Dubrovniška zora, 1. – 158. del

02. 02. 2015

Ponedeljek, 2.2. – 1. del
Zgodba se odvija v začetku devetdesetih let, ko je bil jadranski biser Dubrovnik več mesecev pod vojaškim obleganjem. Judita Knego je privlačna, tiha in nežna punca, ki niti ne sluti krutih dejanj, katerim bo priča njeno mesto. Odrašča ob strogi vzgoji in prisotni veri v starše in boga. Maro Kesovija pa je preprost, srčen in pogumen mladenič, ki je zaljubljen v svobodo in pravičnost. Nekega usodnega dne se glavna junaka zagledata in ljubezen je takoj rojena. Vendar bosta zaradi krute vojne, ki se odvija v njuni domovini, primorana odrasti prej, kot bi jima bilo treba.

Torek, 3.2. – 2. del
Maro si oddahne, ko izve, da je po eksploziji granate Judita dobro. Za njene rane poskrbita Lukša in Deša. V vili družine Menčetić nastane panika, ker pogrešajo Judito, ko se začne vojna. Marov oče Šiško ne želi zapustiti svojega doma, ko na hišo pade granata, ki skoraj pokonča njegovo ženo Dijano. Medtem se želi Judita prepričati, da je z Marom vse v redu, zato zbeži od doma. Jana jo zatoži Dživu, ki besen odhiti po njo.

Sreda, 4.2. – 3. del
Maro in njegova mama Dijana se uspeta prebiti čez granatno področje do sorodnika Dina. Potem ko je Judito oče rešil pred napadom, doživlja travme in pade v nezavest. Njeni starši so zaskrbljeni in ji ne dovolijo poiskati Mara, čeprav ve, da ne bo mirna, dokler ne izve kako je z njim. Judita prosi Jano, da ji pomaga in poišče njeno simpatijo. Medtem on obišče njihovo vilo in naroči Jani, da ji prenese njegovo sporočilo in jo obvesti, da je dobro. Vendar Jana Juditi pove, da je Marova družina še vedno pogrešana.

Četrtek, 5.2. – 4. del
Maro pove Juditi, da odhaja na bojišče. Tudi Lukša se prijavi v vojsko, medtem ko je Maro zadolžen za obveščanje o napadih na Dubrovnik. Prejme tudi sporočilo Rocca Sorga, ki poziva družino Knego, da se mu pridruži v Padovi. Dživo želi sprejeti njegovo ponudbo, vendar Judita ne želi zapustiti vile. Isti večer Judita praznuje rojstni dan in izve, da ji je pokojna babica zapustila celotno družinsko imetje, kar Maris negativno preseneti.

Petek, 6.2. – 5. del
Maris zgrabi histerija zaradi Lucijine oporoke, zato naredi sceno, ki užalosti Judito in razbesni Dživa. Prepričana je, da jo bo Dživo zapustil, sedaj ko je ostala brez denarja. Maro in Judita se skrivaj dobivata in si prisežeta večno ljubezen. Jana se pretvarja, da podpira Judito in njeno zvezo z Marom, medtem ko skupaj z Dživom kujeta načrte kako ju razdvojiti. Tako Jana pove Maru, da je Judita zaročena za Rocca in da kmalu odhaja k njemu v Italijo. Maro je globoko prizadet in ji pošlje pismo, v katerem se poslovi od nje.

Ponedeljek, 9.2. – 6. del
Judita ne razume zakaj jo je Maro zapustil in se nikakor ne more sprijazniti s tem. Jana še vedno manipulira z njo in jo skuša na vsak način odvrniti, da ponovno naveže stik z njim. Družina Knego izve, da je umrla družinska prijateljica, babica Cvijeta. Ko se odpravijo na njen pogreb, Judita na poti na pokopališče uzre Mara, ki ravno odhaja na bojišče. Zaljubljenca ugotovita, da še vedno gojita čustva drug do drugega. Maro jo obvesti, da odhaja v vojsko, nakar se s težkim srcem poslovita.

Torek, 10.2. – 7. del
Judita pogreša Mara, ki je na bojišču, a ji uteho nudi Magdalena. Odloči se obiskati njegove starše Dijano in Šiška, ki šele tedaj izve, da je Judita Dživova hčer. Juditina starša sta prav tako odločena, da bosta ločila mlada zaljubljenca. Maris ne dovoli Juditi poslati pisma Maru, ki prepriča Magdaleno, da to stori namesto nje. Medtem Deša odide na materin grob, kjer sreča Filipa, ki ji nudi uteho in upa, da se bo med njima razvilo kaj več kot prijateljstvo. V vili Menčetićevih vlada panika, saj izvejo za napad na mesto in pogrešajo Magdaleno.

Sreda, 11.2. – 8. del
Ko Jana izve, da Dživo načrtuje odhod v Italijo, v tem vidi rešitev vseh svojih problemov. Magdalena se vrne domov in v strastnem objemu zaloti Dešo in Dživa. Dživo uspe kupiti karte za ladjo, ki odhaja iz Dubrovnika, vendar samo za Maris in Judito. Jana je šokirana nad tem, da namerava družina Knego njo in Magdaleno pustiti v Dubrovniku, nato pa ji Judita želi prepustiti svojo karto,saj ne želi zapustiti mesta. Šiško se pripravlja na odhod na fronto.

Četrtek, 12.2. – 9. del
Jana skuša na vsak način priti do kart za ladjo, vendar njen načrt je brez uspeha. Dijana pove Maru za ujete otroke v mestu Cavtat, zato se ta poda na reševalno akcijo. Pri tem mu priskočita na pomoč Lukša in lokalni ribič. Ko uspejo otroke prepeljati na varno, odjekne močna eksplozija, ki prekine njihovo edino vezo z Dubrovnikom. Tako Dijana pomisli na najhujše, potolaži pa jo obisk Judite. Medtem Dživo ne želi popustiti Juditi, ki se upira temu, da bi zapustila mesto.

Petek, 13.2. – 10. del
Judita se še vedno upira odhodu v Italijo, zato Jani predlaga ponudbo, ki je ne bo mogla zavrniti. Kljub temu da odhaja na varno je Maris nesrečna, saj zapušča Dživa v Dubrovniku. Filip je vse bolj zaljubljen v Dešo in jo nagovarja k temu, da zapusti mesto. Medtem Deša in Dživo nadaljujeta njuno romanco. Judita prosi Dešo naj njenemu očetu ne pove, da je svoje mesto na ladji prepustila Jani. Medtem Maris doživi pravi šok, ko odkrije, da se je na ladjo namesto njene hčerke vkrcala Jana.

Ponedeljek, 16.2. – 11. del
Jana prizna Maris, da je bila ideja za zamenjavo Juditina, vendar ji ta ne verjame. Judita uspe prepričati Dešo, da je ne izda Dživu in ji pusti, da se pridruži bolnišničnemu timu. Skupaj odideta v mesto po zdravila, kjer srečata Magdaleno, ki obupana išče svojo hčerko. Judita jo prosi, da Dživu ne pove za njuno srečanje, na kar Magdalena s težkim srcem privoli. Medtem on še naprej išče Jano, zaradi česar se celo dobi z načelnikom. Maris pa se želi vrniti v Dubrovnik po svojo hčerko.

Torek, 17.2. – 12. del
Judita se zbliža z ranjencem Goranom, ki ga neguje. Ko se njegovo stanje poslabša, odhiti po Dešo, da bi mu pomagala, vendar ranjenec umre na njenih rokah. Pretresena Judita si ostriže lase ter obleče njegovo obleko in tako se rodi nova, pogumnejša Judita. Maro se zbliža z Matijo, a kmalu odkrije, da je njegov prijatelj v resnici punca pod krinko. Obljubi ji, da jo bo varoval. Medtem kapetan Boris pove Maris, da se bo vrnil v Dubrovnik pod pogojem, da z njim preživi noč.

Sreda, 18.2. – 13. del
Judita obišče Dijano, da bi izvedela novice o Maru, vendar ga ne uspeta priklicati. Ravno takrat na teraso prispe Dživo, ki ga Dijana uspe pregnati, preden opazi Judito. Filip se trudi potolažiti Dešo, ki Dživu postavi ultimat: če želi biti z njo, se morata poročiti. Dživo se izgovarja na vojno stanje in se odloči ostati z Maris. Kapetan Boris predlaga Maris, da skupaj zapustita ladjo, za kar izve tudi Jana. Medtem Dživo izve, da se je na ladjo namesto Judite vkrcala Jana.

Četrtek, 19.2. – 14. del
Jana prispe v Italijo, kjer poišče Rocca Sorga in od njega zahteva prenočišče. Pove mu, da je Judita podedovala družinsko imetje in postala milijonarka. Filip pospremi Dešo domov, kjer ji razkrije svoj pogled na njeno vezo z Dživom. Ravno takrat prispe Dživo, ki se spusti v pretep s Filipom. Narazen ju uspe spraviti Šiško, takrat pa se razkrije Dživova preteklost. Boris in Maris prispeta na Korčulo, kjer ona obišče plažo ter obuja spomine na Dživo.

Petek, 20.2. – 15. del
Šiško v gozdu naleti na Matijo in jo odpelje v bolnišnico. Tam jo oskrbi Judita in pri njej slučajno zagleda svoj šal. Zaveda se, da je Maro živ, toda najverjetneje v rokah nasprotnikov. Boris od Maris še vedno zahteva, da se mu preda, če želi, da jo odpelje nazaj v Dubrovnik. Dživo pa se odpravi k Deši, da bi razčistila nesoglasja. Obljubi ji, da bo po koncu vojne zapustil Maris, kar mu ona naivno verjame.

Ponedeljek, 23.2. – 16. del
Šiško namerava poiskati svojega sina, medtem pa se Maro vrne domov. Po dolgem času sta z Judito zopet v strastnem objemu in se trudita nadoknaditi zamujeni čas. Celotna družina je srečna, da so ponovno skupaj. Boris končno Maris razkrije svoja čustva do nje. Medtem se Rocco želi znebiti Jane, vendar ga ta prepriča, da mu bo v veliko pomoč, če se želi dokopati do Juditinega bogastva. Deša odkrije, da je noseča.

Torek, 24.2. – 17. del
Judita je nesrečna, saj njuni starši nasprotujejo njeni vezi z Marom, vendar ji on obljubi, da ju ne bo nihče razdvojil. Kapetan Boris izpolni svoje obljube in Maris varno pripelje v Dubrovnik. Maris še vedno noče priznati čustev, ki jih goji do njega. Ko se odpravi proti domu, niti ne sluti, kakšna usoda ga čaka. Deša se odloči, da bo Dživu povedala za otroka, vendar jo njegova reakcija globoko užalosti.

Sreda, 25.2. – 18. del
Medtem ko Maro in Judita uživata v skupnih trenutkih, se Šiško nikakor ne more sprijazniti z dejstvom, da je njegov sin v razmerju s Knegovo hčerjo. Maris in Dživo prispeta v bolnišnico obiskati Judito. Ko želi Dživo preživeti strastno noč z Maris, ga ta zavrne, saj ne neha misliti na Borisa. Naslednje jutro izve, da je Boris obsojen dezerterstva, zato se ga odloči poiskati. Ko ga ugleda, v bližini odjekne eksplozija, vendar Boris uspe zaščititi Maris in ji tako zopet reši življenje.

Četrtek, 26.2. – 19. del
Maris Borisu pomaga pobegniti in ga skriti na varno. Dijana izve, da je bil napaden otok Šipan, kjer živi njena sestra Nada, zato po njo pošlje Šiška in Mara. Za reševalno akcijo potrebujeta čoln, zato Judita brez dovoljenja vzame očetove ključe gliserja. Medtem ko Dživo spi na kavču, Maris uspe pretihotapiti ranjenega Borisa na podstrešje. Skuša ga prepričati, da odide v bolnišnico in odkrije, da so njegove poškodbe hujše, kot želi priznati.

Petek, 27.2. – 20. del
Maro in Judita prispeta na otok Šipan, vendar Nada ne želi zapustiti svojega doma. Filip domov pospremi Dešo, kjer jo želi poljubiti, a ga ona zavrne. Maris prosi Magdaleno, da oskrbi Borisa, vendar pomočnica ni najbolj navdušena nad dejstvom, da v hiši skrivajo vojnega dezerterja. Hkrati pa morata še lagati Dživu. Borisovo stanje se poslabša, zato je Maris primorana poiskati zdravniško pomoč. Za uslugo prosi Filipa, ki okleva, ko sliši da gre za vojnega ubežnika.

Ponedeljek, 2.3. – 21. del
Dživo načelniku policije omeni svojo sumnjo, da so mu ukradli gliser. Medtem sta Maro in Judita s pošiljko hrane in zdravil namenjena proti Dubrovniku. V njuni bližini pride do napada, zato se Maro odloči, da bo veslal do mesta. Njegova starša sta v skrbeh, ker se še ni vrnil iz otoka. Filip pomaga Borisu in mu tako reši življenje. Magdalena se boji, da jih bo odkril Dživo, opazi tudi, da se nekaj plete med Maris in Borisom. Zato zahteva, da odide iz vile.

Torek, 3.3. – 22. del
Boris počasi okreva v vili Menčetić, Maris pa goji vse globja čustva do njega, vendar tega ne želi priznati. V bolnišnici Dživo po naključju izve, da je Maro uporabil njegov gliser za junaško dejanje, zato besen odhiti proti taverni. Slavje Marovega in Juditinega uspeha prekine prihod njenega očeta, ki povzroči hud prepir. Dživo odpelje Judito domov in se odloči, da jo mora ločiti od Mara, zato jo namerava poslati v Italijo.

Sreda, 4.3. – 23. del
Deša se sooči s Filipom, ki ji prizna, da je odgovoren za izginotje zdravil iz bolnišnice, s katerimi je nekomu rešil življenje. Po incidentu z Dživom Šiško ostaja hladen do Judite. Medtem Dživo želi prisiliti Maris da spi z njim, zato med njima izbruhne prepir, ki ga sliši tudi Boris. Da bi jima odvrnil pozornost, povzroči hrup na podstrešju ter želi obračunati z Dživom. Vendar ga Maris uspe pomiriti in skriti pred svojim možem.

Četrtek, 5.3. – 24. del
Po strastni noči Maro in Judita skupaj dočakata jutro na plaži. Ker ne želi, da jima starši postavljajo pravila in želi, da bo za vedno njegova, Maro zaprosi Judito, na kar ona pristane. Vendar srečni dogodek prekine prihod Dživa, ki ga vest o njuni zaroki šokira, saj ne odobrava njune zveze. Maris po pogovoru s svojo hčerko presenetljivo podpre njeno odločitev, kar še bolj razbesni njenega moža. Deša preseneti Filipa, ko namesto njega prevzame odgovornost za izginula zdravila.

Petek, 6.3. – 25. del
Maro in Šiško odhajata na misijo. Kljub neodobravanju staršev sta zaljubljenca odločena, da se poročita takoj, ko se Maro vrne. Med Dživom in Maris izbruhne hud prepir, ki mu je priča tudi Boris. Nato Dživo sooči Judito z dejstvom, da bo izgubila vse svoje nasledstvo, če se poroči z Marom. A ona mu zabrusi, da rajši živi brez denarja kot ljubezni, zato je Dživo odločen, da jo odpelje iz mesta. Boris nudi uteho užaloščeni Maris ter jo nagovarja, da zapusti moža in pobegne z njim.

Ponedeljek, 9.3. – 26. del
Maris zavrne Borisovo ponudbo, da bi pobegnila z njim, čeprav mu prizna, da je o tem že razmišljala. Magdalena opazi, da Boris goji čustva do Maris. Dživo se odloči, da bo zamenjal taktiko in se opravičil Šišku in Maru za vse kar sta morala prestati zaradi njega. Medtem Maro uspe rešiti očeta, ki mu razkrije resnico o Knegu. Judita svoje prijatelje obvesti o poroki in Dešo prosi, da postane njena priča.

Torek, 10.3. – 27. del
Deša skuša pregovoriti Filipa, da bo njen spremljevalec na Juditini poroki, vendar zavrne njeno povabilo zaradi incidenta z Dživom. Medtem se Dživo še vedno pretvarja, da podpira poroko in se celo ponudi, da bo kril vse stroške. A Šiško je užaljen in zavrne njegovo ponudbo. Kmalu za tem Dživo odide do načelnika in mu zaupa svoj zlonamerni načrt, ki ga namerava uresničiti na dan poroke.

Sreda, 11.3. – 28. del
Po pogovoru z Dživom Maro odide do Judite, saj je zaskrbljen glede pogovora z njenim očetom. Judita ga potolaži in mu zaupa, da je za njo ljubezen pomembnejša od družinskega nasledstva. Medtem se Dživo z načelnikom dogovarja za Juditino ugrabitev. Maris obišče Filipa in ga prosi za uslugo, saj bi rada pomagala Borisu. Ko pride domov, med njo in Dživom izbruhne prepir, po katerem on odide na podstrešje. Maris je prestrašena, da bo tam našel Borisa, vendar je njen ljubimec izginil.

Četrtek, 12.3. – 29. del
Maris je nesrečna zaradi Borisovega odhoda, Magdalena pa jo skuša potolažiti. Medtem se Judita in Maro pripravljata na njuno poroko in skupaj preživljata še zadnje trenutke. Šiško spozna, da sinu ne more braniti ljubezni, zato mu končno da svoj blagoslov. Pred poroko Maru priredijo malo zabavo, Judita pa se skupaj z Maris in Magdaleno pripravlja na veseli dogodek. Dživo se še naprej pretvarja, da podpira poroko, vendar skrbno načrtuje, kako bo ugrabil Judito.

Petek, 13.3. – 30. del
Dživo prepriča Judito, da je za njo pripravil poseben prevoz na poroko, medtem ko je ona srečna, da ima končno njegov blagoslov. Vendar niti ne sluti, kaj načrtuje njen oče. Svatje se počasi zbirajo v cerkvi in čakajo na nevesto. Judita šokirana spozna, da jo Božo ne namerava peljati na Lopud, temveč v Split. Maro je razočaran, ker Judita ni prišla na poroko, medtem ko ga Dživo skuša prepričati, da ga je zapustila. Magdalena in Maris sta prepričani, da za Juditinim izginotjem stoji Dživo.

Ponedeljek, 16.3. – 31. del
Maris in Dživo sta v šoku, ko zagledata Borisa, ki v naročju prinese nezavestno Judito v njihovo vilo. Ko pride k sebi, Judita pred vsemi očeta obtoži, da je uničil njeno poroko. Boji se, da Maro misli, da ga je zapustila pred oltarjem, zato prosi Dživa, da ga poišče. Medtem se Maro odloči, da bo odšel na bojišče. Judita je skrhana in Dživu tega ne misli oprostiti, zato ga Maris vrže iz hiše. Dživo je prepričan, da ga bo Deša sprejela pod svojo streho, vendar ga na njegovo presenečenje tudi ona zavrne.

Torek, 17.3. – 32. del
Dživo skuša prepričati Dešo, da je zapustil Maris, vendar brez uspeha. Filip prosi Borisa za uslugo. Medtem ko je Maro prizadet, ker misli, da ga je Judita zapustila, se ona odloči oditi na bojišče in mu zaupati resnico. Maris izve, da je Boris še vedno v mestu, zato ga namerava poiskati, ko se on pojavi na njenih vratih. Ravno v trenutku, ko mu želi zaupati svoja čustva, ju prekine Dživo, ki ju zmoti v nežnem trenutku.

Sreda, 18.3. – 33. del
Potem ko je Dživo naletel na Maris in Borisa v romantičnem trenutku, želi izvedeti, kdo je ta človek. Kljub poniževanju mu Maris ni pripravljena priznati resnice, zaradi česar Boris razočaran odide iz njene vile. Maro uspe prestreči sovražnikov signal in tako izve za vojne ujetnike, zato se odloči, da jih bo rešil. Šiško ga poskuša zaustaviti, vendar brez uspeha. Medtem ko v bolnišnici priredijo rojstnodnevno zabavo za Alexa, se začne napad na Dubrovnik.

Četrtek, 19.3. – 34. del
Dživo obljubi Maris, da bo na bojišču našel Judito, vendar mu mora ona obljubiti, da se ne bo nikoli več dobila z Borisom. Deša in Filip se trudita pomagati ranjencem, ki jih po napadu pripeljejo v bolnišnico. Dživo uspe najti Judito in ji obljubi, da se ji bo oddolžil za uničeno poroko ter našel Mara. Medtem Šiško nagovarja sina, da zbeži in se reši. Maro namerno sovražnike opozori nase in uspe odvrniti pozornost od Šiška. Vojaki ga ujamejo, kar opazi skriti Dživo. Mu bo pomagal?

Petek, 20.3. – 35. del
Dživo nudi pomoč ranjenemu Šišku in se mu zlaže, da ni videl Mara. Medtem v obkoljenem Dubrovniku napetost narašča. Skupina nasilnežev se spravi na Filipovo mamo Bojko, ki jim uspe pobegniti. Ko prispe v bolnišnico, je Filip popolnoma šokiran in želi obračunati z nepridipravi, vendar to namesto njega samoiniciativno stori Boris. Filip uspe mamo prepričati, da zapusti Dubrovnik, ona pa prosi Dešo, da pazi na njenega sina. Miho obvesti Dijano, da sta Maro in Šiško izginila, kar jo globoko prizadene.

Ponedeljek, 23.3. – 36. del
Dživo prepričuje Judito, naj se skupaj z njim vrne na varno in ji laže, da ni videl Mara. Šiško je zaradi rane v težkem stanju in obtožuje Judito, da je njegovemu sinu zlomila srce. Medtem je Dijana vsa iz sebe, saj ne ve, kako je s Šiškom in Marom. Dživo od načelnika zahteva, da mu dodeli čin, saj se ne želi več vrniti na bojišče. Nato odide do Maris in zahteva, da mu dovoli ostati v vili, v nasprotnem primeru bo izdal, da je Boris vojni dezerter.

Torek, 24.3. – 37. del
Potem ko je izvedel, da je Deša noseča, jo Dživo obtoži, da ga je s tem hotela izsiljevati. Deša mu odgovori, da ne želi, da njen otrok kdaj izve resnico o svojem očetu in ga vrže iz ordinacije. Dživo se nato znese nad Maris in želi izvedeti v kakšnem razmerju sta z Borisom. V bolnišnico pride Rocco, ki Judito nagovarja, da odide z njim, vendar ona sumi, da za tem zopet stoji njen oče. Anica je razočarana, ko opazi, da Alex uživa v družbi dveh deklet.

Sreda, 25.3. – 38. del
Dživo je besen, saj Deša ne želi narediti splav. Judita zaupa Roccu, da trpi, saj ne ve, če je Maro sploh še živ. Pove mu tudi, da je Dživo uničil njeno poroko, medtem ko se Rocco pretvarja, da ne ve nič o tem. Na Magdalenino in Marisino presenečenje, se Rocco pojavi v vili, kjer skupaj z Dživom kujeta zle načrte. Rocco se želi čim prej poročiti z Judito in se dokopati do njenega bogatega nasledstva. Šiško se odpravi iskati Mara.

Četrtek, 26.3. – 39. del
Rocco prizna Juditi, da je zaljubljen v njo, ona pa mu odvrne, da bo vedno ljubila Mara. Dživo ponudi Deši denar, da odide iz Dubrovnika, nad čimer je ona zgrožena. Rocco izve, kje se nahaja Maro in o tem obvesti Judito, ki jo novica pretrese. Dijana se odloči poiskati Šiška, ki išče njunega sina. Medtem Dubrovnik ponovno napadejo. Filip odpelje Dešo v skrivališče, kjer jo v trenutku strasti poljubi. Ona se mu upre, nakar Filip zahteva razlog za njeno zavrnitev.

Petek, 27.3. – 40. del
Potem ko je Alex rešil Dešo in Filipa, oba hitita pomagati številnim ranjencem v bolnišnici. Dijana uspe pripeljati Šiška v bolnišnico, kjer jima Judita pove, kje se nahaja Maro. Maris prosi Dživa naj ukrepa in reši Mara ter na ta način pomaga njuni hčerki. Dživo se domisli, kako bo Judito zvabil domov – s prevaro in lažmi. Pri njegovih načrtih mu pomaga Rocco, ki uspe prepričati Judito, da se jim pridruži na večerji.

Ponedeljek, 30.3. – 41. del
Judita na večerji ugotovi, da se povabljeni uradniki sploh ne trudijo rešiti Mara, zato pred njimi doživi živčni zlom. Kmalu ugotovi, da je pretiravala in da na ta način ne bo prišla do informacij o Maru. Med gosti se znajde tudi skrivnostna Sonja, ki preiskuje Borisa. Od Maris se trudi izvedeti, če ga pozna, vendar ji ona nič ne odkrije. Medtem v vilo Menčetićevih na večerjo prispeta Deša in Filip, vendar ga Dživo odžene. Deša potolaži Filipa in ugotovi, da do njega goji globoka čustva.

Torek, 31.3. – 42. del
Maris pogreša Borisa, medtem ko se on pripravlja, da bo odšel na samomorilsko akcijo iz katere se morda ne bo več vrnil. Po strastni noči se Deša in Filip odločita, da bosta zaenkrat pred drugimi skrivala svojo zvezo. Na Filipovo presenečenje v mesto pride njegov polbrat. Razočarana Dijana prosi Judito, da jih pusti na miru in jim neha dajati lažne upe. Rocco predlaga Juditi, da se poročita, saj bo na ta način prišla do denarja, ki ga nujno potrebuje za Marovo osvoboditev.

Sreda, 1.4. – 43. del
Medtem ko potekajo priprave za Roccovo in Juditino poroko, se Maris odloči poiskati Borisa, saj se želi prepričati, da je živ. Najde ga v pristanišču na njegovem čolnu. Naslednje jutro se Maris zbudi ob Borisu in mu prizna, da še nikoli ni bila bolj srečna in se boji, da ga bo izgubila. Judita prispe v vilo na poroko in šokirana izve, da je tam polno gostov. Jezna je, ker je Dživo ni upošteval, saj naj bi bila poroka samo formalnost.

Četrtek, 2.4. – 44. del
Judita se nerada poroči z Roccom, vendar je pripravljena storiti vse za Mara. Rocco je nezadovoljen z njenim obnašanjem, a mu je zaenkrat najpomembnejše, da bo na njegov račun nakazan denar iz njenega nasledstva. Maris je ponosna na svojo hčerko in njeno borbo za ljubezen. Tudi ona do Borisa čuti vse globja čustva. Maro niti ne sluti, da se je pred vrati tabora parkiral terenec z njegovimi rešitelji.

Petek, 3.4. – 45. del
Jana uspe rešiti popolnoma izčrpanega Mara, ki ga odpelje na ladjo Rdečega križa na poti v Italijo. Ko Maro pride k sebi vztraja, da ga odpeljejo nazaj v Dubrovnik. Rocco manipulira z Judito in pove Dživu, da nima namena deliti denarja iz nasledstva z njim. Medtem Borisa in Maris preseneti Sonja, ki razkrije, da imata z njim skupno preteklost. Šiško izve, da je Mara rešil Dragoje, zato mu stopi v bran, ko ga napadejo.

Torek, 7.4. – 46. del
Maro se vrne domov in izve, da se je Judita poročila z drugim. Oba z Jano sta v šoku in ne moreta verjeti, kar slišita. Mara novica povsem zlomi in razočara. Rocco še naprej zavaja Judito in ji laže. Medtem Jana pove Juditi, da je rešila Mara iz ujetništva, zato ga Judita želi čim prej najti in mu pojasniti situacijo. Ko pride v taverno, jo Dijana odžene in ji zabrusi, da je uničila življenje njenemu sinu.

Sreda, 8.4. – 47. del
Boris prizna Maris, da sta bila s Sonjo v ljubezenskem razmerju. Maris je razočarana, vendar jo Boris potolaži in prepriča, da mu Sonja nič več ne pomeni. Po njenem odhodu, Borisa obišče Sonja, ki mu postavi ultimat, saj želi, da odide z njo v Zagreb. Ko Dživo izve, da je Maro osvobojen, skupaj z Roccom želita preprečiti, da se Maro in Judita srečata. Maro na ulici sreča Dragoja, ki skuša skupaj s Paulino pobegniti iz mesta in ga prosi za pomoč.

Četrtek, 9.4. – 48. del
Judita privoli, da se bo pretvarjala, da sta z Roccom srečno poročena. Skupaj se odpravita do načelnika, da se dogovorijo o dostavi orožja za obrambo mesta. Na trgu Judita zagleda Mara, a ravno takrat se oglasijo sirene za neposredno nevarnost, saj napadejo središče Dubrovnika. Bojan zasleduje Filipa in Dešo ter v njenem stanovanju strelja na Filipa. Vendar namesto njega po nesreči ustreli Dešo. Šiško se odloči obračunati z Dživom, ko izve, da se je strahopetno potuhnil in ni želel pomagati Maru.

Petek, 10.4. – 49. del
Dživo pove Deši, da je izgubila otroka, vendar ga ona odžene stran, saj čuti, da njegovo sočutje ni iskreno. Potrebno tolažbo ji nudi Filip, ki pa se čuti krivega za tragedijio. Judita je globoko prizadeta, ko ji Rocco vzame Marov prstan. Medtem Jana neguje Mara in ga v nekem trenutku poljubi, vendar jo on zavrne. Čim prej si želi oditi na bojišče, da bi pozabil na Judito, vendar ga želita Miho in Dijana pregovoriti naj ostane doma.

Ponedeljek, 13.4. – 50. del
Ponoči Maro odide na bojišče, ko ga ugleda Judita, ki ga prosi, da se premisli, vendar so njene prošnje zaman. Rocco je nezadovoljen, ker ne more kontrolirati svoje žene, ki jo odpelje domov in zahteva, da spi z njim v postelji, a ona se mu upre. Medtem Maris obišče Borisa, ko ju v objemu prekine Sonja. Maro prispe na Šipan, kjer mu teta Nada podari ogrlico za Judito. Maro ji razočaran pove, da se je njegova ljubezen poročila z drugim.

Torek, 14.4. – 51. del
Rocco se odloči, da bo skupaj z Judito odpotoval v Italijo, vendar ona ne želi zapustiti mesta, zato pobegne od njega. Dživo se želi prepričati, da Bojan ne bo izdal, da je bil tudi on vpleten v incident z Dešo. Maris poskuša podkupiti Sonjo in ji ponudi svoj dragoceni nakit za Borisovo svobodo, vendar jo Sonja zavrne. Jana odide k Maru na Šipan, kjer ji iz torbe izpade Juditin prstan, zato se hitro domisli laži, ki še bolj prizadene Mara.

Sreda, 15.4. – 52. del
Dešo obišče oče Tonko, ki se čuti krivega, ker je ni zaščitil. Odloči se, da bo vzel stvari v svoje roke, zato odide na sekretariat, kjer ravno prekine prepir med Dživom in Bojanom. Tonko želi obračunati z Bojanom, ki prizna, da je za vse kriv Dživo. Maro odide na plažo, kjer sta z Judito preživljala romantične trenutke. Premišljuje, če bi čez pečino vrgel njen prstan, vendar se odloči, da ga bo obdržal. Filip je zaskrbljen za Dešo, ker se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo. Judita izve, da je bil Dživo oče Dešinega otroka.

Četrtek, 16.4. – 53. del
Potem ko je izvedela, da je bil Dživo oče Dešinega otroka, se Judita zlomi v Roccovem naročju. Sonja v zaporu obišče Borisa, ki vinjen podleže njenim čarom. Da bi pomagal Deši, Filip v bolnišnici ukrade antibiotike, kar pa odkrije sestra Gloria. Jana in Maro se s pošiljko orožja in municije odpravita proti Dubrovniku, kjer ju Miho dočaka kot heroja. Maro je negativno presenečen, ko ugotovi, da je pošiljko orožja organiziral Rocco.

Petek, 17.4. – 54. del
Filip je zaskrbljen za pacientko, katere stanje se čedalje bolj slabša, zaradi tega, ker je on njena zdravila dal Deši. Rocco želi Judito obrniti proti Maru, zato se zlaže, da sta si z Jano po vrnitvi iz Šipana zelo blizu. Sonja in Maris se prepirata glede Borisa, ko ju prekinejo Miho, Ivo in Šiško. Kmalu odkrijejo, da Sonja nima naloga za njegovo aretacijo, zato se vsi postavijo na njegovo stran in zahtevajo, da ga Sonja izpusti. Mara preseneti novica o Lukševi smrti.

Ponedeljek, 20.4. – 55. del
Maro je povsem skrhan, ko obišče domači kraj, kjer ga sovražniki skoraj ubijejo. Znova ga reši Jana, kateri je vse bolj naklonjen in ji zaupa. Po Borisovi osvoboditvi se Maris izseli iz vile in začne uživati v skupnem življenju z njim. Judita odide v krčmo izraziti svoje sožalje ob smrti Lukše, kjer naleti na sovražne poglede Dijane in Šiška. Njuno neodobravanje jo povsem zlomi, ko jo najde Dživo, ki se želi približati svoji hčerki.

Torek, 21.4. – 56. del
Judita se sooči z Dešo in ji zabrusi, da ji ne bo nikoli oprostila njenih dejanj. Po njo pride Rocco, ki vztraja, da skupaj odideta na Lukšev pogreb. Tam Judita sreča Mara, s katerim se želi pogovoriti, vendar ju kmalu loči Rocco. Medtem ko vsi žalujejo za Lukšo, se začne nov napad. Skupno srečo Maris in Borisa prekine Sonja, ki pove Maris, da je pred kratkim spala z Borisom. Globoko prizadeta Maris zabrusi Borisu, da ga nikoli več ne želi videti in se vrne nazaj v svojo vilo.

Sreda, 22.4. – 57. del
Opita in obupana Maris tava po mestu, ko pride do obale in pade v morje. Judita se jo trudi najti in jo uspe zadnji čas rešiti iz morja. Dijana je presenečena, ko v hotelu sreča Dživa, s katerim se sporečeta zaradi Deše. Šiško in Maro prejmeta slabe novice iz bojišča, zato se odločita oditi nazaj in pomagati ostalim. Ob odhodu Jana pospremi Mara in ga poljubi, čemur je priča Judita. Jana je odločena, da bo naredila vse, da uniči svojo tekmico. Medtem Rocco grozi Juditi, saj želi, da se končno začne obnašati kot njegova žena.

Četrtek, 23.4. – 58. del
Adela prizna Dijani, da spi z načelnikom, ki naj bi ji v zameno pomagal rešiti sina. Čeprav je Judita prizadeta zaradi Janine izdaje, se odloči, da ji ponudi še eno priložnost zaradi njune skupne preteklosti, vendar jo Jana zavrne. Potem ko na bojišču ranijo stotnika Pera, Maro po radiu nagovori svoje mesto. Njegovo javljanje skupaj spremljata tudi Judita in Jana, ki se nato zaradi njega tudi sporečeta.

Petek, 24.5. – 59. del
Po burnem prepiru in pretepu Judita spodi Jano iz vile. Ker se tudi Magdalena postavi na Juditino stran, se Jana zateče na pomoč k Roccu. Maro v časopisu zagleda fotografijo Judite, ki poljublja neznanega moškega, zato mu Šiško svetuje, naj jo čim prej pozabi. Medtem Alex zaupa Anici, Deši in Filipu, da odhaja v Ameriko, kjer je dobil novo službo. Anica nad novico ni navdušena, kar zaupa tudi Alexu, ki ji predlaga, da odide z njim. Adela odkrije, da načelnik njenemu sinu ni poslal pisma in ji laže.

Ponedeljek, 27.4. – 60. del
Načelnik zagrozi Dživu, da bo razkril njegove umazane posle, če ga obtoži za napad na Adelo. Magdalena prosi Judito, da se pogovori z Jano in se ji dovoli vrniti domov, vendar Judita njeno prošnjo zavrne. Potem ko Rocco v časopisu zagleda Juditino fotografijo, ki se poljublja z ranjenim vojakom, od nje zahteva pojasnilo. Judita mu zabrusi, da mu ni dolžna nič pojasnjevati, ko jo Rocco na silo poljubi. Anica se odloči, da bo odšla z Alexom v New York.

Torek, 28.4. – 61. del
Adela se zaupa Dijani, ki skupaj z njo odide do Dživa, kjer pred načelnikom od njega zahtevata, da prizna resnico o izsiljevanju in napadu. Boris se trudi pristopiti Maris, vendar ona še vedno ne želi imeti opravka z njim. Maro najde staro Juditino pismo, ki ga globoko gane. Spozna, da jo še vedno ljubi. Medtem je Judita priča pogovoru med Jano in Roccom, ter spozna, da sta se urotila proti njej in Maru. Odloči se soočiti s svojim možem in prekiniti njun lažni zakon.

Sreda, 29.4. – 62. del
Celotno mesto z navdušenjem pričakuje veliki koncert, na katerem bo nastopila tudi Matija. Podpisano je bilo premirje, ki ga slavijo tudi v krčmi. A sovražnik sabotira koncert s hrupom. Judita izve, da Rocco služi s preprodajo orožja, nad čimer je ogorčena. Jana slučajno v Marovi jakni najde Juditino pismo in ugotovi, da njene spletke niso bile dovolj, da bi Maro pozabil na njo. Maro in Šiško se vrneta na bojišče, kjer s strahom ugotovita, da sovražnik nekaj pripravlja.

Četrtek, 30.4. – 63. del
Judita skupaj z Ivom odide na Srđ, v upanju, da najde Mara in mu pove resnico. Ravno ko prispeta na bojišče, se začne nov napad. Maro, ki je zagledal Judito, je v skrbeh za njo, vendar mora z ostalimi vojaki braniti trdnjavo. Alex in Anica se pripravljata na odhod, ko se Alex odloči zabeležiti napad na mesto. Zaskrbljena Anica se ga odloči poiskati, ko ju loči bomba. Dživo iz gorečega hotela reši Adelo.

Petek, 1.5. – 64. del
Napad na mesto se počasi končuje, sovražnik pa se začne umikati. Anica je presrečna, ko najde Alexa, Jana in Rocco pa sta v skrbeh za Mara in Judito. Medtem Maro na bojišču poišče Judito, ki si izmenjata nežnosti. Ravno ko Judita želi Maru priznati resnico, ju prekine ljubosumni Rocco, ki ji zagrozi, da bo ostala brez vsega, če ne zapusti Mara. Dživo pri reševanju Adele iz gorečega hotela tvega lastno življenje, ki jo nato odpelje v bolnišnico.

Ponedeljek, 4.5. – 65. del
Dživo še naprej ščiti hrbet načelniku. Deša se v bolnišnici zgrudi zaradi preobremenjenosti, ko jo najde Filip in odpelje domov. Anica in Alex se zaročita. Jana je besna, ko od Rocca izve, da sta bila Maro in Judita skupaj na bojišču. Rocco presliši, ko Judita prizna Maris, da ne želi biti več poročena z njim. Besni Rocco prisili Judito, da se za vedno poslovi od Mara, ki je šokiran nad njeno izjavo in je nikoli več ne želi videti.

Torek, 5.5. – 66. del
Anica pove Alexu, da ne more zapustiti Dubrovnika, zato se tudi on odloči, da bo ostal. Maro želi pozabiti Judito, zato se odloči, da zopet odide na bojišče. Ob slovesu ga Jana objame, nad čimer pa ni zadovoljen Martin, ki od nje zahteva, da se neha videvati z njim. Rocco želi imeti Judito samo zase, zato ji prepove, da še naprej dela v bolnišnici. Maris pa še vedno ni pripravljena Borisu oprostiti njegovo afero s Sonjo.

Sreda, 6.5. – 67. del
Jana od Martina izve, da bodo končno osvobodili Adelinega sina Andra. Adela je presrečna in se zahvali Jani za pomoč. Judita podleže Roccovemu izsiljevanju, zato Deši in Filipu pove, da ne bo več delala v bolnišnici. Magdalena v mestu sreča Martina in Jano, ki gre brez pozdrava mimo svoje matere. Medtem Maris ponudi Ruži in njenim otrokom, ki so ostali brez strehe nad glavo, da se vselijo k njej v vilo. Josip v Magdalenini sobi odkrije ukradeni grb družine Menčetić.

Četrtek, 7.5. – 68. del
Šiško in Dijana uspeta pregovoriti Matijo, da s svojo mamo odide iz Dubrovnika. Kmalu ugotovijo, da je Matija pobegnila, zato se jo trudijo najti. Judita in Maris ne želita, da Magdalena odide iz njune hiše. Deša je v skrbeh za Judito, saj se ji zdi, da Rocco ni dober mož za njo. Medtem Rocco ni zadovoljen in ves čas negoduje nad tem, da v vili z njim bivajo sirote. Ko Boris pride k Maris domov, jo strastno poljubi, ona pa mu vrne poljub.

Petek, 8.5. – 69. del
Maris in Boris drug drugemu priznata svoja čustva in zaključita, da je njuna ljubezen premočna, da bi karkoli prišlo vmes. Jana je srečna, da se je zopet znašla v vlogi heroja, potem ko je rešila Matijo. Družina Kesovija se poslovi od Ljube in Matije, ki odideta iz mesta. Dživo ves čas misli na Adelo, ki pričakuje povratek svojega sina Andra. Medtem je Rocco odločen, da bo Judito na silo odpeljal v Padovo. Zagrozi ji, da bo Maro nastradal, če ne odide z njim.

Ponedeljek, 11.5. – 70. del
Deša in Filip sta srečna in zaljubljena, zato mu Deša predlaga, da se preseli k njej. Dživo skuša pomiriti Adelo, ki je razburjena, saj se njen sin ni vrnil. Maro in Jana želita oditi na Šipan, ko ju prestreže Martin, ki Maru pove v kakšnem odnosu sta z Jano. Medtem ko razočarana Jana odide z Martinom, je Maro besen in globoko razočaran. Judita pa je šokirana nad Roccovim izsiljevanjem, zato se odloči da bo odšla z njim v Padovo, da ne bo ubil Mara. Še prej se zaupa Maris, ki jo podpre in spodbudi, da pove Maru resnico.

Torek, 12.5. – 71. del
Maris želi svojo hčerko odvrniti od odhoda v Padovo, vendar Judita noče ogroziti Marovega življenja. Šiško in Maro na trg pripeljeta veliko jelko, ki jo ostali meščani pomagajo okrasiti, saj na ta način vsaj za kratek čas pozabijo na vojno. Dživo želi obračunati z Maris, ki ga šokira z novico, da Rocco terorizira njuno hčerko. Ravno ko nameravata zapustiti hišo, se Dživo spravi na Rocca in mu zagrozi, naj Judito pusti na miru.

Sreda, 13.5. – 72. del
Potem ko ga Judita in Maris napodita, je Dživo obupan, saj ni pri nikomer zaželjen. Boris in Maris se odločita, da bosta živela normalno življenje, ko na sprehodu naletita na Sonjo. Kljub Marisini prošnji, naj jo pusti pri miru, želi Boris razčistiti z njo. Takrat Sonja izgubi kontrolo, povleče pištolo in ustreli. Medtem se Jana odloči, da bo pobegnila od Martina. Judita napiše pismo za Mara, v katerem mu želi vse priznati.

Četrtek, 14.5. – 73. del
Potem ko Maris in Boris skupaj preživita noč, njuno idilo prekine Sonja, ki z nalogom pride aretirati Borisa. Dživo je navdušen nad razpletom dogodkov, saj bo tako imel prosto pot do Maris. Maro je noč preživel v Janini sobi. Zjutraj od nje zahteva pojasnilo, saj želi izvedeti, v kakšni zvezi sta z Martinom. Kmalu ju prekine Martin, ki napade Jano, a jo Maro zaščiti. Jana izkoristi situacijo in poljubi Mara. Medtem Judita želi Maru odnesti pismo, v katerem mu vse prizna, vendar jo prej ustavi Rocco. Na pomoč ji priskoči Dživo.

Petek, 15.5. – 74. del
Judita prosi Mara, da ji prisluhne, saj mu želi razložiti svoja dejanja. Prizadeti Maro zavrne njeno pismo in jo spodi iz krčme. Maris se odpravi k načelniku prositi za pomoč Borisu, ki je za rešetkami. Tam pa jo pričaka Dživo, ki je na njeno veliko presenečenje prevzel načelnikovo mesto. Jana spozna, da mora Mara odpeljati daleč od Judite, zato ga skuša prepričati, da z njo odide na Šipan. Ko za to izve Judita, se odloči, da odide za njima, vendar jo v pristanišču dohiti besni Rocco.

Ponedeljek, 18.5. – 75. del
Šiško dvomi, da ima Dživo skrite razloge, ko obljubi Adeli, da bo rešil njenega sina. Šokirana nad preteklimi dogodki, Judita išče očetovo pištolo, da bi se zavarovala pred Roccom. Maris jo poskuša umiriti in ji obljubi, da bo z njo odšla na Šipan. Ravno ko hočeta oditi, ju prestreže Rocco, a ga zadrži Magdalena. Medtem na Šipanu Jana uspešno manipulira z Marom. Naenkrat se na vratih Nadine hiše pojavi Judita, ki ju zmoti ravno v objemu. Skrhana zbeži stran, ko jo ulovi besni Rocco.

Torek, 19.5. – 76. del
Filip uspe prepričati Dešo in Tonka, da zakopljeta bojno sekiro, nato pa njenega očeta prosi za blagoslov, saj želi zaprositi Dešo. Dživo in Šiško uspeta najti Andra in ga prepričati, da se vrne v Dubrovnik. Jana je nesrečna, ker se zaveda, da Maro nikoli ne bo njen, čeprav sta spala skupaj. Obtoži ga, da jo je samo izrabil in izkoristil, da bi prebolel Judito. Medtem Rocco najde Judito na pečini, kjer ga Maris porine čez rob, da bi zaščitila hčer. Panični Judita in Maris sta v šoku, ker ne vesta, če je Rocco preživel in zbežita s Šipana.

Sreda, 20.5. – 77. del
Potem ko je dobil Tonkov blagoslov, Filip zaprosi Dešo. Adela je presrečna, ko se Dživo in Šiško z njenim sinom vrneta v mesto. Maris in Judita se vrneta domov, kjer skleneta, da nikomur ne bosta povedali, kaj se je zgodilo na Šipanu. Maris laže celo Magdaleni, ki ji pove, da je Rocco odšel v Padovo. Judita in Maro se srečata v mestu in sta oba pretresena, saj ne vesta kaj se bo zgodilo z njunimi čustvi. Boris pobegne iz pripora in obišče Maris, ki mu noče priznati, kaj se je zgodilo z Roccom.

Četrtek, 21.5. – 78. del
Potem ko Jana spozna, da Maro ne bo nikoli njen, novinarjem izda zgodbo o tem, da je družina Menčetić tihotapila orožje med vojno. Maris se odloči, da bosta skupaj z Judito odšli iz mesta, da ju ne bi povezali z Roccovim izginotjem. Deša in Filip se odločita, da se bosta poročila za božič, zabavo pa jima bo organizirala Anica. Adela je šokirana, ko izve, da je Andro zopet odšel na bojišče. Med Jano in Magdaleno izbruhne nov prepir, zaradi katerega sta obe na koncu globoko prizadeti.

Petek, 22.5. – 79. del
Maris nagovarja Judito, da ostane v Dubrovniku, ker vidi, da njena hčerka še ni prebolela Mara. Judita se želi predati policiji in jim povedati, da je pri njeni samoobrambi pred Roccom prišlo do nesreče. Maris poišče Mara in ga prosi, da se pogovori z Judito, vendar jo on težkega srca zavrne in skriva svojo bolečino. Dživo ugotovi, da je ostal čisto sam. Medtem se Deša in Filip veselita svoje poroke, Tonko pa je presrečen, ko tudi on dobi povabilo.

Ponedeljek, 25.5. – 80. del
Na božični dan Dubrovčane pričaka veliko presenečenje, saj ponovno dobijo elektriko. Jana odide v vilo Menčetićevih, kjer naleti na dokaze, da se je Roccu nekaj zgodilo. Maris in Judito obtoži, da sta ga umorili in ju nato izsiljuje, tako da ji obupani dekleti prepišeta vilo. Tekom poroke sestra Gloria obvesti Dešo, da so prišli rezultati Juditinih krvnih testov. Deša jih preda Juditi, ki jih odpre na ladji, ko zapušča Dubrovnik. Testi so pokazali, da je noseča.

Torek, 26.5. – 81. del
Leto 1996. Čeprav je minilo že pet let od odhoda Maris in Judite iz Dubrovnika, ima Maris še vedno nočne more zaradi Rocca. Odloči se, da se bo vrnila v Dubrovnik in obiskala hudo bolno Magdaleno, ki jo je Jana zapustila. Magdalena jo prosi, da poišče njeno hčerko, zato Maris odide v vilo, kjer v strastnem objemu zaloti Jano in Borisa. Prav tako se v mesto vrne Adela, ki je postala redovnica, Filip pa je presenečen, ko namesto njega Deša dobi napredovanje. Maro se po petih letih iz bojišča vrne domov, kjer ga preseneti Matija, ki se je vrnila iz Nemčije. Dijana pa je zaskrbljena za sina, ki še vedno ni pozabil svoje ljubezni.

Sreda, 27.5. – 82. del
Matija nagovarja Mara, naj prebere zaprto Juditino pismo. On ji prizna, da še vedno ljubi Judito in pismo vrže v ogenj, medtem ko ga Matija še zadnji trenutek uspe rešiti. Maris je še vedno v šoku zaradi dogodkov v vili, zato obišče Dživa, ki mu razkrije, zakaj sta z Judito odšli iz mesta ter da je postal dedek. Filip izve za Dešin pregled, zato se odloči, da jo bo soočil z resnico. V vilo pa se nepričakovano vrne Martin, Janin mož.

Četrtek, 28.5. – 83. del
Maris skuša prepričati Borisa, da do njega nič več ne čuti. Ko Boris zavrne Jano, ona pobesni, saj je prepričana, da je za to kriva Maris, zato se odloči, da se bo maščevala. Magadalenino stanje se še poslabša, zato prosi Adelo, da odide po Jano. V bolnišnici Jana sreča Maris, s katero se sporečeta. Medtem se Filip sooči z Dešo in njenimi lažmi glede nosečnosti. Prepričuje jo, da ji bo vedno stal ob strani. Maris je razočarana nad Borisom, vendar niti ne sluti, kaj jo še čaka.

Petek, 29.5. – 84. del
Jana je na obisku pri bolni materi, vendar se še vedno ne pomiri z njo in je povsem zaslepljena z maščevanjem. Za tem odide v Magdalenino stanovanje, poišče Juditin naslov in se vrne v vilo. Nenadoma se na vratih pojavi Rocco, ki se je vrnil z namenom, da se maščuje Juditi, zato jo želi na vsak način najti. Jana mu pove njen naslov. Maris z grozo ugotovi, da je nekdo bil v njenem stanovanju in iskal pisma. V paniki pokliče Judito, vendar jo prekine Rocco, ki Juditi pove, da ima 24 ur, da se vrne v Dubrovnik, če ne, bo ubil Maris. Obe sta popolnoma šokirani.

Ponedeljek, 1.6. – 85. del
Maris skuša prepričati Rocca, naj Judito pusti na miru, vendar je on odločen, da se ji bo maščeval. Ko Maro sreča Judito in njuno hčer, je prepričan, da je Zora Roccova hčerka. Judita pa je zaskrbljena za svojo mater, ki jo želi čim prej najti. Medtem Matija odpre in prebere Juditino pismo, ki ga je rešila iz ognja in spozna, da je Maro naredil veliko napako. Ko ga končno najde, prisili Mara, da tudi sam prebere pismo, v katerem mu Judita prizna, da je Zora njegova hčerka.

Torek, 2.6. – 86. del
Martin sumi, da ga Jana vara z Marom, vendar ga ona skuša pomiriti in prepričati, da je v zmoti. Judita prispe v Magdalenino stanovanje, kjer pade ravno v Roccovo past. Rocco se ji želi maščevati za vse kar mu je storila, saj njo in Maris krivi, da sta mu uničili življenje. Medtem Maro in Matija prispeta do Magdaleninega stanovanja, kjer najdeta malo Zoro, ki se skriva na hodniku ter nato Maro pred Roccom uspe rešiti še Judito. Ko skušajo izvedeti kje je Maris, jim zblazneli Rocco pove, da je za njo prepozno, saj jo je pustil na minskem polju.

Sreda, 3.6. – 87. del
Boris uspe od Rocca izvedeti, kje je pustil Maris. Medtem ko Maro pelje Rocca na policijo, Dživo in Boris hitita na pomoč Maris in upata, da jo še pravočasno rešita. Judita ne prenese napetosti, zato se poda za Marom. Ko se zaljubljenca končno soočita, si izpovesta svoja čustva in nato odideta v stanovanje, kjer mala Zora objame svojega očeta. Jana je z možem prisiljena oditi v bolnišnico, kjer jo Magdalena prosi, naj vrne vilo Maris in Juditi. Dživo pa je odločen, da se bo boril za Adelino naklonjenost in jo strastno poljubi.

Četrtek, 4.6. – 88. del
Magdalenino stanje je čedalje slabše. Še vedno je prepričana, da je Jana dobra po srcu in bo Juditi vrnila njeno hišo. Martin v bolnišnici sreča Mara in ga napade, saj je prepričan, da je on Janin ljubimec. Njun prepir prekine Jana, ki na Marovo presenečenje stopi na moževo stran. Judita in Maro se odločita, da bosta Zoro spoznala tudi z Dijano in Šiškom. Stara starša snidenje z vnukinjo povsem gane. Medtem Maris obišče Borisa in se mu zahvali, ker jo je rešil, vendar mu ne more oprostiti, da je bil z Jano.

Petek, 5.6. – 89. del
Po dolgem času se Dživo in Maris iskreno pogovorita in se odločita, da bosta pozabila na vse slabe trenutke. Dživo ji obljubi, da ji bo njeno vilo pomagal vrniti nazaj, zato skupaj v zaporu obiščeta Rocca. Skušata ga prepričati, da odgovornost prevali na Jano. Zatem Jano in Martina nenapovedano obišče Sonja, ki želi preveriti ali so Roccove obtožbe resnične. Medtem Maro in Judita obiščeta njegova starša, ki sta presrečna, ko izvesta za vnukinjo Zoro. Dijana ju preseneti z darilom: mladi družini pokloni sosedovo hišo, ki jo je kupila. V trenutku sreče Maro zaprosi Judito.

Ponedeljek, 8.6. – 90. del
Judita privoli na Marovo snubitev. Veselo novico prva izvesta Šiško in Dijana, ki sta za mladi par presrečna. Dijana Juditi celo pokloni svoj prstan in jo prosi za odpuščanje za pretekle dogodke. Martin grozi Maris, ki mu hrabro nasprotuje. Še pravi čas se na vratih pojavi Boris, ki ga prežene iz njenega stanovanja. Zatem Jana od Martina izve, da je bil Boris pri Maris v stanovanju, zato se odloči, da ga poišče in razčisti z njim. Judita se odloči, da na poroko ne bo povabila Dživa.

Torek, 9.6. – 91. del
Preteklo je teden dni in vsi se veselijo, saj je dan Juditine in Marove poroke. Boris je presenečen, ko tudi on prejme vabilo na poroko. Martin se pripravlja na odhod na službeno pot, ko skoraj odkrije Janine izvide, ki potrjujejo, da je noseča. Ko jo Boris zavrne, je Jana prepričana, da se bo rešila nezaželjenega otroka. Ko za to izve Deša, jo skuša prepričati, naj ne stori neumnosti. Dživo je ogorčen, ko izve, da edino on ni povabljen na poroko. Medtem Šiško pripravlja presenečenje za nevesto.

Sreda, 10.6. – 92. del
Maris je presenečena, ko se na poroki pojavi Boris, medtem ko je on prepričan, da mu je ravno ona poslala vabilo. Kmalu spoznata, da ju je želela zbližati Judita. Jana prizna Magdaleni, da je noseča, ki je nad novico navdušena. Odloči se, da bo poiskala Borisa, vendar ko jo on zopet zavrne, mu prizadeta Jana zagrozi s pištolo. Medtem Deša predlaga Filipu, da otroka posvojita. Dživa pretrese novica, da se Adela vrača v samostan.

Četrtek, 11.6. – 93. del
Zahvaljujoč Maris, ki se vplete v prepir, Boris uspe obvladati Jano in ji vzeti pištolo. Za uteho se Jana obrne na Magdaleno, ki ji vlije novo upanje in moč. Odloči se, da bo Martinu povedala za nosečnost. Judita in Maro se skupaj s svati veselita na poročnem slavju. Prikaže se tudi Dživo, ki pa ga mladoporočenca napodita, saj ni dobrodošel. V intimni atmosferi Boris uspe zavesti Maris. Deša pa Filipu prizna, da je najverjetneje on kriv, da ne moreta imeti otroka.

Petek, 12.6. – 94. del
Maris in Boris skupaj odideta s poročnega slavja na njegovo barko in odplujeta proti Korčuli. Boris ji prizna, da je tam kupil nekaj zemlje, nad čimer je Maris povsem navdušena. Judita pa je presrečna, ko na slavje pride tudi Magdalena, saj ji to veliko pomeni. Adela in Dijana pa nadoknadita izgubljeni čas s pogovorom, med katerim ji Adela pove, da odhaja nazaj v Španijo. A kmali zatem izve, da je bil Dživo udeležen v prometni nesreči, zato Adela odhiti v bolnišnico preveriti, če je z njim vse v redu.

Ponedeljek, 15.6. – 95. del
Maro in Judita uživata kot mladoporočenca. Magdalena in Jana se ponovno zbližata, Martin pa Jani obljubi, da bo za njeno mamo poiskal najboljše zdravnike. Boris in Maris se odločita, da bosta pozabila na preteklost in se osredotočila na prihodnost, zato Maris Dživu predlaga ločitev. Filipa po prepiru z Dešo v stanovanju pričaka pismo, v katerem najde sliko novorojenčka. V bolnišnici Adela preda Maris Magdalenino oporoko.

Torek, 16.6. – 96. del
Potem ko izve da je noseča, se Maris odloči soočiti z Jano, da bi izvedela čigavega otroka nosi pod srcem. Prav tako ji želi preprečiti, da bi svojo mater odpeljala na zdravljenje v Švico, vendar ji Magdalena pove, da je to njena odločitev. Adela uspe Judito prepričati, da Dživu dovoli obiskati Zoro. Prebrisani Dživo se odloči bolnišnici donirati denar, da bi Adela ostala v mestu, vendar ga ona ponovno zavrne. Dešo globoko gane pismo Anice in Alexa, v katerem jo obvestita, da sta postala starša.

Sreda, 17.6. – 97. del
Jana prosi Maris, da Martinu ne pove, kdo je oče njenega otroka. Povsem skrhana po tolažbo odide k Juditi in sprejme odločitev, da bo končala razmerje z Borisom. Medtem se Jana boji, da bo njen mož prejkoslej izvedel resnico, Boris pa se želi prepričati, da je on res oče njenega otroka. Filip se s težkim srcem odloči, da bo zapustil Dešo in ji tako omogočil življenje, kakšnega si zasluži, zato odide iz Dubrovnika. Dživo je presrečen, ko ugotovi, da Adela zaenkrat ostaja v mestu.

Četrtek, 18.6. – 98. del
Ko izve, da je Filip iz stanovanja pobral vse svoje stvari in zapustil Dubrovnik, je Deša povsem šokirana. Medtem Gloria išče prostovoljca, ki bi v imenu bolnišnice odšel na svečano slovestnost za prevzem donacij, ki so jih dobili. Ker so ostali zaposleni, ta čast pripade Adeli, ki izve, da jo bo tam spremljal Dživo. On jo želi impresionirati z vožnjo po skritih poteh, a kaj ko se izgubita v mračni noči. Obupani in opiti Boris se odloči soočiti z Jano, ki tekom prepira izgubi ravnotežje in pade po stopnicah.

Petek, 19.6. – 99. del
Deša je nesrečna, ker jo je Filip zapustil. Adela in Dživo skupaj preživita zanimive trenutke v začasnem prebivališču in si ne moreta pomagati, da se ne bi eden drugemu vrgla v objem. Zaradi padca Boris odpelje Jano v bolnišnico, kjer jo Jana pregleda. Maris odpelje Zoro pred vilo Menčetićevih, kjer ju zaustavi Jana in zahteva, da se ne približujeta njeni hiši. Maris ji zagrozi, da bo Martinu povedala, čigav je njen otrok. Med njunim prepirom pa Zora izgine.

Ponedeljek, 22.6. – 100. del
Dživo zadnji trenutek reši Zoro pred avtomobilom. Ko Maris Juditi in Maru prizna, da se je zaradi nje Zora znašla v nevarnosti, je Maro besen, vendar ga Judita uspe pomiriti. Medtem se Jana odpravi v krčmo, kjer nekaj časa preživi v družbi Dina. Fant ne more več obvladovati svojih čustev do nje, zato jo strastno poljubi. Ko pride Martin po njo, Dinu pove, da skupaj pričakujeta otroka, kar njega prizdene in razočara. Zatem Jana odide do Borisa in ga prosi, da jo reši Marisinih groženj.

Torek, 23.6. – 101. del
Deša je nesrečna, ker pogreša Filipa. Razvedriti jo uspe šopek s časom in krajem zmenka, za katerega je prepričana, da ga je poslal Filip. Maro se zahvali Dživu, ker je rešil Zoro in mu zaželi dobrodošlico v družini. Maris prav tako obišče Dživa in mu prinese papirje za ločitev. Jana preseneti Martina s prošnjo, da odideta iz Dubrovnika nazaj v Italijo. Medtem Boris prosi Maris za uslugo, da neha izsiljevati Jano, kar njo zelo razjezi.

Sreda, 24.6. – 102. del
Jana je zadovoljna, potem ko prebere Magdalenino pismo. Skupaj z Dinom se vrne v vilo, ko ju zaloti ljubosumni Martin. Jana ga le uspe umiriti in mu napove dobre novice. Boris ne more preboleti Maris, ki se ga prav tako trudi pozabiti. Jana med materinimi stvarmi naleti na sliko moškega, za katerega je prepričana, da je njen oče. Medtem je Deša v pričakovanju zmenka s svojim možem, a ko odpre vrata, se pojavi Vilim.

Petek, 26.6. – 103. del
Dživo se le opogumi in Adeli izpove svoja čustva, čemur je priča tudi Gloria. Jana je vznemirjena nad možnostjo, da bo končno izvedela kaj več o svojem očetu, pri čemur jo Martin podpira. Maris v vili zopet grozi Jani, vendar njene skrivnosti zaenkrat ne izda njenemu možu. Medtem se Deša pred Vilimom zlomi in ga spodi iz stanovanja. Odloči se, da se bo borila za Filipa, zato odide v Zagreb, kjer pa ga zaloti v objemu druge ženske.

Ponedeljek, 29.6. – 104. del
Skrivnostna Filipova ljubica je v resnici njegova prijateljica in skrbnica njegovega nečaka. Vendar razočarana Deša tega ne ve in se v zmoti vrne domov, kjer jo skuša potolažiti Vilim. Medtem Maro ni najbolj navdušen, da bo pod isto streho z Dživom, a ga Judita prosi za potrpljenje, zato le popusti. Dijana neguje bolnega Dživa, ki ji odpre svojo dušo. Jana še vedno išče informacije o svojem očetu. Na pomoč ji priskoči Martin, ki zaloti Glorio med uničevanjem sledi o Janinem očetu.

Torek, 30.6. – 105. del
Med Šiškom in Dživom pride do prepira, med katerim celo fizično obračunata, a ju k sreči pravočasno umirita Maro in Judita. Deša se vrne iz službe in na svojem pragu najde Vilima, ki je zadremal, ko jo je čakal. Medtem se Martin sooči z Glorio, ki jo je zalotil, ko je hotela uničiti Janin krstni list. Jana od nje zahteva, da ji pove vse, kar ve o njenem očetu. Gloria ji na koncu le preda naslov v Imotskem, kamor se nemudoma odpravi.

Sreda, 1.7. – 106. del
Jana spozna, da je njen oče menih Petar Menčetić, vendar se odloči, da mu zaenkrat ne bo zaupala, da je njegova hči. Pove mu, da je Magdalena v zelo slabem stanju. Šiško doživi živčni zlom, ko izve, da je Dživo kupil njegovo zemljo. Medtem se Vilim ohrabri in poljubi Dešo, ki je zgrožena nad njegovim dejanjem, zato ga napodi in prosi, da se ji nikoli več ne približa. Boris pa je čedalje bolj obupan, ker mu Maris ne oprosti njegovih preteklih dejanj.

Četrtek, 2.7. – 107. del
Menih Petar prispe v vilo Menčetićevih, da bi obiskal bolno Magdaleno. Ko zagleda Jano, spozna, da je njegova hči. Med njima izbruhne prepir, saj mu Jana očita, da je sebičen in trdi, da je vila njena. Judita in Maro se dogovorita, da ne bosta dopustila, da prepiri njunih staršev vplivajo na njiju. Ravno takrat ju obišče panična Dijana, ki se boji, da se bo Šiško spet spopadel z Dživom. Ko želi Maris iz vile nagnati Jano, ji ta razkrije kdo je njen oče in trdi, da hiša pripada tudi njej.

Petek, 3.7. – 108. del
Dijana upa, da bo Šiška pomirila njuna obletnica poroke, vendar ravno takrat opazita, da je Dživo na kupljeni parceli posekal drevesa, zaradi česar pride do novega prepira. Maris je v šoku, ko izve, da je Jana Menčetićeva. Jana jo nažene iz vile in ji zabrusi, da ji ne bo prepustila posestva, ki ji pripada. Obupana Maris želi novico preveriti pri sestri Gloriji, ki pa žal potrdi ljubezensko vezo Magdalene in Petra. Ko se vrne v vilo, jo tokrat nažene Martin, ki pa mu Maris razkrije resnico o njegovi ženi.

Ponedeljek, 6.7. – 109. del
Martin grozi Maris in od nje zahteva, da mu pove čigavega otroka nosi Jana. Ker Maris trdi, da ne ve s kom je zanosila, Martin odide po več informacij k Deši. Maris prosi Borisa, naj zaščiti Jano, saj je v strahu, da ji bo Martin kaj naredil. Šiško se opraviči Dijani, ker je bil nesramen do nje in ji ni verjel. Medtem se Martin kruto poigrava z Jano in se želi tudi fizično spraviti na njo, ko se prikaže Boris in ji stopi v bran. Takrat se Martin zave, kdo je oče Janinega otroka.

Torek, 7.7. – 110. del
Potem ko je Martina pregnala iz vile, Jana prosi Borisa, da ostane z njo, v primeru, če bi se njen nasilni mož vrnil. Boris objame Jano, da bi jo potolažil, a pri tem ju opazi Maris. Deša in Vilim odideta na pijačo, kjer ju prekine nesreča, saj si Nikola poškoduje nogo. Odpeljejo ga v bolnišnico, kjer pa Nikola ponori od ljubosumja, ko opazi pogovor med Vilimom in Matijo. Matija spozna, da je Nikola zaljubljen v njo. Šiško in Dijana se odločita končno praznovati njuno obletnico, ko ju Maro obvesti, da je izbruhnil požar. Šiško je prepričan, da ga je podtaknil Dživo.

Sreda, 8.7. – 111. del
Ker tudi sama sumi, da je Dživo vpleten v požar, se Adela sooči z njim in želi izvedeti, kakšno zamero goji do družine Kesovija. Jana prejme slabe novice iz Švice, saj je Martin ukinil finančno pomoč za njeno mamo, zato obupano išče novi vir denarja. O kritičnem stanju obvesti Petra, ki ji obljubi, da ji bo pomagal. Jana je žalostna, ker je razočarala oba starša. Šiško je odločen, da se bo maščeval Dživu. Medtem Martin načrtuje kako bi prizadel Borisa, ki ga krivi za razpad njegove družine.

Četrtek, 9.7. – 112. del
Boris najde nezavestno Maris v razmetanem stanovanju, zato jo nemudoma odpelje v bolnišnico. Medtem Dijana odkrije, da je za požar kriv Šiško, vendar on še vedno trmasto trdi, da za tem zagotovo stoji Dživo. Adela se opraviči Dživu, da ga je po krivem obtožila. Deša odide v Zagreb in Filipa obvesti o ločitvi. Hkrati ugotovi, da je on nikoli ni prevaral, zato se čuti krivo za svojo afero z Vilimom. Jana preživi večer sama, medtem ko Martin preži na njo pred vilo.

Petek, 10.7. – 113. del
Šiško obišče Mara in Judito ter prosi svojo ženo, da se vrne z njim domov. Dijana ga zavrne, saj želi, da se prej opraviči Dživu, ki ga je po krivem obtožil za požar. Adela je šokirana nad Marisinim priznanjem, da jo je Martin posilil, a ji obljubi, da njene skrivnosti ne bo izdala nikomur. Zatem Maris obišče še Boris, ki izve, da je v bolnišnici pristala zaradi Martina, zato ga odide poiskati. Medtem v vili Jana grozi Martinu s pištolo in v strahu pokliče policijo. Ko prispe Boris, Martin uspe Jani vzeti pištolo in situacijo obrniti v svojo korist.

Ponedeljek, 13.7. – 114. del
Maro se trudi, da bi pobotal svoja sprta starša. Menih Petar v bolnišnici obišče Magdaleno, njegova prisotnost pa na njo čudežno deluje, saj se ji njeno stanje po njegovem obisku izboljša. Boris obvesti Maris, da je Martin v priporu ter ji obljubi, da bo vedno ob njej. Jana se čuti krivo za vse kar se je zgodilo Maris, zato jo obišče v bolnišnici. Tam jo napade Dživo, ki od nje zahteva, da Maris nemudoma vrne vilo. Filip s težkim srcem podpiše dokumente za ločitev.

Torek, 14.7. – 115. del
Šiško in Dijana se končno pomirita. Boris prosi Judito, naj prepriča Maris, da policistom pove kaj se je zgodilo, saj je to edini način, da bo Martin ostal za rešetkami. A Maris ne želi dati izjave o traumatičnem dogodku niti Borisove tolažbe. Medtem je Jana zaskrbljena zaradi svojega finančnega stanja, zato se obrne na Glorijo. Potem ko je Filip podpisal dokumente za ločitev, se premisli in jih vrže v smeti. Sonja izve za Martinovo posilstvo in ga zopet privede za rešetke.

Sreda, 15.7. – 116. del
Boris še vedno čuti krivdo, ker ni uspel zaščititi Maris pred Martinom, zato trmasto straži pred njenim stanovanjem. Matija sumi, da jo Nikola vara, vendar kmalu odkrije, da je v resnici kriminalec. Jana obišče mamo in se razveseli, ko ugotovi, da se je njeno stanje izboljšalo. Zatem pa jo čaka pravi šok, ko ji Magdalena odkrije pravi razlog, zakaj je pred njo skrivala identiteto njenega očeta. Premirje med sprtima moškima ne traja dolgo, saj opiti Dživo Šišku prizna, da ga je Dijana prevarala z njim.

Četrtek, 16.7. – 117. del
Potem ko je Matija izvedela, da se Nikola ukvarja z nelegalnimi posli, ga prijavi policiji, saj misli, da ga bo edino tako lahko zaščitila. Boris še vedno straži pred Marisinim stanovanjem, saj ji želi pokazati, da mu veliko pomeni. Opiti Šiško svoj bes znese nad Dijano, ki je odločena, da je njunega zakona konec. Razburjena Deša popije tablete in zaspi, zato ne sliši Janino obupano razbijanje po vratih. Ta je k njej prišla po pomoč, saj se počuti slabo in pade v nezavest.

Petek, 17.7. – 118. del
Dešo grize občutek krivde, ker Jani ni pravočasno nudila prve pomoči, zato se odloči, da bo naredila vse, da ji pomaga. Glorija izve za Dešino odvisnost od teblet in ji zagrozi, da jo bo prijavila nadrejenim. Ko Adela odide do Dživa, jo ta odpelje na travnik, kjer jo strastno poljubi. Pri tem ju zaloti Šiško, ki je prepričan, da je Adela v resnici Dijana. Boris obišče Jano in ji obljubi, da bo prevzel odgovornost za njunega otroka, pod pogojem, da Maris vrne vilo.

Ponedeljek, 20.7. – 119. del
Adela Dživu prizna, da do njega goji globoka čustva. Deša obljubi Gloriji, da bo nehala jemati tablete in se rešila odvisnosti, saj je zaradi tega skoraj umrla Jana, ki pa sliši njeno priznanje. Matija ugotovi, da je ženska, s katero se je Nikola objemal, v resnici njegova sestra. Šiško je besen, saj je še vedno prepričan, da je zalotil Dživa in Dijano med poljubljanjem. Ko ugotovi, da Dživo na njegovem posestvu namerava graditi hišo, se odloči, da bo na temelje vrgel bombo. Ravno v tistem trenutku pa se Zora odtihotapi iz hiše in pokliče Mara, ki ob eksploziji obnemi od strahu.

Torek, 21.7. – 120. del
Po eksploziji bombe Maro zagleda ranjeno Zalo, ki jo takoj odpelje v bolnišnico, medtem ko Šiška razjeda občutek krivde, ker je svojo vnukinjo spravil v nevarnost. K sreči Deša pomiri mlado družino, saj Zorine poškodbe niso nevarne. Ko Adela sliši, da je Zora zaradi njenega ljubimkanja z Dživom skoraj umrla, Dživu pove, da je njunega razmerja konec. Dešo zaradi njene odvisnosti od tablet suspendirajo. Jana se odloči prodati vilo, da bo lahko plačala materine bolnišnične račune, Maris pa želi oditi iz Dubrovnika.

Sreda, 22.7. – 121. del
Po incidentu z bombo je Judita v skrbeh za Zoro, zato Maru predlaga, da bi Šiška prijavila policiji, saj je nevaren sam sebi in okolici. Maro ne more verjeti njenim izjavam, zato med njima izbruhne prepir. Dživo obvesti Maris, da je od Jane odkupil vilo, zaradi česar je ona presrečna. Juditi in Maru predlaga, da se preselita k njej, čemur Maro odločno nasprotuje. A Judita se z Zoro preseli v vilo kljub Marovemu nasprotovanju. Deša se odloči, da bo Filipu dala še eno priložnost, a v Zagrebu naleti na šokanten prizor.

Četrtek, 23.7. – 122. del
Namesto Filipa se na njegovih vratih prikaže Julijana, zaradi česar Deša predvideva, da sta skupaj in postane še bolj depresivna. Maris je srečna, ker se lahko končno vrne v svojo vilo, Maro pa je še vedno trmast in se ne želi z Judito in Zoro preseliti k Maris. Šiško išče Dijano, zato se odpravi k Dživu, s katerim zopet fizično obračunata. K sreči ju loči Adela, ki pa Šišku ne prizna resnice. Matija v uličici naleti na ranjenega Nikola.

Petek, 24.7. – 123. del
Jana očita Borisu, da ji je obljubil, da bo poskrbel za njo in njunega otroka, vendar on ne želi imeti opravka z njo. Pri odhodu ji postane slabo, zato Boris popusti in ji nudi streho nad glavo dokler ji ne bo bolje. Obupana Deša ne vidi drugega izhoda, zato pogoltne celo stekleničko tablet. Pravočasno jo najde Matija, ki na pomoč pokliče Adelo in Dživa. Odpeljejo jo v bolnišnico, Adela pa se odloči, da nikomur ne bo povedala za Dešin poskus samomora.

Ponedeljek, 27.7. – 124. del
Adela obišče Dživa in ga obvesti, da je zapustila samostan, zatem pa se zaljubljenca prepustita strasti. Maro in Judita se prepirata, saj se on noče preseliti v vilo k Maris, ona pa ne želi oditi z njim. Maris neznansko pogreša Borisa, zato ga obišče, a v njegovi postelji zaloti Jano, zaradi česar je povsem zlomljena. Medtem se Jana naslaja nad nastalo situacijo. V bolnišnici Gloria poskuša razvedriti depresivno Dešo.

Torek, 28.7. – 125. del
Matija želi prepričati Nikola, da se neha ukvarjati s kriminalom, saj obstajajo tudi drugi načini, s katerimi lahko pomaga svoji sestri. Predlaga mu, da se poročita. Bojka obvesti Filipa o Dešini nesreči in ga prosi, da se vrne z njo v Dubrovnik. Ko Boris izve za Marisin obisk, iz svojega stanovanja nažene Jano in opit odide k Maris. Ko Šiško vidi, da se je Maro vrnil domov brez Judite, se odloči, da se bo pogovoril z njo in jo skušal prepričati, naj se vrne k Maru.

Sreda, 29.7. – 126. del
Deša prizna Adeli, da sta z Dživom v preteklosti imela ljubezensko razmerje, kar jo popolnoma šokira. Šiško prispe v vilo Menčetićevih, ker se želi opravičiti Juditi, a ga Dživo prežene. Adelo grize slaba vest, zato Šišku prizna, da se je z Dživom poljubljala ona in ne njegova žena. Šiško zaradi njenega priznanja popolnoma ponori in se ponovno odide soočiti z Dživom. Filip se zaradi Deše vrne v Dubrovnik, Nikola pa zaprosi Matijo.

Četrtek, 30.7. – 127. del
Jana se odloči, da bo naredila splav, a ji to zadnji trenutek prepreči Petar. Skuša jo odvrniti od krutega dejanja in jo prepričati, da bo najverjetneje kasneje obžalovala svojo odločitev. A ona ga ne želi v svojem življenju. Policisti aretirajo Dživa, saj je obtožen kraje avtomobila, Matija pa vse težje zagovarja Nikola. Dijana sreča Šiška, s katerim se še vedno ne pomirita, zatem pa jo šokira Adelino priznanje, da je bila z Dživom.

Petek, 31.7. – 128. del
Razočarana Dijana obtoži Adelo, da ji je uničila družino, zato je ne želi več videti. Deša se zahvali Gloriji za novo priložnost v bolnišnici, vendar ji ta pove, da se mora zahvaliti novemu predstavniku bolnišnice, Filipu. Ko se sooči z njim, mu zabrusi, da ne potrebuje njegovega usmiljenja. Petar prosi Maris, da pomaga Jani, a ga ona odločno zavrne. Matija nagovarja Nikola, da se preda policiji. Dživa izpustijo iz pripora zahvaljujoč Adeli, ki mu je dala alibi.

Ponedeljek, 3.8. – 129. del
Jana izve, da je njena nosečnost rizična in ne sme živeti sama, zato obupana sprejme Petrovo ponudbo, tako da bo od sedaj živela z njim v samostanu. Po pogovoru z Glorijo se Deša odloči, da ne bo obupala nad seboj, zato Filipa obvesti, da bo sprejela staro delovno mesto v bolnišnici. Maro odpelje Zoro brez Juditinega znanja, medtem ko njo zagrabi panika, ko ugotovi, da ne ve, kje je njen otrok. Adela obvesti Glorijo, da zapušča samostan, zatem pa jo Dživo zaprosi.

Torek, 4.8. – 130. del
Filip Julijani ponudi prenočišče dokler se ne vrne v Zagreb, Deša pa je ljubosumna. Nikola se odloči pobegniti iz mesta z Dživovim avtomobilom, vendar ga on zaloti pri kraji. Dijana in Šiško sta presrečna, ko Maro na obisk pripelje Zoro, medtem ko jo prestrašena Judita išče. Končno jo najde pri družini Kesovija in napade Mara, da jo je odpeljal za njenim hrbtom. Med glasnim prepirom se Judita odreče Šiška, besni Maro pa ji zagrozi, da bo Zora ostala z njim.

Sreda, 5.8. – 131. del
Po hudem prepiru z Marom Judita z Zoro odide domov v materino vilo. Deša še zmeraj ne želi govoriti s Filipom, ki ga Julijana prepriča, da je dobila odpoved, zato ji on predlaga, da ostane v Dubrovniku. Adela uspe pomiriti Dživa in ga prepričati, da Nikola ne prijavi policiji. Judita pomaga Matiji pri pripravah na poroko, vendar jo še vedno muči prepir z Marom. Matija jo potolaži in ji zaupa, da je na poroko povabljen tudi Maro. A on zavrne njeno vabilo.

Četrtek, 6.8. – 132. del
Filip dobi poziv na sodišče zaradi ločitve, kar ga popolnoma zmede, saj je podpisane papirje vrgel stran. Od Deše izve, da ji je vso dokumentacijo dostavila Julijana, zato Filip spletkarko nažene iz svojega stanovanja. Obupana Julijana medtem Deši ukrade ključe njene omarice z zdravili. Adela izpove svoja čustva do Dživa Juditi, ki jo podpre pri njeni odločitvi. Maro se na poroki sooči z Judito, od katere zahteva, da se z Zoro vrneta k njemu. Med prepirom se oba zavesta, da ne moreta živeti eden brez drugega.

Petek, 7.8. – 133. del
Sreča mladoporočencev ne traja dolgo, saj Ljuba presliši pogovor med Matijo in Nikolo ter obvesti policijo o njegovem kriminalnem dejanju. Zatem Sonja aretira Nikola, Ljuba pa Matiji predlaga, da z njo odide v Nemčijo. Maro se loti novega posla, saj želi svoji družini omogočiti svetlo prihodnost. Medtem Deša še vedno vztraja pri ločitvi od Filipa, ki pa jo želi ponovno osvojiti. Kapetan Slaven obvesti Maris, da je Boris izginil in ji pustil pismo.

Ponedeljek, 10.8. – 134. del
Preteklo je pet mesecev. Maris kapetanu Slavenu ne dovoli, da bi prekinil iskalno akcijo, saj še vedno upa, da bodo našli Borisa. Dživo je srečen z Adelo, s katero načrtujeta skupno prihodnost, prav tako pa s Šiškom sklene premirje. Stvari so se obrnile na bolje tudi za Dešo, ki je dobila novo službo. Ko odide v bolnišnico po delovno knjižico, sreča Julijano, ki jo obtoži, da ji je podtaknila ukradene tablete. V samostanu Petar odkrije, da je Jana zapustila svojega sina.

Torek, 11.8. – 135. del
Šiško najde pretepenega Mara, ki je prepričan, da so v hišo vdrli lopovi. A Šiško sumi, da za dejanjem stoji Božo, od katerega si je izposodil denar, zato ponoči straži pred sinovo hišo. Tonko pred Dešo skriva njegovo težko bolezen in Filipa prosi, da popazi na njo, ko ga več ne bo. Maris je šokirana, ko ji Petar želi pustiti Luka, da bi odšel k Magdaleni v Švico. Maris namreč dvomi, da bo lahko sprejela Janinega in Borisovega otroka.

Sreda, 12.8. – 136. del
Povsem nepričakovano Maris Borisov sin priraste k srcu. Pri bogu priseže, da bo skrbela za Luka, če se Boris vrne. Filip na novem delovnem mestu obišče Dešo, ki pa ne želi govoriti z njim, saj misli, da je prišel preveriti, če zopet jemlje tablete. Dživo ugotovi, da ima Šiško probleme z Božom, zato mu zagrozi, da naj njegovo družino pusti pri miru. Magdalena od Petra izve, da je Jana zapustila svojega otroka, zato je odločena, da jo bo našla in spravila k pameti.

Četrtek, 13.8. – 137. del
Tonko umira, zato Filip Deši nudi podporo, ki jo nujno potrebuje. Šiško je obupan, saj še vedno dolguje denar Božu in njegovim pajdašem, zato okrade lastnega sina, da bi vrnil vsaj del dolga. Medtem Dživo želi izvedeti, kdo je Božotov partner, Adeli pa se niti ne sanja, v kakšne posle je vpleten njen bodoči soprog. Maris zaradi Luka čuti novo življenjsko radost, vse dokler se na vratih ne prikaže Slaven, ki s sebolj pripelje neprepoznavnega Borisa.

Petek, 14.8. – 138. del
Maris je presrečna zaradi Borisove vrnitve, zato ga sprejme pod svojo streho in spozna z njegovim sinom. Maro odkrije, da je za prodano cvetje dobil manj denarja kot je bilo dogovorjeno, zato se mu Šiško zlaže, da bo ostanek dobil kasneje. Nato Šiško želi Božu vrniti del dolga, a on s tem ni zadovoljen, zato mu zagrozi, da se bo spravil na njegovo družino. Judita, Maro in Zora skupaj preživljajo srečne trenutke, vendar niti ne slutijo, kakšna nesreča jih čaka. Medtem nekdo uniči Marov steklenjak.

Ponedeljek, 17.8. – 139. del
Med Julijano in Dešo pride do prepira, ki ga prekine prihod Filipa. Od Deše zahteva pojasnilo, kar pa njo užali, zato oba spodi iz svojega stanovanja. Adela ni pripravljena oprostiti Dživu njegove grehe, zato prekine njuno zaroko in zapusti Dubrovnik. Medtem pa Boris in Maris preživljata srečne trenutke skupaj z malim Lukom. Maro odkrije, da so kriminalci vdrli v njegov steklenjak. Sumi, da je Šiško vpleten v sumljive posle, zato ga sooči z dejstvi. Na Tonkovem pogrebu Filip nudi oporo zlomljeni Deši.

Torek, 18.8. – 140. del
Maro izve, da si je Šiško izposodil denar od goljufov, zato ga besen spodi iz hiše. Dijana podpre svojega moža in skupaj prepričujeta sina, da bosta onadva odplačala dolg, vendar Maro želi sam rešiti probleme z Božom. Nikola izpustijo iz zapora, ko izve, da je Matija odšla v Nemčijo. Dživo ga skuša potolažiti, a tudi sam pogreša Adelo. Medtem Adela v Zagrebu obišče svojega sina, kjer pred bolnišnico slučajno zagleda Jano. Deša pa želi izvedeti, kdo je izsiljeval njenega pokojnega očeta.

Sreda, 19.8. – 141. del
Glorija zaloti Julijano pri prisluškovanju pogovora med Dešo in Filipom, a se uspe rešiti iz nerodne situacije. Dživo v zadnjem trenutku prepreči pretep med Božom in Marom, ter ju odpelje v krčmo, da se v miru pogovorijo o problemu. Ko jih zagleda Judita pobesni, saj ne more verjeti, da njen oče in mož sedita za mizo s človekom, ki jo je ugrabil na njen poročni dan. Adela v bolnišnici obišče Jano, ki je doživela živčni zlom, medtem ko Boris in Maris uživata z njenim sinom.

Četrtek, 20.8. – 142. del
Dživo se odloči, da se bo žrtvoval za svojo družino, četudi to pomeni, da bo moral v zapor. Maris odpre darilo, ki ga je Magdalena poslala Luku. Polasti se je slab občutek, saj se boji, da se bo Jana nekega dne vrnila in zahtevala svojega otroka. Medtem Adela v Zagrebu nagovarja Jano, da se ne sme odreči svojega otroka. Filip obvesti Dešo, da Julijana ni odkrila nič spornega glede dogodkov v bolnišnici, vendar ona Julijani ne verjame.

Petek, 21.8. – 143. del
Judita in Maro sta zadovoljna, ko se Dživo odloči, da bo pričal proti Lovru, čeprav mu grozi, da bo tudi sam pristal za rešetkami. Medtem Božo zagrozi Dijani, da jim bo vse uničil, če Dživa ne odvrne od prijave Lovra. Jana zbeži iz bolnišnice in razmišlja o samomoru, saj jo grize strašna krivda, ker je zapustila svojega otroka. Filip je zgrožen nad Julijano, ki mu pokaže svoj pravi obraz. Ker ne vidi drugega izhoda, Julijana pred Sonjo za svoja dejanja obkrivi Filipa.

Ponedeljek, 24.8. – 144. del
Jana se zadnji čas premisli glede samomora in se vrne v bolnišnico. Adela je prepričana, da jo je rešila njena ljubezen do sina. Medtem Lovro obišče Mara in Judito ter od njiju zahteva povrnitev dolgov. Ker nimata denarja, ki ga zahteva, jima ukaže, da se morata do konca tedna izseliti iz svoje hiše. Deša se sooči s Filipom, od katerega želi izvedeti, ali je res zavrnil pomoč njenemu očetu in od njega zahteval podkupnino.

Torek, 25.8. – 145. del
Da bi se maščeval Dživu, Lovro sredi noči v krčmo pošlje svoje može, ki podtaknejo požar. Medtem se Deša vrne domov in zagleda ognjene zublje. Na pomoč pokliče Dživa, ki v skladišču opazi nezavestnega Nikola. Deša mu reši življenje in ga odpelje v bolnišnico, Dživo pa sumi, da je požar zagotovo Lovrovo maslo. V Dubrovnik se vrneta Adela in Jana, ki je šokirana, ko zagleda svojega sina v Marisinem naročju.

Sreda, 26.8. – 146. del
Lovro obišče Mara in Judito ter od njiju zahteva, da se takoj izselita. Na samem Maru ponudi, da zanj opravi ilegalen posel in na ta način povrne svoj dolg. Medtem Jana od Maris zahteva, da ji vrne sina, a jo ona zavrne, Boris pa prežene iz hiše. Adela jo uspe pomiriti in motivirati, da se še naprej bori za Luka. Filip obvesti Dešo, da so aretirali Julijano, on pa je oproščen krivde. Deša se zave, da je bil Filip ves čas nedolžen, zato se bo borila za obstoj njunega zakona.

Četrtek, 27.8. – 147. del
Boris obišče Jano in ji ponudi denar, če odide iz mesta in jima z Maris pusti Luka. Filip ponudi Deši njeno staro delovno mesto in vrnitev domov, kar ona z veseljem sprejme. Skupaj preživita romantične trenutke in celo obnovita njune poročne zaobljube. Matija skuša pojasniti Nikolu, da ga ni nikoli nehala ljubiti in da je vso situacijo zakuhala njena mati. Kljub ženinemu nasprotovanju se Maro odloči sprejeti Lovrovo ponudbo, zato Judita na pomoč pokliče Dživa.

Petek, 28.8. – 148. del
Maro ugotovi, da je Judita uničila njegove načrte. Skupaj s Sonjo ga skušata prepričati, da bi sodeloval s policijo in jim pomagal ujeti Lovra. Božo, ki je sledil Maru, takoj obvesti Lovra o njegovem sodelovanju s policijo. Medtem Filip Deši vrne njen poročni prstan in skupaj uživata v skupnih trenutkih. Jana se vrne po svojega otroka, vendar ji ga Boris in Maris ne želita predati. Jana ju prepriča, da jo za trenutek pustita samo z Lukatom, da se poslovi od njega, vendar zatem ugotovita, da ga je ugrabila.

Ponedeljek, 31.8. – 149. del
Boris obljubi Maris, da bo našel Luka in Jano, zatem pa ju odide iskati. V vilo Menčetićevih prispeta Petar in Magdalena, ki je razočarana nad Marisinim početjem. Medtem Maro odide na nevarno akcijo in niti ne sluti, da se mu Lovro namerava maščevati. Adela se želi dokončno posloviti od Dživa, ki pa jo želi prepričati, da se je spremenil in se bo predal policiji. V Dubrovnik se vrne Dino, ki od Borisa izve, da je Jana pobegnila s svojim otrokom.

Torek, 1.9. – 150. del
Dino najde Jano in Luka v Magdalenini stari hiši. Skuša jo prepričati, da ji želi samo pomagati, vendar mu ona ne verjame. Na koncu se le odloči, da se bo vrnila v mesto in soočila z Maris ter prevzela odgovornost za svoja dejanja. Maro in Šiško odkrijeta, da so v kamionih prazne škatle in je Lovro verjetno spregledal njun načrt in ve za sodelovanje s policijo. Medtem Lovro in njegovi pajdaši napadejo Dživa, Božo pa ugrabi Judito, Zoro in Dijano ter jih odpelje v neznano.

Sreda, 2.9. – 151. del
Lovro izsiljuje Šiška in Mara, da podpišeta dokumente, s katerimi se odpovedujeta svoji zemlji. Maro se želi prej prepričati, da je njegova družina na varnem. Adela najde pretepenega Dživa, ki je odločen, da bo pričal proti Lovru, četudi zaradi tega pristane za rešetkami. Jana se končno sooči z mamo in očetom in se pred njima zlomi ter prizna, da ji je Luka prirasel k srcu. A Boris in Maris se mu ne nameravata odpovedati tako zlahka.

Četrtek, 3.9. – 152. del
Potem ko so Boris, Maris, Petar in Magdalena našli prazno stanovanje, izvedo, da je Jana odpeljala Luka v bolnišnico zaradi gripe. Boris je še vedno odločen, da se bo boril za skrbništvo nad Lukom, vendar se Maris polastijo dvomi, da ne ravna prav. Sonja aretira Lovra in družina Kesovija je ponovno skupaj. Šiško nagovarja Dživa, naj se bori za svojo svobodo, Adela pa ga ne želi izgubiti, zato mu predlaga, da se takoj poročita. Deša izve, da je noseča in veselo novico takoj sporoči Filipu.

Petek, 4.9. – 153. del
Filip in Deša sta še vedno v šoku, ker je ona končno zanosila. Jana izve, da je Boris na sodišču začel postopek za pridobitev popolnega skrbništva nad Lukom. Dino prosi Borisa, da Jano pusti na miru. Maris se odpravi obiskat Luka v bolnišnico, kjer je priča ganljivemu prizoru med Jano in Lukom, zaradi česar vse bolj dvomi v svojo odločitev. Adela in Dživo se odločita poročiti, vendar obred prekine Andro, ki nasprotuje njuni zvezi.

Ponedeljek, 7.9. – 154. del
Filip opazi, da se Deša počuti slabo, kar želi ona pred njim skriti. Magdalena prepriča Jano, da se mirno pogovori z Maris, ki je vse bolj prepričana, da mora Luka ostati s svojo mamo. A Boris se ne strinja z njo, zato Jano na grob način prežene iz vile. Dino je razočaran, ker mu Jana ne vrača ljubezni. Medtem Adela izve, da je Pavo še vedno živ, vendar se vseeno odloči poročiti z Dživom, ki pa ni najbolj navdušen nad njeno naklonjenostjo Pavu.

Torek, 8.9. – 155. del
Dživo skuša preprečiti Adeli, da odide k Pavu, a njegov trud je zaman. Judita ga želi potolažiti, ko se prikaže Sonja z nalogom za njegovo aretacijo in ga odpelje v zapor. Dino prizna Jani, da jo ljubi, kar jo preseneti in obenem razveseli. Maris in Judita skušata Borisa prepričati, da je Luku mesto ob njegovi materi. Jana odide v bolnišnico, da bi Luka odpeljala domov, a jo prestreže socialna delavka, ki ji vzame sina. Deši se poslabša stanje, zato jo Filip odpelje v bolnišnico.

Sreda, 9.9. – 156. del
Adela in Andro sta šokirana, ko ugotovita, da je Pavo oslepel. Pava preseneti novica, da se je Adela poročila, ona pa mu zameri, da se ji ni nič oglasil. Kljub Janinim prošnjam, da ji pustita sina, Maris in Boris odpeljeta Luka iz bolnišnice. Jana najde tolažbo pri Dinu, ki se odloči, da ji bo pomagal dobiti nazaj sina. Za pomoč se obrne na Judito, ki jo prosi, da se pogovori z Maris. Filip je zaskrbljen za bolno Dešo in njunega otroka.

Četrtek, 10.9. – 157. del
Judita z Dinom odide v Magdalenino stanovanje, kjer vidi obupano Jano. Takrat spozna, da sta njena mati in Boris napačno ravnala, zato ju bo skušala prepričati, da Jani vrneta njenega otroka. Filip si končno oddahne, ko se Deši izboljša zdravstveno stanje. Medtem Dino skuša potolažiti obupano Jano. Za njo je pripravljen storiti vse, zato jo zaprosi za roko. Adela izve, da je Dživo v zaporu. Odide k njemu na obisk, kjer mu prizna, da ji njegova preteklost nič ne pomeni in da ga ljubi.

Petek, 11.9. – 158. del
Po soočenju z Jano je Maris vse bolj prepričana, da mora Luka ostati s svojo materjo. Jani obljubi, da ji bo skušala pomagati in se bo pogovorila z Borisom. Ko se Deša vrne domov iz bolnišnice, od Bojke dobi nepričakovano darilo: ključ od Tonkove hiše, ki sedaj pripada njej. S Filipom se odločita, da bo Tonkova hiša njun novi dom. Jana začne do Dina gojiti vse globlja čustva, medtem ko Maris govori z Borisom, ki čedalje bolj dvomi o svoji odločitvi.

Ponedeljek, 14.9. – 159. del
Torek, 15.9. – 160. del
Sreda, 16.9. – 161. del

Vsebino dodajamo sproti. Hvala za razumevanje!

Oddaj komentar