Mama, 1. – 55. del

26. 12. 2017

Torek, 26.12. – 1. del
Melek je deklica, ki ni deležna materinske ljubezni in pozornosti. Njena mama Sule je hladna in okrutna, njen ljubimec Cengiz pa je surovež in se nad Melek fizično znaša. Vendar se zdi, da Melek svojo žalostno usodo lahko prenaša. V šoli ima novo učiteljico Zeynep, ki je začela učiti po sili razmer. Z nenavadnim vedenjem in komentarji Melek v Zeynep vzbudi pozornost. Ko se Melek v šoli onesvesti, je to za Zeynep znak, da je z deklico nekaj hudo narobe.

Sreda, 27.12. – 2. del
Učiteljica Sezgin poskuša opozoriti socialno službo, da je Melek izpostavljena nasilju, vendar oni zahtevajo dokaze. Skupaj z Zeynep deklico obiščeta na domu, kjer pa nista deležni toplega sprejema. Medtem dobi Zeynep odgovor od raziskovalne skupine. Njene poslovne sanje se bodo končno uresničile in počasi začne pakirati kovčke. Pred odhodom se želi posloviti od Melek in jo obišče. Prizor, na katerega naleti, je grozljiv.

Četrtek, 28.12. – 3. del
Zeynep ponudi deklici življenjsko rešitev. Predlaga ji, naj pozabi preteklost, da bo ona postala njena mama in da bosta odpotovali daleč stran, kjer ju nihče ne pozna in začeli novo življenje. A le pod enim pogojem – če jo Melek lahko in želi klicati mama. Vendar pa morata za dosego tega cilja izpeljati prevaro.

Petek, 29.12. – 4. del
Gonul obišče Cahide. Ko gre od nje, na ulici sreča Zeynep in jo prepozna. Presenečena je, da ima hčerko. Tudi Zeynep je namenjena k Cahide, da bi si od nje sposodila denar. Medtem Melek spozna Gonul. Iskanje Melek se nadaljuje. Sule je resnično žalostna, ker je njena hči izginila, njen ljubimec pa meni, da pretirava. Novinarji ju še naprej oblegajo, med njimi je tudi Ali.

Torek, 2.1. – 5. del
Zeynep začne delati ter pušča Melek samo v hotelski sobi. Melek se ne počuti dobro, in ker ne dobi Zeynep na telefon, pokliče Gonul. Ali medtem opazuje Sule in njenega partnerja. Ta Sule predlaga, naj gre na policijo in reče, da verjame, da je njena hčerka mrtva. Sule na to ne pristane, vendar Cengiz ve, kako jo lahko prepriča.

Sreda, 3.1. – 6. del
Cahide obišče Gonul. Pred njeno delavnico zagleda Zeynep. Prepričana je, da je Gonul prelomila obljubo in hčerki zaupala skrivnost. Cahide je v šoku, ko odkrije, da ima Zaynep sedemletno hčerko in da povrh vsega ni poročena. Novinar Ali še naprej raziskuje primer izginule deklice.

Četrtek, 4.1. – 7. del
Simpatična deklica hitro osvoji Cahidino srce, sploh ko ji reče »babica«. Novinar Ali je presenečen, da nihče ni vedel, da ima Zeynep hčerko, ki je istih let kot izginula deklica Melek. Ker Zeynep ve, da Aliju ne more ubežati, se odloči, da je najbolje, da ga pokliče. Vendar mu na srečanju pove nekaj stvari, ki se ne ujemajo s tistim, kar je Ali izvedel.

Petek, 5.1. – 8. del
Zeynep dojame, da novinar Ali ve, kdo je Turna. Ker želi izvedeti, kakšne namene ima, se z njim ponovno dogovori za sestanek. Ali je jasen: naredila bo, kar zahteva od nje, sicer bo objavil vest, da je učiteljica ugrabila svojo učenko. Gonul poskuša medtem izvedeti, kako vpisati otroka v šolo brez dokumentov.

Ponedeljek, 8.1. – 9. del
Gonul novinarju Aliju zagrozi, da ga bo ubila, če bo napisal kaj o Zeynep in Turni. Svojo odločenost o nameri podkrepi z besedami: »Ubila te bom in to zame ne bo prvič.« Sule še naprej trpi zaradi Melek. Ko v hčerkini spominski knjigi naleti na ime učiteljice Zeynep, se odpravi v šolo, kjer dobi njeno telefonsko številko.

Torek, 9.1. – 10. in 11. del
Zeynep sprejme Alijevo nespodobno ponudbo in preživi noč z njim v zameno za to, da ne bo objavil zgodbe o ugrabitvi Melek. Gonul poskuša vpisati Melek v šolo brez osebnih dokumentov, Cahide pa še vedno ne razume, zakaj Zeynep noče sprejeti njene pomoči. Cengiz in Sule se selita v Istanbul. Zeynep uspe Turno vpisati v šolo, Zeynep in Gonul sta si vedno bliže, Ali se odloči, da ne bo objavil zgodbe o izginuli deklici, vendar pa se s tem ne strinja njegov šef. Selitev v Istanbul je za Sule priložnost, da se sestane z Zeynep.

Sreda, 10.1. – 12. in 13.del
Turna se vrne iz šole in se oglasi na Zeynepin telefon. Na drugi strani je njena prava mama Sule. Ta prepozna hčerkin glas in jo pokliče po pravem imenu. Melek ne zdrži in ji reče »mama«. To sliši Cahide in zdaj želi od Melek izvedeti, komu je rekla »mama«. Turna ostane brez besed. Turna se odloči, da bo pobegnila od doma. Zeynep jo začne iskati. Najprej gre v šolo, vendar je ni tam. Na pomoč se obrne na Gonul, ker misli, da je deklica pri njej. Zaskrbljeni se odločita, da bosta šli po sledeh iz dekličinega pisma.

Četrtek, 11.1. – 14. in 15. del
Zeynep in Turna se nastanita v hotelu. Preden Zeynep izključi telefon, Aliju sporoči, kje sta. V Alijevo redakcijo pride Sule ter mu pove, da ve, da je Zeynep ugrabila njeno hčerko. Ali se dela, da ničesar ne ve. Sule na njegovi pisalni mizi najde beležko, na kateri je napisan naslov hotela. Ko pride v hotel, poskuša priti do Zeynep, vendar ji to prepreči osebje. Ali nastani Sule v svojem stanovanju, saj jo želi imeti pod nadzorom. Sule ga prosi, naj ji pomaga najti Zeynep in Melek, vendar jo poskuša Ali prepričati, da je za deklico veliko bolje, če ostane pri Zeynep. Gonul ostane v bolnišnici na preiskavah, ker zdravniki sumijo, da ima težko bolezen.

Ponedeljek, 15.1. – 16. in 17. del
Sule ostane sama v Alijevem stanovanju in začne stikati naokoli. Ko naleti na zaklenjen predal, ga nasilno odpre in v njem najde fotografije svoje hčerke z Zeynep. Najde tudi naslov gospe Gonul, ki jo Ali prav tako omenja v svojih zapiskih. Ko pride v delavnico gospe Gonul, ima zanjo samo eno vprašanje: Kje je Melek? V hiši gospe Gonul se odvija prava drama. Sule kleči pred omaro, v katero se je skrila Melek. Hčerko prosi, naj pride ven, ker bi jo rada objela. Da bi jo primamila, govori o lepih trenutkih, ki sta jih preživeli skupaj. Medtem se Ali pogovarja s Sulejino nekdanjo sosedo, ki ima o Sule lepe mnenje.

Torek, 16.1. – 18. in 19. del
Melekine besede prizadenejo Sule, zato se ta odloči, da bo odšla, vendar pa ji Zeynep ponudi kompromis. Ali se vrne s poti in Sule ga takoj začne prositi za pomoč. Potrebuje denar, da bi lahko odšla iz mesta. Ob tem ne ve, da je Cengiz prišel iz zapora. Zeynep obišče sestro Gamze in ji nudi podporo. Tudi ona bo mati samohranilka. Cahide posluša njun pogovor in dobi solzne oči. Ko se Zeynep vrne v Gonulino delavnico, doživi šok. Gonul je Melek izdelala zapestnico, ki je identična tisti, ki jo je ona dobila od svoje mame. Sule ljubosumnemu Cengizu pove, da je izvedela, da je Melek živa.

Sreda, 17.1. – 20. in 21. del
Škatla spominkov je za Zeynep dokaz, da je Gonul res njena mama. Jezna, ker jo je zapustila, jo želi izbrisati iz svojega življenja. Vendar jo muči radovednost, zato Cahide vpraša, ali jo pozna. Gonul ne razume, zakaj Zeynep in Melek ne prihajata več k njej. Odloči se, da bo deklico obiskala v šoli. Za Zeynep je končno napočil trenutek, da obračuna s svojo biološko mamo in ji pove vse, kar ji je toliko let ležalo na duši. Med dramatičnim pogovorom pride v sobo Cahide in udari Gonul. Cengiz ne nadzoruje več Sulejinega muhastega vedenja. V določenem trenutku želi nekaj, takoj zatem pa si premisli. Tako je tudi z njeno odločitvijo glede Melek. Odloči se, da bo hčerko vzela k sebi. Odpravi se k njej v šolo.

Četrtek, 18.1. – 22. in 23. del
Zeynep je obupana, ker je Sule odpeljala Melek. Gonul si želi, da bi slišala svojo hčerko, vendar se ta ne odziva na njene klice. Sule je obrnila list in se vede kot prava mati. Melek je jezna nanjo in se noče pogovarjati z njo. Cengiz je zaradi vsega skupaj zelo živčen, predvsem pa ga moti Melek. Cahide očita Gonul, da se vmešava v njeno družino. Melek na mizi zagleda mobitel in želi poklicati Zeynep. V tistem trenutku pride Sule in se ujezi, ker Melek Zeynep kliče mama. Odloči se, da gre na policijo in Zeynep prijavi zaradi ugrabitve. Medtem se Cengizov sorodnik sestane z Zeynep z namenom, da bi od nje dobil še več denarja.

Petek, 19.1. – 24. in 25. del
Zeynep bi naredila vse, da bi prišla do denarja, ki ga Cengiz zahteva. Pri tem ji pomagata tudi sestri. Ali pove Gonul, da Zeynep potrebuje denar. Gonul vse svoje prihranke prinese Zeynep v upanju, da bi jo hčerka sprejela. Cengiza in Sule obiščejo socialni delavci in se želijo na samem pogovoriti z Melek. Tako izvedo, kaj se je z njo dogajalo zadnja dva meseca. H Gonul v delavnico pride neka starka in jo začne obtoževati, da je kriva za nesrečo, ki jo je doletela. Cengiz se Zeynep ne javlja na telefon, zato se ta odloči, da ga bo obiskala na domu. Tam naleti na grozljiv prizor. Cahide izve, da so hčerke prodale svojo dediščino. Jezna, ker so zlorabile njeno zaupanje, jih pokliče na sestanek.

Ponedeljek, 22.1. – 26. del
Sule se prebudi v bolnišnici, kjer izve, da je Rifat mrtev, Cengiz pa v nezavesti. Ker sama nima težjih poškodb, jo odpustijo in znajde se na cesti brez vsega. Po pomoč se nameni h Gonul, od katere si izposodi denar in jo prosi, naj jo obvesti, če bo videla Melek. Kmalu po njenem odhodu se tam znajdeta tudi Zeynep in Turna.

Torek, 23.1. – 27. del
Inšpektor, ki preiskuje streljanje, ugotovi, da je Cengiz po telefonu večkrat govoril z neko učiteljico Zeynep, zato podrejenim ukaže, naj ugotovijo, za koga gre. Gamze se s potolčenim avtomobilom zateče v bližnjo avtomehanično delavnico, kjer spozna novega prijatelja, Cahide pa od Zeynep ponovno zahteva, naj se odpove Turni.

Sreda, 24.1. – 28. del
Gonul mora hkrati skrbeti za ranjeno Sule in mamo Zeynep, ki še vedno ne želi govoriti z njo. Turna namerava Zeynep in Duru presenetiti z zajtrkom, pri čemer pa pade s stola in si poškoduje roko. Ker policija v časopisu objavi Melekino fotografijo, je Zeynep ne more odpeljati v bolnišnico, zato za pomoč prosi Gonul.

Četrtek, 25.1. – 29. del
Sule Zeynep prijavi policiji, zato ta ne vidi druge rešitve, kot da nadaljuje z begom. Gonul zopet izkoristi svoja stara poznanstva in jo skupaj s Turno odpelje k ženski, ki jima lahko pomaga zapustiti državo. Cengiz medtem okreva, a ko ga odpustijo iz bolnišnice, noče več niti slišati za Sule.

Petek, 26.1. – 30. del
Sule kar naprej kliče Cengiza, ki pa je medtem že v postelji z drugo. Sule se od ljubosumja napije, natakar pa izkoristi njeno stanje in jo odpelje v hotel. Zdi se, da bosta Zeynep in Turna končno lahko pobegnili iz države, a ju na meji ustavijo policisti, ki Zeynep aretirajo, Turno pa predajo Sule.

Ponedeljek, 29.1. – 31. del
Sule se skupaj z Melek znajde v Necmijevih krempljih, Zeynep pa medtem v zaporu trpi zaradi nasilja drugih zapornic. Cahide pove Gonul, da bo Zeynepina odvetnica, hkrati pa od nje zahteva, naj se od hčere oddalji, saj bi ji povezava z njo lahko škodila. Melek obišče socialna delavka.

Torek, 30.1. – 32. del
Inšpektorja Sinana zanima, zakaj želi Melek Zeynep obiskati v zaporu, zato se pogovori z njo. Ko izve resnico, se odloči Melek poslati v dom za zapuščene otroke, Sule pa se znajde na zasliševalnem stolu. Cahide namerava Cengiza in Sule podkupiti, da bi umaknila ovadbo proti Zeynep.

Sreda, 31.1. – 33. del
Ali Zeynep pokaže posnetek Melek, ki se v domu zabava s svojimi vrstniki, na Zeynep pa ima to nasproten učinek od pričakovanega. Cengiz ugotovi, da bo Sule lahko zmanipuliral samo s poroko, zato hitro poskrbi za civilni obred. Melek pobegne iz doma in se zateče k Zeynep in Gonul.

Četrtek, 1.2. – 34. del
Zeynep se s težavo poslovi od Melek, ki se vrne v dom. Cahide posreduje pri sodniku, ki poskrbi, da lahko Sule in Cengiz Melek odpeljeta domov. Ko za to izve Zeynep, se spre z mamo, Sulejino in Cengizovo idilično družinsko življenje pa se kaj kmalu spet vrne na stare tire.

Petek, 2.2. – 35. del
H Gonul se vrne mama Zeynep, ki je tokrat s seboj prinesla spominke na sina Mustafo, saj namerava svoji vnukinji povedati resnico. Zeynep želi s Sinanovo pomočjo dokazati, da je Sule neodgovorna mama, in si s tem dokončno izboriti skrbništvo nad Turno. Cengiz medtem od Sule zahteva, naj se odpove Melek.

Ponedeljek, 5.2. – 36. del
Sule se pred Cengizom zateče k Zeynep in Cahide, medtem ko inšpektor Sinan Cengiza povabi na policijsko postajo. Sule še vedno ni pripravljena priznati, da jo Cengiz pretepa, on pa se po krajšem pogovoru z njo odloči ugrabiti Melek. Cahide se zaradi Zeynep spre s svojim poslovnim partnerjem.

Torek, 6.2. – 37. del
Zeynep svoji stari mami pove, da je Gonul moža ubila, ker jo je pretepal, in ji očita, da bi to morala vedeti tudi sama. Cengiz Melek pripelje k svoji ljubici, Sule pa se za pomoč obrne na Tahirja. Zeynep namerava Cengizu za Melek plačati odkupnino, ki jo zahteva od nje, a ji družina to odsvetuje.

Sreda, 7.2. – 38. del
Sule in Zeynep se skupaj lotita raziskovanja Cengizove preteklosti, on pa se hudo ranjen znajde na begu z Melek. Zeynep od Sule zahteva, naj Cengiza zaradi ugrabitve prijavi policiji, a je ona ne uboga, ker želi zaščititi očeta svojega nerojenega otroka. Cengiz pomoč poišče pri svoji odtujeni mami.

Četrtek, 8.2. – 39. del
Gonul Cahide zaupa, da si želi samo zaščititi Zeynep, ona pa poskuša s Sinanovo in Alijevo pomočjo na vsak način priti v stik s Turno. Ko Sule Cengizu pove, da nosi njegovega otroka, ji ta ne verjame, zato se ponovno zateče k nasilju. Duru Aliju izpove svojo ljubezen, a pogovor se ne izide po njenih pričakovanjih.

Petek, 9.2. – 40. del

Ponedeljek, 12.2. – 41. del
Sule in Melek vržejo iz stanovanja in pomaga jima prijatelj Tahir. Melek je zelo žalostna, ker pogreša Zeynep, Sule pa išče službo in pogreša Cengiza, ki se ji ne oglasi. Medtem Zeynep prestane operacijo, vendar se ne zbudi iz kome. Potem se dogodki prevrtijo za 18 mesecev naprej in vidimo Melek, ki skrbi za svojega bratca Hasana. Sule in Cengiz cele noči delata, Melek pa ostaja sama z dojenčkom. Zeynep povsem okreva, se poroči s Sinanom in dela kot fotografinja.

Torek, 13.2. – 42. del
Zeynep je po operaciji na novo zaživela s Sinanom in v novi službi, ki ji jo je priskrbel novinar Ali, fant njene sestre Duru. Zeynep misli, da je Melek umrla v prometni nesreči, vendar ona živi s Sule, Cengizom in svojim bratcem, s katerim sta vedno sama in pogosto celo brez hrane. K sreči Melek pomaga dobra soseda. Medem pa si Zeynep prizadeva, da bi s Sinanom posvojila otroka. Gonul izve, da je Melek še živa in da si je ga. Cahide njeno smrt izmislila, da bi pomagala Zeynep.

Sreda, 14.2. – 43. del
Vsa družina se pripravlja na Durujin rojstni dan. Zeynep spoznava otroke iz sirotišnice, da bi katerega izmed njih posvojila, Melek pa še vedno trpinči očim Cengiz. Prepusti ji vso skrb za sinka, običajno sta sama in brez hrane, zato začne Melek prodajati igračke, da bi kaj zaslužila, in bratca celo sama pelje na cepljenje. Ga. Cahide ima slabo vest, ker se je zlagala Zeynep, da je Melek umrla, in to se trudi rešiti tako, da bi sama odnesla celo kožo, saj ji Gonul grozi, da bo vse povedala Zeynep.

Četrtek, 15.2. – 44. del
Cahide skuša preprečiti, da bi Gonul povedala Zeynep resnico. Ali podari Duru za rojstni dan posebno zapestnico in Duru ga preseneti tako, da ga zasnubi. Ali jo osupel zavrne, zato se razideta. Zeynep pa meni, da je morda noseča, s čimer zelo razveseli Sinana. Kljub temu hoče posvojiti enega otroka. Sule nažene Cengiza in si najde novo službo pevke narodnih pesmi. Medtem Melek odpelje bolnega bratca Hasana k zdravniku.

Petek, 16.2. – 45. del
Zeynep in Sinan gresta po Duru, ki se je po razhodu z Alijem od žalosti napila v klubu. Duru se zaupa Zeynep in ji pove, da je Ali najbrž zaljubljen vanjo. Ko Zeynep s tem sooči Alija, ji ta prizna čustva. Melek ne hodi v šolo, ker mora skrbeti za bratca, zato jo obišče sošolka in ji prinese domače naloge. Melek v časopisu prebere novico o knjigi, ki jo je o njiju z Zeynep napisal Ali, in tako izve, da mama le ni pozabila nanjo. Ko jo hoče obiskati v službi, jo vidi z deklico iz sirotišnice in znova izgubi vse upanje. Medtem pa Sule uspešno prestane preizkus in dobi novo službo pevke.

Ponedeljek, 19.2. – 46. del

Torek, 20.2. – 47. del
Cengiz se predčasno vrne domov in skoraj zaloti Gonul na obisku pri Melek, na katero strese svojo slabo voljo. Medtem vsi čakajo v bolnišnici, da bi izvedeli, ali si bo Duru opomogla, ko ji po prevelikem odmerku pomirjeval izperejo želodec. Ali ji napiše lepo sporočilo. Cengiz sili Melek, da bi mu pomagala pri kraji v trgovini. Gonul spet obišče Melek, pri tem pa ji sledi Zeynep in tako odkrije, da je Melek še živa. Po tem se dogodki prevrtijo za 13 mesecev nazaj, ko je Zeynep ležala v komi, Sule pa je bila še noseča.

Sreda, 21.2. – 48. del
V tem delu se vrnemo v čas, ko je Zeynep ležala v bolnišnici in je bila njena prihodnost še negotova. Sule in Melek sta se odselili iz Istanbula, Cengiz pa ju je zapustil. Medtem Sinan ves čas bedi ob Zeynep in jo celo zasnubi, čeprav se še vedno ne odziva. Ali je medtem napisal knjigo o njeni zgodbi in čaka, da se zbudi in odobri objavo, vsi skupaj pa iščejo Sule in Melek, ki sta izginili neznano kam. Ko se Zeynep prebudi, takoj povpraša po Turni in se zapriseže, da ji bo posvetila vse življenje, zato se Cahide odloči, da bo najbolje, če ji rečejo, da je Melek umrla. Sule rodi zdravega sina.

Četrtek, 22.2. – 49. del
Po Cahidini laži, da je Melek umrla v prometni nesreči, Zeynep žaluje na njenem grobu, ne da bi vedela, da je prazen, Melek pa še kako živa, a brez mame obupana in osamljena. Sule pozneje obišče Zeynep in se pretvarja, da je Melek res umrla. Zeynep obupana leži v postelji in okrevanje je ne zanima več, dokler je Sinan ne pregovori, da je še vedno vredno živeti. Sinan potem po naključju odkrije, da je Melek še živa, in o tem povpraša Cahide, ki mu vse prizna. Dogodki se znova prevrtijo v sedanjost, ko Zeynep odkrije, da je Melek še živa, in se onesvesti na pragu njene hiše.

Petek, 23.2. – 50. del
Zeynep je jezna na Gonul, ker misli, da ji je samo ona prikrivala resnico, da je Turna še živa. Rada bi se pogovorila s Turno in jo prepričala, da je ni zapustila in da jo ima še vedno rada, vendar jo le-ta zavrne, saj je jezna nanjo. Vsi se trudijo, da Zeynep ne bi izvedela, da je vsega kriva Cahide, ki okreva po infarktu, in Sule družino izsiljuje tako, da ji pomagajo Cengiza spraviti iz zapora. Ali in Duru se pobotata, mama Zeynep pa hoče vnukinjo omehčati, da ne bi tako zamerila Gonul, ker ji je prikrivala resnico.

Ponedeljek, 26.2. – 51. del

Torek, 27.2. – 52. del
Zeynepina želja se uresniči. Prišel je dan druženja z Melek, ki pa je vse prej kot sproščen. Sule se z izgubo službe nikakor ne more sprijazniti, zato Haydarja prosi za novo priložnost. Ko že zadiši po boljših časih, jo Cengiz pošteno zagode. Na vratih se pojavita uslužbenca centra za socialno delo, ki razmere na njihovem domu ocenita negativno.

Sreda, 28.2. – 53. del
Sinanu vest ne da miru, zato si jo olajša pred Zeynep. Ta resnice ne sprejme pozitivno, spakira kovčke in odide domov k mami. Melek se s Sulejino odločitvijo glede Hasana ne more sprijazniti, zato reči vzame v svoje roke. Bratca ugrabi in policija sproži iskalno akcijo. Pri tem na zaslišanje privede priče, ki obudijo preteklost.

Četrtek, 1.3. – 54. del
Mama Zeynep je prava zakladnica pripovedk. Tokrat Turni pove zgodbico, ki v njej prebudi zatrto čustvo. Sule in Cengiz se vrneta na stara pota groženj, kar sproži nove zaplete. Policija tako raziskuje kar dva primera hkrati: izginotje otrok in Cengizovo sumljivo poslovanje.

Petek, 2.3. – 55. del
Da bi se ognili težavam, morata Turna in Hasan domov, s čimer se Zeynep težko sprijazni. Dobro ve, v kakšne razmere ju pošilja, zato začne premlevati o rešitvah. Najprej se po rešitev zateče h Gonul, potem še k Cahide, ki pa ji prizna svojo laž. Zeynep se v trenutku podre svet. Tega bo skušala sestaviti v bližini Turninega doma. Pri tem jo zaloti Cengiz …

Oddaj komentar