Vem, kdo si, 1. – 16. del

12. 12. 2017

Ponedeljek, 11.12. – 1. del
Moški potuje po osamljeni cesti. Zdi se, da je utrpel prometno nesrečo, vendar ne ve, kdo je in kako je tja prišel. To je Juan Elias, karizmatični pravnik in univerzitetni profesor, poročen s priznano sodnico Alicio Castro in oče dveh otrok. Očitno je popolnoma izgubil spomin. Ko policija naslednji dan najde njegov avto, v njegovi notranjosti odkrijejo telefon in ostanke krvi njegove 22-letne nečakinje, ki je od nesreče nihče ni videl. Ramon Saura, oče dekleta, bo storil vse, da bi jo našli in dokazali, kar sumi: da jo je njegov svak umoril. Elias mora nato dokazati svojo nedolžnost, čeprav sam ne ve, ali je kriv.

Torek, 12.12. – 2. del
Ko odkriva podrobnosti o svojem življenju pred nesrečo, se Elias ne spomni ničesar drugega razen Eve Duran. Vse bolj je presenečen, ker težko sprejema, kakšna oseba je bil. Odločena, da mu bo enkrat za vselej razložila, kdo je ona, mu njegova žena Alicia razkrije temno družinsko skrivnost, ki jo je sam zamolčal že pred leti. Medtem se je policijska preiskava primera Ana Saura začela pod vodstvom inšpektorja Giralta v kraju, kjer je mlada ženska njenega brata Marca poklicala na pomoč. Eva pobegne, da bi se izognila preiskavi in medijskemu pritisku.

Sreda, 13.12. – 3. del
Giralt, ki mu je jasno, da nekdo, ki je blizu preiskave, izdaja informacije Eliasu, najde nove namige in zaključi, da bi lahko bil v primer izginotja Anne Saure vključen še en član družine. Eva verjame, da je izguba spomina zagotovo del skrbnega načrta Eliasa, da bi se izognil zaporu.

Četrtek, 14.12. – 4. del
Potem ko v Anini denarnici najde papir, ki dokazuje, da je obiskala nekoga v zaporu, gre Elias v zapor, da bi ugotovil, pri komu je bila. Ko pride, spozna, da je to Hector Castro, oče njegove žene, v zaporu. Elias pove svojemu tastu, da je igral amnezijo, saj ni želel v zapor, ampak da v resnici ne ve ničesar o izginotju svoje nečakinje, in ravno zato se znova spominja svojih korakov. Hector mu obljubi informacije o Ani, v zameno za to pa mora Elias doseči, da ga njegov vnuk Pol obišče v zaporu.

Ponedeljek, 18.12. – 5. del
Ana morda ni mrtva. Preiskava se zaplete, ko Marc privoli na sodelovanje pri obnovi dejstev pred izginotjem s tožilko Hess in inšpektorjem Giraltom. Vse se ujema z njegovo različico, dokler po prihodu v Anino hišo Charry, po navodilih Alicije, preseneti vse. Bila je noseča otrok, ki ga je pričakovala, je bil Marcov. Hess raziskuje, kdo bi lahko bil izdajalec, in ima že osumljenca. Elias spozna, da se bo moral zelo potruditi, da bi pridobil Evino zaupanje, saj je edina oseba, ki bi mu lahko pomagala obuditi spomin.

Torek, 19.12. – 6. del
Ker je odločena poiskati nekaj dokazov, da je njen mož nedolžen, začne Alicia preiskovati sledi orožja, ki so ga našli v prometni nesreči. Obrne se na starega znanca na policiji, ki ji pove zaskrbljujoče informacije glede revolverja. Eva sumi, da je izdajalec, ki prenaša vse informacije Eliasu, njen družabnik David. Na policijski postaji inšpektor Giralt pomotoma opazi majhne podrobnosti, ki ga vodijo do novega osumljenca.

Sreda, 20.12. – 7. del
Fotografija, ki je pritegnila inšpektorjevo pozornost na seznamu pogrešanih, je slika Ezequiela Cortesa, o katerem nihče ni slišal ničesar od dne, ko je izginila Ana. Giralt zasliši Eliasovo ženo, takoj pa opazi, da mu nekaj prikriva. Eva je izvedela, da je izdajalka Hessova. Pol začenja videti posledice odkritja romance med Santijem Murom in njegovo prijateljico Carlo. Lahko bi jo izgubil za vedno, zato se Santi odloči zapreti svoj blog.

Četrtek, 21.12. – 7. del
Elias pride v zapor, policija pa zasliši mamo Ezequiela Cortesa. Alicia se trudi, da bi osvobodila svojega moža, takoj ko je to mogoče, in ga tudi oddaljila od nevarnega vpliva njenega očeta Hectorja Castra. Eva načrtuje, da bo končno zaključila s primerom, Ramon Saura pa jo prepriča, naj nadaljuje delo in začne preiskavo z novimi osumljenci. Novi namig bo odvetnici nedvomno pomagal in zelo spremenil primer, ki se bo končal z novo in nepričakovano aretacijo.

Ponedeljek, 25.12. – 9. del
Elias, ki se počuti bliže svobodi kot kdajkoli prej, želi slediti namigu, ki ga je dobil v zaporu, to pa bo zagotovo obsodilo njegovega partnerja Heredio. Zato računa na pomoč Eve, ki se nenadoma odloči, da mu bo znova zaupala. Z odvetnico gre Elias na odpad z avtomobili, da bi dobila podatke od nekega zaposlenega, ne da bi vedel, da je zaradi tega v nevarnosti. Preiskava obrne drugo pot, ko se primer Ane in Ezequiela izkaže za povezanega s preteklostjo Eve oziroma letalsko nesrečo njenih staršev.

Torek, 26.12. – 10. del
Po odkritju, da je Ana zaklenjena v skrivni kleti hiše Hectorja Castra, bo moral Juan Elias dokončati to, kar začel tiste usodne noči. Ujet med svojimi preteklimi odločitvami in pod pritiskom tistih, ki jim bo moral odkriti skrivnost, se mora odločiti med resnico in lažjo, med pravim in nujnim, med Alicio in Evo. Njegova odločitev bo v vsakem primeru spremenila življenja vseh, ki ga obkrožajo. Santi Mur žaluje za svojo sestro Charry, še posebej pa razmišlja o njenih zadnjih besedah.

Sreda, 27.12. – 11. del
Ana Saura je živa, a ni še na svobodi. Njeno edino upanje je Alicia, ki je pripravljena izdati Juana Eliasa, da bi jo rešila trpljenja, vendar so jo v njeni hiši zabodli in se bori za življenje. Pojavi se izkušeni inšpektor Barrios, ki je v preteklosti že imel opravka z družino Elias. Prvi osumljenec je Santi Mur, nihče pa ne posumi, da je krivec lahko Marc Castro, ki je nosill srajco, umazano od krvi. Heredia pristane v zaporu zaradi umora Ezequiela Cortésa, zagotovo pa se namerava maščevati Eliasu.

Četrtek, 28.12. – 12. del
Pol se pogovarja z Ano in mora sprejeti odločitev: lahko jo reši, lahko pa sledi očetovemu načrtu, ker Alicia ostaja v kritičnem stanju in se skoraj zagotovo ne bo prebudila iz kome. Istega jutra se zgodi spopad med Eliasom in Santijem Murom, da bi ugotovili, ali je bil vpleten v nasilju nad Alicio. S pomočjo Eve uspe Santiju z veliko lažmi obtožiti Eliasa. Heredia pripravlja še zadnje podrobnosti v povezavi z maščevanjem Eliasu.

Ponedeljek 1.1. – 13. del
Alicia se zbudi iz kome in je prepričana, da jo je zabodel njen mož, čeprav tega ne more dokazati. Elias se odloči, da ji bo povedal, da je Pol vpleten v zadevo z Ano in jo opozori, da je bolje, da ne govori ničesar o dekletu. Alicia se ponovno dobi z Barrosom in se odloči, da bo spravila Elíasa v zapor, in zagotavlja, da jo je on napadel. Odvetnik res pristane v zaporu in ve, da mora dokazati, da je Alicio napadel Santi. Tako se Marta Hess odpravi na obisk k Santijevim staršem.

Torek, 2.1. – 14. del
Pol je v stari cerkvi z Anno Sauro, in poskuša obnoviti načrt svojega očeta, še preden je prepozno. Elías ostaja v priporu in ne more priti v stik s svojim sinom, vendar se pojavi večji problem: Heredia ni mogel ustaviti načrta in Julieto je ugrabil Escalante. Alicia se odloči, da bo Barrosu povedala vso resnico glede tega, kar se je zgodilo.

Sreda, 3.1. – 15. del
Ana je končno na svobodi in jo ponovno pri svoji družini. Mediji izvajajo ogromen pritisk nanjo, vendar je v katatoničnem stanju, ne reagira na kakršne koli dražljaje – neodzivna je celo, ko vidi svojega očeta – in ne odgovarja na vprašanja policije. Elias sklepa, da se le pretvarja, saj se še ni odločila, katero verzijo dogodkov bo povedala policiji. Služabnica Murovih odgovori Hessovi, da Santijev oče tistega jutra ni šel k maši, kar je izjemno nenavadno. Napadalca bi lahko razkril tudi domači posnetek Eliasovih.

Četrtek, 4.1. – 16. del
Posledice ugrabitve Anne Saure za Juana Eliasa in njegovo družino, novosti in preobrati v primeru napada na Alicio in njena odločitev, ali naj za dejanje obtoži svojega strica in svojega bratranca ali svojega dedka. Vsi bodo pokazali svoj pravi obraz, razrešile se bodo vse uganke, marsikdo bo ostal odprtih ust. KONEC!

Oddaj komentar