardo pove Magdaleni, da jo je prevaral zato, ker ga je Rebeca zapeljala in obljubila, da se bo poročila z njim.

Četrtek, 1.1. – 65. del
Milagros je vsa iz sebe in zahteva izvedeti ime ženske, zaradi katere se je ubil njen sin. Toda Marcelo in Lucia ji tega nočeta povedati. Nora še naprej nadleguje Marcela, medtem ko je Magdalena vsa iz sebe zaradi tega, kar ji je povedal Ricardo. Nazario jo zato prosi, naj se o vsem skupaj pogovori z Mariom. Brigida grozi Amadorju. Teresa pove Luciji, da se videva z Lalom. Nora izve, da se bosta Lucio in Marcelo poročila, zato namerava narediti vse, da bi to preprečila.

Petek, 2.1. – 66. del
Leticia želi od Sergia izvedeti kaj več o Rodrigu, a ji ta ni pripravljen povedati ničesar, saj je njegov odvetnik. Roman obišče Noro in Rebeca ga prosi, naj se ji več ne približuje. Nazario svetuje Marcelu, naj še pred poroko razčisti stvari z Alonsom. Magdalena prosi Maria za odpuščanje. Pove mu, da ga ljubi in da bi si rada z njim ustvarila družno. Marcelo je pripravljen materi povedati, zaradi koga se je ubil Federico, če mu je ona pripravljena povedati ime očetove ljubice.

Ponedeljek, 5.1. – 67. del
Nora pove, da je bila na dan Ligijinega umora z Rodrigom. Rodriga zaradi nezadostnih dokazov izpustijo iz zapora. Ricardo začne izsiljevati Amadorja. Alonso pove Luciji, da sta s Saro le prijatelja. Daniela obišče Marcela in za seboj pusti šminko, da bi jo videla Lucia. Marcelo očita Luciji, da mu ni povedala ničesar o Rodrigu, medtem ko mu ona očita zaradi najdene šminke. Teresa je srečna z Lalom.

Torek, 6.1. – 68. del
Rebeca užali Saro in ji zabrusi, da se ne bo nikoli ločila od Alonsa. Sara prosi Alonsa, naj najprej razčisti težave z Rebeco, potem pa se bosta pogovorila o njunem odnosu. Nazario in Norma večerjata pri Marcelu. Milagro in Daniela še naprej snujeta, kako bosta pokvarili Marcelovo in Lucijino poroko. Amador ustreže Ricardu. Leticia je ljubosumna na Glorio.

Sreda, 7.1. – 69. del
Alonso skuša oživiti Noro. Rebecca medtem pripelje avto in hčerko odpelje v bolnišnico, Alonsa pa pusti doma. Sara pove Magdaleni, da se bo Alonso poročil z njo takoj, ko se bo ločil od Rebece. Obenem se opraviči za Leticijino pripombo. Alonso in Lucia v bolnišnici zaman iščeta Noro, ki je ni v nobeni od mestnih bolnišnic. Marcela odpustijo iz bolnišnice, kjer sreča Lucio. Pove ji, da sta Rebeca in Nora morda vse skupaj načrtovali.

Četrtek, 8.1. – 70. del
Rebeca za Ricardov klic krivi Saro in njeno hčerko. Od Ricarda zahteva, naj jo preneha klicati. Lucia prosi Romana, naj obišče Noro, ki je skušala storiti samomor s tabletami, ki ji jih je predpisal. Toda Roman trdi, da ji ni predpisal ničesar. Ricardo še naprej izsiljuje Rebeco. Marcelo želi Alonsu povedati resnico, toda Nazario mu svetuje, naj počaka. Magdalena je tik pred poroko z Mariom. Nora zahteva, naj Sara pusti Alonsa pri miru, če ne ji bo žal.

Petek, 9.1. – 71. del
Milagros joče ob Federicovem grobu. Ko odhaja, se ji predstavi Magdalena, toda Milagros je zelo neprijazna do nje. Rebeca kriči na Saro, naj pusti Alonsa pri miru, saj se ne bo nikoli ločila od njega, temveč raje zakuhala velik škandal. Vinicio še naprej izsiljuje Amadorja, ki mu obljubi še več denarja. Lucia pove Alonsu, da bosta z Marcelom po poroki zapustila mesto, toda oče jo prepričuje, naj tega ne storita, saj ju potrebuje tako doma kot v podjetju.

Ponedeljek, 12.1. – 72. del
Sara je žalostna, ker Lety ne odobrava njenega razmerja z Alonsom. Rodrigo je obupan zaradi Lucie, zato mu Sergio predlaga, naj se začne dobivati s kom drugim. Nora povpraša očeta, če mu je bila Rebeca kdaj nezvesta, mater pa vpraša, zakaj je z Alonsom če ve, da je ta ne ljubi. Brigida se skuša zbližati z Rebeco, toda ta ji zabrusi, naj jo pusti pri miru, ker nikoli ne bo njena prijateljica. Ricardo pove Alonsu, da je Rebeca ubila Adriano.

Torek, 13.1. – 73. del
Alonsu ob tem, kar mu pove Ricardo, postane slabo in odide. Nora Luciji ukrade ključe od Marcelovega stanovanja. Amador se spravi na Marcela, zato se morata Marcelo in Lalo braniti. Alonso zahteva od Rebece resnico glede Adrianine smrti, toda ta seveda vse skupaj zanika. Leticia pove Luciji, da je zaljubljena v Sergia, toda kaj, ko je ta že z Glorio. Lucia ji svetuje, naj mu vseeno pove, kaj čuti od njega. Brigida posvari Amadorja, da se bo ločila od njega.

Sreda, 14.1. – 74. del
Sara noče pomagati Ricardu in ga prepričuje, naj odide v bolnišnico. Alonso noč preživi pri Sari. Sara pove Luciji, da bo Alonso noč preživel pri njej, ker se slabo počuti. Daniela se začne dobivati z Ricardom. Magdalena pove Nazariu, da jo je zelo sram zaradi svoje sestre Rebece. Lucia v Marcelovem stanovanju zavoha Norin parfum, toda k sreči tokrat ne nasede sestrinim spletkam. Rebeca prispe domov z okrvavljenimi rokami.

Četrtek, 15.1. – 75. del
Milagros prosi Marcela, naj najde Danielo, ki je zvečer odšla od doma in še vedno ni prišla domov. Daniela kmalu zatem prispe domov in je jezna na Milagros, ker je ta poklicala policijo. Leticia se izogiba Sergiu in pokliče Ricarda. Nazario pove Alonsu, kaj je storil Amador. Magdalena mu preda vabilo na poroko. Lucia in Marcelo v Norini sobi ne najdeta pištole. Nora zaman prepričuje Romana, naj začne osvajati Lucio in jo tako oddaljiti od Marcela.

Petek, 16.1. – 76. del
Marcelo najde Lucio v restavraciji z Romanom. Nora pove Alonsu, da je Ricardo skušal zlorabiti Rebeco. Alonso preda Rebeci ločitvene papirje, ki pa jih ta raztrga. Moža opozori, da se ne bo nikoli ločila od njega. Lucia prosi Alonsa, naj obišče kardiologa. Nazario povabi Normo, da ga spremlja na Magdalenini poroki. Marcelo pove Alonsu, da je njegov brat storil samomor potem, ko se je njegova ljubica norčevala iz njega, a mu ne pove, za koga gre.

Ponedeljek, 19.1. – 77. del
Alonso prosi Rebeco, naj se ne udeleži Magdalenine poroke. Nora je jezna na mamo zaradi fotografije, ki ji jo je pokazal Ricardo, Rebeca pa ji zabrusi, da je tudi ona poskušala preprečiti Lucijino poroko in je zapeljala Rodriga. Milagros prosi Marcela, naj se pogovori z Danielo, saj jo je videla poljubljati starejšega moškega. Poleg tega Milagros pokliče Alfreda. Magdalena in Mario se poročita, toda kaj, ko slavje pokvari Rebecin prihod.

Torek, 20.1. – 78. del
Lucia, ki jo je Nora ustrelila v nogo, pade na tla. Nora prestrašena zbeži v svojo sobo in očetu pove, da ni hotela ustreliti Lucie. Alonso pokliče Saro, da pomaga Luciji. Ta mora na operacijo, še prej pa zdravnikom pove, da se je sama ustrelila v nogo, saj želi zaščititi Noro. Marcelo podpre njene trditve. Brigida vpraša Amadorja, če je ubil Ligio. Ta priseže, da je ni. Marcelo končno pove Alonsu pravi razlog svojega prihoda v Pueblo.

Sreda, 21.1. – 79. del
Prizadeti Alonso posvari Marcela, da ne bo dovolil njegove poroke z Lucio in da želi, da čim prej zapusti mesto. Alonsu pri tem postane slabo. Marcelo pove Luciji, da je njenemu očetu povedal resnico. Daniela se ponudi, da bo Ricardu pomagala odplačati dolg. Rebeca prosi Romana za pomoč. Alonso od Lucie zahteva, da pozabi Marcela, saj ji ne bo dovolil poročiti se z njim, Nazaria pa obtoži, da je izdajalec in da mu tega ne bo nikoli odpustil.

Četrtek, 22.1. – 80. del
Lucia je vsa iz sebe, saj se Alonso ne odziva na njene klice. Nazaria prosi, da se vrneta domov. Rebeca mrtvemu Alonsu pove, da ga je vedno ljubila, on pa nje nikoli. Da bi si zagotovila alibi, odide k Brigidi in se ji opraviči. Amador je nad Rebecinim obiskom vidno presenečen. Mario pove Magdaleni, da je Alonso mrtev. Nato pokliče še Sergia. Amador se novice o Alonsovi smrti zelo razveseli, saj bo tako postal edini lastnik podjetja Talavera.

Petek, 23.1. – 81. del
Rebeca se spomni svojega zadnjega prepira z Alonsom in zaman poskuša najti prstan. Lucia razmišlja o Marcelovi različici dogodkov. Alonsa pokopljejo skupaj z Adriano. Ricardo obišče Leticio in ji prinese darilo, Sara pa mu pove, da je Alonso umrl. Roman poskuša potolažiti Lucio. Na pogreb pridejo tudi Brigida, Amador in Rodrigo. Lucia prosi Marcela, naj za vedno zapusti Pueblo, ta pa se po pomoč zateče k Nazariu.

Ponedeljek, 26.1. – 82. del
Norma pove Rebeci, da se je Amador že vrnil v podjetje. Marcelo zahteva, da odide, toda Amador ga opomni, da je zdaj edini lastnik podjetja in da se bo o vsem pogovoril z Rebeco. Norma, Nazario, Lalo in Marcelo so zato vsi iz sebe. Rebeca želi Amadorju dati nogo, toda ko ji ta pove za svoje sume, da je ubila Alonsa, si spletkarka hitro premisli. Sara bi rada izvedela od Ricarda, če je prepričan, da je bila Rebeca z Adriano v času njene smrti.

Torek, 27.1. – 83. del
Lucia se zahvali Nori za podporo in ji pove, da jo ima rada. Potem poskuša v Rebecini sobi najti izgubljeni uhan, a ga ne najde. Oče Samuel pove, da je Rebeca obiskala Federicovo spominsko ploščo. Magdalena nad tem ni navdušena. Poleg tega ji Mario pove, da Rebeca želi čim prej prebrati Alonsovo oporoko. Leticia je vznemirjena zaradi Ricardovega darila.

Sreda, 28.1. – 84. del
Alfred zahteva, da se Daniela preneha družiti z Ricardom. Rebeca poskuša poskrbeti, da bi Lucia splavila. Leticia se dobi na kavi z Ricardom in se mu zahvali za darilo. Rodrigo razmišlja o Amadorjevem predlogu, da bi se zaposlil pri njem, saj dobro ve, da Marcelo ni več z Lucio. Marcelo pove Luciji, da jo ljubi in da naj še naprej išče Rebecin uhan, ki bo razjasnil vse uganke in nesporazume. Roman pove Luciji, da je zaljubljen vanjo.

Četrtek, 29.1. – 85. del
Rebeca pove Romanu, da podpira njegovo razmerje z Lucio in da naj se pri tem ne ozira na Noro. Nazario povpraša Juareza o najnovejših izsledkih preiskave umora njegove žene. Amador v podjetju zaposli Vinicia in odpusti Nazaria, zato se Lalo in ostali delavci odločijo za stavko. Rebeca zahteva od Marcela, da se od zdaj naprej izogiba Nori, toda ta ji pove, da je Nora tista, ki sili k njemu, ne on k njej. Rebeca zato prosi Amadorja, naj pohiti in se čim prej znebi Marcela.

Petek, 30.1. – 86. del
Sara pregleda Lucio in k njej pošlje ginekologa. Marcelo očita Luciji, ker mu ni dovolila biti ob njej. Pove ji, da je Amador z Rebecino podporo odpustil Nazaria, obenem pa jo opozori, da ga v primeru, če je noseča, nihče ne bo ločil od njegovega otroka. Alfredo prosi Marcela, naj se pogovori z Danielo. Alfredo pred podjetjem sreča Rebeco in jo pokliče po imenu Adriana Murillo. Leticia prizna Rodrigu, da je zaljubljena v Sergia.

Ponedeljek, 2.2. – 87. del
Norma pove Marcelu, da je Danielin oče Rebeco poklical po imenu Adriana Murillo in da se je Rebeca ob tem zelo prestrašila. Sara prepričuje Lety, naj Sergiu pove, da ji je všeč. Roman obišče Lucio. Boji se, da je noseča. Magdalena pove Luciji, naj Romanu ne pošilja napačnih signalov, če je še vedno zaljubljena v Marcela. Zdravnik potrdi, da Lucia ni noseča, obenem pa jo vpraša, če je poskušala na silo prekiniti nosečnost.

Torek, 3.2. – 88. del
Daniela se zaleti z avtom. Ricardo sprejme Alfredov denar in privoli, da bo pustil Danielo pri miru. Ricardo očita Amadorju, da mu ni povedal, da je bila Daniela Marcelova punca. Milagros pove Alfredu, da je bila Adriana Murillo Lucijina mama. Marcela aretirajo zaradi goljufije, zato Marcelo na pomoč pokliče Saro. Lalo najame Claro za svojo čistilko. Alfredo pokliče preiskovalce, da preverijo, kdo je Rebeca, saj se je izdajala za Adriano Murillo.

Sreda, 4.2. – 89. del
Amador očita Rebeci, da mu ni povedala, da je Nazario podedoval Alonsove delnice podjetja. Prepričan je, da se bo Lucia povezala z njim. Alfredo noče Ricardu dati niti centa, saj Daniela umira. Zahteva, da jo Ricardo pusti pri miru. Marcelo preda Mariu kopije vseh računov podjetja, ki jasno dokazujejo, da ni nikoli ogoljufal podjetja. Lucia želi videti Marcela, a je stražarji ne pustijo k njemu. Milagros ga medtem lahko obišče.

Četrtek, 5.2. – 90. del
Milagros na Marcelovem telefonu najde sporočilo s sliko, na kateri sta Roman in Lucia. Milagros zato Lucio obtoži, da je kriva za Marcelove težave. Takoj, ko ga na podlagi plačane varščine izpustijo iz zapora, Marcelo v bolnišnici obišče Danielo. Mario mu svetuje, naj ne zapusti Pueble, brez da bi to prej sporočil policiji. Lucia izve, da so Marcela izpustili. Rodrigo namerava narediti vtis na Lucio.

Petek, 6.2. – 91. del
Marcelo in Lucia se razideta, zato sta oba zelo prizadeta. Magdalena poskuša potolažiti Lucio in jo prosi, naj dobro razmisli o vsem skupaj. Magdalena se zahvali Rebeci, da je od nje odvrnila Ricarda, saj je trenutno zelo srečna z Mariom. Rebeca prosi Lucio, naj jo preneha kriviti za Alonsovo smrt. Nazario opozori Vinicia, naj se več ne približuje Teresi. Rodrigo se ponudi, da bi se Luciji pomagal v podjetju boriti proti Amadorju in Rebeci.

Ponedeljek, 9.2. – 92. del
Nora prosi Rebeco, naj ji zagotovi službo v podjetju, a jo ta opozori, da se bo morala v službi držati njenih pravil. Rodrigo pove Luciji, da ji želi zgolj pomagati. Ricardo zagrozi Amadorju, da bo policiji povedal resnico o Ligiji, če mu ne zagotovi službe. Fonseca pove Alfredu, da se je Rebeca zelo dolgo izdajala za Adriano. Milagros je potrta, ker je Marcelo dovolil Rafaeli sodelovati z Nazariom.

Torek, 10.2. – 93. del
Rebeca in Alfredo si obljubita, da bosta nadaljevala z razmerjem. Claro med pospravljanjem pri Normi pokličejo po telefonu, češ da je Benito zbolel, zato mora nujno domov, za seboj pa pusti pravo zmedo. Milagros pove Luciji, da je v cerkvi videla Rebeco. Gloria izkoristi priložnost in razjezi Leticio, ki jo zato vrže iz hiše. Mario prosi Sergia, naj bo previden glede razmerja z Lety. Milagros se še vedno namerava maščevati ženski, ki je njenega sina pahnila v smrt.

Sreda, 11.2. – 94. del
Marcelo po njenem ponovnem poskusu samomora odpelje Noro v bolnišnico. K sreči ni hudo poškodovana. Leticia pove Sari, da Gloria še vedno nadleguje Sergia. Ricardo obišče Saro, ta pa ga prosi, naj odide. Sara končno pove Magdaleni, da je Ricardo potrdil Alonsove sume, da je bila Rebeca vpletena v Adrianino smrt. Sergio vrne Gloriji pulover in jo prosi, naj ga preneha nadlegovati. Daniela pride k zavesti.

Četrtek, 12.2. – 95. del
Sara pove Magdaleni, da je Alonso umrl z mislijo na to, da je Rebeca ubila Adriano. Ricardo je to potrdil, podatki iz bolnišnice pa kažejo na to, da je bila Adriana na dan svoje smrti dvakrat v bolnišnici. Novica Magdaleno zelo prizadene. Leticia in Sergio se pobotata. Nora prosi Sergia, naj jo obišče, in Sergio privoli. Roman je zelo vesel, da je Lucia postala njegovo dekle. Rodrigo preda Luciji Amadorjevo pogodbo in jo prosi, naj o tem ne pove njegovemu očetu.

Petek, 13.2. – 96. del
Lucia in Roman se odpravita na večerjo v restavracijo. Sara prosi Lety, naj ji nikoli več ne omenja Ricarda. Sergio se boji, da bo Lety izvedela, da je bil pri Nori. Sara pove Nazariu, da Magdalena že ve za njene sume glede Adrianine smrti. Magdalena se boji, da bo Mario izvedel, da se je srečala z Ricardom. Lalo okrega Claro, ker je pri Normi pustila pravo razdejanje. Lucia pove Nori, da se videva z Romanom. Magdalena od Rebece zahteva, da ji pove, če je ubila Adriano. Rebeca seveda to zanika.

Ponedeljek, 16.2. – 97. del
Aida pošlje pozdrave Milagros in odide. Marcelo se jo zaman trudi najti. Leticia prosi Ricarda, naj se pogovori z Mariom, saj je ta izvedel, da se je Magdalena srečala z njim in je zato zelo jezen. Toda Ricardo jo zavrne. Clara k sreči ni ob službo. Marcelo noče pomagati Nazariu glede Amadorjeve pogodbe. Lucia je razočarana, ker je Nazario prosil za pomoč Marcela. Rebeca in Alfredo se ljubita. Danielo izpustijo iz bolnišnice in Marcelo ji obljubi, da se ne bosta nikoli več razšla.

Torek, 17.2. – 98. del
Mario in Magdalena se sporečeta zaradi njenega srečanja z Ricardom. Milagros pove Rafaeli, da je Marcelo srečal Aido Lugo. Norma pove Luciji, da je Alfreda slišala, kako je Rebeco poklical po imenu Adriana. Lucia o tem povpraša Rebeco. Amador in Nazario se sporečeta glede poslovne pogodbe, zato se delavci odločijo za stavko. Nora opomni Glorio, da ji dolguje uslugo. Nora odide na terapijo, toda Roman želi, da Nora na njunih seansah ne omenja Lucije.

Sreda, 18.2. – 99. del
Mario se pogovori z očetom Samuelom, saj ne želi izgubiti Magdalene. Ta mu svetuje, naj ji zaupa. Sara se strinja, da Magdalena za svoje sume glede Rebece pove Mariu. Mario prosi Magdaleno odpuščanja. Milagros se boji, da Marcelo išče Aido Lugo. Marcelo prosi preiskovalca, naj se pozanima o Aidi in Proveedori del Centro. Daniela poskuša zapeljati Marcela, a se ji ta izmika. Daniela najde dokumente, povezane z Rebecino preiskavo, in izve, da je bila ta Federicova in Alfredova ljubica.

Četrtek, 19.2. – 100. del
afaela in Milagros odideta iz Lucijinega stanovanja. Marcelo ostane tam, da bi počakal na Lucio in ji predal ključe od stanovanja. Kasneje se zelo žalostna poslovita z dolgim poljubom. Nora pove Rebeci, da ne bi prenesla, če bi se njena mama začela videvati z drugim moškim. Lucia prosi Saro, naj preveri, kako je Benito. Alfredo prosi Rebeco, naj nadaljuje razmerje z njim, Amador pa jo prosi, naj prepriča Nazaria, da konča stavko. Lucia in Amador se sporečeta glede pogodbe. Benito je v bolnišnici.

Petek, 20.2. – 101. del
Brigida se sporeče z Amadorjem in prosi Rebeco, če se lahko preseli k njej. Nora pošlje Gloriji sporočilo, da sta Sergio in Lety prekinila razmerje. Lalo obišče Benita in mu pove, da ga bo obiskala Sara, ki je zdravnica. Nazario prosi Magdaleno, naj bo potrpežljiva, saj bo resnica prej ali slej prišla na dan. Juarez zasliši Claro glede Trinijinega umora, ta pa mu pove, da je posredno kriva za krajo, ki jo je pred 20 leti zagrešil njen bivši mož. Alfredo ponudi Marcelu službo, a ga ta zavrne.

Ponedeljek, 23.2. – 102. del
Alfredo pove Danieli, da bo za nekaj dni odpotoval iz mesta. Vinicio pove Amadorju, da se je sporekel z Lalom in da mu je Lucia dala odpoved. Seveda zdaj želi, da ga Amador vzame nazaj v službo. Brigida medtem od Amadorja zahteva zajetno število delnic podjetja, sicer ga bo obtožila, da je ubil Ligio. Claro izpustijo iz zapora. Rafaela Marcelu zanika, da bi poznala Aido, Milagros pa ga prosi, naj ne zapusti Daniele. Lety pove Ricardu, da sta se s Sergiom razšla potem, ko ga je Nora večkrat poklicala po telefonu.

Torek, 24.2. – 103. del
Marcelo se ne more ljubiti z Danielo, kar jo zelo razočara. Rafaela svetuje Marcelu, naj poišče Lucio. Ko se srečata, se Marcelo in Lucia odločita skupaj oditi na izlet. Po romantični noči se spet nameravata poročiti, in to takoj, ko se vrneta domov. Ricardo prosi Noro, naj se preneha obnašati kot njena mati, saj bo v tem primeru zelo nesrečna. Ko Nora o tem pove svoji mami, ta Ricardu ponudi denar za to, da njeno hčerko pusti pri miru. Vinicio vohuni za Lalom in Tereso.

Sreda, 25.2. – 104. del
Rafela in Milagros se sporečeta zaradi Marcela in Lucie. Aida očita Milagros, da je Cristobal umrl zaradi nje. Milagros ji prepove, da bi se približala Marcelu. Daniela se spre z Alfredom, saj ga je zalotila v postelji z Rebeco. Sergio in Lety se pobotata. Marcelo in Lucia še vedno uživata na morju. Obljubita, da se ne bosta nikoli več razšla. Daniela pokliče Rodriga in ga prosi za pomoč, tako da se spet zbližata. Amador preda Viniciu zajeten kupček denarja in ga prosi, naj zapusti mesto.

Četrtek, 26.2. – 105. del
Milagros pove Rafaeli za prepir z Aido. Rafaela obljubi, da Marcelu ne bo črhnila niti besede. Marcelo prosi Lucio, naj si ne premisli in da naj se takoj poroči z njim. Nora priseže Luciji, da se bo ubila, če se bo poročila z njim. Rebeca zato prosi Lucio, naj se razide z Marcelom. Teresa pove Rebeci, da je Clara Lalova mama. Rebeca jo prosi, naj tega ne pove Luciji. Lucia prosi Magdaleno, naj bo njena poročna priča.

Petek, 27.2. – 106. del
Rebeca zagrozi Clari, da jo bo uničila, če ne bo sprejela njene ponudbe. Amador izplača Vinicia, ki obljubi, da bo molčal. Marcelo pove Luciji, kaj se je zgodilo z Danielo, Lucia pa se namerava pogovoriti z Romanom. Norma obišče Nazaria in tam vesela zagleda Marcela. Milagros ne namerava odpustiti Marcelu, da je zapustil Danielo. Rebeca je jezna na Romana in mu zabrusi, da je Nora v slabem stanju zaradi njega, in ne zaradi nje. Vinicio posili Tereso.

Ponedeljek, 2.3. – 107. del
Benitovo stanje se počasi izboljšuje. Nazario in Marcelo iščeta Lala. Brigida se namerava v podjetju seznaniti z vsemi pomembnimi dejavnostmi. Zahteva, da Amador pokliče notarja, sicer bo poklicala Rodriga. Alfredo vpraša Rebeco, zakaj je nihče ne mara. Nazario in Marcelo pomagata pretepenemu Lalu. Alfredo povpraša Saro o Rebeci, ta pa mu predlaga, naj se o njej pogovori z Ricardom.

Torek, 3.3. – 108. del
Nora je v šoku. Alfredo v Ricardovem stanovanju najde Ricarda mrtvega, Noro pa v s krvjo premočeni obleki. Namesto policije se Alfredo odloči poklicati Rebeco, ki hčerko odpelje domov, njeno krvavo obleko pa vrže v smeti, kjer jo najde Teresa. Lucia povpraša Rebeco, kaj je narobe z Noro, ta pa ji zabrusi, da se je Nora hotela spet ubiti zaradi Marcela. Alfredo prigovarja Rebeci, naj odide na policijo, ta pa odločno zavrne to možnost.

Sreda, 4.3. – 109. del
Alfredo ne ve, kaj naj naredi. Nora je prepričana, da je Alfredo ne bo izdal, saj je vendar ljubimec njene matere. Amador pove Rebeci, da je Ricardo mrtev in da policija preiskuje njegov umor. Lucia prosi Romana, naj pomaga Nori, toda ta je ne želi obiskati. Zdravnik Acosta pove Mariu, da ne more imeti otrok. Mario se zaupa Samuelu, ki mu predlaga, da o tem pove Magdaleni. Sara pove Magdaleni, da je Ricardo umrl.

Četrtek, 5.3. – 110. del
Aida prosi Marcela, naj se z mamo pogovori o vseh nejasnostih in nesporazumih, njo pa pusti pri miru. Marcelo povpraša Rafaelo o smrti svojega očeta, a mu ta ni pripravljena povedati ničesar. Daniela pokliče Marcela, da bi se poslovila od njega, pri tem pa odjeknejo streli. Aida pove Milagros, da jo je njen sin spraševal o očetu. Agenta Ramos in Juarez odkrijeta, da sta Rebeca in Amador tik pred njegovo smrtjo Ricardu nakazala večjo vsoto denarja. Teresa obtoži Vinicia posilstva.

Petek, 6.3. – 111. del
Milagros ne namerava dovoliti, da izkopljejo truplo njenega moža Cristobala. Marcelo prosi Danielo, naj preneha z neumnostmi, Alfredu pa pove, da je Daniela poskušala narediti samomor. Razjarjena Milagros se odpravi v Aidino knjigarno in ji zagrozi, naj nikoli več ne govori z Marcelom. Alfredo prepove Milagros obiskati Danielo. Rebeca jasno pove Luciji, da bo v primeru, če se poroči z Marcelom, sama odgovorna za Norino stanje. Nora medtem Romanu prizna, da je morilka.

Ponedeljek, 9.3. – 112. del
Magdalena, Nazario, Lalo, Lety in Marcelo na uradu čakajo Lucio. Vendar Lucia pokliče Marcela in mu pove, da sedaj ne more priti. Odide po Noro in Romana in Roman ji pove, da je Nora popolnoma na dnu in da sedaj ne smejo pritiskati nanjo. Marcelo od Lucie zahteva pojasnilo in razloži mu, da morata počakati zaradi Nore. Mario pove Magdaleni, da je neploden. Daniela pove Milagros, da je za Federicov samomor kriva Rebeca.

Torek, 10.3. – 113. del
Milagros Rebeco ustreli v roko, Nora pa je strašansko razočarana nad materinim početjem. Marcelo ugotovi, da je Rebeco ustrelila Milagros. Nora predlaga Lucii, da bi obe odšli nekam daleč stran. To pove tudi Romanu. Marcelo se odpravi po Milagros, Rafaelo pa prosi, da poskrbi za Milagros. Ko jo Rafaela odpelje na večerjo, se Milagros obnaša zelo napadalno in Rafaelo porine po stopnišču.

Sreda, 11.3. – 114. del
Zaradi padca po stopnicah Rafaela pade v nezavest, zato Milagros pokliče reševalce. Kasneje je Marcelo do Rafaele zelo ljubeč, a ona vseeno odpove službo. Daniela načrtuje, kako bo ponovno vzpostavila stik z Rodrigom. Amador na policiji sprašuje, če so že našli Vinicia in če že vedo, kdo je ubil Ricarda. Lucia se strinja, da bo odpotovala z Noro, Rebeco pa vpraša, kam je skrila pištolo. Obišče tudi Benita in mu ponudi pomoč.

Četrtek, 12.3. – 115. del
Rodrigo vpraša Danielo, če bi ponovno poskusila z njunim razmerjem, vendar ona zatrjuje, da na to še ni pripravljena. Rebeca je zelo vznemirjena, ker je Marcelo dobil sodbo. Rodrigo se zahvali Marcelu, ker mu je dal Danielin naslov, hkrati pa mu želi vse najlepše z Lucio. Amador ima občutek, da mu stvari uhajajo iz vajeti. Lucia se z Noro odpravlja na krajše potovanje, kar ni po volji Marcelu. S potovanjem se ne strinja niti Rebeca, ki Nori grozi, da bo v primeru, če bo zares odšla, vsem povedala, da je ubila Ricarda.

Petek, 13.3. – 116. del
Magdalena zabrusi Rebeci, da bo odgovarjala za svoje zločine. Lucia sprašuje Maria glede krivde sorodnikov obdolženca in odgovori ji, da sorodniki niso spoznani za krive, če pomagajo obtoženemu sorodniku. Nora razkrije Lucii, kaj se je zgodilo z Ricardom. Daniela ugotovi, da je noseča, Alfredo pa ji svetuje, naj to pove Rodrigu. Magdalena pove Lucii, da je njeno mamo umorila Rebeca.

Ponedeljek, 16.3. – 117. del
Rebeca je obupana, saj so jo vrgli iz hiše. Nora se Marcelu opraviči za Federicovo smrt in mu izpove svojo ljubezen. Milagros najde Danielin test nosečnosti in je prepričana, da gre za Marcelovega otroka. Milagros prosi Rafaelo odpuščanja. Marcelo ju neopažen posluša in sliši, kako Milagros prizna, da je ubila Cristobala. Razočaran jo vpraša, če je to res in odide. Rebeka zatočišče išče pri Brigidi, vendar jo tudi ona vrže iz hiše.

Torek, 17.3. – 118. del
Nora očita Rebeci, ker je ubila Adriano. Zelo dobro se tudi zave, kje je njeno okostje. Ko ji še Marcelo zabrusi, da bo plačala za svoje zločine, Rebeca še vedno grozi, da bo uničila njega in Lucio. Brigida na pliciji zatrjuje, da je Ligio Cervantes ubil Amador, ker pa nima nobenih dokazov, ne morejo začeti s procesom. Nato zaloti Amadorja med poljubljanjem z Rebeco. Test DNK pokaže, da je Nora Alfredova hči.

Sreda, 18.3. – 119. del
Marcelo prosi Lucio, da določita datum poroke in obljubita si, da ju nikoli več ne bo nihče ločil. Nora razloži Mariu, kako je prišlo do Ricardove smrti in on ji obljubi pomoč. Ko Nora sliši Alfredovo sporočilo glede DNK testa, namenjeno Rebeci, se začne spominjati nekaterih stvari. Ko Rebeca izve, da je Nora končno izvedela, kdo je njen biološki oče, je globoko razočarana. Nora se zjoče na Alonsovem grobu. Čeprav se ji Rebeca opraviči, se Nora odloči iti po Adrianinih zadnjih stopinjah.

Četrtek, 19.3. – 120. del
Pred smrtjo Nora pove svoji materi, da jo sovraži. Tako Marcelo kot Alfredo se počutita odgovorno za Norino smrt. Zato Marcelo Lucii napiše poslovilno sporočilo in sklene oditi za vedno. Daniela prosi Rodriga, da bi jo obiskal v Mexicu, Alfredo pa jo prosi, da bi prišla nazaj, ker jo sedaj zares potrebuje. Amador hoče pobegniti s službenim tovornjakom in ko tam naleti na Marcela, ga udari z lopato. Magdalena tolaži Rebeco, da jo bo kljub vsemu imela vedno rada, saj je njena sestra.

Petek, 20.3. – 121. del
Amador zveže Marcela in ga vrže v tovornjak. Nazario na policiji prijavi Marcelovo izginotje in boji se, da ga je ugrabil Amador. Brigida predlaga, da bi ju morali iskati v tovarni. Amador je odločen, da bo Marcela ubil, vendar pravočasno pride policija. Alfredo pove Danieli, da je bila Nora njena sestra. Ko Marcelo pride k sebi, pokliče Milagros in ji pove, da jo ljubi. Ko Lucia vstopi v Rebecino spalnico, naleti na Rebeco s pištolo v roki, ki ji govori, kako močno jo sovraži.

Ponedeljek, 23.3. – 122. del
Rebeca se pred Lucio ustreli z isto pištolo, s katero si je sodil Federico. Rodrigo in Daniela se odločita, da bosta imela družino. Amador v zaporu naleti na Vinicia. Mesec kasneje Magdalena in Lucia položita cvetje na Norin in Alonsov grob. Sergio in Lety se zaročita. Magdalena in Mario posvojita otroka. Ko se s svojo preteklostjo sooči še Marcelo, mu je kristalno jasno, da je njegovo mesto edino in samo ob Lucii, zato se poročita. KONEC!

Oddaj komentar