Larina izbira (II), 1. – 165. del

07. 03. 2013

1., 2., in 3. del
Šest let po koncu prve sezone se ljubezenska zgodba Lare in Jaše nadaljuje. Vsebina prvih treh delov druge sezone pa je mnogim poznana že iz filma Larina izbira: Izgubljeni princ. Par se vrne k svojemu staremu življenju v vili Zlatarjevih, kjer ju kmalu razveseli najlepša novica na svetu. A hkrati se njunih življenj dotakne tudi kruta bolezen. Poleg tega se njuno razmerje zopet znajde pred hudo preizkušnjo, saj ju v želji po maščevanju nekateri še vedno hočejo ločiti. Ali njuna zveza lahko prenese ponovno ločitev in ali bo Jaša zbral dovolj moči in poguma, da se bori za srečo svoje družine?

4. del
Potem ko ga pred smrtjo reši neznanka, Dinko tava po ulicah Splita in konča pred hišo svoje mame. Nela medtem še naprej živi v hiši Zlatarjevih, čeprav jo odtujen odnos s Tončijem globoko boli. Cvitka jo skuša prepričati, da se sooči s svojimi čustvi. Lara, Jaša in Zlaja se vrnejo v Split, presrečni, da so spet skupaj. Družina se odpravi v cerkev, pri tem pa se ne zavedajo, da so pod budnim očesom skrivnostne ženske v črnem.

5. del
Nela skuša izvedeti, kdo je avtor njenega portreta, vendar ne pride nikamor. Istočasno je jezna na Tončija, ker se je popolnoma oddaljil od družine. Nato ji moški, ki stoji za portretom, pošlje sliko, ki Nelo popolnoma šokira. Karmen nadaljuje z obredom, da bi postala vodja plemena. Takrat se pojavi Nikša, ki jo skuša prepričati, da se vrne domov, vendar ga Karmen zavrne. Tako z zlomljenim srcem opazuje, ko jo proglasijo za vodjo skupnosti. Dalii se uspe neopaženo pretihotapiti iz hiše Zlatarjevih.

6. del
Dinko se prestraši, ko na pokopališču zagleda žensko, ki ga neverjetno spominja na Leilo. Še bolj je šokiran, ko se mu ona predstavi kot Leilina sestra Dalia. Lara in Jaša dan s sinom preživita na ribiški ladji. Oba začutita, da ja Zlaja zaradi vsega, kar je pretrpel, nekoliko prestrašen, zato sta nanj še posebej pozorna. Dalia Dinka povabi k sebi domov, kjer mu pokaže Leilino zadnje pismo. Njegova vsebina Dinka globoko potre, saj so Leiline zadnje besede polne ljubezni do njega.

7. del
Tristan ugrabi Karmen in jo iz Splita odpelje v hišo, ki jo je uredil posebej za njo. Medtem ko se Karmen neuspešno trudi pobegniti, se Nikša in Azra odpravita za njima. Ko prispeta do hiše, Nikša vdre vanjo, vendar mu pot do Karmen ovira Tristan. Nela izve, da je skrivnostni moški njena ljubezen iz mladosti, Šimun. Po prvem šoku v njej prevlada jeza, ker je iz nje skušal izvabiti reakcijo na takšen način. Šimuna pa zanimajo le odgovori na njegova vprašanja, saj še vedno ni pozabil njune iskrene in nesebične ljubezni.

8. del
Nikši uspe premagati Tristana, Karmen pa končno spozna, da je njen prostor ob Nikši. Nela se Šimunu odloči vrniti njegovo sliko, zato ga obišče na jahti. Namesto tega jo on začne prepričevati, da bo sedaj končno njegova, saj pada na denar, katerega ima on na pretek. Neli je takoj jasno, da jo hoče zaradi svojega ega, vendar pa jo hkrati zamika igra mačke in miši, ki se ji ponuja. Dalia postane Larina učenka, saj se pri njej začne učiti klavir. Na ta način si zagotovi dostop do Lare, kot tudi do Jaše in Zlaje.

9. del
Laro skrbi, da bi Zlaja videl Dinka v nezavesti. Ko slednji pride k sebi, mu Dalia zagrozi, naj molči o njeni identiteti, sicer se Zlaji slabo piše. Toda Dinka kmalu odpeljejo rešilci, medtem pa Zlaja ostaja v šoku. Starša ga skušata potolažiti, vendar deček z njima nikakor noče spregovoriti. Zlatarjevi se Dalii na vse pretege zahvaljujejo za pomoč, še posebej hvaležna pa je seveda Lara. Dalia si nadene masko skromnosti in ne prosi za nič v zameno. Dokler se nekega dne ne pojavi na njihovih vratih, češ da je ostala brez strehe nad glavo.

10. del
Nela je presenečena, ko se Šimun ponovno pojavi, potem ko jo je že užalil s svojo nemoralno ponudbo. Še bolj pa jo šokira Tončijeva vrnitev, ki tudi pri Šimunu izzove burno reakcijo. Blanka ne verjame Dinkovi zgodbi o maščevalni Dalii, dokler je sama ne sreča na pokopališču. Takrat se odloči, da bo vsem povedala resnico, vendar jo Dalia še prej zvabi na neznano lokacijo, kar Blanko dodatno prestraši. Alen je jezen zaradi obvestila o deložaciji, vendar Vjero vseeno tolaži, da bo vse uredil.

11. del
Blanki uspe pobegniti pred Dalio, vendar ne za dolgo. Ker je ne more prepričati, naj pozabi na maščevanje, pobegne v bližnji tunel, ne da bi se zavedala prihajajočega vlaka. Medtem se obupani Dinko trudi mamo dobiti na telefon. Nikakor je ne uspe priklicati, zato ga začnejo obhajati zle slutnje. Lara ne ve, kako bi se spoprijela z Zlajinimi vprašanji o Dinku. Predvsem hoče sina pomiriti, zato skupaj pripravita presenečenje za Jašo. V hiši se pripravljajo na Tončijevo vrnitev, čeprav Nela še vedno ne ve, kaj naj si o vsem skupaj sploh misli.

12. del
Tončija ob povratku v Split pričaka voznik, ki ga na njegovo grozo odpelje k Šimunu, katerega ni videl že leta. Ta na dan privleče duhove iz preteklosti. Tako izvemo, da ga je Tonči strpal v zapor, saj je bil to edini način, da Nelo reši pred njegovim nadlegovanjem. Ko Karmen obišče Laro, sta obe presrečni, da se po dolgem času spet vidita. Vjera obišče Nikšo in Karmen, ki sta do nje zelo razumevajoča. Pri tem pa se ne zavedata njenega pravega razloga za obisk. Magdaleni uide resnica o požaru, zato ji Vjera zagrozi, naj molči.

13. del
Nela izbruhne, da Tončiju nikoli ne bo oprostila, in ga nažene iz hiše. Stvar se razvije v hud prepir, zaradi katerega se v Tončiju vzbudi vsa slaba vest. V navalu jeze mu Nela pove, da se je Blanka ubila. Novica Tončija tako prizadene, da od šoka doživi srčni napad in pristane v bolnici. Na sodišču poteka branje razsodbe, ki Dinku prinese trideset let zapora. Medtem v bolnici vsi molijo za Tončijo ozdravitev. Zdravnik Neli pove, da je njegovo stanje zelo resno, saj nujno potrebuje presaditev srca.

14. del
Nela nikakor ne obupa in zdravnika sprašuje, ali obstaja kakršenkoli način, da bi Tonči dobil presaditev srca. Zdravnik najprej sicer okleva, nato pa prizna, da se da z dovolj denarja vse urediti. Nela se izjave oprime z vsemi močmi, saj je Tončijeva rešilna bilka. Karmen med obiskom pri Lari naleti na Dalio. Med ženskama se takoj porodi obojestransko nezaupanje. Dinko se znajde na istem oddelku kot Alen, kar kmalu privede do pretepa.

15. del
Tonči pokliče odvetnika in sestavi svojo oporoko. V njej Zlaji zapusti hišo, katero bo fant lahko prodal šele, ko postane polnoleten. Jaša in Nikol njegove odločitve nikakor ne razumeta, Nela pa prav tako noče obupati. Tako se odpravi k Šimunu, da bi dobila denar za Tončijevo operacijo, vendar pa to pomeni, da mora sprejeti njegov nemoralen predlog. Lara sumi, da je noseča, kar Kike potrdi in jo s tem izjemno razveseli. Tudi Jaša začne iskati druge načine, da bi pomagal očetu, zato se obrne na Nikšo.

16. del
Ker je s Tončijem vedno slabše, se Jaša odloči za drzno potezo. Pri tem Lari pove le del resnice o svojih načrtih, saj noče, da bi jo skrbelo. Ko izve, da je žena morda noseča, je presrečen, kar mu da le še dodaten zagon za akcijo. Medtem Dalia Laro še naprej zastruplja, njena žrtev pa se tega sploh ne zaveda. Celo zaupa ji veselo novico, kar le še podkrepi Daliin bes. Nela se skuša prisiliti, da bi izpolnila svojo obljubo Šimunu, vendar ji ne uspe. Prizna mu, da je Tonči na smrt bolan, vendar njega razkritje sploh ne gane.

17. del
Jaša Nikši ponudi del dobička, ko ga ta reši iz nevarnosti. Njegova ponuba je zavrnjena, Jaša pa se odpravi sestati z naročnikom, Šimunom, ki je ob pogledu na Jašo popolnoma šokiran. Ker mu noče plačati, Jašo popade takšna jeza, da razbije dragoceno amforo. Tonči tolaži preostalo družino, medtem ko se je sam očitno sprijaznil s smrtjo. Potem ko se pomeni z Nelo, mu preostane le še en pogovor, ki ga hoče opraviti, preden se poslovi od sveta. Slednje namerava storiti tudi Dinko, saj mu je življenja dovolj.

18. del
Medtem ko Tonči umira v bolnici, Šimun Neli ponudi rešilno bilko, vendar za kakšno ceno? Nela je nad njegovo ponudbo šokirana in sprva celo verjame, da se šali. Ko spozna, da je popolnoma resen, se sooči s težkim bremenom, saj je Tončijevo življenje sedaj le v njenih rokah. Tonči Dinku v svoji izpovedi prizna, da se zaveda, koliko bolečine mu je zadal. Čeprav do tega nima pravice, si želi, da bi mu Dinko skušal odpustiti. Vjera in Jeronim se neuspešno trudita preprečiti, da bi odpeljali Magdaleno.

19. del
Ko Jeronim Alena obvesti o usodi njegove hčerke, se ta odloči pobegniti iz zapora, zato Jeronima vzame za talca. Medtem ko se Zlatarjevi veselijo Tončijeve druge priložnosti, Nela tiho spakira svoje stvari in se odpravi k Šimunu. Ta od nje zahteva, da do potankosti upošteva njegova pravila, kar Nela kljub globokemu odporu dostojanstveno sprejme. Mate začne preiskovati izgonotje amfore, ko Lara naznani svojo nosečnost. Spričo tega Mate pristane na to, da Jašino krivdo pometejo pod preprogo.

20. del
Nela je popolnoma na tleh, saj mora ves čas prenašati Šimunova poniževanja in žalitve. Ker v vsej situaciji tako in tako nima nobene izbire, se na vso moč trudi družino zaščititi pred kruto resničnostjo. Toda njen načrt se začne podirati, ko na zabavi v galeriji sredi Šimunove najave zagleda Laro, Nikol in Jašo. Dalia se čedalje bolj zbližuje z Dinkom, saj ju povezuje skupna bolečina in zagrenjenost. Dinko jo zato prosi, da se v Leilinem imenu odpove maščevanju.

21. del
Potem ko Šimun naznani, da se bosta z Nelo že naslednji dan poročila, je nevesta seveda šokirana. Jaša mamo napade, kako lahko njegovemu očetu stori kaj takega. Nela pa bije hud notranji boj, saj se zaveda, da družini ne sme povedati resnice. Tonči medtem izve, da ga operacija čaka že naslednji dan. Ker je vznemirjen si seveda želi videti Nelo, vendar nje od nikoder. Takrat mu besni Jaša pride povedat, kaj je na stvari. Tončiju takoj postane jasno, od kod Neli denar za njegovo operacijo.

22. del
Dinka novica, da je slep, popolnoma potre. Zdravnika prosi, da mu vseeno vrne Leiliena pisma, nakar izve, da jih je požar uničil. Tako mu od nje ostane le še Leilina slika, katere pa tako in tako ne more videti. To spoznanje v njem sproži napad jeze in obupa, čemur je priča Dalia, ki ga skuša pomiriti. Vjera se z Alenom sooči, da bo zaradi njega izgubila hčerko. Edina rešitev, ki ji jo lahko ponudi, je, da ji predlaga, da zaživi brez njega. Medtem Tonči Jaši naroči, da ugotovi, kaj točno se je zgodilo med Nelo in Šimunom.

23. del
Srečanje med Nelo in Tončijem prekine Šimun, ki Nelo odvleče stran. Tonči se poda za njo, vendar ga pri tem izda srce in se sesede na tla. Zdravnik je zaradi njegovega poslabšanja tako zaskrbljen, da takoj naroči operacijo. Jašo pa opozori, da bo poseg zaradi incidenta še toliko bolj tvegan. Ko Lari postane slabo, se zruši sredi ceste, tako da jo skoraj povozi avto. Voznik avtomobila ji priskoči na pomoč, pri čemer ga močno presune njena lepota. Šimun je besen na Nelo, češ da ga je izdala, ko je obiskala Tončija. Ukaže ji, da se takoj pripravi za poroko.

24. del
Tončijevo novo srce nikakor noče začeti biti, zato v operacijski sobi vlada vedno večja panika. Nazadnje Jaša in Nikol vendarle prejmeta novico, da je njun oče prestal poseg. Toda njegov boj za življenje se s tem šele začenja, saj se še vedno ne ve, ali bo njegovo telo sprejelo novo srce. Nela in Šimun se medtem poročita. Nevesta hoče takoj preveriti, kako je s Tončijem. Njeno vztrajanje Šimuna razburi do take mere, da jo udari sredi cerkve. S tem pa Nela spozna, da bo zakon, na katerega je pristala, večja nočna mora, kot je mislila.

25. del
Tonči spozna, da se je Nela poročila s Šimunom, da bi plačala za njegovo operacijo. Ko to pove Jaši, se ta odpravi v Šimunovo vilo v upanju, da bo mamo prepričal, naj se vrne domov. Takrat ji Šimun prizna, da ga je Tonči spravil v zapor. Ker mu ne verjame, ji Šimun dovoli, da z Jašo obišče Tončija in se prepriča v resnico. Vjera izve za incident, ki je Alenu prinesel dodatnih šest let zapora. Zaradi vsega slabega se odloči začeti na novo, zato Alena prepriča, da pobegne iz zapora. Sama bo medtem priskrbela denar za pobeg iz države.

26. del
Po Dorianovi zahvali je z Larinim otrokom vse v redu, zato si Lara končno oddahne. V svoji sreči se ne zaveda, kako grozna novica jo šele čaka. Dinko izve, da skuša Jeronim Dalio obrniti proti njemu. Ko se z njo glede tega sooči, na dan privrejo vsa čustva, vendar pa jih Dalia hitro potlači. Ker je prepričana, da bi s tem izdala Leilo, začne Dinka zavračati in se odloči prekiniti stike z njim. Nela in Tonči se pobotata in uživata v novo vzpostavljeni bližini. Tonči nasprotuje njeni vrnitvi k Šimuni, vendar ga ona miri, da ima načrt.

27. del
Dinko izve za Alenov načrt za pobeg iz zapora, kar se takoj odloči izkoristiti. Dorian Lari preda slabo novico, da je na smrt bolna, zaradi česar je Lara seveda popolnoma v šoku. Dorian ji razloži, da ima redko avtoimunsko bolezen, za katero žal ni zdravila. Alen in Dinko medtem načrtujeta svojo pot do svobode.

28. del
Dinko se domisli novega načrta za pobeg iz zapora. V ta namen Jeronima prepriča, da k njemu pripelje Dalio. Slednji Dinko prizna svoje namere ter jo prosi, da mu pomaga tako, da se z njim poroči. Lara se ne more pripraviti do tega, da bi družini razkrila strašno novico. Zaupa se le Dalii, ki je v sebi presrečna, da so se njeni načrti začeli uresničevati.

29. del
Dalia Dinkovo prošnjo zavrne in se povrh vsega nanj izjemno razjezi, saj ji je jasno, da jo skuša le izkoristiti. Svoje razočaranje nad njim nato deli z Jeronimom. Slednji medtem postane sumničav do Vjere, saj se ji zdi njen pogovor z Alenom čuden. Odloči se, da bo odkril, kaj namerava. Za to ima pravzaprav dober razlog, saj je Vjera Alenu razlagala, da je Nikša pristal na sodelovanje pri ropu.

30. del
Vjera in Nikša vlomita v Šimunovo skladišče, pri čemer ju zasači Jeronim. Vjera ga na vsak način prepričuje, da ju ne sme izdati, tako da ta na koncu res popusti in jima pomaga. Dinko Dalio izsiljuje, naj se z njim poroči, sicer bo Zlatarjevim povedal za njen maščevalni načrt. Kljub temu Dalie njegove grožnje ne ganejo.

31. del
Zaradi Vjere postane Šimun še bolj prepričan, da so Zlatarjevi vpleteni v krajo umetnin. Glede tega se sooči z Nelo, kateri zagrozi, da bo ubil Nikol. Njen odziv pa razkrije dolgo prikrito skrivnost. Dalia je edina, ki ne nasprotuje Larini odločitvi, da se ne bo zdravila. Dorian se jo na vsak način trudi prepričati v nasprotno, toda Lara ostaja pri svojem ter se Jaše oklepa, kot da ga zadnjič vidi.

32. del
Tonči pobesni, ko Šimun izjavi, da je Nikol njegova hči. Čeprav mu noče verjeti, ga Šimun s svojimi argumenti prepriča v svoj prav. Spoznanje ga popolnoma dotolče. Nikol materi očita, da ji je uničila življenje, ter z njo noče imeti nobenega opravka več. Šimun za Tončija položi varščino, nakar se Tonči odpravi v njegovo vilo, da bi od Nele zahteval resnico.

33. del
Jeronim še enkrat Vjero poskusi prepričati, naj se odpove zločinu in se vrne na pravo pot. Toda Vjera je trmasta in je pripravljena narediti vse, da bi rešila Magdaleno, za kar je pripravljena žrtvovati celo lastno varnost. Tako Jeronim nima druge izbire kot, da jo prosi, naj v prihodnje njega ne vpleta v svoje podvige. Naroči ji še, da ukradene umetnine premesti drugam. Ko jo pusti samo, Vjera odide v svojo sobo, kjer jo čaka Ante, njen voznik.

34. del
Dalia Dinku v obraz pove, kako zelo ga sovraži zaradi laži, ki ji jih je natrosil. Poroko odpove in Dinku zagrozi, da ga bo izdala. Ta jo skuša pomiriti, medtem ko ona vztraja, naj pokličejo upravitelja zapora. Takrat Alen izgubi živce in napade tako paznika kot Jeronima. Šimun se neuspešno trudi izvedeti, kje so umetnine, vendar Vjera molči kot kamen. Razkrije mu le, da to počne, da bi rešila hčerino življenje. Tonči Nikol zagotavlja, da bo vedno njen oče in ji stal ob strani.

35. del.
V zaporu izbruhne požar in upor zapornikov. Dinko skuša pomagati ranjenemu Jeronimu in pazniku, hkrati pa tudi ostalim zapornikom, ki so ujeti v goreči stavbi. Nela se ponovno skuša pogovoriti z Nikol, vendar ji ta še vedno ni pripravljena odpustiti. Z Matejem se je odločila preseliti na Korčulo. Medtem se Tonči in Šimun spreta, zato Tonči iz hiše nažene tako njega kot Nelo. Alenu uspe pobegniti iz zapora, toda Dalia je še vedno ujeta v gorečih zubljih.

36. del.
Namesto da bi mu bili hvaližni, ker je toliko ljudi rešil iz požara, upravitelj Dinka muči, da bi izvedel, kje se nahaja Alen. Dinku na koncu popustijo živci, zato upravitelju zagrozi, da ga bo prijavil, ker je zapornike hotel pustiti umreti. Na njegovo stran se postavi tudi Jeronim, ki pa kmalu zatem odkrije Alenovo skrivališče. Ta se z Vjero pripravlja na pobeg iz države in ga roti, naj ga ne izda oblastem. Jaša postaja vse bolj ljubosumen na Doriana, saj se mu zdi odnos med njim in Laro sumljiv.

37. del
Šimun skuša podkupiti Mateja, kasneje pa se spre z Nikol, ki stoji za svojo odločitvijo o selitvi. Kljub temu Šimun ne misli odnehati kar tako. Jaša začne ženo zasliševati o njenem odnosu z Dorianom, toda Lara trdi, da se med njima nič ne dogaja. Zaradi vseh težav se nesrečna odpravi v gostilno, kjer se preda petju in pobegne pred resničnostjo. Kasneje Jaša Laro zasači z rezulati njenih preiskav. Ali bo njena skrivnost razkrita?

38. del
Nela skuša Šimuna odvrniti od tega, da bi se udeležil Nikolinega rojstnega dne. Kljub temu se ta pojavi na proslavi s portretom, ki ga je naslikal hčeri. Jaša vztraja, da mu Lara končno pove, kaj se z njo dogaja. Ker se mu žena še naprej izmika, kar nori od ljubosumja. Ko jo zagleda v pogovoru z Dorianom, je to pika na i. Jeronim Dinku prinese dobre novice, saj ga bodo zaradi junaškega vedenja med požarom izpustili iz zapora. Toda poleg tega Dinko izve tudi, da je Dalia izginila.

39. del
Ko se odpelje od hiše se Lara čustveno zlomi, vendar ostaja prepričana, da mora zapustiti svojo družino, kot se je odločila. Dorian jo v tem popolnoma podpira, zato jo odpelje v domačo hišo v majhni vasici. Medtem se pri Zlatarjevih na vratih pojavi Dinko, ki hoče izvedeti, kje je Dalia. Jaša se po prvem šoku, da je Dinko na prostosti, fizično spravi na polbrata, zato ju mora narazen spraviti Tonči.

40. del
Ko se Dinko in Leila končno srečata, se Dinku od šoka in navala ljubezni nenadoma povrne vid. Seveda ga zanima, zakaj je pobegnila stran in mu lagala o svoji smrti. Leila mu je prisiljena priznati, da se ga je bala. Dinko ji skuša pojasniti, da se je njena sestra Dalia hotela maščevati v njenem imenu, vendar mu Leila ne verjame. Lari je težko, ker je zapustila družino.

41. del
Po burnem snidenju Leila Dinka vseeno zapusti. Ta se jo odloči poiskati, zato obišče zdravnika, ki ji je pomagal. Od njega dobi priznanje, da je prikril resnico, da je Leila še živa. Lara sliši sinov glas in mu steče nasproti, pri tem pa doživi pravi šok. Zagleda Marinovo ženo, ki je pravzaprav Leila! Druga drugi zaupata žalostni zgodbi, ki sta ju pripeljali sem. Leila ji pove, da ji je Marin rešil življenje, zato mu je iz hvaležnosti prikrila, kdo je pravi oče njenega otroka.

42. del
Šimuna album Nikolinih otroških fotografij tako gani, da Neli predlaga, da bi začeli znova. Toda ona ga grobo zavrne, češ da nikoli ne bo z njim. Užaljeni Šimun se odloči, da si bo prizadeval za edino, kar mu je še ostalo – zaupanje svoje hčere. Tako se odpravi k Zlatarjevim in Nikol pove resnico o Tončiju, kar zmedeno dekle globoko šokira. Dinko je prepričan, da Lara ve, kje je Leila, saj ji je nekoč že pomagala. Odpravi se k Zlatarjevim, kjer pa se z Jašo spet spreta.

43. del
Leila je pri Zlatarjevih priča Dinkovemu nasilju nad Šimunom. Tako spozna, da se Dinko nikoli ne bo spremenil, zato se ga odloči za vedno izločiti iz svojega življenja. Nad njim je tako razočarana, da ga prosi, da se jih sploh več ne približuje in je ne išče. Obupani Dinko se zateče k očetu, ki mu svetuje, naj vztraja. Istočasno Dinko Tončija spodbuja, da se opogumi in obišče Nelo. Jaša na poti k Lari doživi prometno nesrečo, kjer nanj naleti Dorian.

44. del
Ko se Marin sooči z Laro, se ji Dorian postavi v bran, nato pa skupaj odideta. Lara spozna, da mora Jaši povedati resnico ne glede na posledice. Toda njena bolezen takrat spet pokaže svoje zobe, kar Laro na smrt prestraši. Medtem Marin Jašo prepričuje, da nima pojma o tem, kakšen je v resnici Dorian. Dinko sreča Zlajo, ki mu potrdi, da sta Leila in Lara na vezi. Tonči končno obišče Nelo, vendar ga tam dočaka le razočaranje, saj je priča poljubu med njo in Šimunom.

45. del
Ko Jaša končno najde Laro, je nad videnim šokiran, saj je ravno takrat v Dorianovem objemu. Od besa popolnoma ponori in od žene zahteva resnico. Medtem ko se Lara bojuje z notranjo dilemo, se Jaša in Dorian zapleteta v prepir. Takrat Laro popadejo hudo bolečina, zaradi katerih se v nevarnosti znajde življenje njenega otroka. Dinko se odpravi poiskat svojo ljubo Leilo, vendar ga ta ni prav nič vesela, ko jo najde. Spoznanje, da je poročena, ga popolnoma zlomi.

46. del
Potem ko skupaj preživita noč, Dinko Leili še enkrat zatrdi, da je vse, kar ji je povedal o Dalii, resnica. Toda Leila tega enostavno ne more sprejeti, zato ga prosi, naj jo pusti pri miru. Lara in Jaša sta strta zaradi izgube otroka. Jaša ji je pripravljen vse odpustiti, če se le z njim vrne nazaj domov, toda Lara je v dvomih. Medtem ko ona razmišlja, Dorian Jašo prepričuje, da je le vprašanje časa, kdaj ga bo Lara spet zapustila.

47. del
Leila ima zaradi svoje prevare pred Marinom zelo slabo vest. Karmen obišče Zlatarjeve, kjer skuša potolažiti Zlajo, ki hudo pogreša svojo mamo. Jaša se po odhodu iz vasice popolnoma sesuje. Čeprav je bil pred Laro odločen in močan, sedaj njegov obup pride na plano. Medtem Lara Doriana nagovori, da jo odpelje v Split k Zlaji. Toda obisk se ne izteče po njenih pričakovanjih, saj jo Jaša neusmiljeno nažene iz hiše. Ne dovoli ji niti, da bi se od sina normalno poslovila.

48. del
Lara po Jašini zavrnitvi uteho poišče v Dorianovem objemu. Nikša ponori, ko spozna, da se Karmen ne misli vrniti. Neznana lepotica Ana in Jaša se ponovno srečata, čeprav se on tega sploh ne zaveda. Jašin prepir z njenim očetom Ano privede do tega, da se odloči za spremembe in pobegne z lastne poroke. Istočasno se Jaša trudi potolažiti svojega sina, čeprav je še sam globoko prizadet zaradi razhoda z Laro. Dinko ponovno obišče Leilo in spozna, da je David njegov sin.

49. del
Ko Leila Dinku prizna, da je David njegov sin, se je ta na vsak način pripravljen boriti za svojo družino. Zaradi tega Leilo iskreno postane strah, kaj bo Dinko naredil. Dorian se skuša zbližati z Laro, toda ona je z mislimi še naprej pri Jaši in sinu. Ženske v gostilni Nelo nagovorijo, naj se bori za Tončija. Nikša ga medtem izzove, naj dokaže, da je pravi moški, zato on spontano pristopi k čedni Mirni. Ravno takrat se Tončija odloči poiskati Nela, ki jo prizor, ki mu je priča, globoka šokira.

50. del
Jaša na Anin poljub ne odreagira najbolje, vendar jo je prisiljen odpeljati v hišo, ko se dekle lažje poškoduje. Da bi si zagotovila prenočišče v vili, se pretvarja, da jo je premagal spanec. Ko jo Kike ob zajtrku prepozna, se Ana zboji, da bi se izvedelo za njeno poreklo. Nela se s Tončijem zaradi Mirne grdo sporeče, medtem ko Mirna zaradi užaljenosti in Nelinega odnosa odide iz hiše. Nad Tončijem je razočarana tudi Anđela, ki mu pridiga zaradi njegovega obnašanja, Nikol pa očetu vse skupaj globoko zameri.

51. del
Kike brani Ano in predlaga, da ostane pri Zlatarjevih. Šimun pripelje Nikol in Mateja v stanovanje, ki jima ga je kupil, vendar onadva darilo zavrneta. Šimun nato poskuša Mateja izsiljevati, da bi v pristanišču brez pregleda spustil njegovo ladjo s pretihotapljenim tovorom. Ali to ali pa Mate izgubi službo. Tonči pride na idejo, da bi skupaj z Matejem spletkarskemu Šimunu nastavila past. Po še eni noči, ki jo je preživela z Dinkom, hoče Leila pobegniti, toda Dinko od nje zahteva pojasnilo. Kasneje ju Lara obvesti, da je David izginil.

52. del
Tonči in Mate pripravljata past za Šimuna. Mate bo navidezno sprejel Šimunovo ponudbo, potem pa bodo Šimuna s pomočjo Tončijevega prijatelja, inšpektorja Domagoja, ujeli. Nikol je obupana, ker si je zaradi laži nakopala Matejevo jezo. Mate je celo tako prizadet, da nazadnje prekine zvezo z Nikol, ki pa to težko prenese. Ana najde časopis, v katerem je objavljena njena fotografija. Kasneje v Jaševi sobi najde Larino fotografijo, na kar se Jaša burno odzove.

53. del
Šimuna odpeljejo v zapor, Nikol in Tonči pa se spet zbližata. Nela namerava Šimuna obiskati v zaporu, pri tem pa sreča Tončija, ki ji še enkrat zatrdi, da je med njima vsega konec. Šimun prosi Nelo, naj mu pomaga tako, da dvigne denar z njegovih računov. Leilo zanima, kdo je daroval kri za Davida, vendar ji medicinska sestra noče povedati. Dinko ne zdrži več in obišče svojega sina.

54. del
Dorian laže Lari, da njeni izvidi niso dobri, zato ni pametno, da zdaj odide v Split. Lara se ne zaveda, v kakšni nevarnosti se je znašla. Nela je obvestila Šimuna, da je dvignila denar z njegovih računov, vendar ne bo plačala njegove varščine, ampak bo denar obdržala zase. Šimun je seveda besen. Nela po prepiru z Nikol najde tolažbo v pogovoru s Cvitkom. Ana in Jaša se pripravljata na ples, ko k Zlatarjevim vdre Anina guvernanta Danica. Lara pride v Split in se onesveti.

55. del
Razočarana Nela skupaj s Šimunovim denarjem in Cvitkom zapusti Split. Lara napiše pismo svojim dragim, saj je prepričana, da umira. Doriana prosi, da pošlje pismo Jaši in Zlaji. Po romantični noči na plaži Ana zapusti Jašo in se vrne k svojemu staremu življenju. Jaša se počuti izdanega, obenem pa je Ana prisiljena v poroko, ki si je ne želi. Zlaja sliši Jašo, ko govori Tončiju, kako za Laro v njegovem srcu ni več prostora. Zlaja se odloči, da bo sam odšel k mami.

56. del
Jaša hoče videti Ano. Besen je, ker mu je lagala. Ne želi poslušati njenih opravičil, nato pa mu Nena razkrije resnico. Ana je kneginja. Dorian prebere Larino pismo, nato pa ga namerava uničiti, pri tem pa ga vidi Leila in zahteva pojasnilo. Sooči se z njim, naj prizna, da je zaljubljen v Laro. Leila mu zagrozi, da bo Lari vse povedala. Dinko pripelje Zlajo nazaj domov. Jaša ponori, ko izve, kaj je nameraval storiti Zlaja, in mu prepove, da obišče Laro. Kljub temu se Zlaja in Lara kmalu srečata.

57. del
Začne se Anina poroka. Jaša prekine obred in nazadnje skupaj z Ano pobegne. Lara, ki se je pravkar vrnila v Split, ju zagleda skupaj, in se sooči z Jašo. Pove mu, da je njena bolezen edini razlog, zakaj je odšla. Vendar Jaša od nje zahteva dokaze, da je res hudo bolna. Družina je medtem šokirana, ko vidijo Jašo skupaj z Ano, saj so upali, da se bo vendarle pobotal z Laro. Lara je pripravljena narediti vse, da bi rešila njuno ljubezen.

58. del
Dinko, ki ve, da je Lara bolna, uspe prepričati Jašo, da se pogovori z njo. Jaša obenem zagotovi Ani, da nič, tudi Larina bolezen ne, ne bo vplivalo na njun odnos. Nikol se odloči obiskati Mateja in ga prositi za še eno priložnost. Lara prosi Doriana, naj osebno razloži Jaši, da govori resnico. Dorian najprej pristane, nato pa si premisli ter jo vpričo Jaše obtoži, da je ves čas lagala in da je pravzaprav povsem zdrava. Lara je šokirana, Jaša pa besen.

59. del
Leilo po padcu najdejo zdravniki in jo odpeljejo v splitsko bolnišnico. Leila zahteva, da pokličejo Dinka, nato pa pade v komo. Lara je prizadeta zaradi Jaševe prevare. On ji pove, da ji nikdar več ne bo verjel, zato Lara prosi Ano, naj ga poskuša spraviti k pameti. Zlaja zameri Jaši njegov odnos do Lare. Nazadnje Lara prosi Tončija, naj se v njenem imenu pogovori z Jašo. Kasneje se Lara znajde v neprijetni situaciji z nasilnim Dorianom.

60. del
Leilo po padcu najdejo zdravniki in jo odpeljejo v splitsko bolnišnico. Leila zahteva, da pokličejo Dinka, nato pa pade v komo. Lara je prizadeta zaradi Jaševe prevare. On ji pove, da ji nikdar več ne bo verjel, zato Lara prosi Ano, naj ga poskuša spraviti k pameti. Zlaja zameri Jaši njegov odnos do Lare. Nazadnje Lara prosi Tončija, naj se v njenem imenu pogovori z Jašo. Kasneje se Lara znajde v neprijetni situaciji z nasilnim Dorianom.

61. del
Prepir med Dorianom in Laro postaja vse bolj nevaren, zato se Lara boji za svoje življenje. Nazadnje Doriana v samoobrambi zabode z nožem. Obupano Laro najde šokirana Mija. Medtem Jaša in Ana preživljata romantične trenutke na barki. Ana je srečna, ker misli, da Jaša počasi pozablja na Laro, ki pride k Zlatarjevim, da bi videla svojega sina. Jaša je do nje popolnoma hladen, njun pogovor pa prekine policija, ki išče Laro.

62. del
Lara prosi Jašo, naj ji verjame, vendar njene prošnje naletijo na gluha ušesa. Laro odpeljejo na zaslišanje, kjer trdi, da je bolna, kar lahko potrdi Leila. Inšpektor jo podvrže testiranju, kjer se izkaže, da je Lara zdrava. Obenem inšpektor Lari pove, da je Leila v komi. Jaša se medtem pogovori s sinom in ga poskuša potolažiti. Zlaja mu ne verjame, zato Jašo peče vest. Ana je razočarana, ko ji Jaša pove, da bo pomagal Lari.

63. del
Marin s pištolo meri v Laro. Jaša posreduje in je ustreljen. Na srečo se izkaže, da je samo lažje ranjen. Marina odvedejo v zapor. Dinko izve za incident in se odloči, da bo skrbel za Davida ter ga odpeljal k sebi domov. Jaša pripelje sina na obisk k Lari v zapor. Pove ji, da ji je samo zaradi Zlaje rešil življenje in da bi jo najraje čimprej pozabil. Lara dobi nove zdravniške izvide.

64. del
Lara je izvedela, da je noseča. Novico pove Jaši in skupaj se odpravita na ultrazvočni pregled, kjer presrečna izvesta, da pričakujeta hčerko. Ano medtem skrbi odnos med njo in Jašo. Izve, da je Jaša odšel na obisk k Lari, zato se še sama odpravi za njim. Ko vidi, kako se Jaša in Lara veselita, prestresena odide. Poskuša se pogovoriti z očetom, ki pa je ne želi več videti. Nikša vlomi v Dorianovo hišo in najde ključen dokaz: Dorianovo pismo, v katerem Dorian prizna, da je zastrupljal Laro. Odloči se, da bo pismo pokazal Jaši.

65. del
Razočarani Jaša spozna, da Nikša nima pisma, ki dokazuje Larino nedolžnost. Istočasno Ana pismo zažge in Jaši obljubi, da bo vedno ob njem. Nikša šokirani Lari pove, kaj se je zgodilo, in ji razkrije, da sumi Ano. Lara se hoče pogovoriti z Ano in razčistiti stvari, vendar ji Ana samo laže. Obupani Dinko svojo žalost utaplja v alkoholu. Začne se sojenje Lari.

66. del
Na sojenju za Dorianov umor tožilstvo trdi, da je Lara imela ljubezensko zvezo s pokojnim. A Laro čaka še večji šok, ko izve, da jo lahko doleti največja možna kazen. Jaša razmišlja, da bi obiskal sojenje, vendar se pojavi Anina guvernanta Danica, ki pove, da je umrl knez Nikola. Jaša tako raje ostane pri Ani. Teden dni kasneje Ana spozna, da je vedno bolj zaljubljena v Jašo, njega pa morijo misli na Laro. Ker hoče biti prisoten na sojenju, mu Ana postavi ultimat.

67. del
Po šestih mesecih, ki sta jih preživela na morju, se Tonči in Jaša vračata v Split. Ana vsa zaljubljena čaka svojega dragega, medtem pa se Dinko še naprej predaja alkoholu. Šimun po prihodu iz zapora svoje premoženje zapusti sinu Lucianu. Nato se odloči, da bo odstranil Tončija in Jašo. V zadnjem trenutku ju reši Dinko, ki Šimuna smrtno rani. Lara se medtem v zaporu znajde v samici. Visoko noseča težko prenaša stres, zato se boji za svoje in otrokovo življenje, še posebej, ko v trebuhu začuti močno bolečino.

68. del
Dinko, ki je ubil Šimuna, dobro ve, kaj to pomeni. Spet bo končal v zaporu. Tonči izjavi, da tega ne bo dopustil, zato nagovarja Jašo in Dinka, da se znebijo trupla. Dinka čaka nov šok, ko Leila doživi srčni napad. Jaša dobi poziv iz zapora, da je Lara dobila popadke. Nemudoma odide k njej, Ana pa ga spremlja. Jaša prisostvuje porodu, ko pa je vsega konec, ga Lara šokira s svojo izjavo.

69. del
Lara je presrečna zaradi Marijinega rojstva, hkrati pa spozna, kako zelo pogreša Jašo. Ko jo on spet obišče, se v njej prebudi upanje, da se bosta končno le pobotala. Ana se medtem zaradi Lare in Marije počuti ogroženo, zato želi pohiteti s pripravami na poroko, vendar Jaša okleva. Medtem najdejo Šimunovo truplo in Lucijan priseže, da bo maščeval očetovo smrt.

70. del
Tonči se znajde v hudih težavah, saj v bližini hiše najdejo sledove krvi. Med pogovorom z inšpektorjem je ujet na laži, zato je prisiljen priznati, da se je prejšnji večer pogovarjal s Šimunom. Tonči je tako aretiran in odpeljan na policijsko postajo, kjer ga temeljito izprašajo. Doma so seveda vsi panični. Jaša in Dinko razmišljata, kaj naj storita. Prideta do zaključka, da je edina rešitev beg preko meje.

71. del
Dinko se v bolnišnici poslovi od Leile. Jaša je ob njem in v nekem trenutku mu Dinko v obraz pove, kaj si misli o njegovem obnašanju do Lare. Pove mu, da je zdaj skrajni čas, da popravi to, kar se zdi nepopravljivo. Jaši njegove besede sežejo do srca. Ob tem spozna, kako zelo ljubi svojo ženo. Zato odide v zapor in Laro prosi, naj mu odpusti. Tonči podpiše priznanje, da je ubil Šimuna, vendar policija najde pištolo z Dinkovimi prstnimi odtisi. Dinko in Jaša se medtem z ladjo odpravljata iz Splita, ko se prikaže Lucijan.

72. del
Lucijan med pogovorom z Nikol šokiran spozna, da je Nikol njegova polsestra. Kljub temu, da mu je oče to zamolčal, še naprej snuje maščevanje za očetovo smrt. Leila na sodišču pove svojo zgodbo in vsi nestrpno pričakujejo, kaj se bo sedaj zgodilo. Na koncu jih pričaka vesela novica, da je Lara svobodna. Lara odide po sina in naleti na Ano. Med prepirom ji pove, da sta se z Jašo pobotala. Jaša in Dinko medtem prideta v Italijo, kjer ju čakajo nove težave.

73. del
Ana po živčnem zlomu pokliče Danico in jo prosi za pomoč. Leila odide iz bolnišnice. Spozna, da Dinko ni njena prihodnost. Laro vsi veselo pričakajo. Nikša ji obljubi, da bo poskušal najti Jašo. Lucijan hoče, da policisti preiščejo hišo Zlatarjevih. Alen nagovarja Dinka, da bi Jaši ukradla ladjo. Nazadnje Jašo s pištolo prisilita, da svojo ladjo zapusti.

74. del
Alen in Dinko izplujeta iz Ancone in se kmalu potem spreta. Na dan pridejo stare zamere. Ana hoče s pomočjo Danice za vedno ločiti Laro in Jašo. Danica se hitro loti svojega posla. Lari najprej uniči priložnost za službo, potem pa ji še ponudi denar, da bi za vedno odšla. Besna Lara se sooči z Ano. Njun prepir prekine Tonči, ki zahteva pojasnilo. Medtem Nikša v Anconi najde Jašo, ki tako izve, da je Lara svobodna. Odloči se, da se bo predal.

75. del
Dinko se usmili obupanega Alena, ki mu ponovno predlaga, da bi prodala ladjo. Kike prosi Laro, da se vrne v hišo Zlatarjevih. Med Ano in Laro spet izbruhne prepir. Jaša obljubi Nikši, da bo ostal z njim in mu pomagal poiskati Karmen. Jaša in Nikša naletita na Alena. Jaša obvesti Dinka, da se je Leila zbudila, zato se hoče Dinko čimprej vrniti v Split. Lucijan se preseli v Šimunovo hišo.

76. del
Dinko se zave, da je policija prišla na ladjo. Še pravočasno mu uspe pobegniti. Jaša in Nikša medtem neuspešno iščeta Karmen. Nazadnje se ujameta v Tristanovo past. Lucijan ponudi Tončiju pomoč glede Dinka in Jaše. Tonči ne sluti, kaj se skriva za Lucijanovimi lažmi. Mate prizna Nikol, da jo še vedno ljubi. Lara medtem močno pogreša svojega Jašo. Med Ano in Laro se spet vname prepir.

Ponedeljek, 18.2. – 77. del
Lara je šokirana nad Anino klofuto. Ana jo izziva, naj ji vrne, a se Lara noče spustiti tako nizko. Nazadnje pa tudi Lari poči film in fizično odstrani Ano iz hiše. Jaša in Nikša sta dobila priložnost, da za ogromno denarja odkupita Karmen in jo tako rešita. Seveda fanta toliko denarja nimata, zato Jaši ne preostane drugega, kot da pokliče očeta in ga prosi za pomoč. A na koncu se mora Lara žrtvovati, da bi rešila življenje svoje prijateljice.

Torek, 19.2. – 78. del
Lara požre svoj ponos in prosi Ano za pomoč. Obljubiti ji mora, da bo odšla iz Splita, če bo Ana priskrbela denar za Karmenino svobodo. Anina umazana igra se odvija po načrtu in tako mora Lara kmalu začeti pakirati kovčke. Tonči se dogovori z Jašo, kje mu bo predal denar, vendar se zaplete, ko policija Tončiju prepove izhod iz hiše.

Sreda, 20.2. – 79. del
Lucijan se je končno pripravljen maščevati Jaši in Dinku, vendar se razjezi, ko ugotovi, da Dinka ni. Jaša in Nikša sta medtem zmedena, ko vidita, da je Tonči skupaj z denarjem poslal Lucijana. Jaša ne more storiti drugega, kot verjeti Lucijanu, zato mu razkrije Dinkovo skrivališče. Nikša in Jaša nazadnje spoznata, da ju je Tristan prevaral. Ana vztraja, da Lara čim prej zapusti hišo. Po pogovoru s sinom pa se Lara odloči, da se bo borila za svojo družino.

Četrtek, 21.2. – 80. del
Laro napadeta dva nasilneža. Zagrozita ji, da mora zapustiti Split, sicer ji bo žal. Lari je jasno, da za tem stoji Ana. Dinko obračuna s Tristanom in mu vzame kovček z denarjem. Medtem Dinka najde Lucijan, ki vanj naperi pištolo. Se bo Dinku uspelo rešiti? Ana hoče, da Tonči nanjo prepiše polovico vile Zlatar. Tonči se odloči, da odide v Ancono. Nikša medtem ne namerava nikamor brez Karmen.

Petek, 22.2. – 81. del
Ana odpusti Kike, ker ji je ugovarjala. Družina je v šoku. Nikol končno spozna, da Ana ni takšna, kot je mislila, zato ji je žal, da je bila kdajkoli na njeni strani. V Italiji Dinko, Nikša in Jaša še naprej iščejo Karmen. Nazadnje izvejo, da je v Črni gori. Medtem ko se pripravljajo na odhod, v Italijo prispe Tonči, ki pa ne sluti, da se je znašel v pasti.

Ponedeljek, 25.2. – 82. del
Tonči se ne zaveda Lucijanove dvojne igre, zato mu še naprej verjame. Lucijan želi zadržati Tončija v priporu in mu nazadnje podtakne paket z mamili. Nela se spopade z Ano. Odločena je, da Ano vrže z njenega položaja. Nela je obenem vsa raznežena, ko prvič vidi malo Marijo. Nazadnje Nela odide po odpuščeno Kike, da bi jo pripeljala nazaj v hišo.

Torek, 26.2. – 83. del
Tonči pred italijansko policijo ne uspe dokazati svoje nedolžnosti. Aretirajo ga zaradi posedovanja mamil, zato Tonči prosi Lucijana za pomoč. Po prihodu v Črno goro Jaša pokliče Laro. Pove ji, kje je, drugega pa nič, saj mora biti zelo previden. Lara kljub temu vztraja, da pride k njemu. Medtem Nikša in Jaša nikakor ne moreta najti Karmen in obupani Nikša počasi izgublja upanje.

Sreda, 27.2. – 84. del
Jaša v cerkvi čaka Laro. Šokiran je, ko pred seboj namesto Lare zagleda Ano. Ana je razočarana in besna, ker hoče Jaša videti le Laro. Istočasno Anin plačanec Laro zadržuje v avtomobilu. Ana poskuša na vse mogoče načine pridobiti Jašo na svojo stran, on pa ji razloži, da ljubi Laro. Nela spozna Lucijana, ki se ji zlaže, da je družinski prijatelj. Obvesti jo, da je Tonči v zaporu. Nikša poskuša od Amara izvleči kakšno informacijo o Karmen.

Četrtek, 28.2. – 85. del
Lucijan podpira Nelo v njenem načrtu, da odide k Tončiju, v zameno pa zahteva podatek o mestu, kjer se bosta sestala Jaša in Lara. Ana dovoli Lari in Jaši, da se vidita. Oba sta presrečna, vendar ne slutita, kaj sledi. Ljubosumna Ana Jašo prijavi policiji. Jaša se je zato kljub Larinim prošnjam prisiljen predati. Dinko medtem začne uresničevati svoj načrt.

Petek, 1.3. – 86. del
Jaša in Lara si obljubita zvestobo in ljubezen do konca življenja, kar Ano zelo boli. Jašo odpeljejo, Lara pa priseže Ani maščevanje. Jaša noče policiji povedati nič o tem, kje je Dinko. Nelo zanima, kdo je Lucijan.Tonči jo prepričuje, da ima Lucijan samo dobre namene, Nela pa je sumničava in začne iskati podatke o njem. Za pomoč prosi inšpektorja Domagoja.

Ponedeljek, 4.3. – 87. del
Nela izve, da je Lucijanova mama njena srednješolska sošolka Tamara, s katero se takoj dogovori za srečanje. Lucijan manipulira z Ano in Laro, ki skupaj na postaji čakata na kakršnekoli novice o Jaši. Karmen ugotovi, da jo je Dinko izdal.

Torek, 5.3. – 88. del
Lucijan in Jakov sta sredi prepira, ko v hišo vstopi Lara. Lucijanu obljubi, da ga bo odpeljala do Dinka. Ko Lucijan končno zapusti hišo, ga na cesti z avtom zbije Ana. Dinko ima slabo vest, ker je izdal Karmen, zato se odloči, da ji bo pomagal, vendar je prepozen. Medtem pa se Lara in Jaša s težkim srcem ločita, saj se Jaša vrne nazaj na ladjo.

Sreda, 6.3. – 89. del
Jaša in Nikša se nemudoma odpravita z ladjo v Maroko. Dinka je strah, da jima bo Esma povedala resnico, zakaj je Karmen v Maroku, zato jo želi prepričati, da je še zmeraj zaljubljen v njo. Čeprav mu sprva verjame, hitro ugotovi, da jo le zavaja, zato vse kar ve pove Jaši in Nikšu.

Četrtek, 7.3. – 90. del
Jaša, Nikša in Dinko prispejo v Maroko. Kmalu jih nekdo opoji in oropa. Medtem je Nikol razočarana nad svojim bratom Lucijanom. Nela in Lara pa medtem inšpektorju Vuliću zaupata vse umazane skrivnosti Lucijana.

Petek, 8.3. – 91. del
Nikša se sprijazni z dejstvom, da svojih ukradenih dokumentov ne bodo dobili več nazaj, vendar se hitro razveseli, ko izve, da je bila Karmen videna na bazarju. Medtem Iman prisili Abdulaha, da v hišo sprejme Nikšo, Jašo in Dinka, saj se vedno bolj zaljublja v Nikšo. Na drugem koncu sveta pa sta Leila in Lara združeni v skrbi za svoja dva moža.

Ponedeljek, 11.3. – 92. del
Leila je presenečena, ko vidi, da je Lucijan rešil Davida. Nato ji Lucijan ponudi denar, da bi mu razkrila, kje je Dinko. Kasneje se Lucijan ponovno sreča z Laro in njegove grožnje postajajo vse nevarnejše. Nikša vidi prepir med Abdulahom in Iman. Iman ga prosi, naj jo odpelje s seboj na Hrvaško. Nikša se znajde v težkem položaju, saj hoče najprej rešiti Karmen.

Torek, 12.3. – 93. del
Lucijanov dan pokvari nenapovedan obisk Nele in Lare, ki sta obupani po Tončijevi razsodbi. Vpričo Tamare se soočita z njim in razkrijeta njegov pravi obraz. Nela od inšpektorja Vulića izve, da je Lucijan veliko močnejši, kot je mislila, vendar je zato le še bolj odločna v borbi proti njemu. Dinko zanemari svoj moški ponos in pokliče Leilo. Med njunim pogovorom se v bližini pojavi Lucijan.

Sreda, 13.3. – 94. del
Nela od inšpektorja Vulića dobi Tamarin kriminalni dosje. Po mučnem zaslišanju Lucijan spozna, da Leile po zakonu ne more več zadrževati v zaporu. Obenem se čedalje bolj zaveda svojih čustev do nje. Leila se po prihodu iz zapora zgrudi. Nikša še naprej išče Karmen. Iman prosi za pomoč, vendar se ona preveč boji svojega očeta.

Četrtek, 14.3. – 95. del
Lucijan nima druga izbire, kot da Leilo spusti iz svojega stanovanja. Nela je prepričana, da ima pomembnega aduta v boju proti Lucijanu. Lari razkrije svoj načrt, kako bo Lucijana uničila. Lucijan je medtem šokiran zaradi novega spoznanja o svoji mami. Lara odide k Leili, ki ji pove, da sta Dinko in Jaša v Maroku. Nikša in Iman se soočita s Salimom.

Petek, 15.3. – 96. del
Jaša napiše pismo Lari in ga da v steklenico, ki jo nato vrže v morje. Besni Abdulah zahteva, da Aisha uniči obleko, ki jo je našel. Iman je šokirana, ko izve, da njen oče zadržuje Karmen v ujetništvu. Ko se sooči z njim, ji oče prizna, da je na robu finančnega propada. Medtem poskuša Nikša od Iman izvedeti, kaj se dogaja.

Ponedeljek, 18.3. – 97. del
Mate in Nikol se veselita poroke, toda veselje jima kvari Nela s svojo slabo voljo. Ko se v hiši oglasi Tamara, ta Neli hitro pove, kar ji gre. Pred Nikol ji zaupa, da je morala krasti zato, da bi Lucijanu rešila življenje. Nela Tamari ne verjame in je prepričana, da je to zgolj ena izmed njenih načinov manipuliranja. Abdulah se zlaže Nikši, da je Karmen odpotovala in da je ne bo mesec dni. Nikša mu ne verjame, zato njegove izjave preveri pri Iman.

Torek, 19.3. – 98. del
Nikol in Mate si izpovesta ljubezen in komaj čakata na skorajšnjo poroko. Laro zato prevzame melanholija, saj ves čas misli na Jašo. Tudi on močno hrepeni po njej, prav tako pa tudi Nikša pogreša Karmen. Iman medtem očetu ukrade ključ in najde Karmen. Ta želi Nikši napisati pismo in prosi Iman, naj mu ga pošlje. Vjera razkrije, da se je Alen vrnil, da bi izpolnil Lucijanovo željo in izdal begunce. Zave se, da je Alen moral pristati na njegovo izsiljevanje in od Leile in Lare izvedeti, kje sta Dinko in Jaša.

Sreda, 20.3. – 99. del
Po njunem poljubu je Aisha prepričana, da jo bo Dinko zasnubil. Ker se to ne zgodi, ga Aisha napade in mu zabiča, naj se ji izogiba. Kljub temu ji je Dinko primoran pomagati preluknjati pasove, ki jih bo Abdulah prodajal na tržnici. Ker se mu dela ne ljubi opraviti, Dinku uspe pobegniti in se izogniti odgovornosti. Iman ne sme izpustiti Karmen, zato ji obljubi, da bo Nikši poslala njeno pismo. Po pogovoru z njo se zave, kako zelo ljubi Nikšo in ga poljubi, medtem ko spi.

Četrtek, 21.3. – 100. del
Leila skuša pomagati Alenu in Vjeri in zato Lucijana prepričuje, naj pusti Alana pri miru. Ne zaveda se, da jo namerava Vjera izdati. Šele kasneje, ko skoraj nasede Lucijanovemu osvajanju, Vjera pove Leili za Lucijanove prave namene in da je izsiljeval tako njo kot Alena. Leila je zgrožena in Lucijana obtoži, da ni nič boljši od Dinka in da mu je pomembno le maščevanje.

Petek, 22.3. – 101. del
Abdulah se jezi na priseljence in namerava v hiši uvesti spremembe. Ne želi se več sramotiti pred drugimi zaradi svojih hčera, ki se družijo s tujci. Jaša ga zaman prepričuje, da Aisha nima nič pri tem, da sta se z Dinkom sprla in da je bila Aisha prisotna zgolj po naključju. Abdulah, ki mu ne verjame, namerava hčerko takoj poslati v Marakeš k njeni teti. Iman se postavi sestri v bran, kar pa Abdulaha še bolj razbesni. Nikol preživi prvo noč s svojim možem.

Ponedeljek, 25.3. – 102. del
Abdulah je odločen, da bo poročil Aisho. Čeprav so vsi proti temu, vztraja pri svoji odločitvi. Aisha tako spozna svojega bodočega moža Ibrahima. Dinko je obupan, saj ni vedel, da bodo šle razmere tako daleč. Skuša pomagati Aishi, a zaman, saj je dekle odločeno spoštovati očetovo odločitev. Iman obišče Karmen, ki ji je prerokovala izdajo in nesrečno ljubezen. Moški, ki ga ljubi, ne ljubi nje, zato je Iman čedalje bolj obupana.

Torek, 26.3. – 103. del
Laro začne razjedati slaba vest potem, ko je Leila privolila, da bo pri Lucijanu dobila bremenilne dokaze. Nela jo tolaži, toda Lara je še vedno v dilemi. Medtem Leila obišče Lucijana in se mu zlaže, da bo Dinko prihodnji teden prišel v Split. Lucijan ji pokaže Šimunova pisma, ki so edini dokaz njegovega očetovstva. Leila skuša enega izmed njih ukrasti. Dinko kar žari od sreče, ko mu Aisha med vrsticami pove, da je zaljubljena vanj.

Sreda, 27.3. – 104. del
Dinko tolaži Aisho. Poljubita se in Dinko vztraja, da nadaljujeta z ljubljenjem. Aisha, ki tako izgubi nedolžnost, verjame, da jo bo Dinko odpeljal daleč stran iz Maroka. Toda potem, ko je dobil, kar je hotel, pijani Dinko odide. Jaša, ki ju zaloti skupaj, se dobro zaveda, da je Dinko Aishi natrosil kup praznih obljub, zato Aisho posvari, da je njen ljubimec navadni goljuf.

Četrtek, 28.3. – 105. del
Neznani kapitan Leon, ki se je predstavil kot veliki rešitelj, je v resnici Abdulahov zaveznik, ki Karmen pod pretvezo privede k Abdulahu. Karmen je obupana. Vsi njeni upi so se razblinili, saj Leon ni nič drugega kot navaden preprodajalec in ugrabitelj, ki je odločen, da bo Karmen prodal za lepe denarce. Leila je Lucijanu ukradla Šimunovo pismo in ga dala Neli, čeprav ni prepričana, da ravna prav. Toda Lucijan kmalu ugotovi, da je pismo izginilo.

Petek, 29.3. – 106. del
Leon izve, da Nikša, Jaša in Dinko obupano iščejo Karmen. Prevarant jim ponudi svojo pomoč. Iman ugotovi, da sta Nikša in Jaša združila moči z Leonom. Skuša ju opozoriti, da je nevaren, toda Nikša jo prepričuje, da to počne zaradi svoje Karmen. Leon se medtem po mili volji izživlja nad svojo zapornico in jo sili v seks v zameno za svobodo. Aisha se pripravlja na poroko in pri tem doživlja podobno srčno bolečino kot Iman, ki se ji njena nesrečna sestra zelo smili.

Ponedeljek, 1.4. – 107. del
Lucijan pove Nikol, da je Tonči v zaporu šibkega zdravja in da mu ne bo zagotovil pomoči, če ne bo izvedel, kje sta Dinko in Jaša. Nikol zavrne Lucijana in o tem takoj obvesti Laro in Nelo. Lara se pogovori z Lucijanom, toda žal ji ga ne uspe prepričati. Mija tolaži Laro, njun pogovor pa sliši Leila, ki se odloči stvari vzeti v svoje roke. Obišče Lucijana in se mu ponudi, v zameno pa naj bi pomagal Tončiju. Nikša je zgrožen, ko izve, da je Dinko spal z Aisho.

Torek, 2.4. – 108. del
Lucijan je v skušnjavi zaradi Leiline ponudbe, a jo vseeno zavrne in za nameček še užali. Njun prepir prekine Tamarin prihod. Lucijan kasneje Tamari pove, da do Leile ne goji nobenih čustev. Po pogovoru z Aisho je Abdulah pripravljen opustiti zločinske posle, toda kaj, ko mu Leon tega ne dovoli. Toda ne Leon ne Abdulah se ne zavedata, da je Iman slišala njun pogovor. Čeprav je jezna na svojega očeta in grozi, da bo vse povedala Nikši, se dobro zaveda Leonovih groženj, zato je primorana molčati.

Sreda, 3.4. – 109. del
Jaša prosi Nelo, naj naredi vse, kar lahko, da bi mu pomagala. Nela se odpravi k Lucijanu, ki je zelo presenečen nad njenim predlogom. Če bo pomagal Tončiju in Jašo osvobodil vseh obtožb, mu je pripravljena povedati, kje je Dinko. Lucijan pristane in pod pretvezo, da bi se ji rad opravičil, v pisarno pokliče Leilo. Ko ga Leila obišče, ji pove, da se je pripravljen umakniti s primera Zlatar. Leila kasneje izve, da je bolni Tonči dobil zdravila.

Četrtek, 4.4. – 110. del
Iman je pripravljena pomagati izčrpani in bolni Karmen. Odide po Nikšo, a ji njene namere prepreči besni Leon, ki ji zagrozi. Karmen se spet zbudi v ujetništvu in se dobro zaveda, da je tudi Iman nikoli ne bo osvobodila, čeprav ima zaradi tega slabo vest. Aisha medtem Ibrahimu prizna, da ni devica, zaradi česar njen ženin popolnoma ponori in Abdulaha obtoži, da je dobro vedel za hčerino stanje. Osramočeni in besni Abdulah želi vedeti, kdo je osramotil njega in Aisho.

Petek, 5.4. – 111. del
Jaša pokliče domov in Lara končno sliši glas svojega ljubljenega. Pove ji, da je na varnem in da ga skrbi za Tončijevo zdravje. Nela ga pomiri, da ženske dobro skrbijo zanj. Iman neguje Karmen, nazadnje pa se zlomi in šokirani Karmen pove, da je zaljubljena v Nikšo. Besni Abdulah se spravi na Dinka in ga obtoži, da je posilil njegovo hčer in ji uničil življenje. Aisha se postavi Dinku v bran in očetu pove, da je privolila v spolni odnos z njim.

Ponedeljek, 8.4. – 112. del
Leon pokaže Dinku in Jaši šop Karmeninih las. Zlaže se jima, da želi njen ugrabitelj odkupnino, potem pa Nikši in Jaši ponudi donosen, toda tvegan posel, ki ga ne moreta odbiti. Domnevni Karmenin ugrabitelj namreč zahteva zelo veliko denarja, Leonova poslovna ponudba pa je edini način, da ga Nikša in Jaša dobita. Jaša pristane na dogovor, Dinko, ki je še vedno obremenjen z Aisho, pa ne.

Torek, 9.4. – 113. del
Lucijan med prerivanjem Leili vzame ladijsko vozovnico, s katero naj bi odplula v Maroko, ona pa njemu pištolo. Ko ji skuša vzeti pištolo, se orožje sproži in Lucijan je ranjen. Leila ne ve, kaj naj stori. Naj odhiti na ladjo, ki bo vsak čas odplula, ali naj pomaga Lucijanu? Nazadnje se vendarle odloči, da mu bo pomagala, zato ga z Laro odpeljeta k Zlatarjevim, kjer Lucijanu pomaga zdravnik. Nela ni prav nič navdušena nad dejstvom, da je Lucijan pristal pri njej doma, zato ga namerava umoriti.

Sreda, 10.4. – 114. del
Potem ko se Abdulah ni usmilil Aishe, se še Iman odloči, da se ji bo pridružila na ulici, kjer zdaj obe delata in spita. Abdulah ju roti, naj se vrneta, toda dekleti sta odločno proti. Nazadnje je Abdulah prisiljen prositi Dinka, naj se poroči z Aisho, in mu za to celo ponudi denar. Dinko ne more verjeti, da ga Abdulah gnjavi in sili v zakon z njegovo hčerko. Tonči končno prejme zdravniško pomoč, saj je Lucijan potem, ko ga je Nela skoraj zadušila z blazino, privolil, da mu bo pomagal.

Četrtek, 11.4. – 115. del
Dinko ne ve, ali naj sprejme Abdulahovo ponudbo in se poroči z Aisho ali ne. Ko mu Jaša očita, da je lenoba in da od njega ni nikakršne koristi, se Dinko odloči za usodno potezo in zaprosi Aisho. Leila neguje Lucijana, čigar stanje se je zaradi poškodbe poslabšalo. Očitno je, da so čustva, ki jih gojita drug do drugega, zelo močna, toda Leila se kljub temu zelo razjezi, ko jo Lucijan prosi, naj ne odide v Maroko.

Petek, 12.4. – 116. del
Jaša in Nikša sta osupla nad Dinkovo odločitvijo, da se poroči z Aisho. Še posebej ju moti, ker to počne zaradi denarja, toda Dinko trdi, da nima druge možnosti. Medtem ko obupanemu Dinku ne preostane drugega, kot da svojo bolečino utaplja v pijači, je Iman močno proti Aishini poroki in tega ne skriva pred svojo sestro. Aisha jo zato obtoži, da je ljubosumna. Nela se vrne iz Italije in spozna, da je njena družina v velikih dolgovih.

Ponedeljek, 15.4. – 117. del
Lara ostro nasprotuje Nelini odločitvi, da proda ladjedelnico. Družina je na njeni strani, a Nela kljub temu ne popusti. Na svojo stran uspe dobiti Nikol in se resno loti iskanja kupca. Nato se odpravi v Tončijevo staro pisarno, kjer najde Laro, Davida in Zlajo.

Torek, 16.4. – 118. del
Nikol ranjenega Lucijana odpelje na policijsko postajo, kjer pa Lucijan od besnega inšpektorja Vulića izve, da je kriv za smrt sodelavke Maje. Lucijan za vse skupaj krivi Dinka in Jašo. Nikol spozna, da je Lucijan prežet s sovraštvom, on pa ji preda zadnje darilo, ki ga je Šimun pustil zanjo.

Sreda, 17.4. – 119. del
Dinko spozna, da je Leila brez slovesa hotela oditi iz Maroka. Vztraja, da se morata pogovoriti. Leila mu pove, da ima drugega in da bo z Davidom za vedno odšla iz Hrvaške. Nikol se odloči prodati Šimunovo sliko, da bi pomagala družini. Lara morebitnemu kupcu ladjedelnice pove, da firma ni naprodaj. Nela je na robu živčnega zloma zaradi vsega, kar se dogaja.

Četrtek, 18.4. – 120. del
Aisha in Iman se pobotata. Aisha izjavi, da ji je žal, ker je obtožila svojo sestro. Dinko jo nato napade. Nela je v šoku zaradi Larinega predloga, vendar je prisiljena pristati nanj, saj nima druge izbire. Nikol uspešno proda Šimunovo sliko, nedolgo zatem pa na njena vrata potrka policija. Iman se odloči, da bo pomagala Karmen pri pobegu. Abdulah in njegovi pomočniki pretepejo Dinka.

Petek, 19.4. – 121. del
Nikol je aretirana zaradi prodaje ukradene slike. Lucijan se odloči, da ji bo pomagal. Poskrbel bo, da aretacija ne bo prišla na dan, da pa ji tudi nekaj denarja. Leila med potjo spozna, da bi morda morala Lucijanu dati priložnost. Odide k njemu, on pa je šokiran, ko jo vidi pred seboj.

Ponedeljek, 22.4. – 122. del
Lucijan je presenečen, ko pred seboj zagleda Leilo. Ona ga prosi, da se pogovori z njo, Lucijan pa je besen in zelo slabo razpoložen. Leila mu poskuša razložiti, da je med njo in Dinkom vsega konec, vendar ne pride do besede. Lara in Nela sta medtem na trnih zaradi pogodbe, ki jo morata podpisati z Leonom. Ne slutita, s kom imata opravka.

Torek, 23.4. – 123. del
Leila pred odhodom Lucijanu pošlje pismo. Nato jo še pred odhodom pri Zlatarjevih ustavijo policisti in ji vzamejo potni list. Po pogovoru z Laro besna Leila odide do Lucijana, da bi se soočila z njim. Dinko je medtem v stalnem sporu z Abdulahom, ki ga želi do konca uničiti. Leon je prepričan, da je v Dinku našel še enega človeka, ki ga bo izkoristil.

Sreda, 24.4. – 124. del
Leon grozi Iman, ki je prisiljena pred družino, Jašo in Nikšo igrati, da sta z Leonom ponovno skupaj. Dinko jima kasneje sledi in dojame, da je njuna zveza čista laž. Odkrije tudi, da Leon zadržuje Karmen. Takoj hoče obvestiti Jašo in Nikšo, vendar ju ne more najti. Namesto njiju sreča Aisho in ji poskuša razložiti, kaj se dogaja. Leila odide k Lucijanu v pisarno, kjer ju čaka težak pogovor.

Četrtek, 25.4. – 125. del
Dinko odide v hišo, kjer Leon zadržuje Karmen. Osvoboditi hoče njo in Iman, nazadnje pa v hiši naleti samo na Leona, ki mu ponudi veliko denarja za veliko uslugo.Ubiti mora Jašo in Nikšo. Ko ju Dinko sreča, vanju uperi pištolo. Kasneje Leonu potrdi, da ju je ubil, on pa mu ne verjame in hoče videti trupli. Dinko ga odpelje v zapuščen hangar, kjer se pojavita tudi Abdulah in Aisha.

Petek, 26.4. – 126. del
Nikša po dolgem iskanju končno najde Karmen. Pretresena Iman prizna Nikši, da je vedela, da je bila Karmen ugrabljena. Nikša je seveda besen. Žalostna Iman zaprtemu Leonu ponudi, da ga bo spustila na svobodo, če jo bo odpeljal s seboj. Jaša namerava Leona prijaviti policiji, o čemer obvesti Dinka.

Ponedeljek, 29.4. – 127. del
Dinko je razočaran, ker ga je Jaša pustil v Maroku. Med potepanjem po bazarju opazi Iman, kako daje denar sumljivemu moškemu. Ko skuša od nje izvedeti resnico, Iman pobegne. Na osnovi lažne policijske prijave Iman pride do Leona, medtem ko bežita, pa Dinko izve, kaj se je zgodilo, in o tem obvesti Jašo in Abdulaha. Misleč, da je tudi ona izdajalka, se Dinko znese nad Aisho, kar dekle ne prenese najbolje in zbeži naravnost v puščavski vihar.

Torek, 30.4. – 128. del
Dinko in Aisha se odpravita za Iman, da bi izvedela resnico, namesto nje pa najdeta Jašo. Po hudi nevihti v Maroku sta Jaša in Abdulah doživela brodolom, v katerem je Abdulah umrl, Jaša pa je komaj živ. Dinko in Aisha ga odneseta na bazar, kjer mu Karmen skuša pomagati, toda Jaša ves čas omedleva in izgovarja Larino ime. Aisha je vsa iz sebe zaradi očetove smrti, še bolj pa zaradi novice, da je Iman pobegnila z Leonom. Leila preživi noč pri Lucijanu.

Sreda, 1.5. – 129. del
Lucijan in Leila preživita romantično popoldne in vsaj za nekaj časa pozabita na težave. Aisha se zave, da je Abdulah umrl zato, ker je hotel rešiti Iman, misleč, da je Leon ugrabil njegovo hčerko. Razočarana je nad sestrino izdajo. Iman, ki se medtem zave, kaj je naredila, doživi popoln šok. Nikša ji skuša pomagati, potem pa tudi on izve za njeno izdajo. Leon se medtem vrne v Split in se prikaže pri Zlatarjevih.

Četrtek, 2.5. – 130. del
Nikol in Mate se pobotata, potem pa Mate najde figurice iz slonovine. Sreča med Leilo in Lucijanom ni večna, saj se oba dobro zavedata, da Lucijan ne bo nikoli opustil misli na maščevanje. Ko Lara izve za njeno razmerje z Lucijanom, se sooči s svojo prijateljico in ji postavi ultimat. Leilin molk je dovolj zgovoren in zdi se, da je njunega prijateljstva konec.

Petek, 3.5. – 131. del
Nela s pomočjo inšpektorja Vulića dobi dokaze o ljubezenskem razmerju med Lucijanom in Leilo in začne z njimi izsiljevati Lucijana. Če ne odstopi, bo fotografije predala njegovim šefom in medijem. Lucijan hlini hladnokrvnost, ko Nela odide, pa se zave, da ga ima v pesti. Leili je primoran povedati resnico, zaradi česar ta besna odide k Zlatarjevim, kjer obračuna z Nelo, potem pa še z Laro. Jaševo stanje se ne izboljšuje, zato se Karmen in Nikša bojita najhujšega.

Ponedeljek, 6.5. – 132. del
Leila po obračunu z Nelo in Laro odide k Lucijanu, da bi prekinila njuno zvezo. Noče, da trpi zaradi nje, vendar ji Lucijan očita, da vse to počne samo zato, ker hoče biti spet z Dinkom. Leila je seveda razočarana. Nikol se odloči, da bo Leona soočila z njegovo kriminalno preteklostjo. A Leon je tako spreten manipulator, da Nikol nasede vsem njegovim lažem.

Torek, 7.5. – 133. del
Potem ko Lara in Leon skleneta nov posel, je Nikol vsa navdušena, da se bo lahko dokazala kot Leonova pomočnica. Seveda je šokirana, ko izve, s čim se Leon pravzaprav ukvarja. Jaša je v čedalje slabšem stanju, zato se Karmen in Nikša odločita poklicati Laro. Kmalu sta Lara in Nela čisto panični in ne vesta, kaj storiti.

Sreda, 8.5. – 134. del
Aisha od Dinka zahteva ločitev, o čemer pa on noče niti slišati. Jaša se začne dušiti, zato so njegovi prijatelji prisiljeni poklicati zdravnico, ki pa zahteva denar za oskrbo v bolnišnici. Denarja seveda ni, Jaševo življenje pa je v nevarnosti. Medtem je Lara pripravljena za na pot. Ko se odpravlja iz hiše, jo na vratih preseneti Lucijan.

Četrtek, 9.5. – 135. del
Dinko naposled le podpiše ločitvene papirje. Ponovno se spomni Leile in jo nazadnje tudi pokliče. Njun pogovor je poln napetosti in vseh mogočih čustev, Dinko pa se kasneje izgubljen in osamljen zateče k alkoholu. Lucijan ujame Laro na begu in ji ponudi samo eno možnost, da se reši.

Petek, 10.5. – 136. del
Lara je trdno odločena, da ne bo izdala Dinka. Novo upanje najde pri Leili, ki se je končno odločila, na čigavi strani je. Tako Lara in Leon z njeno pomočjo uspeta pobegniti, Lucijan pa je na Leilo besen. Poleg tega mu še Nikol očita, da nima srca, ker ne želi spustiti Lare k bolnemu možu.

Ponedeljek, 13.5. – 137. del
Potem ko se pobota z Leilo, Lucijan pusti Laro pri miru. Leila medtem spozna, da je David pobegnil od doma. Ker se ji meša od skrbi, Lucijan sproži iskanje s pomočjo policije. Iman noče prisostvovati poroki med Karmen in Nikšo. Dinko medtem zaradi Leile tone čedalje globje v alkohol in sploh ni povabljen na poroko.

Torek, 14.5. – 138. del
Leon zavrne Larine prošnje ter njo in Davida preda ribiču, ki ju pusti na zapuščenem otoku. Lara in David tako ostaneta prepuščena sama sebi. Leilo medtem grize občutek krivde, ker je zanemarila svojega otroka. Na koncu do nje le pride informacija o tem, da so Davida videli, kako je z Leonom in Laro odšel na ladjo.

Sreda, 15.5. – 139. del
Lucijan ujame Leona, ki pa ima rešitev za vse probleme, in Lucijana preseneti z mamljivo ponudbo. V zameno za svobodo mu je pripravljen razkriti, kje sta Jaša in Dinko. Bo Lucijan popustil ali ga bo zavrnil? Lara in David na zapuščenem otoku preživljata najhujše trenutke svojega življenja.

Četrtek, 16.5. – 140. del
Obupana Lara tolaži bolnega Davida in ga spodbuja, naj zdrži. Kar naenkrat se pred njo pojavi Jaša, ki jo je prišel rešit. Jaša in Lara sta tako ponovno združena v ljubezni. Z Davidom se napotita proti Maroku. Istočasno se v Maroku prikaže Lucijan, ki začne poizvedovati o beguncih. Aisha ga spelje na napačno sled, Abdulah pa pomaga Dinku.

Petek, 17.5. – 141. del
Mate je zgrožen, ko Leona in Nikol zaloti skupaj v postelji. Besen odide domov in razkrije Neli, kaj je videl. Nela je prepričana, da je vse skupaj Leonovo maslo. Nikol prosi Mateta, naj ji oprosti, vendar je on odločen, da je med njima vsega konec. Nikol je obupana. Leon pride v hišo in zbere vso družino. Nikol pove, da je obiskala Tončija in ga prosila, da hišo prepiše na Leona.

Ponedeljek, 20.5. – 142. del
Nikol prepričuje šokirano Nelo, da je hiša na Leona pisana samo začasno, dokler se Jaša ne vrne. A Leon hitro pokaže svoj pravi obraz. Hiša Zlatarjevih bo za vedno ostala v njegovih rokah. Vsi ostanejo brez besed, Nikol pa se v solzah poskuša braniti, saj jo vsi obtožujejo za to kalvarijo. Leon jim da tri dni, da se izselijo.

Torek, 21.5. – 143. del
Jaša, Lara, Karmen in Nikša so skupaj z Davidom pripravljeni, da se vrnejo v Split. Iman je v dilemi, ali je sprejela pravo odločitev, da odide na Hrvaško. Lucijan odpelje Dinka v pripor, kjer bo počakal na sojenje. Leila medtem nestrpno čaka Lucijana in ne ve, kaj se je zgodilo z Dinkom. Lucijan jo povabi, da se preseli k njemu, vendar Leila potrebuje več časa za tako pomembno odločitev.

Sreda, 22.5. – 144. del
Veselje ob vrnitvi Lare in Jaše pokvari Nelino priznanje, da jim je Leon prevzel hišo. Jaša in Nikša se zato odločita, da bosta z Leonom obračunala. Lucijan izve, da se je Jaša vrnil v Split. Zasliši Laro, ki pa mu noče ničesar povedati. Lucijan jo zato prisilno odpelje na policijsko postajo. Leila medtem opozori Jašo, da je Lucijan k Zlatarjevim poslal policijo.

Četrtek, 23.5. – 145. del
Obupana in skesana Nikol se vrne domov v upanju, da ji bo mama oprostila, vendar to Nele ne gane. Lucijan s težkim srcem pristane, da skupaj z Leilo odpeljeta Davida na obisk k Dinku. Čisto pričakovano se med Lucijanom in Dinkom vname prepir. Dinko prosi Leilo za novo priložnost in jo poljubi.

Petek, 24.5. – 146. del
Lucijan je jezen, potem ko je videl poljub med Leilo in Dinkom. Vučić je po Lucijanovem ukazu prisiljen spustiti Leona. Nikša, Karmen in Jaša ob tem spoznajo, da morajo najti dokaze, s katerimi bodo Leona spravili na sodišče. V Leonovi pisarni najdejo obremenilne dokaze, ki jih Nikša preda Lucijanu. Seveda ne ve, da je Lucijan z Leonom sklenil zavezništvo.

Ponedeljek, 27.5. – 147. del
Nikša in Jaša poskušata preko Leile izvedeti, kaj se dogaja z Leonovim primerom. Leila skrivaj pride v Lucijanovo pisarno, kjer začne brskati po njegovih stvareh. Lucijan jo vidi in je razočaran zaradi njene izdaje. Ko ji sledi, ga Leila pripelje do plena, ki si ga je tako želel: Jaše. Aretira ga, Lara pa obtoži Leilo, da je kriva za to.

Torek, 28.5. – 148. del
Nela je besna na Leilo in jo nažene iz krčme. Leila prosi Laro, naj ji verjame. Leila je tudi besna na Lucijana, ki ji zameri, da je brskala po njegovi pisarni. Kljub temu jo Lucijan povabi, naj se preseli k njemu. Leila pristane, zaplete pa se pri Davidu, ki ga selitev k Lucijanu niti najmanj ne zanima.

Sreda, 29.5. – 149. del
Kike pristane, da bo ostala skupaj z Nikol v hiši, medtem pa ostali zapuščajo vilo in s prezirom gledajo žalostno Nikol. Lara v zaporu pove Jaši, da so jih vrgli iz hiše. Jaša je šokiran, Dinko pa besen. Takoj se hoče pogovoriti z Lucijanom. Tako Dinko izve še, da se je Leila preselila k Lucijanu.

Četrtek, 30.5. – 150. del
Nikol začne iskati dokaze, s katerimi bi razkrinkala Leona. Leon jo pri tem zaloti in napodi iz hiše. Nikol razkrije veselo novico, da je noseča. Mate, ki je sprva šokiran, ne verjame, da je otrok njegov. Nikol je razočarana, Mate pa odide k Leonu, da bi obračunal z njim.

Petek, 31.5. – 151. del
Nela se sooči z Leonom, ki ji pove, da je Nikol noseča. Nela je šokirana. Mate še vedno čisto nič ne verjame Nikol, ki pride k njemu, da bi se pogovorila, zato jo odslovi. Medtem se Leila bori s svojimi čustvi do Lucijana in Dinka. Čeprav je sprejela Lucijanovo snubitev, želi videti Dinka, zato odide na sodišče.

Ponedeljek, 3.6. – 152. del
Nelo skrbi za Nikol, zato prepričuje Laro, naj jo gre iskat, na kar Lara nejevoljno pristane. Miji to ni všeč in napade Nelo, da se izogiba odgovornosti. Lara odide k Leili in Lucijanu, a Nikol ni tam. Čez čas jo policija najde na ulici. Lucijan odide ponjo na policijsko postajo, takrat pa mu Nikol pove, da je Leila včeraj hotela videti Dinka.

Torek, 4.6. – 153. del
Nikša najde Nikol pri Leili in Lucijanu. Lucijana obtoži, da je to naredil namerno, da Nikol ne bi pričala v korist Jaše in Dinka. Leila in Lucijan negujeta bolno Nikol, ki jo skrbi, kaj vse jo čaka. Ko izve, da je Nikol pri Lucijanu, besna Lara odide tja, da bi obračunala z njim. A v stanovanju najde samo Leilo.

Sreda, 5.6. – 154. del
Lucijan priča na sodišču v upanju, da bi bila Dinko in Jaša obsojena na zaporno kazen.Po njegovem pričanju namerava obramba na sodišče pripeljati Nikol. Nikša se pri odvetniku pozanima o poteku sojenja, odvetnik pa ga prosi za kakršnekoli dokaze, ki bi očrnili Lucijana. Nikol se medtem izpove Leili, ki zelo trpi in si nazadnje prizna, da ljubi Dinka.

Četrtek, 6.6. – 155. del
Lucijan od Leona zahteva denar. Njuno srečanje vidi Nikša, ki nato odide v vilo, kjer najde pomemben dokument z Lucijanovim podpisom. Upa, da jim bo to pomagalo na sodišču. Nela obišče Nikol in se pobota z njo. Mate postane tarča Leonovih provokacij. Lucijan namigne zmedeni Nikol, naj pazi, kaj bo rekla na sodišču, če v bodoče pričakuje njegovo pomoč.

Petek, 7.6. – 156. del
Leila prepričuje Dinka, naj podpiše ločitvene papirje. Sprva jih noče podpisati, saj verjame, da ga Leila še vedno ljubi, nato pa popusti. Lucijan je zadovoljen in se Leili zlaže, da je tudi sam izpolnil svoj del dogovora in se zavzel za Jašo. Kasneje Lucijan obtoži Leona, da je razkril informacije o njunem sodelovanju, vendar Leon ne ve, o čem govori.

Ponedeljek, 10.6. – 157. del
Nikol pove Lucijanu, da na sodišču ne bo lagala, zato se on odloči, da ji bo preprečil odhod na sodišče. Ugrabi jo in jo odpelje k Leonu, ki se boji obiska policije. Nela medtem obišče Jašo in izve, da se Nikol spet ni pojavila na sojenju. Obenem poskuša Jašo pregovoriti, da bi krivdo zvalil na Dinka.

Torek, 11.6. – 158. del
Nela v iskanju svoje hčerke odide k Lucijanu, ki se ji zlaže, da je Nikol odpeljal na sodišče. Lucijan se odpravi k Leonu, ki še vedno v zaklenjeni sobi zadržuje Nikol in Kike. Ker Nikol glasno kliče na pomoč, Leon zahteva od Lucijana, da jo odpelje drugam. Leon čuti, da mu gori pod nogami, zato namerava oditi iz mesta. V ladjedelnici na njegova vrata potrka policija.

Sreda, 12.6. – 159. del
Nikol je še vedno Leonova ujetnica. Čeprav jo mučijo hude bolečine in strah za otroka, Leon noče poklicati zdravnika. Na srečo ima Kike načrt. Nela uspe prepričati Dinka, da bo na sodišču nase prevzel vso krivdo in tako omogočil, da Jaša pride na svobodo. Lucijan medtem pritiska na Leilo, da se čimprej poročita in odideta iz mesta.

Četrtek, 13.6. – 160. del
Po Dinkovi izjavi, da je sam naredil načrt za Šimunov umor, se Jaša zelo burno odzove. Lara pove Leili, da bo Dinko nase prevzel krivdo za vse, kar Leilo čisto potolče. Kljub težkemu položaju sprejme končno odločitev. Jaša je jezen na Laro in na Nelo, ker sta se vpletli v Dinkovo priznanje. Ne more dopustiti, da Dinko prevzame krivdo nase.

Petek, 14.6. – 161. del
Leila je povedala Lucijanu, da se ne bo poročila z njim. Lucijanu je težko in obžaluje svoja dejanja, še posebno, kar je storil Nikol. Ko pove Leili, kaj je storil, je ona šokirana. Nela in Kike preživita noč v bolnišnici, kjer čakata na novice o Nikol, ki je v kritičnem stanju.

Ponedeljek, 17.6. – 162. del
Jaša je izpuščen iz zapora in na svobodi ga presrečni pričakajo Lara, Zlaja in Marija. Družina je ponovno skupaj. Medtem Leila trpi ob misli, da njen ljubljeni Dinko verjetno nikoli ne bo prišel iz zapora. Mate pride v bolnišnico, da bi stal ob strani Nikol, s katero pa je čedalje slabše.

Torek, 18.6. – 163. del
Leila obišče Dinka in mu pove, da je pustila Lucijana. Dinko je presenečen, še bolj pa, ko mu Leila prizna, da ga ljubi in ga je pripravljena čakati do konca življenja. Policija ujame Leona, ki pa za vse obtoži Lucijana. Nikol je še vedno v kritičnem stanju, besna Nela pa odide k Lucijanu.

Sreda, 19.6. – 164. del
Karmen odkrije, da je noseča. Nikša je presrečen. V krčmi priredijo slavje, ker sta Jaša in Dinko svobodna. Vsi so srečni, a pogrešajo Tončija. Leila in Dinko hočeta zapustiti Split in si nekje drugje ustvariti novo življenje, vendar sta Lara in Jaša odločno proti. Jaša, Dinko in Nikša izvejo, da je Leon pobegnil iz zapora.

Četrtek, 20.6. – 165. del
S tokratno epizodo se priljubljena hrvaška nadaljevanka zaključuje. Leon je ugrabil Leilo in jo namerava prodati. Obupani Dinko prosi za pomoč Lucijana. Kmalu je vse na svojem mestu. Nikol in Karmen pričakujeta rojstvo, družina Zlatar se vrne v svojo vilo, Dinko in Leila pa sta tik pred poroko. Junake čaka tudi presenečenje. KONEC.

Oddaj komentar