Mama, 1. – 21. del

26. 12. 2017

Torek, 26.12. – 1. del
Melek je deklica, ki ni deležna materinske ljubezni in pozornosti. Njena mama Sule je hladna in okrutna, njen ljubimec Cengiz pa je surovež in se nad Melek fizično znaša. Vendar se zdi, da Melek svojo žalostno usodo lahko prenaša. V šoli ima novo učiteljico Zeynep, ki je začela učiti po sili razmer. Z nenavadnim vedenjem in komentarji Melek v Zeynep vzbudi pozornost. Ko se Melek v šoli onesvesti, je to za Zeynep znak, da je z deklico nekaj hudo narobe.

Sreda, 27.12. – 2. del
Učiteljica Sezgin poskuša opozoriti socialno službo, da je Melek izpostavljena nasilju, vendar oni zahtevajo dokaze. Skupaj z Zeynep deklico obiščeta na domu, kjer pa nista deležni toplega sprejema. Medtem dobi Zeynep odgovor od raziskovalne skupine. Njene poslovne sanje se bodo končno uresničile in počasi začne pakirati kovčke. Pred odhodom se želi posloviti od Melek in jo obišče. Prizor, na katerega naleti, je grozljiv.

Četrtek, 28.12. – 3. del
Zeynep ponudi deklici življenjsko rešitev. Predlaga ji, naj pozabi preteklost, da bo ona postala njena mama in da bosta odpotovali daleč stran, kjer ju nihče ne pozna in začeli novo življenje. A le pod enim pogojem – če jo Melek lahko in želi klicati mama. Vendar pa morata za dosego tega cilja izpeljati prevaro.

Petek, 29.12. – 4. del
Gonul obišče Cahide. Ko gre od nje, na ulici sreča Zeynep in jo prepozna. Presenečena je, da ima hčerko. Tudi Zeynep je namenjena k Cahide, da bi si od nje sposodila denar. Medtem Melek spozna Gonul. Iskanje Melek se nadaljuje. Sule je resnično žalostna, ker je njena hči izginila, njen ljubimec pa meni, da pretirava. Novinarji ju še naprej oblegajo, med njimi je tudi Ali.

Torek, 2.1. – 5. del
Zeynep začne delati ter pušča Melek samo v hotelski sobi. Melek se ne počuti dobro, in ker ne dobi Zeynep na telefon, pokliče Gonul. Ali medtem opazuje Sule in njenega partnerja. Ta Sule predlaga, naj gre na policijo in reče, da verjame, da je njena hčerka mrtva. Sule na to ne pristane, vendar Cengiz ve, kako jo lahko prepriča.

Sreda, 3.1. – 6. del
Cahide obišče Gonul. Pred njeno delavnico zagleda Zeynep. Prepričana je, da je Gonul prelomila obljubo in hčerki zaupala skrivnost. Cahide je v šoku, ko odkrije, da ima Zaynep sedemletno hčerko in da povrh vsega ni poročena. Novinar Ali še naprej raziskuje primer izginule deklice.

Četrtek, 4.1. – 7. del
Simpatična deklica hitro osvoji Cahidino srce, sploh ko ji reče »babica«. Novinar Ali je presenečen, da nihče ni vedel, da ima Zeynep hčerko, ki je istih let kot izginula deklica Melek. Ker Zeynep ve, da Aliju ne more ubežati, se odloči, da je najbolje, da ga pokliče. Vendar mu na srečanju pove nekaj stvari, ki se ne ujemajo s tistim, kar je Ali izvedel.

Petek, 5.1. – 8. del
Zeynep dojame, da novinar Ali ve, kdo je Turna. Ker želi izvedeti, kakšne namene ima, se z njim ponovno dogovori za sestanek. Ali je jasen: naredila bo, kar zahteva od nje, sicer bo objavil vest, da je učiteljica ugrabila svojo učenko. Gonul poskuša medtem izvedeti, kako vpisati otroka v šolo brez dokumentov.

Ponedeljek, 8.1. – 9. del
Gonul novinarju Aliju zagrozi, da ga bo ubila, če bo napisal kaj o Zeynep in Turni. Svojo odločenost o nameri podkrepi z besedami: »Ubila te bom in to zame ne bo prvič.« Sule še naprej trpi zaradi Melek. Ko v hčerkini spominski knjigi naleti na ime učiteljice Zeynep, se odpravi v šolo, kjer dobi njeno telefonsko številko.

Torek, 9.1. – 10. in 11. del
Zeynep sprejme Alijevo nespodobno ponudbo in preživi noč z njim v zameno za to, da ne bo objavil zgodbe o ugrabitvi Melek. Gonul poskuša vpisati Melek v šolo brez osebnih dokumentov, Cahide pa še vedno ne razume, zakaj Zeynep noče sprejeti njene pomoči. Cengiz in Sule se selita v Istanbul. Zeynep uspe Turno vpisati v šolo, Zeynep in Gonul sta si vedno bliže, Ali se odloči, da ne bo objavil zgodbe o izginuli deklici, vendar pa se s tem ne strinja njegov šef. Selitev v Istanbul je za Sule priložnost, da se sestane z Zeynep.

Sreda, 10.1. – 12. in 13.del
Turna se vrne iz šole in se oglasi na Zeynepin telefon. Na drugi strani je njena prava mama Sule. Ta prepozna hčerkin glas in jo pokliče po pravem imenu. Melek ne zdrži in ji reče »mama«. To sliši Cahide in zdaj želi od Melek izvedeti, komu je rekla »mama«. Turna ostane brez besed. Turna se odloči, da bo pobegnila od doma. Zeynep jo začne iskati. Najprej gre v šolo, vendar je ni tam. Na pomoč se obrne na Gonul, ker misli, da je deklica pri njej. Zaskrbljeni se odločita, da bosta šli po sledeh iz dekličinega pisma.

Četrtek, 11.1. – 14. in 15. del
Zeynep in Turna se nastanita v hotelu. Preden Zeynep izključi telefon, Aliju sporoči, kje sta. V Alijevo redakcijo pride Sule ter mu pove, da ve, da je Zeynep ugrabila njeno hčerko. Ali se dela, da ničesar ne ve. Sule na njegovi pisalni mizi najde beležko, na kateri je napisan naslov hotela. Ko pride v hotel, poskuša priti do Zeynep, vendar ji to prepreči osebje. Ali nastani Sule v svojem stanovanju, saj jo želi imeti pod nadzorom. Sule ga prosi, naj ji pomaga najti Zeynep in Melek, vendar jo poskuša Ali prepričati, da je za deklico veliko bolje, če ostane pri Zeynep. Gonul ostane v bolnišnici na preiskavah, ker zdravniki sumijo, da ima težko bolezen.

Ponedeljek, 15.1. – 16. in 17. del
Sule ostane sama v Alijevem stanovanju in začne stikati naokoli. Ko naleti na zaklenjen predal, ga nasilno odpre in v njem najde fotografije svoje hčerke z Zeynep. Najde tudi naslov gospe Gonul, ki jo Ali prav tako omenja v svojih zapiskih. Ko pride v delavnico gospe Gonul, ima zanjo samo eno vprašanje: Kje je Melek? V hiši gospe Gonul se odvija prava drama. Sule kleči pred omaro, v katero se je skrila Melek. Hčerko prosi, naj pride ven, ker bi jo rada objela. Da bi jo primamila, govori o lepih trenutkih, ki sta jih preživeli skupaj. Medtem se Ali pogovarja s Sulejino nekdanjo sosedo, ki ima o Sule lepe mnenje.

Torek, 16.1. – 18. in 19. del
Melekine besede prizadenejo Sule, zato se ta odloči, da bo odšla, vendar pa ji Zeynep ponudi kompromis. Ali se vrne s poti in Sule ga takoj začne prositi za pomoč. Potrebuje denar, da bi lahko odšla iz mesta. Ob tem ne ve, da je Cengiz prišel iz zapora. Zeynep obišče sestro Gamze in ji nudi podporo. Tudi ona bo mati samohranilka. Cahide posluša njun pogovor in dobi solzne oči. Ko se Zeynep vrne v Gonulino delavnico, doživi šok. Gonul je Melek izdelala zapestnico, ki je identična tisti, ki jo je ona dobila od svoje mame. Sule ljubosumnemu Cengizu pove, da je izvedela, da je Melek živa.

Sreda, 17.1. – 20. in 21. del
Škatla spominkov je za Zeynep dokaz, da je Gonul res njena mama. Jezna, ker jo je zapustila, jo želi izbrisati iz svojega življenja. Vendar jo muči radovednost, zato Cahide vpraša, ali jo pozna. Gonul ne razume, zakaj Zeynep in Melek ne prihajata več k njej. Odloči se, da bo deklico obiskala v šoli. Za Zeynep je končno napočil trenutek, da obračuna s svojo biološko mamo in ji pove vse, kar ji je toliko let ležalo na duši. Med dramatičnim pogovorom pride v sobo Cahide in udari Gonul. Cengiz ne nadzoruje več Sulejinega muhastega vedenja. V določenem trenutku želi nekaj, takoj zatem pa si premisli. Tako je tudi z njeno odločitvijo glede Melek. Odloči se, da bo hčerko vzela k sebi. Odpravi se k njej v šolo.

Oddaj komentar