Drugače srečna, 1. – 28. del

22. 03. 2017

Ponedeljek, 20.3. – 1. del
Dan se za Silvano ''Chivis'' v luksuznem domu začne odlično, čeprav horoskop trdi nasprotno. Niti zdaleč ne sluti, da njen mož Antonio José pripravlja vse potrebno, da bo zapustil družino. Policijski avto ga želi ujeti, on pa spretno pobegne v helikopterju. Chivis izve za možev pobeg. Družinski odvetnik jo obvesti, da je Antonio José prodal vse delnice in premoženje, vključujoč hišo, kjer živijo. Želi ga doklicati, a brez uspeha. Ne preostane ji drugega, kot poiskati nov dom. S hčerami se preseli v Hialeah, kjer si hišo deli z družino vdovca Manuela Gallarda, očeta štirih otrok. Preživlja se s prodajo rib in ribolovom. Otroci obeh družin se počasi začnejo spoznavati.

Torek, 21.3. – 2. del
Manuel je jezen, ker mu je Chivis nehote poškodovala avtomobil in zahteva plačilo za škodo. Ko pa skrivoma vidi, kako Chivis joče, ga to zelo gane. Manuelovi sinovi in Chivisine hčere se vedno bolj spoznavajo med seboj, med njimi pa začenjajo tleti tudi iskre zaljubljenosti. Manuel pomaga Chivis pri težavah s smetmi in tako se prvič fizično približata. Stella vztraja, naj jo Manuel predstavi kot svojo punco, a otrokom ta ideja ni všeč.

Sreda, 22.3. – 3. del
Manuel pospremi Chivis, ko gre vpisati svoja dekleta v novo šolo. Med potjo Chivis izve, da je Manuel vdovec, ki se je vedno boril za svoje otroke, on pa od nje sliši zgodbo o tem, kako jo je mož zapustil. Stella vidi objem med njima in takoj postane ljubosumna. Chivis prosi Rafaela za pomoč, saj nujno potrebuje službo. On ji pove, da ji mogoče lahko zagotovi delovno mesto v svoji pisarni.

Četrtek, 23.3. – 4. del
Manuel druge in sebe pomirja, da do Chivis ne čuti privlačnosti, ampak le sočutje zaradi situacije, v kateri se je znašla. Angie in Lucia gresta prvič v šolo, kjer se učenke Lucii posmehujejo. Ljubosumna Margarita greni življenje Angie, zato se že drugi šolski dan pretepeta. Stella se želi prikupiti Manuelovim otrokom in Pedritu podari darilo. Chivis prvi dan dela kot tajnica pri Rafaelu. Ničesar ne zna prav narediti, zato se receptorke norčujejo iz nje. Ob koncu dneva ji Rafael izroči ček s plačilom in jo skoraj poljubi.

Petek, 24.3. – 5. del
Rafael prepričuje Chivis, naj sprejme predčasno plačilo, spretno pa ji skriva svoje zle namere. Stella je vedno bolj ljubosumna na Chivis in jo opozori, da je Manuel njen. Manuelu uspe preprečiti kazen v šoli za Margarito in Angie. Chivis se še vedno spopada s številnimi novostmi v svojem življenju, sedaj ima težave z avtobusi. Manuelu želi plačati z denarjem, ki ga je dobila od Rafaela, on pa jo prepričuje, naj kupi televizor. Jorge se zaradi nepazljivosti skoraj izda – skozi luknjo v steni namreč na skrivaj opazuje Angie.

Ponedeljek, 27.3. – 6. del
Chivis je zelo vesela zaradi nakupa novega televizorja. Angie in Lupita pa se razveselita novih šolskih uniform. Antonio José pokliče Chivis, a ne izda, kje se nahaja. Rafael zopet poskuša osvajati Chivis, tokrat pa prispe Manuel, ki ga udari. Ona se zave, da je izgubila službo, Manuel pa ji ponudi svojo pomoč. Stella skrije Manuelov telefon, medtem pa ga kliče zaskrbljena Lucia, ki se sprašuje, zakaj ga še ni.

Torek, 28.3. – 7. del
Manuel predlaga Chivis, naj dela zanj in med starimi prijatelji širi glas o njegovih morskih sadežih. Njej je ideja všeč, zato se želi posvetovati s svojimi hčerami. V šoli se norčujejo iz Angie zaradi facebook strani o njej, Jorgeju jo na srečo kmalu uspe izbrisati. Angie sumi, da za vsem stoji Margarita. Stella je zelo ljubosumna na Chivis, saj ji Manuel pomaga pri prodaji njenega kamiona. Jorge pove Manuelu, da mu je všeč Angie.

Sreda, 29.3. – 8. del
Angie in njene sestre presenečene prejmejo klic svojega očeta. Chivis nato govori na samem z njim in mu očita njegov odhod ter pove, da med njima nič več ne bo kot prej. Chivis vsem puncam, razen Lupiti, pove, zakaj ni hotela delati za Rafaela. Manuel svetuje svojim sinovom, naj se ne zapletajo s Chivisinimi hčerami, ker prihajajo iz drugačnega družbenega okolja in lahko nekega dne enostavno izginejo. Stella spremeni svojo taktiko in želi biti Chivisina ''prijateljica''.

Četrtek, 30.3. – 9. del
Prijazni Don Benito pripravi za Chivis in njene punce zabavo za dobrodošlico v novi soseski in novi hiši. Na zabavi Manuel in Chivis nikakor ne moreta zakriti, da se zelo zabavata in da si postajata vedno bolj naklonjena. Zelo uživata. Ali med njima obstaja prava kemija, ki bi lahko prerasla v ljubezen?

Petek, 31.3. – 10. del
Trini opomni Chivis, da je še vedno poročena in naj se raje izogiba Manuela. Ona ji odvrne, da ni več poročena, ampak zapuščena ter ji pove, da bo pomagala Manuelu pri prodaji rib. Manuel predstavi Chivis kot novo delavko v terminalu, Stella pa je ob tem popolnoma šokirana. Njen plan je, da bi Chivis obupala nad delom zaradi prevelikega napora. Carlos odkrije luknjo v steni, skozi katero Jorge na skrivaj opazuje sosede.

Ponedeljek, 3.4. – 11. del
Maria Jose je zelo ljubosumna na Lucio, zato zavrne Andresovo povabilo. Ubogi Poncho trpi zaradi neuresničljive ljubezni do Stelle in se raje preda pijači. Stella še vedno nadaljuje s tem, da spravlja Chivis v zelo nerodne situacije, da bi jo odvrnila od nove službe. Seveda bi to pomenilo tudi, da bi jo odvrnila od Manuelove družbe.

Torek, 4.4. – 12. del
Vsi se razveselijo, da ima Chivis nov kombi, ki ga porišejo in poimenujejo ''Chivis's Fish''. Benito vso družino odpelje v cerkev. Chivis Manuelu pove, da Stella ni ženska zanj. Postajata si vedno bolj naklonjena. On ji podari nov sesalnik. Maria Jose iskreno prizna Chivis, da je zmedena glede Vicenteja. Ona ji svetuje, naj se odmakne od Andresa, dokler ni povsem prepričana. Andres podari Marii Jose čudovit prstan in jo zaprosi za roko.

Sreda, 5.4. – 13. del
Kot je to postala že navada in ker sta soseda, ki si skoraj delita hišo, se Manuel in Chivis zvečer dobita na balkonu. Zopet se dolgo časa pogovarjata, tokrat pa Manuel izkoristi priložnost tudi za to, da preizkusi svoje osvajalske sposobnosti. Začne se spogledovati s Chivis, v upanju, da se bo le zagrela zanj.

Četrtek, 6.4. – 14. del
Chivis se počuti zelo osramočeno, ko se ji stare prijateljice posmehujejo zaradi njenega dela v prodajalni rib. Objokana si odstrani poročni prstan in krivi Antonia Joseja za vse, kar se ji dogaja. Trini jo opomni, da je bil vedno dober do njih in da za vsem zagotovo stoji dober razlog. Benito povabi Trini v 4D kino, njej pa se po filmu zelo vrti. Angie pove Lupiti resnico o očetovi odsotnosti. Chivis se odloči, da bo prodajala ribe po prestižnih restavracijah, a prosi Manuela, naj jo pospremi. Ob veselju po prvi večji prodani količini rib se zbližata in skoraj poljubita.

Petek, 7.4. – 15. del
Chivis prizna Manuelu, da bi ga poljubila, če bi bile okoliščine drugačne. Jorge se razide z Margarito. Ona za vse krivi Angie in se ji odloči maščevati. Trini še vedno s pridom izkorišča Benita za vsakdanje opravke in popravila v gospodinjstvu. Poncho se trudi igrati ljubezen do Jennifer, da bi bila Stella ljubosumna. Jennifer to malce narobe razume.

Ponedeljek, 10.4. – 16. del
Manuel spozna Ponchovo punco. Margarita nehote z belilom uniči nekaj Angieinih majic. Trini v supermarketu omedli, Benito pa ji hitro pomaga. Stara Chivisina prijateljica se pojavi pri njej doma s predlogom za velik nakup za poroko njene hčere. Chivis sprejme Catino ponudbo in o tem vesela pripoveduje Manuelu. Pedrito zasači Jorgeja pri opazovanju deklet skozi luknjo v zidu in to pove Manuelu. Vse sliši tudi Chivis, ki ne želi, da Manuelovi fantje hodijo k njim domov in Manuelu ponudi svojo odpoved.

Torek, 11.4. – 17. del
Chivis ponudi Manuelu svojo odpoved, on pa se ji opraviči in ga prosi, naj ne odide. Lucia pove Andresu, da nasprotuje njegovi poroki z Mario Jose, ker ni prava zanj. Maria Jose in Vicente se še vedno spogledujeta. Jorge je v šoli zelo nesrečen zaradi Angieine zavrnitve. Ona mu nikakor ne more oprostiti. Stella se zlaže Chivis. Reče ji, da se je preselila k Manuelu, ker jo je on tako prosil. Doda tudi, da se bosta kmalu poročila in preselila v drugo hišo.

Sreda, 12.4. – 18. del
Andres in Maria Jose se prepirata. Dominique in Poncho sta v šoku, ko jima Jennifer pove, da ji je Stella dovolila ostati v hiši kar ves mesec. Stella obišče Chivis in ji začne govoriti slabo o Manuelovih otrocih. Na vse načine želi, da bi se Stella in njene punce izselile. Manuel se skriva pred Stello, da se lahko na balkonu pogovarja s Chivis. Trini zopet opomni Chivis, da je še vedno poročena. Lucia sliši pogovor med Vicentejem in Mario Jose.

Četrtek, 13.4. – 19. del
Chivis se ujame v Stellino past in ne more več skrivati svojega ljubosumja. Lucia postaje do Andresa drznejša in ga začne osvajati, kot ji to svetuje Stella. Dominique in Poncho prosita Manuela, naj Jennifer pomaga poiskati nov dom. To izve Stella, ki tega ne sprejme najbolje. Margarita se znova poskuša približati Jorgeju. Chivis se v službi trudi na vse pretege, da bi bila kar najbolj uspešna. Pri Benitu Vicente prosi Mario Jose za poljub, Trini pa ju vidi in se onesvesti.

Petek, 14.4. – 20. del
Maria Jose prepričuje Trini, da si je poljub med njo in Vicentejem le domišljala. Stella želi jeziti Chivis, zato se z Manuelom odpravi v motel. Obleče se v privlačno mačko. Sredi vsega jo Manuel pomotoma pokliče Chivis. Stella se razjarjena vrne domov. Andres na mobilniku Marie Jose vidi več Vicentejevih klicev. Na enega izmed njih se javi, Vicente pa pri tem spretno igra. Andres je zelo zmeden. Ko o vsem povpraša Mario Jose, mu ta vrne prstan. Vicente pred Andresom prizna, da mu je Maria Jose zelo všeč.

Ponedeljek, 17.4. – 21. del
Jorge še vedno skuša znova osvojiti Angie, a je ona nepopustljiva. Margarita se pobota z Angie, a nekaj skriva. Stella se izseli iz Manuelovega stanovanja in se vrne domov. Maria Jose odkrije, da Angie dela kot natakarica. Lucia se odpravi na večerjo z Andresom, med njima obstaja vedno večja naklonjenost. Antonio Jose znova na skrivaj zasleduje svojo družino, tokrat opazuje Angie in Lupito ob odhodu iz šole.

Torek, 18.4. – 22. del
Benitu uspe uničiti Chivisino kopalnico. Lupita in Pedrito “postaneta par”. Antonio Jose se prijavi v hotelu v Miamiju pod imenom Ricardo Melendez. Poncha udari Jenniferin mož, ki se je zopet preselila k njemu. Maria Jose gre na sprehod z Vicentejem. Tokrat se poljubita iskreno in iz ljubezni, Vicente se zato prestraši svojih novih čustev. Manuel vpraša Chivis, ali bi se vrnila k svojemu možu, če bi se znova pojavil doma. Ona mu prizna, da je zelo zmedena. Antonio Jose se pojavi pred Trini in ona omedli.

Sreda, 19.4. – 23. del
Trini pove, da je videla Antonia Joseja, a vsi mislijo, da je pijana. Andresa in Lucio v kinu vidijo sošolci s fakultete. Srečajo se Lucia, Andres, Vicente in Maria Jose. Punci se takoj zlasata. Ločita ju Manuel in Chivis. Andres pove Vicenteju, da mu daje prosto pot. Angie pokaže sliko svojega očeta Juanitu in ga vpraša ali je to moški, ki ga je videl. Manuel prosi Stello, če se lahko pogovorita. Angie pove Jorgeju, da se je morda njen oče vrnil. Antonio pokliče Rafaela.

Četrtek, 20.4. – 24. del
Antonio in Rafael se srečata. Pove mu, da se bo predal in da ga mora nato rešiti. Rafael mu noče pomagati, Antonio pa ga opomni, da mu veliko dolguje. Andres se noče več družiti z Lucio. Lupita se odpravi k spovedi, duhovnik pa prosi Chivis, naj zanjo najde pomoč psihologa. Nekdo popiše Chivisino vozilo. Manuel takoj vpraša Stello, če je mogoče to bila ona, kar zanika. Juanito pove Trini, da je moški, ki ga je videl, Antonio. Manuel vidi, da ima Poncho roke umazane od barve – enake barve, kot je napis na Chivisinem kombiju.

Petek, 21.4. – 25. delMaria Jose na Andresovi fakulteti sproži škandal. Po krivici za napis na vozilu obtožijo Margarito. Lucia prizna Andresu, da je videla poljub med Vicentejem in Mario Jose. Angie pove svoji družini, da želi zapustiti sosesko. Stella pokliče Lucio in ji pove, da jo je Manuel pustil zaradi Chivis. Lucia povabi Andresa na večerjo. Želi ga poljubiti, on pa ji pove, da še vedno ljubi Mario Jose in da je ona zanj le dobra prijateljica. Manuel pove Chivis, da je prekinil s Stello, ker ljubi njo.

Ponedeljek, 24.4. – 26. del
Chivis pojasni Manuelu, da je poročena in da mu ne more vračati ljubezni. Stella se zvečer odpravi ven s Ponchom, da bi ju Vicente videl. Stella obtoži Chivis, da je pijanka in ji prizna, da ji je ona popisala kombi. Reče ji, naj takoj zapusti sosesko. Chivis hčeram pove, da je Stella popisala kombi in naroči Angie, naj se opraviči Margariti. Stella posname fotografije, ko se poljublja s Ponchom, da bi jih nato poslala Manuelu. Angie vpraša Chivis, ali kaj čuti do Manuela.

Torek, 25.4. – 27. del
Jorge poljubi Angie, ona pa ga prosi, naj ji da nekaj časa. Stella prisili Dominiqua, da Manuelu pošlje fotografije njenega poljuba s Ponchom. Pedrito vidi fotografije na mobilniku. Vicente odpelje Mario Jose v motel. Ona mu živčna prizna, da ni še z nikomer spala. Chivis pove Manuelu, da ne bo odšla iz soseske. On jo objame, Lucia ju vidi in se razjezi. Benitovo pekarno oropajo in poškodujejo Juanita. Margarita prosi Jorgeja za pomoč. Lucia pokliče Andresa zaradi Juanitove poškodbe. Besni Manuel se spravi nad Dominiqua, Poncha in Stello zaradi fotografij. Stella je prepričana, da je ljubosumen.

Sreda, 26.4. – 28. del
Antonio izroči Rafaelu denar in darila, da jih nese Chivis. Maria Jose prosi Andresa, naj ji oprosti in naj ji da drugo priložnost. On tega noče, saj ve, da mu je bila nezvesta z Vicentejem. Stella govori o poroki s Ponchom, da bi Manuel postal ljubosumen. Chivis prebere Antonievo pismo, v katerem ji pove, da se bo vrnil. Chivis to pove Manuelu. Poljubita se, on pa jo vpraša, ali bo moža sprejela nazaj. Stella in Dominique se odpravita po nakupih oblačil za Poncha. Vicente vpraša Manuela, kaj čuti do Chivis.

Četrtek, 27.4. – 29. del
Petek, 28.4. – 30. del
Ponedeljek, 1.5. – 31. del
Torek, 2.5. – 32. del
Sreda, 3.5. – 33. del
Četrtek, 4.5. – 34. del
Petek, 5.5. – 35. del

Vsebino dodajamo sproti, hvala za razumevanje!

Oddaj komentar