Danes premiera nove španske serije

04. 09. 2017

Danes na Planet TV prihaja nova španska serija Šivilja v času vojne (El Tiempo Entre Costuras). Zgodba je postavljena v čas vojne in govori o Siri Quiroga, ki pod krinko šivilje vstopi v svet vohunjenja, političnih zarot, spletk in prevar.


Sira Quiroga že od otroštva pomaga v šivalnici, kjer dela njena mama Dolores. Zdaj je že odraslo dekle in izkušena v šiviljski obrti. Ko spozna Ignacia, jo ta čez čas prosi za roko. Ker je politična situacija v Španiji v tistem času zelo negotova, je Sirina mama presrečna, ker se bo hči poročila. Sira sicer ni zaljubljena v Ignacia, vendar ji je všeč njegova pozornost. Nekega dne v trgovini s pisalnimi stroji spozna Ramira, ki jo začne odkrito osvajati in ji zmeša glavo. Poroka je odpovedana in Sira se preseli k njemu. Mama Dolores je zaradi njene odločitve povsem iz sebe.


Španija, leto 1936, na pragu državljanske vojne. Mlada in revna Sira Quiroga je v viharnem ljubezenskem razmerju s premetenim Ramirom. Iz Madrida skupaj zbežita v Maroko, a ker ga Sira preveč ljubi, ne vidi njegovih slabih strani. Ramiro jo kmalu zapusti in Sira ostane brez prebite pare. Zdaj se lahko zanese le še na spretnost, ki jo najbolj obvlada – na šivanje. Ko se Anglija, Nemčija in druge velesile zapletejo v konflikt in se začne druga svetovna vojna, se je Sira prisiljena vrniti v Madrid, kjer spremeni svojo identiteto, da bi se lahko lotila najnevarnejšega podviga v življenju – vohunjenja. Tako postane modna oblikovalka žen nacistov ter vstopi v svet vohunjenja, političnih zarot, spletk in prevar.


Serija bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 16.00 na Planet TV.

Oddaj komentar