ENA ŽLAHTNA ŠTORIJA (Planet TV)

17. 03. 2015

ena žlahtna štorija

 

 

 

Igrajo: Janez Starina, Ana Dolinar, Vesna Pernarčič, Medea Novak, Ajda Smrekar, Ranko Babić, Matjaž Javšnik, Stane Tomazin, Vojko Belšak…
Število delov: v fazi snemanja
Leto: 2015
Produkcija: Mangart

Ena žlahtna štorija se odvija na Primorskem, na prostranem posestvu, vrednem več milijonov evrov. Posestvo je v družini Špacapan že od leta 1789, lastnik posestva je Berto Špacan, vdovec, ki ima štiri hčere. Hčere se na posestvo in družinsko tradicijo Špacapanovih požvižgajo in so v času šolanja izkoristile priložnost, da so zbežale iz svojega rojstnega kraja ter postale mestne dekline. Pri tem je imela prste vmes tudi njihova mama Tonka – stroga in nepopustljiva Gorenjka, ki je vse svoje življenje družini poveljevala kot general.

Hčere z očetom niso imele pristnih stikov, saj so mu zamerile, da se ni postavil za njih, ko je bila mama Tonka še živa. A po smrti Tonke in ko ga začne izdajati zdravje se Berto začne ukvarjati z mislijo, da nima pravega naslednika – sam si je namreč zelo želel sina, a mu je bog naklonil štiri hčere.

Po smrti mame se Berto odloči, da bo svoja dekleta povabil domov, da bi se z njimi pomenil o nasledstvu. A mama Tonka pred smrtjo ni počivala – pripravila je oporoko, ki je bila do njene smrti varno spravljena pri vaškem župniku. V oporoki je zapisala, da lahko posestvo deduje le ena hči, da mora biti poročena, po možnosti s sovaščanom, ki bo prevzel priimek njene hčere. V nasprotnem primeru posestvo po smrti Berta pripade cerkvi.

Vse štiri hčere imajo fante, katerim pa nikoli niso povedale, iz kakšnega okolja prihajajo. Tako so fantje šokirani, ko prvič prispejo na posestev in v njem vidijo dober potencial. A potencial vidi tudi gospodinja Marija, ki računa, da bi naslednik posestva postal njen sin, priden in marljiv Auguštin, ki že zdaj pomaga Bertu pri vodenju posestva. Sovaščani pa navijajo, da bi posestvo prevzel simpatični Toni, fant športnega izgleda.

 

 

 

 

Oddaj komentar