Cena slave, 1. – 10. del

02. 01. 2018

Ponedeljek, 1.1. – 1. del
Julio Cesar Solar je glasbena zvezda, njegov brat Mateo pa eden najpomembnejših skladateljev in producentov. Imata slavo in moč, a nepričakovana tragedija spremeni življenja vseh. Mateo se ne more sprijazniti z bratovo smrtjo, zato se na lastno pest spravi k raziskovanju njegovega umora. Pri tem naleti na močno mafijsko mrežo, povezano z donosnim glasbenim poslom. Na samem vrhu tega posla sta popularen pevec Rafael Zabala in skorumpirani poslovnež Amado Matamoros. Na poti iskanja resnice se Mateo zaljubi v glasbenico Manaro, Amadovo polsestro. To pa Mateu ne prepreči, da ne bi nadaljeval vojne proti svojim vplivnim nasprotnikom.

Torek, 2.1. – 2. del
Julia Cesarja po streljanju pripeljejo v bolnišnico. Novica se razširi kot požar in pretrese vse. Mateo bratu Moisesu omeni, da je Julio Cesar pred nesrečnim dogodkom omenil Victorio. Victorio res pridržijo, a na zaslišanju zanika, da bi ona ustrelila Julia Cesarja. Belinda pove Gildi, da je noseča. Ko pevca Rafaela med intervjujem vprašajo, če je vpleten v umor Julia Cesarja, to odločno zanika. Julio Cesar je v bolnišnici še vedno v kritičnem stanju.

Sreda, 3.1. – 3. del
Gilda žaluje za svojim bratom. Ker se Mateo zaradi bratovega umora sooči s Trevinom, s strelnimi ranami konča tudi sam. Gilda obvesti Rafaela, da se je Mateo podal na soočenje s Trevinom in Rafael o tem takoj poroča Amadu. Victorio najdejo umorjeno v celici. Rafael reši Matea in njegove prijatelje, Gilda pa mu sporoči, da je Julio Cesar umrl. Rafael družini Solar in njihovi založbi ponudi pomoč. Trenutek kasneje pa se že dogovarja z Amadom o planih glede družine Solar, njihove založbe in pravic do Julio Cesarjeve glasbene zapuščine.

Četrtek, 4.1. – 4. del
Mateo obljubi Belindi, da bodo poskrbeli zanjo. Sebe pred javnostjo predstavi kot lastnika bratove glasbene založbe. Rafael se prepira z Itzel, ker se je nepovabljena udeležila pogreba Julia Cesarja. Mateo spozna Manaro, ko prepeva eno od svojih pesmi, in ji ponudi svoje producentske usluge. Oba se strinjata, da ju v glasbi vodi enaka strast in bosta zaradi tega nadaljevala s sodelovanjem. Amadu pa ne uide, da je med njima zaiskrila veliko večja naklonjenost kot je poslovno sodelovanje.

Petek, 5.1. – 5. del
Amado in Rafael hočeta na vsak način priti do ogromne glasbene zapuščine Julia Cesarja. Amado pokliče Trevina zaradi denarja za umor Julia Cesarja. Isaac se odloči, da bo ekskluzivno razkril novico o Belindini nosečnosti, da bi z denarjem pokril svoje igralniške izgube. Rafael zagotavlja Manari, da se bo ločil od Itzel, da bo lahko bil z njo. V spomin na Julia Cesarja pripravljata pesem v njegov spomin, in Manara predlaga, naj pesem producira Mateo. Ko Mateo v to privoli, Rafael takoj opazi, da se med Manaro in Mateom nekaj plete.

Ponedeljek, 8.1. – 6. del
Neto prosi sina, naj nekako utiša Itzel, še preden ji uspe očrniti dobro ime družine Zabala. Mateo Moisesu pove za Belindino nosečnost, Moises pa od njega zahteva, da Isaacu pomaga uspeti v glasbenem svetu. Trevino načrtuje nove umore. Mateo se pojavi na Manarinem domu, kjer naleti na Amada. Amado o tem takoj obvesti Rafaela in mu zabrusi, naj opravi svoje delo. Mateo in Manara doživita romantične trenutke in si priznata naklonjenost. Itzel za svoj molk po ločitvi zahteva polovico skupnega imetja.

Torek, 9.1. – 7. del
Amado udari Agustino in ji zabiča, naj ne bo vsiljiva. Gilda se sooči z Isaacom glede novice, ki se je znašla v medijih. Še zlasti, ker je bila novica podana na način, ki postavlja pod vprašaj očetovstvo pokojnega Julia Cesarja. Rafael se obrne na Amada, da bi v Itzelin avto podtaknili droge. Moises od sina zahteva pojasnilo glede novice, ki je prišla v medije. Amado načrtuje, kako bi ubil Trevina, Trevino pa se namerava s svojo ekipo znebiti Amada in Matea.

Sreda, 10.1 – 8. del
Med izvajanjem pesmi Manare in Rafaela pride do spora med Trevinom in Amadom. Policija v Itzelinem avtu najde drogo. Isaac je ljubosumen na Manaro in se jezi na očeta, ker spominske pesmi za strica ni priskrbel njemu. Amadova zmaga je popolna. Trevino pred smrtjo svoje posle preda sinu Lorenzu. Manara Amada vpraša, če je bil vpleten v Julio Cesarjev umor in če enako namerava storiti tudi z Mateom. Lorenzo šele sedaj izve za očetove umazane posle.

Četrtek, 11.1. – 9. del
Amado in Manara se prepirata glede Trevinove smri in Amado sestri zatrjuje, da je bilo vse stvar preživetja. Amado zve, da hoče Lorenzo narediti avtopsijo očetovega trupla, zato že razmišlja, kako bi posredoval, da resnica o zastrupitvi ne bi prišla na dan. Itzel v bolnišnici izve za drogo v svojem avtomobilu in takoj pomisli, da gre gotovo za Rafaelovo dejanje. Mateo, Rafael in Manara vadijo v studiu. Rafael Mateu na samem očita, da zapeljuje Manaro, čeprav mu je obljubil, da je ne bo. Mateo zapeljevanje zanika, kar pa ni všeč Manari, ki nehote sliši njun razgovor.

Petak, 12.1. – 10. del
Manara poišče Matea in ga prosi, da bi bila samo prijatelja, saj noče sprožiti nasprotja med njim in Rafelom. Glede na njuna čustva je to laže reči kot storiti. Manara mu na hitro pove, kakšen je njen odnos z bratom. Ko Manara pride domov, ji Agustina pove, da Amado čaka nanjo. Amado ji prizna, da je ubil Trevina, opozori pa jo, naj nikar ne pozabi, kaj vse je storil za njo od njenega 15. leta dalje. Rafael prizna Itzel, da je podatknil droge v njen avto. Obljubi ji, da jo bo spravil iz zapora, če se po ločitvi odreče deležu skupnega imetja.

Oddaj komentar